Юлските бебоци по-големи стават, първите ни дрешки вече омаляват

• 25 079
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Момичета,

може ли малко вот за слънчицето ми Simple Smile))
babysling-bgcom- снимка 083

bouquet

# 601
овладях паниката с намалялата кърма.

Продължавам да си мисля, че беше повече паника отколкото намаляла кърма  Laughing, но добре че се е оправило  Hug

За яденето - яде на около 3 часа. Педиатърката каза, че около 3тия месец може да го разреди на 3.5 - 4 часа, но да не я насилвам. Кой има уши да я насилва да не яде когато иска, питам аз  Crazy

За спането - спи от 8 пм до 7:30-8 ам с 2 събуждания за ядене. Но през деня спи 4-5 пъти по половин час, макс 45 минути. Като смятам, събират й се 15те часа сън на денонощие, въпреки, че на мен ми се струва, че все е будна  Laughing

Оригването - с намаляваща честота. Случва се като я подмятаме да си играем да се оригне мощно, но общо взето като че ли няма нужда.

Юмруци се ближат и сучат на поразия. Понякога си облизва и китката  newsm78

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 02:57 от Juturna

# 602
Моят юнак смуче всичко, което докопа - юмруче, китки, моето рамо или пък ръка, гуша... одеалцето си... не подбира, не е претенциозен...  Laughing само на залъгалка се мръщи  Laughing

Вече започна да увеличава времето между храненията. Яде на 2.5 - 3 часа.

Оригва се винаги(с много малки изключения). А дъщерята почти никога не успяваше.  Rolling Eyes

Нощем си спи - от 21.30ч. до 8.30ч. Буди се за едно хранене, но понякога пропуска.

Денем спи - къде за 20 мин., къде по 3 часа откарва... различно.

Маритке, много хубава инициатива. Ще се включваш ли?

# 603
дунайке,май ще се включвам.казах им да ми пратят на лични,каквото трябва и сега чакам.

джут,бе май не беше баш само паника,защото ето сега не спи и нямам кърма,а трагедията е пълна пак.ако не спи изпива всичко,сърди се и става омагьосан кръг.той може и да не иска непременно гърди,ама само там май се успокоява....е кво друго да му дам тогава?

ето кога спим ние...гледам фукате се тука с режими...аз мога да се изфукам с това,че повече деца несмятам да имам Joy
искам д аотбележа,че е напълно бодър и до сега от два часа го кърмих,а циците ми са увяхнали като на рибар....крачолите така да се каже (да не наричам нещата с истинскит еим имена,ч еме порицаха в другата тема строго Joy).рита,гледаме подканящо от шезлонга си и мисля,че докато баща му не тръгне за работа няма шанс да заспи.е.....поне съм сигурна вече,че няма д аима проблем с дискотеките моя син. ебаси мамата.

уригването ме интересуваше до кога е толкова влиятелно в живота на уригващите се деца,защото мойто е от тях.не се ли уригне издава давещи звуци все едно го душат и това ми е проблем нощите и вечерите,защото като заспи на гърда и тръгна да го вдигам да се уригвам се буди и край! а пък не направя ли го е много мъчително и просто неможе да го оставя,а и реално това го дави наистина и пак го буди:( та си виках не е лошо да вземе да спре това чудо,ама....май и това няма да е скоро сигурно,като гледам.

# 604
Лилията досега скимтя недоволна от жегата (цяло "лято" Т не се вдигна над 20 градуса, но тази седмица е 34-35  Crossing Arms) и единствено се заплесна и започна да се хили докато ме гледа как сгъвам пране. Започвам да се съмнявам, че мъжът ми е кръшнал и това дете не е от мен  Laughing - сгъването на пране ми е най-омразната домашна работа  Tired.

# 605
Добро утро, леле Маритке какви сте нощни птици, а с това сравнение за циците ме умори от смях, рано сутринта. Будни сме от 7, снощи много плака чак хриптеше от рев след банята, нищо не я успокояваше, заспа към 9 гладна и след един час се сети за цицата, хапна и пак заспа. Аз наричам това ревливи кризи преди сън имаме ги 1,2 пъти през седмицата, аз забелязвам че като хич не е спала през деня ги прави.

# 606
Добро утро момичета,
като не спинкат достатъчно през деня се изнервят и затова плачат повече.

Да ви попитам, кога след раждане се възстановява цикъла. Знам, че при всяка жена е различно, ама аз все още нямам дори и симптоп , че скоро ще съм в цикъл. Да не сме направили пак две чертички  Confused Shocked Grinning

# 607
Добро утро и от мен!

Марита, твоите цици са на описание като моите преди вече месец.И аз като теб все се оплаквах че нямам мляко, НО резултата беше 1 700 кг и 5 см за месец Shocked.Оказа се че съм ималаааа много мляко просто зверчето като цока на 1 час си изсмуква явно повече от достатъчно.По препоръка на педиатъра се опитах да и направя режим на 2 часа и тогава видях че гърдите ми се пълнят с мляко даже текат.От тогава нямам съмнения за кърмата си.
За цикъла аз имах леко кървене миналият месец, а този нямам явно още тялото не е готово да възстанови цикала.Ще чакаме Crazy
Приятен ден на всички! Hug

# 608
  • IT
за цикъла-мен като ме прегледа доктора каза че няма изглед скоро да ми идва.
xaxa марита и микеле е нощна птица, ще ми връща на мен Simple Smile
Записах му един час в четвъртък за УНГ при една докторка такава хомеопат, това хъркане с нос нещо не ме кефи, искам да разбера защо-дали наистина е взел проблемния нос на баща си или и аз не знам защо.

Маритке, много хубава инициатива. Ще се включваш ли?
аз се записах

# 609
добро утро!
Цикъл и аз нямам,но може и да няма докато кърмим така съм чувала.
Моето патенце се успокои,снощи заспа към 22 и тази сутрин стана в 5.50 заспа и се събуди в 8ч.хапна бодърства 1 час и сега гледам пак е заспал.
За оригването още се оригваме ,но не винаги.А през ноща когато се буди да папка не оригвам,вземам то хапва в полу-заспало състояние и веднага в кревата да не се разсънва .И така ако хапва нощем то е за 10 мин и веднага заспива.Иначе и аз все си мисля че нямам кърма ама си беше наддало детето 1 кг е значи това което имам му е било достатъчно.
за храненето денем понякога на час ,понякога на 3,ама май  в повечето случаи караме на 2 часа

# 610
Ако сте само на кърма, цикъл може дъъъълго време да не дойде. При мен - повече от година.
Това не значи, че не може пак да видите две чертички... Ivalina82, да не ти честитим скоро пак?  Laughing

Хъркане на нослето при бебенцата може да има и вследствие на стафилококи в носа. Най-често срещаната инфекция в БГ-родилните домове, за жалост. Предава се много лесно. Установява се със секрет от нослето.

# 611
  • в 1001-та нощ
Да ви попитам, кога след раждане се възстановява цикъла. Знам, че при всяка жена е различно, ама аз все още нямам дори и симптоп , че скоро ще съм в цикъл. Да не сме направили пак две чертички  Confused Shocked Grinning

медицински обусловено, когато имаш пауза между кърмения над 4 часа дори веднъж на ден....при мен отдавна е така, но цикъл няма; или поне няма кръв, а какво става вътре не знам....

миналия месец, обаче имах ПМС- без зцапване - та знам ли....така е зачената сестра ми.....

# 612
Днес Мая става на два месеца Simple Smile

# 613
  • в 1001-та нощ
Честито   bouquet

# 614
Честито на малкото Диване! Живо, здраво и много палаво! Simple Smile   bouquet

Ние днес бяме на ваксина Пентаксим - дори не се разплака на мама геройчето  Heart Eyes Дано всичко да е наред  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт