"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 672
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Да се изкажа и аз за ФМ. Важен е специалиста, а не техниката. Балев е най-добрият, след това е Максим Яков. Единствено Максим Яков може да прави ФМ в Майчин дом. Другите също правят, но не са специалисти по образна диагностика. И всички тези майчета, които казват, че са си доволни от лекарите относно ФМ искам да ви кажа само, че сте родили живи и здрави деца - затова сте доволни. Такива като Raniya и мен, които са имали проблеми, определено могат да делят лекарите. Благодарение на Балев преди 2 години си спестих голям ужас. Само той видя аномалиите на бебето, което носих тогава. Тази бременност ходих и при Балев, и при Яков за всеки случай. Първата ФМ Яков ме гледа на неговия си ехограф в кабинета, а втория път на 4Д. Балев ми каза, че на 2Д се вижда най-добре всичко, 4Д е само за емоция на родителите.  Peace

# 361
  • Варна
Trufel леко и безпроблемно бременеене.... Hug

Hug Благодаря ти!

И за да не е спам, да споделя от опит, тъй като беше станало дума по-напред в тази или преходната тема, по Здравна каса консултациите се заплащат наведнъж в началото и ако се наложат допълнителни прегледи или изследвания извън полагащите се по НЗОК, се заплащат. Заплаща се и стационара - по 40 лв. на ден.

откога се заплаща стационара?  в ценовата листа по ЗК,пише че нормално раждане или секцио са едиколко си.....лв +престой, т.е в цената примерно за нормално раждане както е 810 лв в нея влиза и престоя. Нее ли така? newsm78 Всъщност аз утре ще ходя в МД че съм на консулт и ще потам на регистратура

Аз нямам опит все още за стационара при раждане, имах предвид, че се заплаща стационара докато лежах за задържане преди седмица. То и аз не съм уточнила, де  Blush

# 362
Ranya,Галя напълно съм съгласна с вас момичета  Peace Аз също ходих на ФМ на друго място- не успях да се запиша при Балев, но ходих при д-р Цонев, който преглежда пак на същото място. И на трите ФМ ходих при него и съм много доволна, а и от други хора чух добри неща за него  Peace

# 363
Балев ми каза, че на 2Д се вижда най-добре всичко, 4Д е само за емоция на родителите.  Peace

А,това последното и Яков ми го е казвал Peace Съжалявам че не си останала доволна от него Confused и си преживяла такова ужасно нещо  Sad  Hug А Яков не видя ли проблемите тогава?В хода на бременността ми се появи съмнение относно стомахчето на беб.След като го видя,моя док ме извика на още 3 прегледа(без да ми вземе пари за това) за да сме сигурни че нещата са о.к

# 364
  • Варна
Балев ми каза, че на 2Д се вижда най-добре всичко, 4Д е само за емоция на родителите.  Peace

А,това последното и Яков ми го е казвал Peace Съжалявам че не си останала доволна от него Confused и си преживяла такова ужасно нещо  Sad  Hug А Яков не видя ли проблемите тогава?В хода на бременността ми се появи съмнение относно стомахчето на беб.След като го видя,моя док ме извика на още 3 прегледа(без да ми вземе пари за това) за да сме сигурни че нещата са о.к

Бубка, Яков не ме е гледал с първата бременност. Само гинеколога, който следеше бременността ми, пак е от МД. Но трябваше да стигна до 16 г.с. за да види, че нещо не е наред. А Балев каза, че се е виждал много отдавна проблема и можех да мина и с по-щадяща процедура, ама ............ За съжаление незнаех тогава колко е важна първата ФМ и за Балев научих в последствие.

С втората бременност си ходих вече на ЖК при Яков и човека ме компенсира за немарливостта на гинеколога от МД.

# 365
*Галя* Hug  За съжаление дори и в най-доброто болнично заведение има кофти  лекари и е страшно когато попаднеш на тях Sick Аз затова вярвам само на моя доктор,защото преди него съм ходила на доста други и направо ми е настръхвал косъма колко са безчовечни, некомпетентни и как не им пука за пациента ooooh!

# 366
  • Варна
момичета, малко извън темата  Blush, но понеже успях да се вредя за преглед при Балев, някой може ли да ми каже колко струва прегледа и дали може и таткото да присъства?  Whistling
Много благодаря предварително! Hug

# 367
  • Варна
Здравей, ако става въпрос за ФМ - 60 лв, за таткото не знам  Peace

# 368
момичета, малко извън темата  Blush, но понеже успях да се вредя за преглед при Балев, някой може ли да ми каже колко струва прегледа и дали може и таткото да присъства?  Whistling
Много благодаря предварително! Hug
Да,таткото може да присъства WinkЗа цената са ти отговорили вече.

# 369
  • Варна
Милена*, bubka   bouquet

# 370
  • Варна
Здравейте, момичета и Честито Рождество Христово!

Наближава време да се записваме за ЖК и сме пред така важния въпрос "Кой лекар да води ЖК?"...
Въпросът ми е някоя от Вас има ли преки впечатления за Д-р Е. Георгиева от МД?

На сайта на МД не са обновявали цените за ЖК, а те са както следва:
1. ЖК по ЗК - 335лв. и не включва БХС (40лв.), 4D ФМ (65лв. или 75лв.+запис) и болничен се заплаща допълнително (ако се налага).
Осведомиха ме, че са включени 3-4 ехографии за цялата бременност, както и 2 пълни изследвания (в момента на записване и към 6-ти месец) на кръв, урина и т.н.
2. ЖК платена - 555лв. тук са включени всички изследвания + БХС и ФМ със запис, както и ефография всеки месец и болничен (ако се налага).
3. ЖК интензивна - 610лв. същото като в точка 2., но прегледите са по-чести, като това зависи от индивидуалния случай.

Целувки и Весело посрещане на Новата Година!  lovekiss

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 14:46 от tigyrcho

# 371
а така.... това нови цени ли са newsm78 и откога влизат в сила от НГ ли? аз на 11,01,11г съм на консулт и ще питам, значи има промяна в цените и на ражднията Rolling Eyes
Моята консултация е по ЗК и съм при мъжа на Е.Георгиева,Боян Георгиев довлна съм за сега, освен ФМ и 4D нищо друго не съм доплащала,всеки път ме гледа на видеозон на 3мес ми пускат изследвания+ за антитела но за тях също не плащам. Сега ще искам болничен но няма да е повече от 7дена и доколкото знам и занего няма да ми искат пари. Само ако болничните са повече от месец и без прекъсване се заплащат защото в МД няма ТЕЛК.

# 372
  • област Варна
Тези цени май са още от септември месец, когато за последно си промениха цените за раждане, само че не са обновени на сайта им.

# 373
Раждах октомври и ме таксуваха по цените които сега са изнесени в сайта им!И аз се зачудих на това което сподели tigyrcho.Момичета,от известно време като вляза в сайта на МД,там където са нашите въпроси и отговорите на д-р Б.Яков в "Полезна информация",страницата ми излиза празна,както и фото галерията Thinking Вие имате ли този проблем,не зная дали е от сайта им или е нещо друго Rolling Eyes

# 374
  • Варна
Цена от 335 лв. платих и аз по НЗОК като се записвах началото на октомври, също при Георгиев. Болнични над 7 дни се заплащат по 10 лв., когато сте по НЗОК. Peace

Общи условия

Активация на акаунт