"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 644
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • област Варна
можете спокойно да си вземете направление от личния.............
Да не забравяме че от 18 акушер-гинеколози в МД само 6 работят по ЗК.
Някоя мама не е ли раждала скоро или да е питала за промяна в цените? Аз в четвъртък съм на ЖК и смятам да подпитам на регистратура.

# 451
Еспиноза ,преди седмица бях там и погледнах ценоразписа на регистратура-нямаше промяна.
Ако искаш ,питай за по-сигурно .

# 452
  • Варна
аз питах на регистратура преди 2 седмици някъде за цените за раждане, нямаше промяна - като на сайта са. Peace

# 453
можете спокойно да си вземете направление от личния.............
Да не забравяме че от 18 акушер-гинеколози в МД само 6 работят по ЗК.
  Незнам точно колко са  Thinking , но това го има  Peace.

# 454
И аз да се включа относно цените за преглед! Преди 1 седмица посетих д-р Даниела Станева за профилактичен вагинален преглед + цитонамазка = 60 лв. Съответно 35 за вагиналния и 25 за цитонамазка! И на мен ми е много странно защо при обявени цени на сайта всеки лекар си взема колкото си иска?
Абсолютно съм на същото мнение!
При регистрацията ми, междудругото ми поискаха и 100 лв. за 4 Д, и аз добре че бързо се усетих и го отказах ( защото не е задължително ). По нататък подучих една жена като кажа че й струвало 80 лв. А сестра ми, която ходи преди 1 седмижа й взеха 65 лв.! Е това какво е?
Друг случай: пак при регистацията ми ми поискаха 335 и ги платих! След месец на сестра ми първо са й поискали 350, а майка ми се е намесила и е казала как е възможна тази разлика в рамките на месец и те да, да и са й взели накрая колкото и на мен!
Имам чувството, че на рецепцията ей така си вземат паричките без да да се замислят много, много!
Затова апелирам бъдещите майки, които ще се рагистрират там да ИЗИСКВАТЕ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ, за да си плащат точните данъци, а и ако стане нещо да можете да докажете, че сте си си платили!!!

# 455
Мама Звярка, napavchomajkamu, 
съмнявам се, че ще има корекция на цените. Това е частна клиника, а и цените са обявени за раждане, не за избор на екип. Всеки решил да ражда там е запознат предварително кое, колко точно ще му струва и ако иска си плаща, ако не... има "държавни болници".  Party
P.S.: Това е лично мнение. Не съм запозната дали ще смъкват цените.
Да, така е, но все пак мисля че е е най-морално малко управата да се сети, че сме в голяма криза и пане малко да понамали цените вместо всеки месец да ги вдига!

А искам да попитам някой който знае за следното: ако ЖК ти е водена при доктор от същата клиника, но пък не искаш пат да раждаш, каво става? Има ли големи проблеми с държавните клиники ако решиш все пак да раждаш при тях?

# 456
А някой знае ли, дали Майчин дом ще коригират цените, според новите приети прагове?
И аз на това се надявам! Sad

# 457
Вече имам толкова много опасения за клиниката, че направо ме е страх да раждам там! Само да вметна: че частните клиники в Пловдив и София са на светлинни години пред нашата, знам го защото моя приятелка толкова беше наплаше от варненските, че чак в Пловдив отиде да ражда и знам с подробности всичко за там! Че мисълта ми е, че там явно има силна конкуренция и затова всичко е много точно и на ниво, а тук си имаме само 1 частна клиника, в която си правят каквото поискат, а пък недоволните не смеят и думичка да кажат, че все си мислим, че като настане раждането през " устата ни ще го изкарат " и затова си траем!

А искам и да се свържа с някоя дама, която скоро е раждала в Майчин дом, за да я попитам някои неща!

# 458
Мама Звярка   абсолютно нищо не се заплаща извън обявените цени  Peace 
Това е абсолютно невярно! Цените си ги казват, както им падне и ако мине, мине!

# 459
Мама Звярка  абсолютно нищо не се заплаща извън обявените цени   Peace  
Това е абсолютно невярно! Цените си ги казват, както им падне и ако мине, мине!
Kiki_VN момичето беше питало дали при раждане се заплаща нещо на ръка на лекаря или само това, което е обявено като цена за раждането! И съм отговорила, че не се заплаща нищо извън обявеното- т.е. извън обявената цена за раждане. Заплащаш си сумата на регистратурата съответно за секцио или нормално раждане и е това- на никой нищо не се дава! Моля те, чети хода на разговора, въпросите и съответните им отговори, защото се получават недоразумения! Аз заставам зад думите си, а така като гледам ти си имала съвсем друго предвид  Peace Специално за това за което аз съм отговорила, ти няма как да знаеш- нали не си раждала все още?

# 460
Kiki_VN, ами отиди да раждаш в Сф или Пл. Но там цената на 100% няма да е под 2000 лв. И не няма значение къде си водиш консултацията и къде ще раждаш.

Когато си платих половината сума за консултацията ми дадоха касов бон, без да си искам.
А с тези прагове в държавните болници знаете ли какво ще стане? Ще си плащате като попове за избор на лекар и отделно пари под масата. Или както казаха по новините "спонсорство на болницата".
Вземете ВИП-а в АГ, там за секцио се плаща 1000 лв, да не кажа, че вече може да е отгоре. Само се чудя какво му е випаджийското. Отделно се черпи доктора с пари на ръка.

Като не ви харесва не ходете в МД. На сила никой не ви кара или поне питайте за нещото, което ви притеснява или интересува.
Хайде стига вече, ясно е че цена никой няма да намали. Имате право на избор, сумата за частна болница не е висока в сравнение с Сф и Пл.

А това с плащането на реални данъци, как да кажа, смешно е. На всички е ясно, че от кварталната бакалия, до голямото предприятие, укриват доходи  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 18:05 от Radina

# 461
Kiki_VN, ами отиди да раждаш в Сф или Пл. Но там цената на 100% няма да е под 2000 лв. И не няма значение къде си водиш консултацията и къде ще раждаш.

Когато си платих половината сума за консултацията ми дадоха касов бон, без да си искам.
А с тези прагове в държавните болници знаете ли какво ще стане? Ще си плащате като попове за избор на лекар и отделно пари под масата. Или както казаха по новините "спонсорство на болницата".
Вземете ВИП-а в АГ, там за секцио се плаща 1000 лв, да не кажа, че вече може да е отгоре. Само се чудя какво му е випаджийското. Отделно се черпи доктора с пари на ръка.

Като не ви харесва не ходете в МД. На сила никой не ви кара или поне питайте за нещото, което ви притеснява или интересува.
Хайде стига вече, ясно е че цена никой няма да намали. Имате право на избор, сумата за частна болница не е висока в сравнение с Сф и Пл.

А това с плащането на реални данъци, как да кажа, смешно е. На всички е ясно, че от кварталната бакалия, до голямото предприятие, укриват доходи  Rolling Eyes
Извинявай, но не си запозната, а констатираш! Моята приятелка е платила 1200 лв., а не както ти казваш около 2000 за секцио, но в това включвало каква ли не грижа, а и не е имало никакви например списъци, а й казали да отиде само с чехли и нищо друго! Тук така ли е?
И за съжаление няма да отида да родя в Сф или Пл първо защото искам детето ми да е варненче и второ няма при кой да съм там!
И да и от Майчин дом досега съм доста разочарована, но варненци май нямат голям избор къде да родят и избират не най-доброто, а по-малкото зло ( според мен )!

# 462
Извинявай, но не си запозната, а констатираш! Моята приятелка е платила 1200 лв., а не както ти казваш около 2000 за секцио, но в това включвало каква ли не грижа, а и не е имало никакви например списъци, а й казали да отиде само с чехли и нищо друго! Тук така ли е?
Да, в МД е точно така  Peace В МД няма никакви списъци, само чехли, нощници и тоалетни принадлежности трябва да си носиш. И грижата също включва "какво ли не"- има всичко необходимо за бебето и за майката! Това трябва да го знаеш, нали си чела темата, а и най- вероятно имаш приятелки раждали в МД? Специално аз бях много доволна от грижите и мога да кажа, че не ни е липсвало абсолютно нищо - нито на мен, нито на момичето с което бях в стая. Почти всички от персонала бяха много отзивчиви и мили, обясняваха ни, помагаха ни, давали са и лекарства и какво ли не щом се наложи  Peace

# 463
Да, в МД е точно така  Peace В МД няма никакви списъци, само чехли, нощници и тоалетни принадлежности трябва да си носиш. И грижата също включва "какво ли не"- има всичко необходимо за бебето и за майката! Това трябва да го знаеш, нали си чела темата, а и най- вероятно имаш приятелки раждали в МД? Специално аз бях много доволна от грижите и мога да кажа, че не ни е липсвало абсолютно нищо - нито на мен, нито на момичето с което бях в стая. Почти всички от персонала бяха много отзивчиви и мили, обясняваха ни, помагаха ни, давали са и лекарства и какво ли не щом се наложи  Peace
Благодаря за информацията! А относно списъците не, не съм чела, защото не мога да прочета 31 стр. за да се запозная! И да имам приятелки и то не много доволни, затова и аз съм доста объркана и май в въпрос на късмет, а не на принципи за всеки един пациент!

# 464
За Сф съм 100% убедена, за Пл цените са както тук. Simple Smile Не ми се спори, не знам какво целиш? Като не си доволна се местиш на друго място. Или както ти писах си казваш на лекаря или на акушерката, какво не ти харесва. Затова сме на това дередже, защото българина умее само да мрънка, ама под носа си.

А са ти отговорили , че в сумата, която плащаш за раждане на МД е включено всичко. Май ти не си много ориентирана!
Аз пък няма приятелки и познати недоволни от МД. И не позволявам някой да ми насажда мнение, предпочитам да се убедя сама. На развален телефон не играя от малка.

Общи условия

Активация на акаунт