"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 624
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Макар че темата май се поизмества,аз също ще споделя моята лична история.За раждането,за проблемите и не на последно място за МД.
Първата ми бременност беше през далечната 2002г. Бременността ми се водеше от една много прехвалена акушер-гинеколкожка др.П.Цветкова. Нормална,безпроблемна бременност,родих в ОБ.
Отвратително отношение,отвратителна база.... лекарят които ме изражда-невероятен,тогава беше стажант, д-р  Алфред Якоб.
Родих дете с синдром на Даун и много тежък сърдечен проблем,несъвместим с живота.Д-р Цветкова,поднесе съболезнования и каза,че другият път ще е по-бдителна!Дори не ми се коментира.
Борехме се 3м и половина,с помощта на д-р Шивачев,но уви..... детето ни избра да отиде на място,където няма да го боли.И аз се оказах майка на ангелче.
След болката и мъката,узрях за това да имаме друго дете,оказа се че няма да е толкова лесно.Ходихме при небезизвестната д-р Моностирска в клиника "Олимед".Място на което знаят как да ти вземат парите.Уви,бременност нямаше,след 2г лечение.
Отказахме се от идеята да имаме собствено дете.И чудото се случи,бях бременна,бременността ми я установи доц.Маркова.Тя ме пренасочи към д-р А.Атанасова.Бременността ми беше нормална,но Ани Атанасова ме посъветва да си направя амниоцентеза,и то в София.Направих я при д-р Мазнейкова,с която се бях консултирала многократно и от която бях очарована,а има толкова негативни мнения за нея.
Родих жива и здрава дъщеричка,Помощта на д-р Атанасова беше голяма,както и на целият екип.
Когато ме приеха да раждам дежурни бяха д-р Юдова старша(педиатър) и д-р Юдова младша гинеколог.Приех го знак и записах дъщеря си на платена педиатрична консултация,при д-р Юдова.Въпреки че си бях платила след 6м спрях да ходя,защото само си губех времето.Освен агресивно лечение и захранване по схема от миналия век,нищо добро за кърменето и все глупости,нищо полезно не чух.
На прегледа след 40-ят ден след раждането,се оказа че има парченце плацента,кюртира ме и в последствие ме преглежда още веднъж,д-р Атанасова не ми взе нито лв.Вероятно грешката е била нейна,или пък случват се такива неща,не съм дълбала,радвах се на дъщеря си.
Преди малко повече от година се роди синът ми.Бременността ми беше водена отново от д-р Атанасова,раждането също.Този път не си правех амниоцентеза,реших и за това да и се доверя.Слава Богу,този път нямаше нищо нито с детето,нито с самото раждане..Имаше всъщност някакъв проблем,добре че е се оказал незначителен,но аз така и не разбрах какво точно.Сложиха синът ми в кувьоз след раждането.На много бройните ми въпроси,само ме успокояваха.Качиха ме в стаята,опитах се да намеря педиатър,връщаха ме и ми казаха,че д-р Юдова ще дойде.Накрая успях да стигна до стаята на дежурните,тя беше опънала крака,усмихна ми се и ми каза да си почивам,ако имало нещо тревожно,тя щяла да ми каже.
Отидох при бебеоците,там имаше една младичка акушерка,обеща ми че след часа за визитация,да ми донесе бебето.Исках да го закърмя възможно най-рано,но д-р Юдова казала,че гладно нямало да остане,да не ми го дават,но аз се разплаках и ме съжалиха.Опитаха се да го вземат за през нощта,аз отново исках да говоря с педиатър.Д-р Димова ми се тросна,като искам да си го държа и това е!
Д-р Атанасова идва да ме вижда всеки ден,дори по два пъти,акушерката Рени също,но за три дни,никой нищо не ми каза за бебо.Аз не спрях да питам,но все бързаха,все няма нищо и така.

Продължавам да ходя при А.Атанасова и въпреки всичко бих препоръчала МД.Но ако с дечицата има проблем.....!Пак казвам,слава на Бога,че никога не разбрах какво става в такива случаи  Praynig

На всички майчета,безпроблемно раждане и здрави бебенца И Господ да бди над тях  Hug

Извинявам се за дългият пост,дано бъде от полза на търсещите информация  Peace

# 496
Galka, мила! просълзих се! Cry

# 497
 Crazy ,сетих се и за един тъп въпрос :
Трябва ли за престоя в МД да нося мои прибори за хранене и чаша или ми дават от там ?
Ами много мразя да го нося това пък Crossing Arms

# 498
Crazy ,сетих се и за един тъп въпрос :
Трябва ли за престоя в МД да нося мои прибори за хранене и чаша или ми дават от там ?

Не трябва.

# 499
Ама там и храна ли дават? В смисъл, поръчва се срещу заплащане, или е включена в цената. Щото в Шумен докато разбера първия път, че не хранят, си откарах 24 часа гладна, след което направих хипогликемична криза, без да имам проблеми по принцип със захарта.

# 500
  • Варна
Аз като раждах миналата година, всеки ден идваха с меню да си избера закуската, обяда и вечерята. След това ми носеха на поднос всичко наяждаш се го оставяш в стаята, а те минават и прибират свободните прибори и чинии. Всичко си беше включено в цената, не се доплаща нищо за храна.

# 501
Аз като раждах миналата година, всеки ден идваха с меню да си избера закуската, обяда и вечерята. След това ми носеха на поднос всичко наяждаш се го оставяш в стаята, а те минават и прибират свободните прибори и чинии. Всичко си беше включено в цената, не се доплаща нищо за храна.

За нормално раждане е супер това ,но като знам при секцио колко време стоях гладна ,после чай ,после мляко...и ще си тръгна ,докато стигнем до менюто  Simple Smile.

# 502
  • Варна
Ами и аз бях секцио, но след като изпуснах газове ми дадоха да ям, първо беше супа картофена, после пилешка, след това фрикасе и менюто да си избирам какво да е за слеващия ден.

# 503
Нямах проблем с газовете(няколко часа след секцио почнаха),затова ми донесоха закуска още на сутринта.Но храна от менюто ми дадоха да избера на 3я ден!Нищо не се плаща,храната си влиза в цената Wink

# 504
Аз също поседях гладна, но причината беше, че до 3 ден чаках да излязат прословутите газове (роди секцио)  Laughing Първата ми закуска беше като манна небесна за мен тогава Laughing Спомням си как преди да родя бях чела тук колко била хубава храната там и каква вкуснотия била пилешката супичка. Уверих се лично в това, когато ми донесоха първата храна - беше най-вкусното нещо, което бях яла от 3 дни насам Mr. Green И мен ме питаха какво ще искам от менюто, но ми предложиха пилешка супа и се съгласих. Peace

# 505
Аз имах прословутите и така чакани газове на втория ден преди обяд ! Първо ядох супичка- това на обяд, после ни донесоха кисело мляко, а вечерта си поръчах от кетъринга нормална вечеря. А чайчето сутрин беше много хубаво  Simple Smile
clover_d   както вече са ти казали нищо не трябва да носиш, даже и минерална вода ти дават от там. Като ти свърши ти носят нова- чаши, прибори всичко си има  Peace

# 506
Аз имах прословутите и така чакани газове на втория ден преди обяд ! Първо ядох супичка- това на обяд, после ни донесоха кисело мляко, а вечерта си поръчах от кетъринга нормална вечеря. А чайчето сутрин беше много хубаво  Simple Smile
clover_d   както вече са ти казали нищо не трябва да носиш, даже и минерална вода ти дават от там. Като ти свърши ти носят нова- чаши, прибори всичко си има  Peace
Peace

# 507
Съжалявам за загубата на всички майчета. Sad просто като ви чета незнам в такава ситуация какво да напиша за утеха. Дано Господ е с нас и нашите деца и да ни пази Praynig Hug Аз също ще се дигна от Русе и ще идвам във Варна да раждам с надеждата всичко да мине ок Peace Първият път като раждах там останах доволна Слава Богу всичко мина добре, макар че родих много трудно и събрах цели два екипа.Надявам се и сега да няма проблеми. Прави ми впечатление като ви  чета че  педиатрите им куцат. Преди беше Юдова и мисля че имаше и една Хариева. Юдова явно си е още там но незнам вече доколко може да се разчита  и на нея за добри грижи за бебето newsm78 Тя и като неонтолог ли се изявява в МД? а другите педиатри кои са ? и най вече кои са тези които стават? Почвам да се притеснявам сериозно не толкова как щее протече раждането колкото за грижите за бебето Rolling Eyes Иначе за всичко останало нямам забележкиЗа храната също беше вкусна и от меню. Ставаше ми много смешно със соковете които носеха едва ли не под брой по 2 чаши на ден а ние с момичето от стоята умирахме от жажда, но мъжете ни носеха отвън/макар че не беше редно за тия пари,които се оставят там,да се налага сок да си купуваме/

# 508
malka s4etka,ами тук във Варна само Майчин дом е добро място за раждане,поне според мен.Аз не бих експериментирала защото имам познати раждали в АГ и Окръжна(пък и някой момичета тук писаха лични впечатления) и не съм чула хубави отзиви за тези болници.Както бях писала по-назад,ако пак ми се наложи да раждам,там ще бъде-в Майчин дом Heart Eyes .Навсякъде има пропуски и недоглеждане понякога.Мисля си че всичко е въпрос и на късмет!А за педиатрите не мога да кажа.Имам впечатление само от д-р Димова,сега малката е записана на детска консултация при нея.Аз съм доволна засега,пък занапред ще видим!Харесва ми това че не скача на АБ когато нещо не е наред,първо пробва алтернативи и то щадящи. Относно соковете,да знаеш че в МД дават минерална вода,соковете сами си ги купувахме.Е,само за закуска ми бяха донесли веднъж.Но това мисля е най-незначителното в цялата работа.Успех и после да разказваш как е минало раждането Peace

# 509
Моят съвет към тези които не са от Варна, е да си платят в съответния МБАЛ  в града и да ползват ВИП стая, това е по-доброто решение според мен! Наемете си лекар и акушерка, ако ще раждате нормално и не причинявайте неудобство на себе си, половинката и блзиките като пътувате до Майчин дом, защото е безпредметно.

Общи условия

Активация на акаунт