"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 611
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
ще се включа след някоя друга година, ако е рекъл Господ  Hug
Radina,много ми стана мъчно като прочетох постовете в които пишеш за вашата загуба Sad Обаче като прочетох хубавите ти намерения Grinning си помислих че ще е чудесно да се засечем там по бебешки повод Hug Знае ли човек Wink

# 526
  • Варна
Момичета, изключително много съжалявам за загубите Ви!   Sad Hug  Sad

Radina, срещнах в някой от постовете ти, че си правила амниоцентеза в МД. Понеже и на мен ми се налага да си правя, та би ли споделила впечатленията си от интервенцията и кой ти я прави?

# 527
nelsiana ,

Аз приключвам вече с тази тема, ще се включа след някоя друга година, ако е рекъл Господ  Hug

а недей така чак след година ,още сега като дойдат щъркелите ти пожелавам да се похвалиш,както и  на всички останали Peace
 Аз  Русенските АГ доктори също няма да обсъждам а АГ-то ни пък съвсем то е ясно колко сме зле ,щом русенки 80 на сто ходят вече да раждат в Тутракан. Ако и ние нямахме къде д отседнем сега с мъжа ми и баткото и да чакаме бебето също щях да родя в Тутракан защото ми е по близо. Иначе не бих рискувала като тръгна да раждам и при това второ раждане да тръгна да пътувам до Варна,щото не се знае до къде ще стигнем...я Разград я Шумен Laughing Laughing
Абе, Господ да е е с нас и бебетата ни Praynig А има ли мама която ще ражда в МД наскоро? т.е преди мен аз съм за края на март и ще пиша отзиви тогава....
А, я ми кажете за болнчния  за 45дена преди раждане трябва да ми се издаде на 03,02, но аз ще ходя на консулт на 11,02. имали проблем като отида тогава да ми го издадат? или трябваше да напомня на акушерката???

# 528
  • Варна
По-рано не може, или на 3-ти, най-късно на 6-ти

# 529
malka s4etka,не мисля че ще е проблем да го вземеш по-късно,само предупреди да ти го напишат на съответната дата,че след теб ще има и други болнични и няма как да се върнат после на задна дата!Моята акушерка от ЖК винаги ми казваше на деня в който трябва да се поднови болничния,да й се обаждам!Все пак не сме само ние на главата й!

# 530
да, най-добре да си го вземеш на датата, че после се сърдят. не, че не може, но ще ти се цупят после  Peace

# 531
nelsiana ,

Аз приключвам вече с тази тема, ще се включа след някоя друга година, ако е рекъл Господ  Hug

а недей така чак след година ,още сега като дойдат щъркелите ти пожелавам да се похвалиш,както и  на всички останали Peace
 Аз  Русенските АГ доктори също няма да обсъждам а АГ-то ни пък съвсем то е ясно колко сме зле ,щом русенки 80 на сто ходят вече да раждат в Тутракан. Ако и ние нямахме къде д отседнем сега с мъжа ми и баткото и да чакаме бебето също щях да родя в Тутракан защото ми е по близо. Иначе не бих рискувала като тръгна да раждам и при това второ раждане да тръгна да пътувам до Варна,щото не се знае до къде ще стигнем...я Разград я Шумен Laughing Laughing
Абе, Господ да е е с нас и бебетата ни Praynig А има ли мама която ще ражда в МД наскоро? т.е преди мен аз съм за края на март и ще пиша отзиви тогава....
А, я ми кажете за болнчния  за 45дена преди раждане трябва да ми се издаде на 03,02, но аз ще ходя на консулт на 11,02. имали проблем като отида тогава да ми го издадат? или трябваше да напомня на акушерката???

Аз ще раждам до 2 седмици в МД при д-р Станева. За болничния, трябва да се обадиш на акушерката да ти го напише възможно най- скоро, а може да си го вземеш, когато решиш.

# 532
Момичета ,пак имам въпрос :

Искаме мъжът ми да снима бебето с камера веднага СЛЕД раждането .Няма да присъства на раждането , а да го снима след това-докато го къпят,аспирират и т.н.Операцията не ни трябва да я снимаме  Sick .Така направихме и с първото ми раждане(АГ)-не са ни искали пари.
Има ли някои от вас ,които са го правили ?
На рецепция ми казват ,че се заплаща около 100лв. ,но в сайта това е цената ,ако таткото присъства на раждането ,а той няма да присъства newsm78 .
В крайна сметка-възможно ли е ,заплаща ли се и колко ?
Нещо не ми е ясно .

# 533
Щом така са ви казали,значи ви таксуват като за присъствие.Все пак аспирирането и останалите процедури се извършват във операционната зала.

# 534
Щом така са ви казали,значи ви таксуват като за присъствие.Все пак аспирирането и останалите процедури се извършват във операционната зала.

А ,не знаех ,че там се извършват  ooooh!.
Като гледам записа от първото раждане ,в АГ-то май имат отделно помещение за това .

# 535
Не се плаща само като изкарат бебето в близкия до операционната коридор за да го снима таткото.Другото май наистина се плаща  Rolling Eyes Все пак влизаш в забранена за външни посетители зона Wink

# 536
Моят съвет към тези които не са от Варна, е да си платят в съответния МБАЛ  в града и да ползват ВИП стая, това е по-доброто решение според мен! Наемете си лекар и акушерка, ако ще раждате нормално и не причинявайте неудобство на себе си, половинката и блзиките като пътувате до Майчин дом, защото е безпредметно.
Знам историята ти и наистина много съжалявам за всичко което ти се случва и ужаса който преживяваш в момента.
Не съм съгласна обаче с това което казваш. От личен много горчив опит.
През 2006 сестра ми си следеше бременноста при  Драгнева в Бургас. До последно тази лекарка я убеждаваше че няма проблем да роди нормално. Късмета я прати в МД Варна където в събота на обяд и направиха секцио по спешност и благодарение на д-р М.Яков в момента имам и сестра и племенник.
Аз забременях лятото на 2007, казах си няма смисъл да ходя във Варна и тук се раждат деца. Останах в Бургас и си следях бременноста при Ковачева. Заради нея в 38 г.с. родих мъртво бебе.
Забременях 3 месеца след това, втората си бременноста я следях при д-р Попов в Поморие и при д-р М.Яков в МД. Заради същите проблеми които имах с първата си бременност но благодарение на тези двама доктори сина ми се роди жив и здрав, но 34 дена преди термин.
Цял живот ще бъда благодарна на д-р Юдова за грижите които положи за сина ми. Родих в петък, а тя идваше да вижда детето ми дори и в събота и неделя и добре че беше тя, защото  Димова не обръщаше никакво внимание на детето ми, а не мен не ми даваше никаква информация.
Знам как се чувстваш, но д-р Юдова е чудесен неонатолог, и наистина благодарение на нея сина ми няма никакви проблеми.
Лично за мен и за моето семейство МД е най-доброто място за раждане.
Нямам хубави спомени от Димова, а другата педиатърка Хариева не съм я виждала изобщо, по това време тя или беше в майчинство или и предстоеше скоро да ражда не си спомням вече.

# 537

Цял живот ще бъда благодарна на д-р Юдова за грижите които положи за сина ми. Родих в петък, а тя идваше да вижда детето ми дори и в събота и неделя и добре че беше тя, защото  Димова не обръщаше никакво внимание на детето ми, а не мен не ми даваше никаква информация.
Знам как се чувстваш, но д-р Юдова е чудесен неонатолог, и наистина благодарение на нея сина ми няма никакви проблеми.

Абсолютно подкрепям. И с трите деца съм видяла само добри грижи от нейна страна, а с дъщеря ми ходих и на платени консултации пак при нея 2 години.
Сега съм при д-р Хариева, от която също съм страшно доволна.

# 538
Здравейте отново момичета, включвам се че бях цитирана по- горе и се чувствам длъжна да отговоря:))
Аз също имам познати които казват, че се радват на децата си благодарение на това, че са отишли до Майчин дом Варна, затова отидох и аз, да се застраховам максимално от това нещо лошо да се случи.
След всичко изписано, и вярата ви в професионализма на лекарите, как си обяснявате това което стана с нас?
Д-р Димова ден преди изписването се трогна, че детето не яде и много е свалило,но на другия ден каза качило е, всичко е ок, а д-р Юдова каза само, че има родилно петно което ще изчезне, и зъбки което е много рядко, и така и двете нищо по същество.Главната акушерка каза, че не яде защото е роден по-рано, а той се роди планувано секцио 12 дни преди термин,т.е. нищо по различно от нормалното.
Според всички ви, те са добри лекари и значи да разбрали че това дете нещо не е наред, защо тогава скриха?

# 539
nelsiana аз винаги казвам , че тези които са доволни просто са имали късмета всичко да мине гладко
мен ме изписаха с жива кукла - не яде, не реве, сухи памперси.....не казвам че в другите болници са по -добри - нагледах се на безхаберници. а и се паднах в петък , уикенда бяха мин. състав и всичко ставаше с много закъснение
clover_d
възможно е  да снима има стъкло през което всичко се вижда и вратата на стаята където ще го измият, теглят и т.н.  е отворена

Общи условия

Активация на акаунт