Януарчета 2010 - тема 11

• 28 144
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Чехия
Добро утре банда, и Ahoj  днес пия зелен чай, и нещо ми се чини, че по добре от колкото кафе с мляко...

Та sunrise тук съм вече, отпуската в Бг свърши и по-добре, че ако бях останала и ден повече нямаше да оцеля...по кошмарно прекарване в родината не съм имала... Сега малко се нагаждам, и честно казано тия дни като, че ми се срина света, по незнайна причина .. Ти може би знаеш какво чертаят звездите по небосклона.
Радвам се, че още кърмиш.

Относно бременността, категорично нееееееееее... не повече няма да бременея, и не ми грам мъчно.

wicky, тия тревоги ги имах край Верето сега ме е гепил непукизма май, няма проблем да върша всичко, а  и дребното не му пречи да е в кухнята... глей кво прави... http://ivalex.multiply.com/video/item/72

За Коледа нещо малко ще бъде дрешка и играчка, според развитието й, мразя купищата безполезни пластмасови чудесии за бебета и деца... Първата ни Коледа с Верето получи фибички и една свиреща топчица.
За ЧРД най големия подарък ще тортата, вероятно...

Обичанка миличка дай на по бавни обороти... работа няма да избяга, и то най вече домакинската...
Та по този повод и аз бягам да готвя зелех фасул по идея на Майчето.
Цунки.

# 466
Здравейте и от нас!
Да се разпиша и аз докато Ицо не се е събудил  Wink
За бременността какво да ви кажа - хем ми липсва, хем не ми липсва. Някак смесени чувства съм запазила за този период от живота си. Но скоро не мисля да повтарям. Има време.
За РД мислим да се съберем най-близките. Няма да вдигаме детски купон на първия РД, едва ли малчо ще разбере нещо от цялата дандания. Иначе ние също сме в края на януари и празниците някак няма да ни се смесят. За подаръци да си призная честно още не съм мислила  Blush Но за Коледа нямам търпение и аз. Още от миналата Коледа, когато бях бременна съм се заканила да направя голяма украса и за бебо, но и за нас все пак  Wink
Относно работата из вкъщи мисля, че се справям. Ицо стои без проблем в кошарата да си играе поне 30-40мин. Мога и да сготвя, и да поизчистя, а докато спи гледам да прочета нещо, че докато се усетя и сесията дошла.  Само разходките малко ни куцат на нас  Blush Последно време все оправдания си намирам да не излизаме - къде лошото време, къде работа из вкъщи...
Да не забравя да ви кажа -  сутринта половинката беше в Карфур. Има промоция на зеленчукови пюренца на Хип - 1.59 и на кашите на Нестле - 4.49.
Това е от мен засега, отивам  да се поровя в продавалника за някоя помпа, че моята издава багажа, а не ми се дават пак 100-200лв за нова, надали ще се цедя още дълго.

# 467
  • София
Може да е изморително, да не си доспивам, да изоставям работата и някои други интереси на по-заден план, но въпреки това се чувствам щастлива. Децата наистина носят голяма радост.
Наистина и аз вчера си мислех, че се чувствам безкрайно щастлива. Мъжът ми обикновено като се нежи на бебето и му казва "как пък  не сме знаели, че е толкова скучно без тебе, тате  Mr. Green"
Моят мъж се чуди как сме живели толкова дълго без деца - много му харесва да е татко.  Mr. Green

Като гледам как някои ставате в 5ч, за да свършите всичката домакинска работа се сещам как преди 4 години и аз се стараех да правя чудеса от храброст. Но бързо ми дойде акъла и вече нито закуска правя за мъжа ми, нито ставам преди 7, за да мия, чистя или готвя. След като съм поела на 100% нощното обгрижване на децата и гледам да не смущавам съня на Милото, то той ми се отблагодарява като в ранни зори си прави закуската сам и си глади дрехите за работа. Понякога забавлява беба, ако се събуди преди мен. Емо не закусва в къщи, та и той ми спестява ядове.
Бебка вече се заседява по-дълго с играчките си и ми позволява да сготвя спокойно или да си свърша домакинската работа. Ако обаче е по-нервна и държи да се гушкаме или сме по-дълго време навън мъжът ми се грижи за вечерята - купува нещо готово. Спокойствието на детето ми е по-важно от домакинството.
Сънрайз радвам се, че писа. Липсвахте ни с Вито.  Heart Eyes Изненада ме с този голям крак. Моята мома все още носи най-малкия размер 15/16 въпреки тежкото си дупе и дългите си крака.
Иве, честита ти пешеходка, че и Уолкър си и намерила Simple Smile
Май днес се очертава зеления боб да е форумско ястие - и аз съм сложила за вечеря такова да готвя.  Mr. Green

# 468
Йеее, Мартина кърти след бебешкия урок, а аз мога да се помоткам малко smile3508

Мая, едно към едно са нещата при нас, не може да се сготви, не може почти нищо да се свърши... да живеят детските кухни като им дойде времето. Евалла на майките, които успяват да сготвят и за тях си и за бебетата - при мен явно няма да се получи. Ама аз все пак и работя от вкъщи, също като теб Wink Вчера примерно си пренесох направо бюрото на земята, разстлах едни папки ииииии така.... Всичко върша на бегом, добре че съм тренирана та досега всичко ми е под конец ама на моменти ме е страх от това постоянно следене и на Мартина какви ги върши да не объркам нещо, че в мойта работа си се иска прецизност (както и навсякъде предполагам). Често си работя вечер след полунощ, че тогава настава спокойствие. Относително разбира се, защото и ние сме така - заспи и току се събуди с вик, не знам сънува някакви кошмари ли, какво, или просто не иска да е сама в стаята... и аз отивам обратно да я приспивам, това се повтаря по няколко пъти, отделно като си легна вече окончателно, се кърмим още 2 пъти средно и сутрин ме буди към 7 или по-рано та сама си се учудвам кога спя и как успявам и да работя, на магия явно.

# 469
Здравейте и от нас  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Вики заспа и аз използвам да се разпиша  Wink
Редче, Иве, Сънрайз  Hug
Иве, Дарето е много сладка, по- късно ще разгледам и другите клипчета  Peace
За домакинската работа какво да кажа, втелясвам се много и все се дразня като не съм свършила нещо, глупава работа, осъзнавам го, но  Crazy, мъжа ми го няма два дни, а пък аз изчистих, сготвих две манджи, правих диктовка с Дани, явно е въпрос на организация  Peace
Теди мерси за инфото, ще отидем за пюрета, а и за бодита и пижамки ми се ще да погледна, а кашите не ги харесвам, много воднисти стават, пробвах и вече взимам само Милупа, най- хубави са според нас  Heart Eyes
Нощес не съм спирала климатика, направо студено си стана, а Вики от два дни не е и извеждана, защото и вятър има , дано се пооправи времето, че рано ми струва да зазимяваме още  Praynig
За форумското ястие, утре и за ще спретна такава яхнийка, че нямам тенджери вече, а и място в хладилника не остана  Laughing

# 470
Ех, момичета, зарибихте ме и мен с този зелен боб  Laughing Ще ходя сега да търся да сготвя и аз.
Танчелина, има и бодита на Дисни на промоция - 2бр за 9.99 мисля, че каза мъжо  newsm78, както и някакви детски спортни екипчета. Ще ходя и аз тези дни, че той не посмял да купи от тях.

# 471
Вики заспа и аз използвам да се разпиша  Wink

Иве, Дарето е много сладка, по- късно ще разгледам и другите клипчета  Peace
За домакинската работа какво да кажа, втелясвам се много и все се дразня като не съм свършила нещо, глупава работа, осъзнавам го, но  Crazy, мъжа ми го няма два дни, а пък аз изчистих, сготвих две манджи, правих диктовка с Дани, явно е въпрос на организация  Peace

И Сами заспа и аз да се разпиша...Сутринта - на сутришното му спане спретнах ферман в другата тема, в която липсвам в последно време.....

Та по повод домакинската работа......Танче, много си права - всичко е въпрос на организация и усещане.......Копирам си мнението от там......След него има един много хубав пост на Пролетната фея - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=508138.msg16531575#msg16531575

Пигинко......Нека не си пиша тук дневното разписание....Да видиш как се изцеждам и психически, и физически.....Сили не ми остават......

Сутрин - ставане в 7ч. Бойна задача - изпращане на първолака на училище. Правене на сандвич или взимане на нещо приготвено от вечерта. През това време Бебето се е събудило. И иска да суче. Йоан тръгва на училище.

Оставам в най-добрия случай с татито, и 3бр. деца. Трябва да събудя големите, да се закуса, да се види Дребното дали нещо не е свършило в памперса, да се облече......Татито тръгва по принцип все в последния момент на работа и постоянно все нещо е забравил.

Гледайки и контролирайки бебе и големи - трябва да сготвя за обяд.

По принцип Рая е все на някъде - чет нямат нейните кръжоци - най-новия грънчарство и тръгва рано-рано за училище. Днес в 9,30ч. Че докато стигне......Нали живеем на село, пък аз за нещастие книжка имам, но кола не карам........

На бебето вече му се е приспало - понякога лесно заспива, понякога трудно. Правя обяд, в същото време се изкушавам поне малко да видя и прочета във ФБ и форума кой какво е писал......

Обяд - едно се прибира от у-ще, други заминават. До 13ч. не ме търсете.

Следобед......Започвам - хляб правя(добре,че е машинката), готвя за вечерта, ако има продукти - правя нещо за училище за другия ден. Задължително трябва да измисля и десерт. В последно време само за основни продукти сме на магазина, каквото мога да си направя в къщи - го правя. Вафли и др. подобни не знам откога не съм купувала. Сега има ябълки - правя мъфини с тях и в къщи се носи един аромат на канела и ябълки........

В същото време - готвейки, ей така за разкош контролирам и първолака - домашни, допълнително писане....Бебето не иска да си играе, мъчат го зъби(имаме вече 2) и е кисел....Виси ми на гърдите понякога през 1ч. и това ме уморява безкрайно много. На всичкото отгоре и вече пълзи и трябва да следя дали цветето дето ми се е хванало най-накрая, дали пак няма да се върне в изходно положение и Сами да го остави без листа.

Кога Лъчо се е прибрал, кога не на обяд. Като бонус към всички задължения домашни - трябва да мина с прахосмукачка, да изпера - снощи прах, днес в панера пак има едни дрехи дето не мога да ги гледам - напарво имам чувството,че у нас мръсните дрехи извират и никнат от нищото.

Вечер - аз вече съм гроги. Но за сметка на това сготвено, изчистено...Народа се прибира един по един......Лъчо се заема с бебето, но аз пък през това време да се видя малко по-спокойно с големите. В 21ч. душицата ми започва да спи, но.....кой те оставя да спиш. През нощта Сами ме буди н-пъти за да суче...Въобще - признавам си - това кърмене понякога ме довършва. А и май ще се обзаведа и с МЦ, а така не го искам......

Днес Лъчо е на София(мразя да ходи в София) и с всичко трябва да се оправям сама. Успахме се, но първолака все пак тръгна навреме. Бях и сама за 3 дни с децата. И луднах....Времето лошо, не мога да изляза до магазина да пазарувам. Сами мънка,че не е излизал скоро. Как да го изкарам - вън вали само........

И така...ден след ден...Помощ от никъде, ни баби, ни дядовци, никой........Не слагам ежедневните дразги между децата, кофти настроения на този и онзи, разни дребни проблеми - било в работата на Лъчо, било при децата, било някъде другаде, които слагат капката, която прелива чашата.....Екстри има постоянно. Трябва да се огрее на всякъде. Като се сложат и финансовите екстри - то картинката е пълна......

Не...настроение имам, гледам да не падам духом....Но и аз имам и нерви, и тяло, нещо се опитвах да се разболея,че 1 седмица бях ни здрава, ни болна........Сами започва вече да си е в стихията...Да е живи  и здрав, но ръце не ми останаха. Вчера на консултацията е 12,100кг. и 73см.

Та така....И да изляза като е топло времето - нещо ми куца в къщи......Пък не знам.....Дали е за хубаво или лошо, но понякога това,че искам всичко да ми е в ред в къщи - ми идва нанагорно. Но пък ми е хубаво като ми е чисто, подредено, сготвено, измито, изпрано......

Големия син преди 3 дни ми вика - Мамо, нещо в последно време е много уютно в къщи.......Тоооолкова приятно и мило ми стана.........

Не си мислете,че не помагат децата...Помагат и то много. Чистят си техните стаи, подреждат, за Сами помагат......Но.....то не са 1 и 2 задачите, които трябва да свърши човек......А и те си имат свой живот, свое лично пространство, свои желания.......

Въртележката е постоянна......При всеки е така. Всеки е забързан, на никого не му стига времето, в момента крада,че Сами спи и да пиша тук........Просто е трудно за всички ни.

Хубавото и трудностите вървят ръка за ръка.......От едно точно се успокоиш и хоп...идва друго.....Като вълните в морето....Има хора, които са устойчиви, има хора, които лесно се подават.....като бреговете...Едни седят горди и величествени, други - ерозирали с времето от водата много.......Започвам да се изправям от всичките несгоди през миналата година.....Едва сега започвам да осъзнавам какво ми е било миналата година - във всяко едно отношение. Вярвайте ми - не знам как сме оцеляли финансово. Не искам и да си спомням.......Важното е сега да продължаваме напред с гордо вдигната глава и да порим живота, да разрешаваме проблемите.......Не бих се отказала понякога да имам още 2 ръце помощ, и то големи ръце, но това е положението, Минке.......

Лично за себе си говоря,че понякога не ми остава време да си чуя мислите.......Как искам да се поглезя малко, да изляза някъде - сама!, да ида на масаж, да обърна внимание на себе си, да събера чувстав, мисли, емоции, разум и да видя накъде съм.......

Но пък и се радвам, че може би до 2 седмици децата най-накрая ще имат библиотеки и гардероби като хората....Че сега са с едни, които са по-големи и от баща им, на всичкото отгоре са  започнали да се разпадат......Та тогава ще се похваля......Ето и парадокса - миналата година една-една си покривахме разходите(че и заем бяхме взели по едно време), а тази година ще можем финансово да си позволим да сменим гардеробите на децата(и пак на минимум цена, добре,че няма да ни вземат нищо за труд, а само за материали).

Та ей това ми е ежедневието.........Вчера бях сигурна,че сме вторник.....А то било сряда.....Пиги, изтича ми времето, излива се наистина......Радвам се,че идва уикенда, там единия ден е запазен за татито - той гледа Сами, той е ангажиран с него, аз само кърмя.......Но толкова бързо свършва този ден, а и през него гледам да съм с другите деца........

Чета само темата, без да пиша, защото.....не съм много приятна компания все още...Трябва ми още време за да дойда на себе си, но пък ако ме изтърпите такава мънкаща - може и да досаждам повече. Аз за вас се притеснявам........

Може да ми е много изморително, да не си доспивам, да изоставям работата понякога от липса на физически сили, да има  някои други интереси на по-заден план, но въпреки това се чувствам щастлива. Просто грея всяка вечер, когато си видя дечурлигата край масата......

За празника дайте да пишем тук, че иначе не се знае - може да стане една мазаница - и в другата тема да се пише, и в тази и да не се знае кое, какво и защо........

Ох...Сами още спи....Бягам да си почина малко....Че понякога се случва да имам обяд и използвам момента да си почина. Купих си 1 списание. 1 седмица седя в къщи, не успявам да го прочета. Сложих го в ОО - там има шанс поне да прочета заглавията на статиите.........

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Докато го пишех ми попадна много хубавото изречение на Сънрайс и го включих и него.....

Може да е изморително, да не си доспивам, да изоставям работата и някои други интереси на по-заден план, но въпреки това се чувствам щастлива. Децата наистина носят голяма радост.
Наистина и аз вчера си мислех, че се чувствам безкрайно щастлива. Мъжът ми обикновено като се нежи на бебето и му казва "как пък  не сме знаели, че е толкова скучно без тебе, тате  Mr. Green"
Моят мъж се чуди как сме живели толкова дълго без деца - много му харесва да е татко.  Mr. Green

Аз пък ще допълня,че не мога да си представя живота без нито едно от децата ми......Всяко едно от тях ми е нова Вселена, нов поглед към света.....Децата ни учат....Децата са ми щастието.........

От тях се научих да не казвам никога Никога......Ето една интересна тема за четене - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=524277.0

Сега бягам да правя кифлички......За довечера - не, няма да е зелен фасул......Ще бъдат картофи! Аз не обичам зелен фасул.....Готвя го рядко....Но...като бях бременна го готвих всяка седмица.....Не казвай никога -  Никога.....

Радвам се на мамите, които липсваха,че се разписаха  - Сънрайс, Теди, Иве, Раче, Вики, Олемале се включва вече с повече постове и с повече изречения в тях........  bouquet

Стана въпрос за общ януарски рожден ден......Акъл за такова нещо нямам.....Но току-виж може и да дойдем, ако е напр. в неделен ден........Тогава може и да е лошо времето, но кой евентуално би се заел с организацията...напр. в някой по-голям клуб, МОЛ, кино Арена, знам ли.......Да отворим за това тема....Искате ли?

Бягам, девойки!!!!!!!Спорен ден!  bouquet

# 472
  • Чехия
Мамче събра ми очите.  newsm09

# 473
  • София
ra4e - аз бях така в началото на връзката ни с моя мъж. Освен, че работех по 12-14 часа на ден, готвех и на кучето, извеждах го, чистех всеки ден и готвех първо, второ и трето. И след половин година се сринах и като ревнах и му изкарах акъла на мъжа ми:) Той човека не ми е давал зор нищо такова да правя, но аз имах такъв пример от вкъщи...
От близо 10 години съм с това темпо обаче, само че предимно работно и за домакиснтване и готвене ми остава малко време (в "свободното ми време и събото-неделно - правя личния си проект...) Съня съм си го развалила отдавна, а времето при мен е сметнато не до минута, а до секунда. Или поне така беше. Не мисля ,че този начин на живот е съвсем нормален и вече не се потдавам на работохолистични подбуди (или някой, ако ме кара да работя повече щото виждаш ли така трябвало и той също така правел?!?)
От друга страна имам достатъчно проблеми с гърба ми и вчера след целодневното висене в кухнята и с Даная на ръце - едвам си легнах от болки вечерта. Абе обичам да готвя, ама ако може някой друг да изчисти ще е супер Simple Smile

Искам да кажа, че в момента имам доста повече свободно време, което се оплътнява с тичане по Даная, но за сметка на това не мога да си върша "задълженията" Simple Smile Мога да си початя с вас докато я държа в мен, но не мога да сготвя... нито да изчистя. Даже в първите месеци гледах постоянно филми, но неспях:) Защо ли - ми държах Даная постоянно на ръце и само така спеше през деня - в мене. Аз неможех да спя обаче така и или зяпах по форуми или гледах филми. Друго и да исках неможех да правя (освен, когато успявах да я вържа в слинга и да порисувам).

eola - супер е, че успяваш да работиш след 12, аз работя след 10 за около час и това е... вече отдавна ме няма по нощното работене, а и трябва настроение за да може да се нарисува нещо...сносно... Така, че браво на теб!

Мамо Це - абе то е ясно, че с 4 деца не е лесна твоята Wink Моя проблем е единствено, че Даная постоянно мрънка и трябва все нещо да й правя - или да си играем или да я нося... и с организация и без - кат оса ми заети двете ръце много трудно успявам да свърша нещо. Не, че е невъзможно, но пък кръста ми заминава съвсем така. Иначе и това правя - спец съм по държане на детето и вършене на разни неща Simple Smile
И да кажа, не съм от мързеливите - само ме преследват разни мераци за нови готварски предизвикателства и искам да си измия най-накрая цялата кухня... ама ей на! Все чакам Даная са се позаиграе повечко самичка и съм на линия.

Иначе, като чуя по тв някоя "звезда" да казва, че децата не й пречели на кариерата и тя колко деца отгледала се питам - тя или бабите са ги отгледали обаче? Че така, ако ходя по цял ден на работа и аз мога да се опитам да отгледам още няколко деца Simple Smile

Иве - страхотни са и Верето и Дарето! Голяма пъргавелка е станала Дарето (и аз си помислих, че има много интересно уоъкърче).

Сънрайз - догодина пак ще се видим! Ние много си харесваме Рибарица, а с вас ни беше толкова приятно да се видим, така че ни очаквайте пак Simple Smile

За децата, трябва да ви кажа, че когато ни беше най-трудно в началото нашия татко въпреки всичко, толкова се радваше, че ме попита, защо не сме си имали по-рано деца (ще му кажа аз на него Simple Smile))
Въобще - по-голяма любов не съм изпитвала! Такова невероятно нещо е това! Да са ни живи и здравички!  Hug

# 474
  • София

Въобще - по-голяма любов не съм изпитвала! Такова невероятно нещо е това! Да са ни живи и здравички!  Hug

така е!!! Peace

# 475
Вики, винаги съм казвала,че с едно дете е най-трудно. Както и с породени деца.......Нали и аз бях за около 1 месец сама със Сами лятото....Ужас! Копнеех да не съм мама на 1 дете тогава......Че то скука пълна, както и изпразване отвсякъде.....Пееш, приказваш, играеш, излизаш...ама в един момент се изчерпваш....А и ти писва.........Не от детето, а от монотонността, всекидневието и еднообразието....Пък и ако имаш работа, която теб чака само - картинката става пълна.

Като те чета за Даная.....Това постоянно носене...Дано скоро стане по-самостоятелна, но и не и робувай - привикни я да бъде поне малко без теб........Свиквам го аз Сами да си играе с играчките, не му харесва понякога, но това е положението....Сега като лази само дето с едно око готвя, а с едно око него гледам.....В момента има интерес към радиаторите и все натам го влече.......

Та...не си го слагай много на сърце, съвсем скоро ще станат по-самостятелни и нас въобще няма да ни потърсят......И тогава ще имаме време за всичко....Само още малко трябва да изчакаме и да имаме нерви.......И сили, естествено.....

И...те звездите вярно си гледат децата....Гледат ги на снимка само........

# 476
Мамо Цоци, ти винаги пишеш страхотни постове! От теб има много да се научи и се радвам, че споделяш с нас!  Hug
Като ви чета, то аз съм най-голямата мързеланка в темата. Ама нали си имам баба да помага... Да е жива и здрава майка! И децата гледа и за домакинството помага, абе златна ми е.  Kissing Heart
За рождения ден- при нас празниците започват от сега. Протмонето да му мисли. Иначе аз подаръци по принцип купувам с повод. За ядене и книжки по всяко време, но играчки само за празници. То като се почне РД на мъжа и на свеки този месец, другия ИД и РД на мен и ИД на Мина, после идва декември когато всички знаят какви празници има, а ние имаме и годишнина. През януари пък майка и Тони са именнички и рожденнички. Та подаръци ще има много. За всеки празник. Иначе празника ще е в тесен семеен кръг или най-много да поканя 2-3 дечица, с които се разхождаме. Но ще видим.
За обличането- боди с къс ръкав и отгоре панталонки и блузка плюс памучно елече и домашно плетени терлици. Другият вариант е с боди дълъг ръкав и ританки. Спи с боди с къс ръкав и отгоре с пижамка.
Кати утре ще ходя до биомагазина, че ми обещаха карфиол и тиквички. Та ако искаш да ходим, свиркай! Като заговорихте за ядене, аз фасул не обичам. Една време баба готвеше огромна тенджера и то не особено рядко, та оттогава не съм му фенка.  Е, ще предложа на Тони, но за сега не съм стигнала до него.  Имам едно питане- на нашата каша пише, че се препоръчва да се сложи малко мазнина за по-добро усвояване на мастно разтворимите витамини. Ама идеята за зехтин в кашата ми се струва.... newsm78 Вие какво мислите?
Сънрайз  Hug
Извинете за хаотичното писане, но Мина се върна, а Тони реве и не мога изобщо да си чуя мислите, камо ли да ги подредя. Желая ви хубав и спокоен ден!

# 477
Ох, понякога се чудя как с всичкото това чистене, готвене, 2-3-4 деца, успявате да пописвате и тук често-често? И аз се опитвам, но някой ревниво почва да ме подръпва за крака и да ми реве да слизам при него на пода и да си играем... Барикадата ми от столове не помага - обръща ги с облегалките надолу и минава върху тях... или под стола се промушва, ако е изправен (стола)... Котарака се тероризира зверски...
За бременността - не, не ми липсва. В начало беше добре, никакво повръщане, нищо което да ме кара да се чувствам по-различно, освен зверската нужда от сън първите месеци... После ужасно започнаха да ме болят краката... После с контракции в 6-ти месец в болница... То системи, то чудо и после - гинипрал до края (няма такива гадни хапове)... Не ми липсва бременността определено. Доста се наплаших след болницата. Исках само това да свърши, да го гушна и да отворя нова страница.
За РД - ще си има подарък, ще има празник, но точно как - ще мисля януари. Торта досега не съм правила - може да ми е дошло време да се пробвам:)
Общ януарски РД и аз бях предложила, но явно ще ни е трудно да направим - сериозна организация трябва, пък и зима ще е и то люта както изглежда...
Изчезвам - време за разходка с татко:)

# 478
Кажете и на мене рецептата за този зелен фасул.....обожавам... и един пакет чака във фризера. Grinning Който има време моля да драсне едно лично.  Praynig

Приказвате вие така, но който не е гледал близнаци и породрни деца незнае за какво иде реч bowuu а иначе за обгрижването на мъжлето наистина в такъв период трябва да положи повече усили за да не създава грижи, на моя съм му мноооого благодарна в това отношение Heart Eyes

# 479
  • София
Мамо Це, свиквам я аз Даная. Постоянно се опитвам да я оставям сама. Но я увиках малко несправедливо... от както почна да лази е много по-самостоятелна и си играе повечко сама. Но тези дни явно покрай запека (Sick) се измъчи много и затова беше цялото това тръшкане и пищене. Иначе забелязвам, че напоследък все повече има периоди в които изследва пода (и всички малки боклучета по него) и си играе сама доста време. Въобще - както по-рано бях писала - някои майки казват, че като пропълзят децата и вече за миг не могат да ги оставят, а при нас е точно обратното! От както почна да пълзи имам вече свободни ръце (или поне не са заети толкова, колкото преди...)

За общ януарски чрд - интересно предложение! Аз си мислех в студените зимни дни дали не може да си спретнем и някакви срещи на закрито - да се виждат бебетата, но незнам къде бихме могли...

Общи условия

Активация на акаунт