Количка за близнаци - нова тема, септември 2010

• 49 330
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз не съм купувала порт-бебе-та. Те са подходящи за пренасяне на бебетата през първите месеци, тъй като са с равна основа, но не стават за кола, например. Ние ползваме кошчета за кола, които са незаменим помощник за пренасяне на бебетата, а също и за люлеене, захранване и т.н., особено на близнаци. Ползват се доста по-дълго време (до около 13 кг.) и спокойно можеш да ги оставиш на земята без платът да се изцапа (за разлика от порт-бебе-тата, които нямат пластмасова стойка). Недостатък е, че повечето кошчета нямат пълно легнало положение на гръбчето, но все пак ги дават като подходящи за новородени. Ако търсиш евтин вариант, виж тези на Бертони - ние сме с такива и съм много доволна.
Относно количката - вече съм споделила мнението си за нашата (нямам опит с други). Според мен остави тази покупка за след раждането. Сигурна съм, че през февруари няма да бързаш да извеждаш новородените на разходка с количка. Моите бебета също са зимни и знам от опит. Мисля, че след раждането ще сте много по-наясно от какво имате нужда...

# 76
  • Някъде там...
За любителите на триколките
Не видях обаче колко тежи. Сайтът е без директна доставка до България, но може да се поръча на адрес на посредник. Аз оттам си взех столчетата за кола.  Wink

# 77
Здравейте на всички Simple Smile

Включвам се в темата и директно на въпроса:
Днес ми пристигна Хаука, модел 2010, навсякъде си пише Hauck Germany, никъде не е написано да е произведена в Китай newsm78 Само, че няма прозорче, за да може да се виждат бебетата. Единствения вариант да се наблюдават бебетата е, ако са свалени сенниците. Моля от мамите с опит да споделят дали ще е проблем, ако не мога да ги виждам през цялото време. Сега съм в чудене дали да я връщам и да търся друг модел, иначе изглежда доста маневрена, други забележки нямам.

Благодаря ви и приятна вечер Simple Smile

# 78
  • София
Аз от няколко дни Бутам X Landera И съм адски доволна!
Много манаврене и лека широка абе с една дума Супер!  Peace

# 79
  • Пловдив
И ние сме с X Lander, много сме доволни!Наистина е маневрена много и леко се кара.Но имаше кусур:в кашона си беше със спукана гума.Мислихме дали да я рекламираме, защото гаранцията е 1 година, но се отказахме, защото сме от Пловдив /докараха я по поръчка в Касида/ и щяхме да загубим ценни топли дни за разходка.Справихме се сами с малкия проблем Simple SmileТака че съветът ни е, отворете и огледайте всичко в магазина Simple Smile

# 80
Аз от много канене на Хаук-а, май ще минавам на Косато  Tired
Видях Хаук-а на живо, хареса ми, но първо- проблем ми е доставката от МайТойс, и второ- не влиза в асансьора, а сме на 8-ия етаж  ooooh!
Косато по параметри е около 10-ина  см по-тясна от Хаука и се сгъва тип чадър, а не тип книга. Само ме притесняват тия по-малки гуми  Thinking Дали ще става за трудни терени (бг тротоари, калдъръми и прочие) и дали ще минава лесно през киша и сняг?
В началото като са малки децата и по-леки-ок, ама като понатежат, дали ще издържат тези гуми?

# 81
Момичета, утре ми се очертава пътуване до София, в кои магазини мога да видя Косато-то на живо?
Блалгодаря ви предварително!   bouquet  bouquet  bouquet

# 82
  • София
Има ги в Бейби МОла в Люлин както и в Бейби Планет на у/Академик Иван Гешов 9 там съм я виждала но я има и на други места Peace

# 83
  • Стара Загора
Здравейте на всички Simple Smile

Включвам се в темата и директно на въпроса:
Днес ми пристигна Хаука, модел 2010, навсякъде си пише Hauck Germany, никъде не е написано да е произведена в Китай newsm78 Само, че няма прозорче, за да може да се виждат бебетата. Единствения вариант да се наблюдават бебетата е, ако са свалени сенниците. Моля от мамите с опит да споделят дали ще е проблем, ако не мога да ги виждам през цялото време. Сега съм в чудене дали да я връщам и да търся друг модел, иначе изглежда доста маневрена, други забележки нямам.

Благодаря ви и приятна вечер Simple Smile

Ако не е много нахално от моя страна Embarassed Embarassed ама от къде си поръча Хаук - а, от чужбина ли? И каква цена ти излезе? Може и на ЛС.
Аз пробвах в май тойс, ама няма доставка извън Германия на този артикул Sad
Сега обмислям да ангажирам познати в Германия да ми я вземат и да ми я изпратят, ама ще е малко трудно, а и не съм сигурна дали ще ми свършат работа.

# 84
  • Някъде там...
Моят Хаук е без прозорчета за наблюдение. Малко е чоглаво в началото, но като цяло не ми е било проблем.
В малките асансьори не влиза. Аз го държа в багажника на колата. Лятната ми количка влиза в асансьора като се сгъне леко - Обейби Аполо. Тя е подобна на Косато. РАзликата в маневреността е огромна. С Хаука минавам през всякакъв терен без никакъв проблем, бутам буквално с едно пръстче, дори и сега с две деца по 10-11 кг + багаж. Количката с малки гуми иска усилие при бутане дори по равен път. Зимата пък ми се струва направо мисия невъзможна да излезеш с нея в снега, особено като натежат децата. Имам една комшийка с Косато, никак не е доволна от количката, но си изгледа децата с нея.  Grinning

# 85
  • София
Jiji_biji, пише Hauck Germany, но пише ли  made in Germany, защото това са две различни неща. Доколкото четох в темата в На пазар, китайците купуват европейски фирми, които регистрират в европейски градове, но контролът и изискванията вече са китайски Confused

Димяни, честита ви количка, със здраве да си я ползвате Hug Видях принцесите, мнооого са сладички  Heart Eyes

МилаИванова, как ги сметна тези 10 см. разлика между Косатото и Хаука, Косатото е 74 см, а Хаукът е 76 Peace  Косатото и трудни терени - забрави просто, няма как да стане, особено с по-тежки деца. Аз съм писала и преди, че я взех когато малките бяха на 18 м. - както е писала Жабче дори и на равно си трябва усилия да я буташ -  до кухнята или градината на каката и буквално капвах; като прибавя, че гумите забиват на най-малката издатинка и започва едно бутане напред-назад за да мина, рамата имах чувството че ще се разпадне, а най ме беше страх да не се счупи някоя гума. Всъщност Косатото не е толкова лоша, но за втора количка - да я метнеш в колата и да отидеш до мола или ако пътувате (ние това лято я взехме на морето). Ако ти трябва чадър защо не видиш и Макларъна, гумите му са в пъти по-добри, виждала съм го с деца на годинка как гази в снега, доста ме изненанада Peace

Жабче, тази триколка която пуснала по-напред е много широка - 84 см, няма да мине през стандартна врата, иначе не е тежка 14 кг. Ето за тази съм чела много хубави ревюта, към 10 кг е и с големи гуми  Simple Smile
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … 16751_10001_14051

Я вижте това - Bugaboo вече и за близнаци  Simple Smile
http://pressroom.bugaboo.com/
Много странно решение на дизайнерите - става и за едно бебе (това малкото кошче е всъщност за багаж ooooh!, не знам кой ще я ползва така), но като знам, че на повечето от нас количката не влиза в асансьора все едно е правена за нашите условия Simple Smile  - влизаш в асаньора с единичния вариант, другото бебе го носиш в коша, излизаш, разпъваш рамата и слагаш втория кош  Laughing

# 86
ailan, живея в Чехия и поръчката за тук не е проблем, цената на която ми я доставиха е 5000 крони - това са грубо 380 лева. Мога да проверя дали доставят до България и колко ще излезе доставката, ако проявяваш интерес.

А за производството мога да кажа, че баркода започва с 40 - Германия, на Китай започват с 69. Просто никъде не пише "Made in", нито Германия, нито Китай. И има някакви сертификати, съобразени с Европейските изисквания, друго не мога да кажа.

# 87
Всъщност, сега като разгледах, ето от тук също може да се поръча, доставката за България е 15,90 евро, цената на количката е 170.
http://www.babyartikel.de/infos/versand_ausland/Lieferung_und_Versand_ins_Ausland
И ми направи впечатление, че към нея препоръчват кошче за кола Hauck Zero +. Така като я гледам, не ми изглежда да има как да се захванат две кошчета за количката, но все пак...ако някой има опит нека сподели Simple Smile

# 88
Аз от няколко дни Бутам X Landera И съм адски доволна!
Много манаврене и лека широка абе с една дума Супер!  Peace
[/ quote]
Здравей,ние очакваме нашите близнаци през февруари и една от количките на които сме се спряли е X Lander . Ние сме от Пловдив и на живо не успяхме да я видим никъде.Тъй като вашите близнаци са малки на възраст ни интересува с кош за новородени ли я ползваш. Защото в каталога пише ,че количката е за деца над шест месеца.Ще се радваме за малко повече информация от първа ръка от теб и  ilik123 .Благодарим предварително.

# 89
  • София
Количката няма зимни кошове но е с почти напълно легнало  положение на гръбчето то  не се забелязва,че има лека чупка пък и за новородени смятам,че е добре леко да е повдигнато! Има много дебели чували към комплекта които са страхотни и не ти е нужен въобще зимен кош който по принцип няма как да стане за тази количка  PeaceАко те интересува нещо друго питай мога да дам и реални снимки!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт