Отговори
Здравейте!
Толкова съм озадачена, че реших да потърся съвет при вас!
Миналата година, дъщеря ми кандидатства спец.геодезия с немски и изрично упоменато, втори чужд език английски.
До тук добре, ноооооооо.
Току-що научих, че по заповед на директорката, всички/не само класа на щерка ми/, а всички с втори чужд език ще учат руски!!!
Не ме разбирайте погрешно, нямам против езика и аз съм го учила 10 години, но въпроса не е в това, а на какво основание?!?
И сега към вас  Wink - какво мога да направя, а и не само аз, сигурна съм, че всички родители и деца ще изреват!
Има ли право директорката? Законно ли е?
Много благодаря предварително!

# 1
Ще ти кажа какво е станало - просто не са намерили учител по английски, а са намерили само такъв по руски. Същото се случи и в училището на дъщерята на моя колежка - приеха ги с големи обещания и с много атрактивни предмети, за да ги привлечат, а на следващата година нищо. И тя си премести детето в друго училище. Сигурна съм, че ако настояваш да разбереш защо, в крайна сметка ще си признаят, че са обещавали без да са осигурили предварително учител. Не знам доколко по закон директорът е длъжен да спазва предварително "обещаната" програма и доколко може да я променя според обстоятелствата. Но се борете, защото те са ви подлъгали, а и както стана при нас навремето влезе учителката по руски и каза със злобен тон: "Искате, не искате, ще учите руски!". И съответно и ние не я заобичахме.

# 2
  • София
Най-вероятно няма учител по АЕ или трябва да се допълни хорариума на учителката по руски език. Говорете с директорка относно причините и ако не ви удоволетворяват подайте сигнал до РИО.
Имайте предвид обаче, че едва ли ще научат чуждия език на добро ниво, след като е втори.

# 3
Благодаря ви момичета!
Странното е, че има учител по АЕ, даже назначиха още един, който е половин норматив, но има една по руски, която няма вече достатъчно деца и директорката е нова и явно нещо стана...
Въпросът ми е с подписка от родителите ще се промени ли нещо, с кого да се консултирам незнам, защото директорката може да каже, че има основание и искам да съм подготвена!

# 4
  • София
Подписката декларира някакво желание и е хубаво да има, но един сигнал до РИО би свършил повече работа, защото има промяна на първоначалния прием - нека те да се произнесат доколко е законно.
Успех!

# 5
  • Там, където ме обичат
Подписката декларира някакво желание и е хубаво да има, но един сигнал до РИО би свършил повече работа, защото има промяна на първоначалния прием - нека те да се произнесат доколко е законно.
Успех!
И аз смятам, че е най-добре да се обърнете към РИО, писмено!

Общи условия

Активация на акаунт