Кръщене и цикъл ?

• 17 615
  • 133
  •   1
Отговори
# 75
  • след Околовръстното
А знаете ли, че имате право на 4 (четири) църковни брака. Какъв е смисълът тогава?

А познавате ли поп, който венчае втори път без да има развод младоженеца официално.
На такава сватба бях.
Нали не може в гражданското без развод, та дай в църквата.

Ето ти смисъла.

# 76
А как се прави църковен брак без да си представил документи за граждански?
Таково жувотну у нас още няма.
Просто не съществува начин да се издаде свидетелство за църковен брак.

# 77
А аз мислех, че разведен човек няма право да се венчае после в църква.

А такъв втори брак без развод преди това едва ли ще е валиден. Тези от църквата са забравили май да изискат нужните документи  Grinning

# 78
А знаете ли, че имате право на 4 (четири) църковни брака. Какъв е смисълът тогава?

А познавате ли поп, който венчае втори път без да има развод младоженеца официално.
На такава сватба бях.

Ето ти смисъла.

Нищо не може да ме очуди в България Rolling Eyes
Имаш ли парички,всичко е възможно!

# 79

Е, те това е тезата, която защитавам  Mr. Green
Няма значение канон, писани и неписани правила. Имаш ли пари попът е готов на всичко.

# 80

Е, те това е тезата, която защитавам  Mr. Green
Няма значение канон, писани и неписани правила. Имаш ли пари попът е готов на всичко.

Наистина ли?
Не обобщавайте, защото да, има и меркантилни свещеници, но има и наистина божи хора.
Попове няма.

# 81
На такава сватба бях.
Ето ти смисъла.

На мен пък ми е чудно, за какво им е на младоженците този брак, нито ще им го признаят някъде, явно нито са вярващи, може би за разкош! Crazy

# 82
  • София
момичета, днес попаднах на статия по темата "Ако сте цикъл, не докосвайте икона"  Shocked Ще ви я сканирам утре и ще я сложа тук  newsm78

# 83
  • София
щях да падна от коня  ooooh! На всяка цена ще я постна.

# 84
  • след Околовръстното
Съществува, съществува.

Цитат

Това е истината.
На такава сватба бях.
Ето ти смисъла.

На мен пък ми е чудно, за какво им е на младоженците този брак, нито ще им го признаят някъде, явно нито са вярващи, може би за разкош! Crazy

Защото е голям срам да поканят сватбарите директно в ресторанта като и от гражданското ги режат, а не могат да чакат, че новата девойка е много бременна, а старата е неоткриваема за развод.
В някои "квартали" на София робуват предрасъдъци, а в други такива "квартали" поповете са податливи/подкупни/.

# 85

Глупости приказваш, мила ми Франческе.
През месец Септември, на лето Господне 2007, на пъпОТ на Софията, у Храмот "Света Неделя", се извърши първо църковният ритуал, а после отклинкахме пеша малко по- нагоре, на "Витошка", за да се извърши и същинското бракосъчетание, в "гражданското".

А колкото до непорочното зачатие, ти да не помисли, че се шегувам?!
Съвсем сериозно казвам, че точно щото е непорочно, няма кой да знае, е ли била Дева Мария в цикъл или не е била.

# 86
  • Пловдив

Глупости приказваш, мила ми Франческе.
През месец Септември, на лето Господне 2007, на пъпОТ на Софията, у Храмот "Света Неделя", се извърши първо църковният ритуал, а после отклинкахме пеша малко по- нагоре, на "Витошка", за да се извърши и същинското бракосъчетание, в "гражданското".

за да се случи това,младоженците представят бележка от гражданското,че ще подпишат в еди колко си часа днес
това е реда,за да бъде венчавката преди гражданския ритуал

# 87
В България църковен брак се сключва само при сключен преди това граждански. Защото църковният няма сила на брак пред закона.
Точно в Света Неделя да се е случило това НЕ ВЯРВАМ.
Но ще проверя, бъди сигурна.

http://www.pravoslavieto.com/docs/Tainstva/brak/uslovija.htm

# 88
за да се случи това,младоженците представят бележка от гражданското,че ще подпишат в еди колко си часа днес
това е реда,за да бъде венчавката преди гражданския ритуал

Идея си нямам какъв е реда, знам, че всички се облещихме, като разбрахме, че първо ще сме в Църквата, а после в съвета.
И все пак, исках да кажа, че Е възможно.
 Peace

П.С. Франческе, мила моя, най- тържествено ти обещавам, че ако се хванем на бас пред целия Форум, на едно напиване  hahaha, лично ще се вдигна до моите приятели, ще взема диска от сватбата и после ще цъфна у вас.
Ама може и с преспиване да остана, че реката е дълбочка, дан съ удавя, ако тръгна да си ходя с пияната глава.  Joy
Та, ще се хванем ли на бас???
 Flutter

# 89
  • Пловдив
да,възможно е и регламентирано

ние така направихме-първо църква,после подписване

Общи условия

Активация на акаунт