"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 579
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Velina_p, благодаря ти, дано!

Мама Звярка
, доколкото знам при Яков старши не се водят ЖК по НЗОК, та сигурна ли си за раждането при него, че може?

# 616
Хм, мисля, че води ЖК по здравна каса? За раждането, мисля, че при всички лекари там може да се роди по ЗК? Ще взема да се обадя да питам да не се е променило нещо все пак?

# 617
malka s4etka, честито розово щастие!
Много се зарадвах на поста ти, че идва и моят ред за раждане при д-р Георгиев. Е, при мен ще е за първи път, но се надявам след това да звуча позитивно като теб! Praynig

Споко, ще видиш че и ти ще пишеш след време как всичко е ок Peace кога ти е термина? а Георгиев е много готин избра ми супер акушерка която ме наблюдава и помага за раждането. Но то там и аз незнам коя е по по най, всички са готини Peace

# 618
Мама Звярка,М.Яков не води ЖК по ЗК,но може да родиш с направление при него  Peace

# 619
Алексче  newsm10

# 620
Моля да се включи някой, който има впечатления от двамата д-р Яков - за нормално раждане иде реч, ако не се объркат нещата. Тъй като съм ходила на прегледи само при тях двамата и нямам впечатления от другите лекари в МД, съм решила да избера единия от двамата, но кой??? Младият е много внимателен и подробен в обясненията, но дали има достатъчно опит? Възрастният е без съмнение опитен, но дали ще се занимава с мен, или има още 1001 задачи? Доколкото знам, и при двамата може да се роди по ЗК?
Женската консултация не ми е в МД, ако има значение - просто не бива да пътувам.
Бях при Яков старши раждане със секцио Peace За младичкия съм чела само хубави неща,но нямам наблюдения.Попитай кой от двамата ще се навие на нормално раждане,все пак това държи и лекаря в "бойна готовност"във всеки един момент от денонощието Wink При М.Яков ЖК е само платена,а за раждането се взема направление,но се доплаща според ценоразписа за осигурени или неосигурени...Ето тук за осигурени:
http://maichindom-varna.com/bg/prices3.html
Успех Hug

# 621
Мама Звярка,защо си мислиш,че лекаря изражда?!Той само стои и гледа екипа и дава наставления. Ако след самото раждане имаш нещо за шиене само тогава се включва.Нито вади бебето,нито реже пъпчето.Така че който и да си избереш,той няма да има пряк контакт  Peace

# 622
  • Варна
И аз да напиша за пореден път за М. Яков - раждането ми беше нормално, но с изненади накрая. Човекът изпълни желанието ми да родя нормално, въпреки че беше против и благодарение на него и най-вероятно и на педиатрите след това, детето ми е живо и напълно здраво.  Peace

Бях и на ЖК при него, малко говори, но каквото каже може да те гътне от смях.  Laughing

А за раждането, който има направление, може да роди при когото си иска в МД и цената си е все една и съща.  Peace

# 623
Мама Мими, не си мисля, че лекаря изражда. Мисля си за вариант, в който може да се наложи спешно секцио... там е важен лекарят.
А бременността ми е доста проблемна и вече ме е страх от всичко.
Галя, а д-р Яков защо беше против нормално раждане?

# 624
  • Варна
malka s4etka, честито розово щастие!
Много се зарадвах на поста ти, че идва и моят ред за раждане при д-р Георгиев. Е, при мен ще е за първи път, но се надявам след това да звуча позитивно като теб! Praynig

Споко, ще видиш че и ти ще пишеш след време как всичко е ок Peace кога ти е термина? а Георгиев е много готин избра ми супер акушерка която ме наблюдава и помага за раждането. Но то там и аз незнам коя е по по най, всички са готини Peace

Официално терминът ми е за 1-ви май. Иначе бебо все изостава, но пък от друга страна съм с едни чудни контракции, та не се знае вече знае ли се.  Mr. Green

Покрай думите на Мама МиМи се замислих - е как така само гледа, дори не вади той бебето? Интересно..какви си ги въобразявам аз.. malka s4etka, теб акушерката ли те изражда и каква беше ролята на Георгиев?

# 625
  • Варна
Галя, а д-р Яков защо беше против нормално раждане?
Защото малък Страхилчо вървеше много едър и той прецени, че няма да се справя. Така и стана - след 2 часа безуспешни напъни, бебо се роди с форцепс (4,350 кг първо раждане). А тук вече си е нужен "майсторлък" от страна на лекаря, за да няма последствия.  Peace

Ето за такива ситуации лекаря има значение. Но при нормални обстоятелства лекаря само наблюдава общо взето. Моя приятелка ражда нормално при М. Яков - даже не я ши той, ами втория лекар.  Peace

# 626
Да Trufel  за нормалното раждане, акушерката е тази която води раждането,и при мен беше така, Георгиев ме натисна на два пъти само когато не напъвах достатъчно силно,и после ме заши. но иначе стои там,и казва какво да се прави.Така правят всички доктори, защото след мен едно момиче  почна нормално но накрая доктора реши че няма да стане и и направиха секцио, така че какво то и да стане има кой да реагира,не те зарязват с акушерката да раждаш.

# 627
  • Варна
Да Trufel  за нормалното раждане, акушерката е тази която води раждането,и при мен беше така, Георгиев ме натисна на два пъти само когато не напъвах достатъчно силно,и после ме заши. но иначе стои там,и казва какво да се прави.Така правят всички доктори, защото след мен едно момиче  почна нормално но накрая доктора реши че няма да стане и и направиха секцио, така че какво то и да стане има кой да реагира,не те зарязват с акушерката да раждаш.

Много ти благодаря, мила, да съм наясно горе-долу как протичат нещата. Навила съм се за нормално, ама да видим, че тазът ми изобщо не се е разширил, а е под нормата. Та според акушерката, ако бебо мине 2500 гр. - трудна работа... доки пъл каза ще гледаме главата колко голяма ще стане, а той засега е мъник младежът - 2100 гр. Иначе вчера се дърпах от вагинален преглед и той ме предупреди, че ако се дърпам сега, директно ме пращал в графата секцио - та имаше ефект заплахата и "гък" не казах, скокнах си на магарето набързо!  Mr. Green

# 628
Някой раждал ли е в Майчин дом 33-35 г. седмица.

# 629
Някой раждал ли е в Майчин дом 33-35 г. седмица.
Аз родих 35 г.с и 2 дена , това по термин, а показанията на ехографа в деня на секциото бяха 34 г.с. и 3 дена.

Общи условия

Активация на акаунт