"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 595
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
В новия сайт, в цените за нормално раждане (за неосигорени) виждам  2 нови компоненти:
 Анти Д - 165лв. и  ХБН - 61лв. На някой говорят ли му нещо?

Анти Д-профилактика с анти Д гамаглобулин.
Налага се,ако ти си с отрицателен резус фактор,а бебето е се роди с положителен такъв.
Същото така,ако си такъв резус фактор е препоръчително да се прави и след аборт,и амниоцентеза.Но това естествено го казват лекарите  Wink
Аз съм с такъв  Simple Smile

За педиатрите,аз също бях споделила,че не съм очарована.Конкретно за д-р Юдова,някак ми е прекалено мила.Едно такова фамилиарно поведение има,чуя ли д-р които говори на "миличка" и си имам едно на ум.
И двата пъти,дечицата ми се родиха,без кой знае какви проблеми,слава Богу.
Синът ми го сложиха в кувьоз(повтарям се,за което се извинявам) И никой не сметна за нужно да ми обясни защо.Вероятно не е било нещо сериозно и за това са преценили,че могат да минат и без обяснения,но за мен това е много неправилно  Stop Да моля  за информация многократно,родила съм току що и да се влача по коридорите,и да я намеря с вдигнати крака,да ми се усмихва,и да ми каже-"е ама какво толкова си се притеснила......" Да ми каже,че бебето няма да ми го даде,ей така за всеки случай,отново без обяснения?!
Не разбирам и как три дни ,никой нищо!Коментара беше -ако има нещо страшно,ние ще ви кажем.Ама защо трябва да е страшно,за всяка майка,всяка информация е важна.
А да,за Д-р Юдова като педиатър,за мен тя е прекалено консервативна и се ръководи от методите от преди години.За ранно захранване,агресивно лечение и в никакъв случай не е за дългото кърмене.Все неща които са различни от моите виждания,може би и за това така съм леко предубедена и до някъде негативно настроена към нея.

За д-р Яков,страши,съм чувала само положителни отзиви,нямам лични наблюдения.Мога само да добавя,че е много харизматичен мъж  Laughing

за д-р А.Атанасова,доста пъти съм писала,но ще го направя пак,много ангажирана към пациентите си.Придържа се максимално към естествените процеси,сдържана,мила,внимателна.Тя е моят гинеколог,радвам се,че попаднах на нея!

Леко и безпроблемно раждане на всички на които им предстои!
И Господ да бди на дечицата ни,родени и неродени  Hug

# 571
Здравейте момичета   bouquet
след дълго четене тук се спрях на д-р Б.Георгиев. Миналата седмица бях на първа консултация при него, стори ми се много отзивчив и внимателен. Ще раждам нормално стига всичко да е ОК.

В новия сайт, в цените за нормално раждане (за неосигорени) виждам  2 нови компоненти:
 Анти Д - 165лв. и  ХБН - 61лв. На някой говорят ли му нещо?

Аз също съм при Б.Георгиев но вече съм на финала,дет се вика ще раждам живот и здраве вече, термина ми е 20март. Много е готин и на мене всичко ми обяснява някак си много спокоен и спокойствие ми вдъхва и на мене. Разбира се ще имам повече отзиви след раждането защото ще раждам при него живот и здраве.
За анти Д-то, аз също съм с отрицателен резус фактор първия път като раждах /пак беше в МД/ ми я биха и си я заплатих 160 или 180лв не помня точно newsm78 сега вече е обявено в сайта им официално. ХБН не знам какво е Rolling Eyes иначе новия им сайт е много приятен за гледане особено с новите  по ниски цени още повече Hug

# 572
  • Варна
Trufel,като тръгнах да раждам и аз си мислех да завлека лаптопа там(бях Вип стая)и да пиша ли пиша...Хе,хе...Като родих се оказа че дори ходенето до WC е голямо приключение,после гледането на бебето...Та не ми остана време дори и за ТВ,какво остава за интернет.Това го пиша за да те успокоя че дори и да няма нет,липсата му не се усеща Mr. Green
Ооо, за раждането хич не си правя илюзии да слагам лаптопа в багажа!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Просто в месеца веднъж-два пъти си полежавам в МД, къде за вливане на магнезий, къде заради бъбречна криза... и затова казвам, ако пак ми се наложи през оставащите ЖЗ 2 месеца, да убивам времето при престоя. Laughing
И аз съм при Георгиев от самото начало. malka s4tka, нормално ли ще раждаш? Ще чакам да разкажеш после как е, че вече си ме вълнува. Успехчета!  bouquet

# 573
Здравейте, да се запиша и аз в темата отново Grinning
Искам да попитам момичетата, които са по напреднали в бременността, а и в ЖК, колко са платили. Защото онзи ден се записах на ЖК и на регистратурата ми казаха, а и платих първа вноска 355лв., а втора - 200лв. После в сайта видях, че тя е 530лв. Нещо не ми се вързаха сметките  newsm78 Дали не са ме таксували по някакъв по стар ценоразпис?  newsm78

# 574
ако си имала преглед непосредствено преди да се запишеш, са ти сметнали прегледа към цената!  Peace

# 575
Не нямах преглед, бях отишла само за консултация. Но си спомням, че и пред мен в списъка която и да е била бяха записала пак 355лв  newsm78 Ще видим тази работа, когато се наложи за следваща сума да плащам, ще попитам аз, няма да го оставя така. Mr. Green  Не че съм за тези 25лв, но поне да си пишат реална сума в ценоразписа.

# 576
Аз платих 530.

# 577
Благодаря, че сподели  Simple Smile То всичко да е както трябва пък каквото такова  Simple Smile

# 578
Trufel,като тръгнах да раждам и аз си мислех да завлека лаптопа там(бях Вип стая)и да пиша ли пиша...Хе,хе...Като родих се оказа че дори ходенето до WC е голямо приключение,после гледането на бебето...Та не ми остана време дори и за ТВ,какво остава за интернет.Това го пиша за да те успокоя че дори и да няма нет,липсата му не се усеща Mr. Green

И аз съм при Георгиев от самото начало. malka s4tka, нормално ли ще раждаш? Ще чакам да разкажеш после как е, че вече си ме вълнува. Успехчета!  bouquet

да нормално Peace разбира се че ще разкажа и хубавото и лошото/дано да няма лошо де/ Rolling Eyes Wink

# 579
Момичета благодаря за отговорите   bouquet  За ХБН - 61лв., разбрах че това е самото изследване което ще ти бъде направено, ако си с отрицателна кръвна група.
С неудоволствие забелязвам Crossing Arms, че цените в новата страница за здравно неосигорени са се вдигнали
Леко и безпроблемно раждане пожелавам на malka s4etka и на всички очакващи мами.
А доколкото виждам в подписа на Trufel, с теб може и да се засечем в МД smile3503

# 580
  • Варна
А доколкото виждам в подписа на Trufel, с теб може и да се засечем в МД smile3503

Че сме и при един и същи лекар, да не се засечем на магарето!  Laughing

malka s4etka, стискаме палчета за леко раждане и разбира се, че няма да има лоши неща!  Hug

# 581
След толкова въпроси от моя страна и толкова помощ от ваша  Hug ,да споделя за моето раждане ,най-сетне   Crazy !
Операцията беше на 15.02. при д-р М.Яков .доволна съм от спиналната упойка ,нямаше проблем с поставянето .Д-р Добрева е родена за това !Просто си личи ,когато човек си разбира от работата и я върши с удоволствие.След няколко часа ме раздвижиха ,дадоха ми бебето и то остана при мен още същата вечер .Възстанових се в пъти по-бързо ,отколкото при предишното секцио .
Много съм доволна от персонала ,от условията и от целия си престой .
Само една от педиатърките много дразнещо ми действаше-мисля ,че Димова се казва .

И да завърша пак с въпрос  Embarassed :
В епикризата ми пише-контролен преглед след месец в МД.
Този преглед влиза ли в цената на раждането или се заплаща отделно ?

# 582
Кловър_Д,честито момченце!Да ти е жив и здрав,много усмихнат,спокоен и послушен   bouquet
Контролния преглед не е включен в цената на раждането.Плаща се отделно  Peace

# 583
благодаря момичета за подкрепата Peace
Оставам с впечатлението че Димова успява да ядоса всички майчета Rolling Eyes Що за педиатър е това? Май ще трябва по сериозно да отнесем въпроса към ръководния екип на МД ако искат всичко да е ок Rolling Eyes

# 584
благодаря момичета за подкрепата Peace
Оставам с впечатлението че Димова успява да ядоса всички майчета Rolling Eyes Що за педиатър е това? Май ще трябва по сериозно да отнесем въпроса към ръководния екип на МД ако искат всичко да е ок Rolling Eyes
Ами не е съвсем така!Мен не ме дразнеше,напротив,тя ми обърна страшно много внимание,особено като видя че кърмата ми не потича и каналите ми са запушени(за разлика-другите само минаваха да констатират и никой не направи опит да ми реши проблема).Звънна на нейна позната аптекарка,консултира се и ми каза да взема хомеопатичен препарат за целта.Дори беше предложила сама да отиде да ми вземе,но аз пратих мъжа си.Показа много загриженост,само тя ми носеше бебка,постоянно минаваше да ме види,а ако не можеше,пращаше една от сестрите Peace Чак ми е странно когато доста момичета тук не са доволни от нея,сякаш говорим за различни докторки Thinking И бебка е записана при нея сега.Не бърза с АБ,въпреки че имаше няколко критични ситуации.Обаче ми каза че хич не иска да изписва АБ на толкова малко бебе...Постоянно ни викаше пак да види бебка контролно за да е сигурна че всичко е ок Flutter Занапред ще видим как ще се държи Peace

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 06:38 от bubka:)

Общи условия

Активация на акаунт