Седмокласник смел на старта е застанал и целта на мушката е "хванал"

• 43 588
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Привет и честит рожден ден на Ali&Meli - само поводи за радост за да имаш около себе си!

jul-ka дъщеря ми ходи във "Вектор" - първа група е. Много е доволна и от двете госпожи - по БЕЛ и математика.
В училище вече изостават - още преговарят по математика, а в другите училище са взели формули за съкратено умножение.

На родителската среща - нищо ново. Само ни изгубиха времето. Предполагам, че има проблеми с дисциплината, но учителите нищо не казаха. Може би е в нормите за тийнейджърски клас.  Mr. Green

Иначе на входните нива дотук има само 6, с изключение на една 5 по биология.

# 211
  • гр.Варна
jul-ka ,моята дъщеря започна вчера във Вектор с математиката. Simple SmileТя е в 7 гр. при Иванова,веднага започнаха с входно ниво и очакваме резултатите.Другите деца в у-ще са започнали с новия материал и някои формули ,а дъщеря ми още не  ги е взела.Веднага след входното ниво в школата са решавали задачи от новия материал и  на дъщеря ми и е било трудно.Ще видим,дано да навакса,ще решаваме допълнително и в къщи. Thinking

# 212
           Привет! При нас входните нива вече минаха. Оценките също са ясни. Започнахме с новите уроци по всички предмети. Много е натоварено и като включа и курсовете, направо ми се плаче за детето. Не че то много се е трогнало, но аз как съм се трогнала да не ви разправям.  Дъщерята само ме успокоява "Споко, мамче! Време има да изпия морето, а ти си се тръшнала за няколко учебника!". А сега сериозно - толкова нови предмети имат и толкова задачи, че ако трябва по всичко да е перфектна, не трябва да си показва носа навън. Аз също съм на мнение, че сега трябва да се набляга на БЕЛ и математика, а по другите предмети да се поддържа едно прилично ниво без да бъдем максималисти.
            И да не пропусна да споделя, че на входното по БЕЛ нямаме нито една грешка на теста, но преразказът ни куца, затова и оценката й е 5. Дайте съвет! Според мен проблемът се корени в малкото прочетени книги, но така и не успях да събудя интерес у нея.

# 213
  • с/у ОколоМръсТното
Според мен проблемът се корени в малкото прочетени книги,

ми не. До човек си е. Моята е перфектна в преразказите, а нищо не чете. Допуска грешки в граматическите въпроси.

# 214
Граматиката може да се научи, но как да научиш някой да пише добре?! Това трябва да ти идва отвътре.

# 215
  • София
И четенето е необходимо. Ако не друго, поне пробвай с леките тинейджърски романи.
Може да ги хареса.

# 216
И при нас проблема според мен е сериозен с преразказите. Какви ли не книги му купувам, но не иска да чете и това е   Crossing Arms. Само чакам да каже някое заглавие, но момчето не иска. Още по сериозен е проблема като цяло с ученето. Няма никаква нагласа за кандидатстване, сериозно учене, допълнителна подоготовка и т.н. Как ще се оправям не знам Whistling. Аз съм притеснена от сега, а на него никак не му пука. Чакам да почнат само някъде пробните изпити да го видя какво ще направи там. Ако някъде във Варна започнат такива ще се радвам някоя мама да сподели. Повечето такива започват някъде зимата. newsm78

# 217
  • София
Здравейте:)
Моето чаве вече изкара два урока по БЕЛ. За сега е много доволна и вдъхновена, пък ще видим..
Вчера беше и на урок при мен, в маминото училище. Понеже все още са на преговор, с нея взехме
и първите две ф-ли (a+б)^2; (а-б)^2
Аз в 6 клас почти не съм се занимавала с нея и дане бях скептична, относно качествата и на математик, но чавето вчера ме изненада много приятно.
Смета без грешка с чиалата и даже усвоихме ф-те и в двете посоки.
Много е важно, децата да усвоят ф-те и в двете посоки. В посоката- нормален вид на многочлен- множител винаги е по- трудно, но им трябва за разлагането:)
Утре има род. среща, та ще видим, какво ще кажат Wink

# 218
А, Ганис, не така, че как ще се съмняваш в математическите заложби на детето при такава майка!? Naughty Нашите  вече приключват с формулите за съкратено умножение. Утре ще правят контролно, да видим какви ще ги сътвори моят хубостник. Смея да кажа, че няма пропуски, Embarassed но понякога прави глупави грешки от невнимание. Вкъщи решава предимно от големия зелен сборник на Веди и малкия зелен на Коала прес, давам му и по някоя задача изкарана оттук-оттам от интернет, имам доста такива, най-вече благодарение на сегашните осмокласни мами  bouquet. Момичета, от много сборници започвам да изпадам в тревожност- дали този сборник е най-подходящ, дали ще останат много нерешени задачи... Вие имате ли подобни терзания?

# 219
  • гр.Варна
dolores,дъщеря ми ходи на уроци във Вектор и ни казаха ,че пробните изпити започват през февруари.Но трябва предварително записване,в школата ще изнесат датите по-късно и на техния сайт ще можеш да ги видиш. Peace

# 220
А ние вчера имахме "хеттрик" - връщали им входните нива по български език, руски език и английски език. Три шестици, по английски единствен в класа, че господинът много бил "завишил критериите".
В нашето училище преговорът продължи доста дълго, особено по български език и математика. Едва тази седмица взеха нов урок. Това ми се струва добре, ако има нещо забравено - ще го припомнят.
Намерих доста сборници по математика (че му е по-слаба от българския език) - Регалия, Коала прес, Архимед, Просвета. По български език и литература - нито един. А може би трябва.
Споделете, ползвате ли сборници по български език и литература и ако да - какви?

# 221
# 222
Благодаря!

# 223
  • София
Момичета имам молба.Някой може ли да напише данните или да покаже "зелената тухла",препоръчана от Симеонов?
Предваритено благодаря!

# 224
Сборник по математика за 7-ми клас.
Издателство - "Коала прес". Има го на пл. "Славейков". Дебел е към 5 сантима, основно - зелен.

Общи условия

Активация на акаунт