Януарчета 2010 - тема 11

• 28 136
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Обичанка, не знам дали си ходила в една нова сладкарница на ул.Гео Милев - Торти Чочко, видях че имат страхотни детски торти, а и мисля, че няма да е проблем нещо по-идейно да ти направят, примерно като тези, които Валкирия е показала  Peace

Собствениците на Торти Чочко са наши добри семейни приятели. Радвам се че ти харесват тортите им....нещо хубаво и от нашия край.  Blush А са и мноооого вкусни и най-важното пресни. Ако мога с нещо...свиркайте Peace

# 451
nellito_v пробвахме ги вече тези торти - голяма вкусотия направо Heart Eyes Препоръчвам ти торта "Смокиня".
Валкирия благодаря ти за линка  аз отдавна гледах блога за близнаците и ги бях забравила тези идейки  Hug

# 452
  • София
Ето ме и мен!   bouquet

Роси, Мамо Це,  Hug

Нямам никакво време за писане, иначе ви чета, не ви изпускам... Flutter

Филип е все по-неудържим. Лази като хлебарка, изправя се по всичко, всичко слага в устата, като кабелите са с предимство. И сега лигави една панделка от букет, която измъкна от един шкаф.

Играчките: любими са му всички изброени + духалката. Ей, не мога да я опазя! Толкова му е интересна, че дори лежи по корем на спанята, за да я гледа.

Вече пускам духалка и радиатор в хола. Фил е непрекъснато на пода и си е студено. Обличаме боди с дълъг ръкав от няколко дни. Иначе е с панталонче и блузка. От 2 дни му слагам 2 чифта чорапи, че му мръзнат много прасците, когато се вдига панталончето при лазене. Съвсем не иска да стои на килима и винаги е на ламината. И аз като Обичанка не обичам килими и други подобни и съм сложила един само в хола, за да не му е студено, но....и сега се опитва да се мушне под него.  ooooh! Масичката е покрита с едно меко одеало, за да не си удря главата в нея. Въобще всичко е обезопасено. Мен все ме е страх да го оставям без да вися над него, но баща му в неделя / Мамо Це и при нас това е ден на тате/ го остави да се оправя сам и нямаше произшествия, така че сега и аз съм по-спокойна и мога да драсна 2 реда в темата.

Бременността ми липсва на моменти. Имаше много време за излежаване и за сериали...сега само ги свалям, но не знам кога ще ги гледам. Сигурно, когато Фил тръгне на градина.  Joy Виж, август бременността хич не ми липсваше. Даже ми беше много жал за бременните по улиците. Като знам колко ми беше топло декември и цяла зима изкарах по пуловер не ми се мисли какво им е било на тях на 40 градуса.

Кръщене мислим да правим догодина на 14 ноември, живот и здраве. Тогава Фил има имен ден и ми се иска да отидем в Бачковския манастир само с кръстника, но свеки много ще се обиди и ще видим. Може пък да са скарани... Mr. Green

За подаръците: от сега съм набелязала няколко, но ще видим как ще стане. За РД, а преди това ми се иска да му взема нещо занимателно. Някаква играчка, която да прави нещо. Разните плюшки вече не са му интересни. При всички случаи ще има 2 подаръка: за Коледа и РД. За Нова година не мисля да подарявам нищо, това си е измислен комунистически празник. Иначе си мисля за това:

http://www.mytoys.de/Little-People-LITTLE-PEOPLE-Zoo-Geschenkset … r01.13.04/1648801
зебрата на Фишър Прайз + още нещо.

Рождения ден ще бъде в съвсем тесен кръг. Не виждам как ще стане на заведение, заради опушването. Май остава само Макдоналдс...но пък за там е малък. Другото, което ме притеснява, че януари е много грипно време и ще видим как ще бъдем с посещенията...

Роси, ти беше взела охлюва на Чико, нали? Заиграва ли се Лора с него? Аз толкова му се точих и още не съм го взела.

Зъби още няма детето, но дъвче много добре. Давам му бисквитки и корички, но най-обича аз да му късам трохички. Така го лъжа и да яде плодове, хич не ги харесва. Вчера пекох ябълки и круши и се излъга да хапне докато ние вечеряме. С лъжичката не искаше, но ако му давам от ръка, яде.

Тани, не го е страх от топки, но не им объща много внимание. Харесват му балоните, въпреки че мен ме е страх да не се спукат и да го изплашат. А, обича да си играе с колички, вътри им гумите и ги гледа.

Може да показва как прави кончето, да "пърди" с уста и да хвърля слюнки, това му е любимото. Прави здрасти, като му подадеш ръка, чао не прави още, но аз не го и уча. С баща му "свирим" с хармоника и като му я подадем започва да и пее, т.е. не се сеща да духа. Идва при мен като го викна. И от няколко дни се пуска и запазва равновесие за малко. Иначе ме притеснява, че ходи на пръсти. Рядко се отпуска на цяло краче. Утре сме на ДК и ще питам дали е проблем.  Thinking Много бърбори и вика, въобще озвучането е пълно. Даже казва: (х)Айде!

Ох, има и още да пиша, но половинката си дойде и ще ходя да готвя. Вие как готвите? Аз сама с Фил не мога. Ако е в столчто в кухнята и започва да мрънка на 10тата минута, а ако го оставя в кошарата в спалнята започва да реве.

Искам само да ви пусна една тема, която на мен ми е много интересна. Филмчето успях да изгледам снощи и Фил го оприличавам най-много на монголчето, като поведение и излъчване. Ще ми бъде интересно да чуя и вашите коментари.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527500.0 - темата

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=234546&hit=1 - филма

Хубава вечер!  Hug

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 18:06 от Red tree

# 453
Редче, добре дошла.А малкият ходи ли в проходилка.Някак си съм останала с впечатление, че децата след проходилката ходят на пръсти.Но няма страшно след време се оправят.А за чорапките с гумата(как се изразих само) съм доволна.Чорапчето е термо и му топлят.Лека....

# 454
  • София
Никикол, не стои в проходилка. Имаме една, която е била моя и не го слагам вътре за повече от 5 мин, защото ми се вижда много нестабилна. Аз и нея не я исках, но баща ми ми я донесе и нямаше как да откажа, все пак 32 г. са я пазили... Иначе дори се опитвам да не го водя за ръце, за да се учи сам. Дано да не е проблем...

# 455
Много бърбори и вика, въобще озвучането е пълно. Даже казва: (х)Айде!

Анна също казва "А(й)де!" и "не, не, нье", когато се сърди... При все, че се старая да казваме "стоп" вместо "не", за да не й се набива в главата   Crossing Arms

И показва къде са на Мечо (куклата, крокодила, рибата, гъсеницата..........) очичките. Не всеки път, но все по-често (както се казваше в онази реклама на бира)  Simple Smile.

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 22:08 от viroglavka

# 456
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Опалянкаа! Пуф и аз тук!

Честит рожден ден на Копнежче!
РедчеHug преди няколко дни ви сънувах.... Т.е. сънувах, че сме се видяли и ти ми казваш, че Фил е проходил и после не искал да ходи, а само да говори.... Това вероятно във връзка с нещо, което четох по-рано - че децата като овладеят едно умение и го изоставят временно, за да овладеят по-добре друго.... Ама що пък теб и Фил.....  Grinning Heart Eyes

И Марина казва "Айде" и "Не, нье, не........". И аз се старая да не казвам "не", ама пусто много трудно бреее....... А като и говоря със строг тон тя се киска много. Всъщност най-много се смее, когато и се караме нещо - доколкото изобщо и се караме, де... По-скоро се опитвам да обяснявам, ама...... Crazy Crossing Arms

А вие как успявате с толкова работа, бе хора...? Аз имам едно дете, пък не ставам в 5 да правя закуска, и да чистя и...... Спя с нея до към 7.30 - 8.00. Като заспи на обяд, гледам да сготвя, ама..... Чистя и мия като си е в къщи баща и.... А и той мие чинии и готви, дори повече от мен  Blush. Ама за сметка на това ходя на народни танци във вторник и четвъртък и на женска среща в сряда  Mr. Green Twisted Evil. Това са ни вечерите на тати.... Аз съм си доста разтурена и мързелива май.....  Mr. Green Joy bowuu

Иначе, Редче..... Някой  дни мога да готвя с нея - тя се позаиграва, но притиччвам нон стоп да и разнообразявам живота. А някои дни хич не успявам нищо да свърша.
Днес например сготвих за нас, за нея, изкъпах се, изправих си косата  Crazy, гримирах се, изчистих и подредих малко лудницата от играчки и не-играчки. Ама тя беше добра днес. Тя много обича да се "къпе с мен". Т.е. седи в столчето пред банята и умира от смях като си търкам косата и пръскам пяна. Та така....

Има дни и дни.....

Днес се замислих през колко много периоди вече минахме в поведението и. А е толкова малка. Първо много спеше и не можехме да я събудим да яде, после започна да заспива трудно, пък като заспи и не се буди. После да заспива трудно и да се буди много. Сега зспива лесно, пък се буди още повече CrazyThinking ooooh!

# 457
Здравейте и от мен,  днес ми е едно такова криво от сутринта..... Скарах се с комшийката, която ми беше почти приятелка, защото пуснах абсорбатора за 5 мин и всичката миризма отишла в нея... Дойде една такава настроена за скандали, аз се опитах да успокоя нещата, но тя буквално се тросна и си слезе по стълбите сърдита. Не съм го очаквала това и ми е едно такова криво целия ден.... За капак Мишо не ще да яде и е с разстройство и повръщане, добре че не е много....Уф, оплаках се....
Днес имахме и родителска среща в училището на Дани. Не е това което очаквах, имах мнооого големи амбиции, ама явно с тях ще си остана... Нищо, здрав да е пък другото.... По важното е че се вписа вече добре в класа, даже бих казала много добре, никой не го обижда, поне в това отношение нямаме проблеми. Ченгелите не вървят добре и все не можем да схванем, че 3-2<2+1, ама нищо.......

За рождения ден - в къщи. Подаръците - един за РД, един за Коледа, един за Нова година, малък подарък на рождения ден на Явор, 4 януари, малък подарък за имения ден на Дани, 6 януари и разбира се един в деня в който е тържеството на Явор в детската градина, защото не върви Дядо Коледа да е дошъл в градината, да е дал само на Явор и да не е изпратил нищо на Дани и Мишо  Joy, ми така де, справедливост трябва някаква да има  #Silly Аз съм си такава по принцип, като дойдат празниците и се вдетинявам....... почвам едни украсиииииии от 1 декември още и една еуфория ме тресва........ А мъжа ми само мрънка, че съм прахосница, ама аз вече съм му свикнала...... От сега още мисля къде да вдигна елхата, да не я изяде Мишо, че Явор изяде една ooooh!, т.е нахапа и играчките  hahaha
И моите деца като детенцето на Сиер нищо не разбраха от първата Коледа. Дани беше на 1,3 г., Явор на една и гледаха едни такива стреснати.... Сигурна съм, че и Мишо така ще реагира, малки са още бебенцата.......

А бременността хич не ми липсва, ама хич. И аз като Мама Цоцоланка - добре че няма да раждам повече  Stop

Обичанка, като ти четох поста, ми стана много мило и си ги представих двамата как лазят заедно, представих си две проходилки, две креватчета, две купички с лъжички..... Сигурно е много сладко Heart Eyes Да са ви живи и здрави бонбончетата!!!

Red tree, и Мишо от лъжичка много неща не яде, ама от ръка, пада страшно лапане  ooooh! А за ходенето но пръсти не се притеснявай  Peace Ортопедите казват, че ако едно дете продължи да стъпва на пръсти след 1,6 г., тогава трябва да го види лекар да не е със скъсено сухожилие, което е рядкост, защото то проличава още при раждането, както при нас. За Мишо е опасно да не стъпва на пръсти, за да не скъси оперираното сухожилие, но за сега си стъпва на цяло ходило  Praynig Praynig Praynig

От мен за сега е това, отивам да  smile3524, че не се знае до кога, миналата нощ се буди 3 пъти, а предишната спа само 2 часа  Shocked и това взе да става системна работа.....

# 458
Що ли вечерно време активността в темата се повишава???????

Сами пък под упоритото ръководство на големия син вече ми казва на име - Дидеееее...Което може да се тълкува и като Айде.....Но понякога доста отчетливо се чува името ми......

А вие как успявате с толкова работа, бе хора...?

Не ме питай.....Понякога като се обърна назад и се питам - Това аз ли го свърших......

Един ловец бил в гората....Пред него - мечка! И разправял - С едната ръка държа пушката, с другата ръка се катеря по дървото, с третата ръка се пазя от мечката....И го прекъснали - Ами как третата ръка, ти имаш само две......-Две, две...ама в напрежението и вие ще извадите повече......

Та...явно понякога в напрежението вадя повече крайници......

Татитче...направо благородно ти завиждам и за народните танци, и за излизането по женски.....Но си казвам...и моя ден ще дойде......И това ще мине и отново ще стана и аз човек Mr. Green.......

Лека!

# 459
  • София
Аз чакам да бием кубинците...

Вироглавка, браво на Ана! Фил е още далеч то показването на очи.
Татитче, много мило, че си ни сънувала.  Heart Eyes Лееелееее, ти днес си преизпълнила плана за една седмица! Моето дете не ми позволява такива чудеса! Tired Последния път, когато готвих сама с него не спря да мрънка 40 мин. накрая бях толкова изнервена, че се изпокарахме с мъж ми.

Дани, я не обръщай внимание на някакви патки... Whistling Радвам се, че Дани е добре в училище!

С това лошо време и на мен ми идват Коледни идеи. Аз нямам есенна украса, но ако спре да вали с удоволствие ще събера листа и разкрася къщата. За сега имам само кестени. Бях ги събрала за Филип, но той веднага реши да ги пробва как са на вкус и му бяха отнети...

# 460
  • София
Добро утро, мами!

Честит Ден Рожден на Копнежчето! Да си жива и здрава и много щастлива!

stasina - мерси за отговора! Вчера цял ден се занимавах да напълня със зелен фасул 4 малки бурканчета  Crazy Пълна лудост е да готвя докато гледам Даная... цял ден! То не беше пищене, мрънкане и ...напъване, защото освен всичко пак получи ужасен запек и - пак от пуешкото! Давах й заешко и си беше ок, но явно самото пуешко месо не й десйтва добре.
Та така - сложих зеления фасул на пара, заедно с картофки и морковки и ги чаках сигурно 2 часа поне да омекнат хубаво и накрая се наложи зеления фасул да го сваря в малко водичка, защото не можеше да се пасира иначе.

По този повод и аз пак да си кажа, че не мога да готвя сама с Даная (или поне е доста трудно и мъчително и за двете страни:)) Вчера докато направя нейните бурканчета и нашата вечеря - толкова се бях изнервила вече, че и аз накрая се накарах на таткото, като се върна от работа... А не бях седнала цял ден! Та не мисля, че е само въпрос на организация, а на възможност изобщо това да стане! Но като Даная се буди по цяла нощ и не рядко освен да я нахраня трябва и наново да я приспивам - как да стана в 5 сутринта? Ми то не трябва да си лягам просто... и сутрин се излежавам до 8-9 часа по някога и не мога да стана (а Даная през това време се забавлява в леглото да виси с биберона). Сега докато пиша и се опитвам да я спра да не ми изключи компютъра и какво ли още не  Laughing Мамите, които писахте, че ви е трудно домакинстването с бебоците - ме успокоихте... че не сме единствените! Явно проблема е че не мога да оставя детето да се тръшка и да реве докато домакинствам... Чувствам се гузно, че тя се тормози и иска да й обърна внимание, а аз все нещо друго да правя... И само гледам разни неща наоколо и искам да ги изчистя и оправя, ама явно ще е друг път. Добре, че е майка ми да идва да ни помага, за да мога да свърша и нещо друго (обикновенно това е да поработя и чистенето и готвенето пак остават на заден план). И на нас таткото ни помага много в това отношение. Все още той се разпорежда с миялната и смяната на кошчетата и разни други такива неща из къщата.

Дани_77 - не се потдавай на лошото настроение на съседите - хич не си заслужава! А за хлапето пък въобще не се притеснявай - учебната ни система е толквоа неправилна, че едва ли може да е показателна за това на какво е способен Дани.

За Коледа - като бях малка и ми подаряваха подаръци за Бъдни вечер, Коледа и Нова година... лудост! Сега мисля да има подарък за Коледа и за рождения й ден на Даная (и ние сме по към края на януари, та не се омешват толкова празниците - и да бяха - пак щях да й разгранича празниците). И аз нямам търпение да украся за Коледа и да сложа чорапче на камината за Даная (имаме една малка импровизирана камина тук) и все се чудя до колко ще й направи впечатление на Даная, че сме украсили Simple Smile Но смятам ,че дори да мислим ,че не им прави впечатление на бебетата - то от малки е добре да си ги "учим" на отношение. Така, както си ги обличаме добре и си им правим и прически и т.н. но всичко с мярка разбира се! Защото това не са най-важните неща, но все пак не са и маловажни.

За рождения ден мисля, че е добре да има и други дечица - това Даная със сигурнсот би оценила и би се зарадвала най-много Simple Smile Хареса ми идеята да се видим с дечицата през деня (и нашите са познати от градинката), както и с роднините, а с приятелите да си кажем наздраве вечерта. Мен ме тормози въпроса, че пак ще са доста хора и ако ще каним в къщи и ги караме да се събуват - леле! Ми колко пантофи трябва да взема само  Crazy

Оставям ви сега, че Даная съвсем й писна от моето писане Simple Smile Лек ден ви желая!  bouquet Hug

# 461
Здравейте, всички!

И Марина казва "Айде" и "Не, нье, не........". И аз се старая да не казвам "не", ама пусто много трудно бреее....... А като и говоря със строг тон тя се киска много. Всъщност най-много се смее, когато и се караме нещо - доколкото изобщо и се караме, де... По-скоро се опитвам да обяснявам, ама...... Crazy Crossing Arms
 И Вито е по същия начин. Нямах си представа, че една от първите думи, които повечето бебета научават след "мама" и "папа" ("тата") е именно "айде!".

Тарталета, браво на тебе за второто висше!!

Рабитче, и ние не сме кръщавали Вито и не мислим да го правим изобщо.  Peace

Уики, с какво затваряш малките бурканчета? С какви капачки?  Аз също съм направила много буркани от зелен фасул (но не за бебето), че тази година имахме голяма реколта. За Вито съм му го замразила.
   Действително, хич не е лесно да се слагат буркани и да се гледа бебе едновременно. Готвенето и въобще домакинството с Вито също не е лесно.
  Уики, с радост си спомням за хубавото време заедно в Рибарица! Хайде, догодина пак да дойдете!!  Heart Eyes

Леле, да видите какви истории стават с някои семейства: преди няколко дена една моя приятелка роди. Родителите й сега са й страшно обидени, защото бебето се било родило на рождения ден на баща й, а тя не го била кръстила на негово име. Бабата не може да спи и е много афектирана. Вчера говорих с нея по телефона, да я успокоя, че няма значение името на бебето, то пак си уважава дядо си и баба си и т.н.  А тя ми реве по телефона и казва "Нямам аз внук! Нямам вече дъщеря! Ние цял живот сме се грижили за нея и сме й помагали страшно много, а сега тя едно име на баща си не иска да даде на бебето! Никакво уважение няма!".   Crazy  Големи драми за глупости... Абе ето това е сблъсък между старо и ново мислене.  Защото уважението към родителите може да е на по-вътрешно, фино ниво, без да има нужда да се дава името на детето на дядо му.  Ако малко си разширят мисленето, ще видят, че това въобще не е толкова важно...

Дани, твоята съседка без да иска е изляла негативната си енергия върху тебе. Ама ти няма защо да я задържаш у себе си и да се чувстваш неловко целия ден. Просто се отпусни, въздъхни, пренастрой се на друга, по-приятна вълна и готово! Тя, съседката ти е подействала като енергиен вампир - разстроила ти е вътрешния баланс и то за пълни глупости. И после й е олекнало, че се е скарала на някого...  Ей, голяма работа, че лошия въздух отишъл при нея! Ти не си го направила нарочно и тя го знае много добре. Еми тогава какво толкова!?  Rolling Eyes  Да не ти пука...

Ивалекс, радвам се, че писа! В блога ти видях ново стихотворение...  Heart Eyes Също и хубави снимки на децата! Верето много е пораснала, издължила се е, изглежда прекрасно!

Ренкси, мерси за туту-бау!  Hug

Относно бременността - не е че ми липсва, но беше много уникално време в живота ми, изпълнено с приятни емоции и нови опитности и усещания. Бременността ми хареса, а сега майчинството - още повече. Може да е изморително, да не си доспивам, да изоставям работата и някои други интереси на по-заден план, но въпреки това се чувствам щастлива. Децата наистина носят голяма радост.

Вито от един месец си има 2 зъбчета. Не лази, но се придвижва някакси седейки - полулазейки... Стои прав стабилно, подпирайки се на леглото. Обича да си играе с топка, да я хвърля и после да я гони... Все още го кърмя. Храни се добре. Днес ще му сваря малко броколи и ще ги пасирам.  Има големи стъпала. Миналата седмица като бяхме в мол "Сердика" и там продавачката в "Колев и Колев" му премери стъпалото и каза, че в момента е номер 20, а това бил най-големия размер на обувките за прохождане.

Хубав ден на всички!  Two Hearts

# 462
sunrise7, липсваше ми  Simple Smile
Може да е изморително, да не си доспивам, да изоставям работата и някои други интереси на по-заден план, но въпреки това се чувствам щастлива. Децата наистина носят голяма радост.
Наистина и аз вчера си мислех, че се чувствам безкрайно щастлива. Мъжът ми обикновено като се нежи на бебето и му казва "как пък  не сме знаели, че е толкова скучно без тебе, тате  Mr. Green"

И както нямам време с такъв кеф изгледахме филма с бебетата на Редчето с Божо, той им се смя, опита се да ги стигне  Mr. Green

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 10:41 от olemale

# 463
  • Mediterraneo
Някак си съм останала с впечатление, че децата след проходилката ходят на пръсти.

Това са по- скоро изключения, отколкото правило.

# 464
  • София
Здравейте и от мен:)
Днес посетихме първия си клас по бебешка музика (благодарение на Еола). Беше много забавно. Стефан се справи доста добре. Пеенето не му е беше най-интересното нещо, но пък танците и играчките много му харесаха, а и срещата с другите бебета.
Който има възможност му го препоръчвам, защото е някакъв вид разнообразие, пък и в това лошо време не е много за разходки:)
Хубав и усмихнат ден на всички:)

Общи условия

Активация на акаунт