Количка за близнаци - нова тема, септември 2010

• 49 330
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Здравейте, момичета. Вече година и три месеца ползваме количка като на Жабче. Много съм доволна. Също потвърждавам, че наклона на облегалките се коригира много лесно и няма никакво износване в коланчетата - не са ластици. Облегалките не се огъват и са достатъчно подплатени. Също облегалките се свалят в напълно легнало положение.С тази количка сме още от новородени (а и бяха недоносени, изписаха ни на 2 кг).  Моите близнаци вече общо са над 22 кг. но и до сега ги свалям и качвам заедно с количката и багажа до втория етаж. Неудобството беше, че я чакахме от Англия. Тук цената й беше 499лв., цвят черен. От Англия ни излезе 460лв. Към количката в тази цена бяха включени 2 зимни чувалчета (смятам и тази година да ги ползвам), чадър, дъждобран и чанта, която я водят термочанта. Неудобството за нас е че не мога да я разглобявам за да я пера на части. Много ми е сложно. А вече след година ползване имаме проблем с гумите. Външните направо се разпраха а в България няма такива. Днес получихме нови две гуми от Англия - 22 паунда. Та моя съвет е ако може избирайте колички с големи гуми но не помпещи.

# 61
ailan, много добре го знам аз Галикс-а. И съм се зарекла повече нищо да не си купувам от т ам. Такива перипетии имах с една лятна количка, купена от тях, за Ивайла, че направо...както и да е...
Хаука ще го поръчам от МайТойс и наистина излиза към 340 лв  Peace колкото едно Бертони и по-евтино от Чиполиното  Peace
В момента се колебая между порт-бебета и чувалчета. Пак в по-предни теми бяха писали, че май е по-добре порт-бебе, като заспят малките, по-лесно се свалят от количката и си остават да спят в портовете. Но пак ще помоля мамите с опит(най-вече със зимни бебета) да го изкоментират този въпрос...Освен това портове могат да се поръчат пак в МАйТойс, или да се купят втора употреба  Peace
Дъждобранът е 20 лв...тъй че, аз 1000 лева не виждам  Peace
А тия танкове на Галикс- мерси-всичките ми познати ги пуснаха я в Продавалника, я по мази и тавани  Tired и те са с по -едно хлапе...

# 62
  • Някъде там...
Хаук става за новородени, аз не съм взимала допълнително порт-бебета, но моите бебета бяха пролетни. Може да си вземете универсален дъждобран, преди имаше в Щъркел за около 20 лв. Чувалчета си поръчах от Майтойс на добра цена.

Каро, ние си взехме гуми от тук.  Peace Аз съм писала вече, че и нашите много бързо се изтъркаха. Сменихме задните с такива от детско колелео за по 3 лв.  Mr. Green Железни са. Предните обаче са по-малък цолаж и поръчахме чрез вносителя на Хаук 2 нови предни от новия модел Хаук т.е. непомпащи. Дойдоха си заедно със спиците. Излязоха 20тина лв барабар с доставката. Новият Хаук е с непомпащи гуми така че би трябвало този проблем да е решен.  Peace

Между другото, като ходих да гледам за обувки в магазин Ново бебе в Гео Милев, мернах че Х-lander-а е на промоция. Количка+ подарък 2 броя големи термо чували +x-bag 3 термо чанта. Цената беше към 700 и нещо, но не запомних точно колко.

# 63
Не че искам да правя реклама, но в името на информираността на бъдещите мами - Хаук от Премама, който си върви с дъждобрани и зимни чувалчета е бил 560лв. преди 1 година. Има там някаква промоция при покупка над не-знам-колко-си лева има отстъпка и я правят за самата количка. Порт-бебета си взех отделно, по 100 лв. някъде май бяха. Между другото моите вече не ми трябват и освен, че са малко протрити отдолу (където няма никакъв контакт с бебето), нищо им няма, така че ако някой търси - да се обажда. Бебетата ми се родиха през октомври и изкарахме зимата с порт-бебета, иначе за мен лично количката е твърде открита. Застилах си ги с олекотена завивка, завивах с олекотена и като се сложи "капака" на порт-бебето, сме излизали и на отрицателни температури. За мен е много важно децата да прекарват на въздух и почти няма ден през изминалата зима, в който да не сме били навън поне за час. Сега, ако смятате при студ да не излизате - не знам, може и да не трябват.Но пък осигуряват пълното легнало положение. Освен това коланчетата за връзване на бебетата са на самите облегалки и ако човек иска бебето да е вързано, няма как отдолу да му постели нещо, на което да легне. Пък да не е вързано е опасно. С порт-бебетата тоя проблем не съществува - поне на мен никога не ми се е налагало да ги връзвам, защото няма къде да изпаднат. Аз съм малко маниачка на тема чист въздух и сме навън в сняг, пек и дъжд - ползвам дъждобраните много интензивно. След като порт-бебетата излязоха от употреба, чак до 8-9 месец ги ползвах за пренасяне на бебетата до количката, която стои в помещение на приземния етаж, понеже с тях е много по-леко, отколкото в столчета за кола. Освен това си "опаковам" бебетата в топлите порт-бебета вкъщи и долу на студа във входа само ги поставям в количката, а не да вадя тепърва завивки, които съм носила и да метна топлите бебета в студената количка - поне при нас няма начин да стои вкъщи и тя и да я свалям с асансьор. Докато ги ползвахме никога не се е налагало втори човек да помага за извеждане на разходка. И да, аз писах по-рано, че не ми се налагаше да ги будя за да ги прибера. Ако някой има достатъчно голям асансьор, в който количката влиза и си я държи вкъщи - последните две предимства нямат значение, но общия случай май не е такъв. Преди година, когато избирах, това беше може би най-леката количка с големи гуми на нашия пазар и затова се спрях на нея. За мен специално и сервизът не е без значение - действат максимално бързо и дават оборотни колички, докато държат твоята на ремонт.

# 64
Здравейте,

търся да купя количка TFK Twinner twist duo, звънях в няколко магазина, но не мога да я намеря никъде... може ли някой да ме ориентира? Бих взела и втора употреба, ако някой предлага.

Благодаря ви!

# 65
  • София
Здравейте,

търся да купя количка TFK Twinner twist duo, звънях в няколко магазина, но не мога да я намеря никъде... може ли някой да ме ориентира? Бих взела и втора употреба, ако някой предлага.

Благодаря ви!

Има сайт за продажби на втора употреба колички!  Wink

# 66
димяни как са момичетата Simple Smile

# 67
  • Стара Загора
Сега, след дълго мислене и умуване реших, че ще вземам Хаук-а. Тва е. Изчетох и миналите теми. Но мисля да я поръчам по интернет. Само че нещо с тоя май тойс не мога да се оправя. Моля някоя мама, която е поръчвала да ми даде линк към количките, че не мога да се ориентирам ......нали за немския сайт става въпрос. Защото грам немски не вдявам и нищо не разбирам.. Blush Blush

# 68
http://www.mytoys.de/Hauck-Zwillingswagen-Roadster-Duo-SL-Happy- … a02.07.06/1913692

Обаче и аз грам не разбирам немски. Затова за поръчка помоли някой немскоговорящ  Peace

И после ще си разхождаме бебоците заедно  Wink

# 69
  • Стара Загора
smile3521 newsm10 newsm63
А твойте бебоци какви са???

# 70
  • Враца
Сега, след дълго мислене и умуване реших, че ще вземам Хаук-а. Тва е. Изчетох и миналите теми. Но мисля да я поръчам по интернет. Само че нещо с тоя май тойс не мога да се оправя. Моля някоя мама, която е поръчвала да ми даде линк към количките, че не мога да се ориентирам ......нали за немския сайт става въпрос. Защото грам немски не вдявам и нищо не разбирам.. Blush Blush

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=519988.0 - Виж първия пост, има момичета, които правят комбинирани поръчки.

Здравейте,

Благодаря ви!
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=1032589&cat=3

# 71
Мами, моля помагайте  Praynig
Чакаме племенници близначета и сме обещали количката да е от нас - видях че има много теми за колички и съм се заела да ги чета, но честно казано всичко ми звучи като ядрена физика  Embarassed Моля, кажете кое е най-важно да гледаме и къде има подходящи магазини - идеята ми е да харесаме 2-3 модела и да видим къде ги има и после да идем с бъдещата мама да си ги види и избере (ако има добри магазини с online каталог, но все пак после и на живо да ги видим ще е най-добре). Проблема е, че ще са първите бебчета в рода и никой няма представа кое, къде и как  Laughing
Въпрос: Гледах единични колички в "комплект" количка+столче за кола+кош (портбебе май се казва или...) има ли такова нещо за близнаци или всичко се купува отделно?

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 18:58 от new leaf

# 72
  • Някъде там...
Мисля, че има, но цената е умопомрачителна...  Rolling Eyes

# 73
Така изчетох доста от старите теми и мнения, но още не съм напълно наясно... аз ядрена физика да бях почнала да чета  Embarassed
До колкото разбрах най-хвалените са: Хаук-а,X-lander-a. Бебоците ще се появят около февруари и искам да попитам трябват ли порт-бебе-та с тези колички? Не ми се иска да взимаме,ако може да се мине и без тях - предпочитам за тези пари нещо по-функционално да вземем, а не нещо само за 6м. За хаук-а поне доколкото разбрах има зимни чувалчета (в комплекта), а за другата?
Чиполиното доста ми харесва като цена, но качеството до колкото разбрах не е добро, нали?
За Косато май също плеобладават негативни мнения?!

# 74
ние сме с косато и единственото което и липсва е предният борд ,който поне за мен не е хич важен Simple Smile все пак децата ги връзваш с коланите и какво като няма къде да се държат? много съм доволна от количката ,а чувалчетата и са страхотни.само ми се иска освен нашата синята да отида и да си купя и модела с оранжево и червено  Mr. Green
чиполиното е с отвратителна материя,бертони също иначе цената им е добра да.
хаука го разгледах в пиги хаус и избора ми беше между него и косатото но заради това че нямаше чувалчета и ми се стори и малко по тежка избрах косато. Hug успех и според мен не бързайте от сега да купувате количката.до февруари може да е излязъл някой по нов модел Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт