Юлските бебоци по-големи стават, първите ни дрешки вече омаляват

• 25 072
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Я да ви се похвалим с най-ценната ни блузка Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Само това признава малчо  Simple Smile

Аааа и аз искам такава блузка  Joy

# 646
Момичета, някой от вас получи ли си вече детските и помощта за раждане. Аз си подадох документите на 10.08 и към днешна дата още няма нищо, а уж казаха че през септември ще ги изплатят. Акта ми за раждане е при тях и за да си го взема трябва да пътуваме пак 200 км до Нова Загора, а пък първо трябва да ги преведат и незнам какво да правя. Много несериозна тая държава ей!

# 647
Pepka,точно такъв трябва да е белега Peace

Мила и ние ги чакаме.Нашият акт обаче си е при нас.Дадоха ни го,когато си взехме заповедта.В Сф подаваш документите,взимаш с заповедта и след 1 м чакаш превод.Да не би и при вас,да трябва да се взима такава заповед Thinking

# 648
Здравейте! След раждането на Боби не съм писала, но редовно ви чета. Малкия е изцяло на кърма и наддава много добре - 6320г. и 62,5см. Изкара продължителна жълтеница, но сега е добре.

Виждам, че се интересувате за туа-та. Хомеопатката ни предписа 5гр. вечерта преди ваксината и 2*5гр. след ваксината през 6ч. На 21.09.10г. ни биха и 2-те ваксини, давах туя по тази схема и мисля, че детето ги понесе добре.

Siska_s аз имах такъв проблем с 1-вото ми дете. Беше много болезнено. Оказа се, че малката е имала гъбички и ми ги е пренесла на гърдите. Започнахме да ги лекуваме с Дактарин (пастичка, с която мажехме вътре в устичката на бебето и моите зърна ) и всичко се оправи много бързо. За облекчаване на гърдите слагах зелево листо и правих масажи в банята с топла вода. Чувала съм, че компреса с извара също помага. Трябва обаче да се има предвид, че компресите със зелевото листо и изварата намалява кърмата.

mila_iv За еднократната помощ за раждане ми казаха, че се изплащала в края на месеца следващ този в който си подала документите независимо на коя дата си ги подала. Тоест дали на 01.08 или на 31.08 си подал документите, ще си получиш помощта към 30.09. Аз подадох документите на 09.07, а парите си ги получих по банковата  с-ка на 30.08.

# 649
Здравейте и от нас, ние вече трайно се будим в 7 Tired, а спяхме до 8.30 , 9 , ама каквото такова. Снощи чак очите и бяха червени за сън, но пусто коремче ни мъчи. Унася се и като запръцка приревава свива се и се буди. Заспа към 10 и направи пауза до сутринта.
Таткото отива да подава документи за детските добавки и ще видим за акта за раждане как стои въпросът.

# 650
Акта за раждане си го взех 2 седмици след подаването на документите в социалното.

# 651

Здравейте, здравейте, мами - сладурани!

Еднократна помощ: подадох в края на юли или в самото начало на август и ми казаха, че до 15,09 ще ги пуснат - но УВИ още няма пари.
Вчера не съм проверявала.
Казаха да си взема акта за раждане след превода (на 30,09), но като още няма парички значи и с акта ще се забавим.

Денис пее вече 5 минути на една маймунка от шезлонга Simple Smile
малко се цупи, така че може и да се "оплаква", че мама не го носи, например.

Силен гърлен смях - Това, с което ни изненада преди два дни и вчера е един як смях (гледа татко си, който му се хили и опулва и нашия се спуква от хилеж).
Спукахме се да се смеем с баща му, много е забавно!

# 652
  • Stavanger, Norway
Здравейте и от мен! Ако става въпрос за еднократната помощ, ние като подадохме документите и след 2-3 седмици ни преведоха парите, т.е. още август си ги взехме  Peace
Да се похваля - снощи за първи път от много време се хранихме през 3 часа  Heart Eyes Вчера като се усетих не ядох нищо дразнещо (ядох зеле тези дни  ooooh!) и коремчето му започна да се успокоява. Също така започнах да давам и Инфакол и тази сутрин бабата като излезе на разходка см алкия се прибра след 15 минути и той наакан, и огладнял изведнъж. И докато го хранех направи още едно изакване, ам атакова обилно, че се очудих къде ли го е побрал  #Crazy Нищо чудно, че го мъчеше коремчето тези дни - бил е задръстен  направо  Rolling Eyesсега до към обяд ще съм спокона, че и бабата е тук при нас и ще се позанимава малко с бебо  Peace
Аз сега си хапвам диня със хляб и сирене, че отдавна не си бях купувала диня, а тази се оказа много вкусна   chef

# 653
Добро утро!
Явно свърши вече хубавото време и ще си стоим в къщи Tired.
Токущо Алекс заспа и аз използвам времето,че спи по много малко време.
kami1 e права за еднократната помощ,на мен ми я преведоха точно последния ден на август,а бях подала документите в началото.Заедно с еднократната получих и детските.
pepka,на Алекс му беше също топче с коричка,но коричката падна изтече нещо като гной и сега вече му е оздравяла.
Все още сме само на кърма на поискване през деня и задължително 2 пъти през ноща.
Мамите на по-големите бебенца кога мислите да започвате захранването?Аз мисля да започна да го захранвам като навърши 5 месеца и да започна със зеленчук.
Izabella,дано сте се оправили вече Hug

# 654
  • София
Здравейте:) Днес Петър става на три месеца! Не усетих кога минаха!

Честита трета месечинка на Никола на Тани, Илияна на brocolche  и Мира на angelfish!
И втора месечинка на Ева на Fl0 и Мартина на Biba i koko Grinning

Ние днес ходихме на консултация, Петър е 6 350 гр и 65 см. Пораснал е с около 800 гр и 3 см. Отложихме ваксината, защото Маги е болна. Дано не прихване пак нейния вирус Praynig

Социалната помощ ми изплатиха  в края на август, подадох молбата около 25ти юли. Акта за раждане си взех по-рано както Ади. Явно всяка община има различна практика.

Моят Петър спи все по-малко напоследък. Преуморява се през деня и след седем вечерта започва един малък ад. Реве, нерви се, хем му се спи, хем не може да се успокои... Докато заспи около 20:30 - 21 часа съм на ръба на лудост. А пък Магито си иска нейното по същото време и направо се чудя на кой по-напред да обърна внимание! Дано да отмине този период, че трудно се издържа така.

Хубав ден на всички от мен Simple Smile

# 655

Hug Hug Катче, честита ви трета месечинка!
Магичка да оздравява бързо и да се успокоява Петър.

Честито на всички мами на бебоци с месечинки  Hug

Ние вчера бяхме 11 часа навън - при такова лято реших да използвам максимално, че от днес - дъжд и закотвени вкъщи.

Изабелка, надявам се сте добре и всичко е наред!

# 656
Aз подадох за еднократната помощ на 16 Юли и ми изплатиха парите към края на Август,но в града ни само се подават ,а в друг град се обработват и затова си взех заповедта с акта за раждане в началото на Август.Вече имам преведени и първите детски.
Юлиянка заспива към 22 часа и се буди към 6,хапва и пак заспива до към 9:30-10 и от няколко дни яде на 3-3.5-4 4аса и се събират 6 хранения за денонощие.Като се нахрани я слагам н активната гимнастика и си играе 20-30 мин и се смее с глас,гука им,така се изморява,че пак заспива Grinning
Аз спрях  цеденето  и имам меки гърди пълни с много мляко Simple Smile
И аз мисля на навършени 5 месеца да почвам захранване,но още не съм решила с какво и ще ми е интересно да прочета другите какво мислят.
Онзи ден се мерихме и теглихме в къщи 6.250 и 64 см ще видим в понеделник дали в болницата ще е по-различно.
За цикъла-възобновява се след ката при всяко хранене има палза повече от 4 4аса или при 1?След 2 дни бебка става на 3 месеца,но и при мен няма и капчица.
Доколкото знам от измерената Т при бебетата се вадят 5 десети.
Пожелавам послушни бебоци в този дъждовен ден!

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 11:43 от sesiliqqq

# 657
Здравейте и от мен.
Тук си валииии... така, като гледам, цял ден ще откара.

Изабела, как е малката?

Тани, страхотна блузка. От общите поръчки в Кърмаческия ли е?

Честити 2-ри и 3-ти месечинки на всички.   bouquet Много бързо минава времето.  Crazy

Зелено ако - при Росен се появява, когато го хванат коликите. В това се убедих вече.

Вчера за пръв път се разсмя звучно, с глас. Естествено на кака си.  Heart Eyes Голяма радост настана.

# 658
Честити месечинки на всички пораснлаи деца Simple Smile
Черпим и ние с Никола за нашите три месеца! По едно млекце за малчовците и по едно по избор за мамите Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Ние днес по случай тримесечието ни, от снощи сме кисели като гръмоносни облаци и като времето вън Simple Smile

Иначе и наш малчо вечер след 7:30 е вече кисел че му се спи и се изнервя милото, та към 8:30 вече заспива след много рев, ама и мама и тати вече му свикнахме Simple Smile
Юнака обаче вече едва издържа два часа и половина без ядене. Постоянно иска да яде и като го сложа на цицата, цялото упражнение трае 5-6 минути и е приключил. И да се мъча да му давам повече - не ще, а аз си мислех, че колкото по-голям става, през по-голям интервал от време ще огладнява ..... явно съм била в грешка.

Я да ви се похвалим с най-ценната ни блузка Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Само това признава малчо  Simple Smile

Аааа и аз искам такава блузка  Joy

Следя кърмаческият подфорум и ако пак пуснат такива чудесии ще докладвам Simple Smile Иначе тази ми е завещание от сестра ми и много и се кефя Simple Smile

# 659
За захранването - смятам да за започна след 6-ия месец (дано имам кърма и да може да му стига на бебо). То се пада около Коледа та мога да отложа и след Нова Година
За Цикъла -Нямам все още. Кърмя понякога и на интервал повече от 4часа.С дъщерята ми ми дойде 7 месеца след раждане й.
Тани блузката наистина е страхотна.

Общи условия

Активация на акаунт