Януарчета 2010 - тема 11

• 28 222
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ей, Барби, много неща знае Катрин, браво!! Честно, направо се впечатлих:)

Да наистина и аз много и се радвам Simple Smile още неща знае, не съм ги написала всичките Simple Smile Честно да си кажа не съм полагала кой знае какви усилия да я науча Simple Smile от един два пъти и запомня Simple Smile но да си кажа и бабите много се занимават с нея и така Simple Smile

..............

Виола, нашето педи ми каза за сега нищо домашно да не давам, нито месо нито мляко, защото не са изследвани и има риск от зараза с туберкулоза  Sick

А то каква е гаранцията,че купешкото е много в  ред  Tired

Да така е спор няма  Peace Аз имах предвид специално животинските продукти и затова купувам само готови пюрета от тях, защото се изследват. Мисля, че никой производител не би рискувал със здравето на бебетата! А от пазара нищо за нея не купувам, защото всичко е тъпкано с нитрати, химии, инжектирано с какво ли не и т.н.... Иначе от зеленчуковите и плодовите пюрета и аз предпочитам домашни естествено, защото знам как са гледани. Макар, че ако не се приготвят правилно, част от важните витамини, минерали и др. намаляват...Имам възможност и домашни месни да давам, но не го правя, въпреки, че знам баба ми как гледа животните, но не мога да знам дали не са болни от нещо например... веднъж дадох домашно заешко и педиатърката така ми се накара, че наистина се замислих и реших да не рискувам... мое мнение де  Peace Всеки знае най-добре какво ще дава да яде на детето си Peace

# 571
Здравейте отново.Отчет след ДК.Качили сме 0.200 и сме пораснали с 2 см, та сега сме 8.100 и 73 см.Очаквах повече да е качил, но док каза че е добре.Видя ни че ходим.На всяко ядене изяжда по 250 гр ядене,помежду другото му давам да опитва от нашето, че какъвто е пощенливец като ни види да ядем и си отваря устичката като лястовиче.За вит Д, каза да даваме деавит, по 1 капка 2-3 пъти на седмица.Биха ни най-накрая противохепатитната и ни връчиха здравната книжка, така че можем вече да ходим на зъболекар  Mr. Green

# 572
Мале, само моя Кристиян изяжда със зор 100 гр. пюре, дори не закусва все още, а е наддал  600 гр. ooooh!

Я, да ви питам, понеже и Кристиян вече седи прав и обикаля.....седители до децата да ги пазите?! И още нещо, решихте ли от къде ще купите ботушки?

# 573
Ники, щом можете да ходите на зъболекар, ето тази информация е и за вас.....

Копирам от друга тема, дано е полезно за някой........

Зъболекари ще преглеждат безплатно деца и възрастни през октомври, който е избран за месец на оралната хигиена.
Ето и списък с кабинетите по градове:
http://www.bzs.bg/documenti/OHM_2010_final.xls

Катинче, или го пазя, или някое дете го наблюдава, или.....слагам възглавници на земята за да падне поне на меко.......Според зависи от ситуацията.......Сами пюрета почти не иска, та аз не го мъча с тях......Днес си хапна от нашата супичка, бях я направила умишлено с минимум подправки......

Сами лека полека се научи да слиза с д-то напред от леглото.....Лека -полека се движи назад, като усети ръба малко забавя с движенията и внимателно си отпуска крака на земята.......

# 574
Katinche и аз го пазя, защото пада на главата си директно и ме е страх да го оставя сам, а в кошарата винаги  ми нещо на което ме е страх да не се удари  Simple Smile
Да месата- аз давам домашно/ заек, пиле/. Пуйка и телешко- купувам готови пюрета, но това се е случвало много рядко. По- скоро пуйката я давам само то местните, съчетана с домшни зеленчуци. От пазар, магазин не купувам нищо за него. Всъщност тиквичк идавах, но ги киснах доста и изрязвах.
Засега се доверявам на домашното, пък и като гледам всички деца ги записваме на кухня рано или късно и там не си мислете, че са кой знае колко подбрани менютата. В нашата кухня кюфтетата със сос ги правят с кайма Народна  ooooh!
А и да си призная вече много не го пазя. Струва ми се че прекалено се вживявам понякога и действам по-свободно  Laughing

# 575
Голяма съм гъба....НЕЛИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  bouquet здраве и щастие ти желая Hug

Arven, аз днес сложих обиколниците в кошарката, дори и да падне му няма нищо, но общо взето много му треперя. Михаела падаше (тя все още си пада де) много лошо на глава и само при мисълта, че може да залитне ми става лошо.....аааа, да ви се оплача - вчера Михаела си пъхна ластик за коса в носа, от тези мъничките #Crazy Crazy водихме я в ИСУЛ в спешния. Голям зор е било, така каза баща и, но не са го извадили, дано го е глътнала, че иначе лошо ни се пише. В този дух....махнете всичко малко и дребно. Не че искам да плаша някого, но ако едно дете успее да си напъха в нослето зърно от леща си е направо смъртоносно, от топлината и влагата покълва бързо иииии.....

Ние днес с мъжът ми имаме годишнина Party сутринта получих страхотен подарък и букет цветя. Бях му споменала, че съм си харесала ботуши. Той взел че издирил магазина и модела, и ми ги купил....даже ми улучил и номера, много се изненадах и изкефих Heart Eyes Mr. Green

# 576
Катинче дано се размине малката леки и да го е глътнала Praynig Peace
Аз като малка съм си завирала бобено зърно в носа, а Александър преди няколко дни си завря едно зрънчо от тези какаовите на Нескуик  ooooh! Аз го мисля за голям все още. Накарах го да духа силно и го издуха, но и той си каза. Честно казано изтръпнах  Whistling

# 577
Катинче, честита годишнина! Много щастие и любов ви пожелавам! Браво за хубавата изненада!
Аз Стефани я пазя постоянно да не падне, дори на пода, като я оставям гледам къде лази, защото няма как да обезопасим напълно апартамента. Прибрах всички дребни неща, но има мебели в които може да се удари, страх ме е да не дръпне нещо и да падне върху нея. А и тя така безрасъдно се хвърля с главата напред, вчера както се опитваше да лази се хвърли и си чукна главичката в мокета и направо се захласна от рев. И други пъти се е случвало да се чукне, хем я пазя много. Знам че ще пада, но надявам се поне да я опазя да не се удря силно. Единствено в кошарата я оставям сама. Направо не знам някои с две малки деца как успяват.
Аз в момента съм на вълна обувки за прохождане, взех едни, буйки, но не са й удобни, ще търсим други и ще пробваме.
Май и аз ще взема деавит, дават ли го без рецепта?
Иначе за храната и аз съм на мнението на Арвен, бебчета скоро ще тръгнат на кухня, по-нататък ясла, детска градина, там никой няма да им пробира толкова храната. Давала съм домашно заешко и пилешко от свекърите, жълтък също от домашно яйце, телешко и пуешко купувам предимно на Хип само месо и смесвам със зеленчуците. Иначе от бабки на пазара не бих купула, вземала съм за нас домашно сирене - за седмица мухляса, кашкавал също.

# 578
Здравейте мили съфорумки  Hug
Благодаря на всички за поздравите, напълнихте ми душата  Grinning
Ето и обещаната от мен почерпка, надявам се да стигне за всички :

Какво му трябва на човек в такъв ден - поздрав от приятел, искрени пожелания и топла вечер с любими хора, всичко това слава Богу си го имам  Grinning Получих и страхотни подаръци, а тортата не доживя до снимка, беше уникално вкусна  Heart Eyes
Честно казано и аз не знам защо са ме записали на 12ти, мама казва, че станало някакво объркване, ама то и картона ми е доста сбъркан според нея  Rolling Eyes Тя все се бъзика, че ме сменила с една циганка, пък то аз наистина и почти по нищо не приличам на семейството, циганчето на родата съм  hahaha
Да много неприятно тази нощ са ни разбили колата и са откраднали cd-плейъра. Добре че не са взели колата все пак, че не ми се мисли  Confused Нито аларма сме чули, нито нищо, но и беше доста настрани от нас паркирана, напоследък няма място в близост.
Бяхме и на ДК днес, Криската вече е 10.700кг, 73см, цял килограм е качила, пък не забелязвам да хапва повечко. Биха й най-накрая хепатитната, другия месец ще е първи прием Синфлорикс. Доки каза пак да давам вит.Д, че няма слънчице вече, попарка да й правя и да внимавам със сиренето, че нали е на хипоалергенно мляко засега.
Това е от нас, връщам се да попрочета какво обсъждате, много целувки на всички  Hug

# 579
Катинче, много неприятна случка, изтръпнах като те четох и като си представих такова нещо да ми дойде на главата, леле дано не се случва! Praynig И честита годишнина!
Барби, днес имах път към Кауфланд да напазарувам за наште котки и се възползвах от инфото за гащеризоните - резултатът: взех им явно последния бежов Mr. Green, че като цветове беше доста постно, само гадно розово и синьо. Е, чаках 20 мин на касата после докато търсеха на каква цена е понеже някой не си беше свършил работата да сложи етикетче, но разгеле обслужиха ме. Доволна съм, гащеризонът е мн сладък Party

# 580
  • София
Катинче, много неприятна случка, изтръпнах като те четох и като си представих такова нещо да ми дойде на главата, леле дано не се случва! Praynig И честита годишнина!
Барби, днес имах път към Кауфланд да напазарувам за наште котки и се възползвах от инфото за гащеризоните - резултатът: взех им явно последния бежов Mr. Green, че като цветове беше доста постно, само гадно розово и синьо. Е, чаках 20 мин на касата после докато търсеха на каква цена е понеже някой не си беше свършил работата да сложи етикетче, но разгеле обслужиха ме. Доволна съм, гащеризонът е мн сладък Party

Еее радвам се, че съм била полезна Simple Smile аз пък взех от цикламеното - много го обичам този цвят, но не взех яке и се чудех с какво ще го нося гащеризона, но дядо и се прибра преди малко и и донесе страхотно цикламено та ми дойде супер Simple Smile А ти защо не им каза, че знаеш цената да не те мотаят 5 часа хаха  hahaha

# 581
Катинче, честита годишнина   bouquet Ако това ще те успокои - моят Ицо яде не повече от 80гр пюре, днес изяде 90гр и повърна  ooooh!, преди малко за втори път...  Tired Цял следобед само преобличам и чистя след него...
Днес ми е малко кофти ден, затова спирам дотук с писането, че да не прехвърлям лошото настроение и на вас  Hug

# 582
  • София
Катинче, честита годишнина! Все така да сте един до друг и да те изненадва половинката!
Месо давам домашно- пилешко, телешко и риба. Другите видове месо давам в готови пюрета. Не съм давала месо, купувано от магазин и приготвено от мен. Прясно мляко не съм давала още, не смятам и да давам скоро. Захранила съм почти с всичко, което мога да се сетя. Спанак не съм давала още, но съм чела, че по-късно се въвежда(не знам защо). Моята лакомница яде по 200-220г на хранене. Яде всичко с голям апетит Simple Smile Само белите купешки пюрета недолюбва, но аз ги "облагородявам" я с лъжичка кисело мляко, я с нещо друго свежо.  Те наистина са си блудкави и почти не ги купувам.
Стела и тя започна да се изправя и да обикаля. Когато е права съм до нея за да и предпазя "кратунката". Тя започна да се научава и не пада като талпа вече.
Сами лека полека се научи да слиза с д-то напред от леглото.....Лека -полека се движи назад, като усети ръба малко забавя с движенията и внимателно си отпуска крака на земята.......
Този висш пилотаж не вярвам да го усвоим скоро Simple Smile
Напоследък Стела постоянно се буди нощем. Много ми тежи липсата на сън. Нищо ще наваксам, като ги оженим Simple Smile
Хайде, лека и неревлива!

# 583
Редче да е жив и здрав Фил! И да има много късмет в живота!
Нели честит рожден ден! Много здраве и любов ти пожелавам!
Честито на месечинките!
Катинче честита годишнина! Да празнувате още много такива и все така да се обичате!
Извинете ако пропускам някого. Пиша набързо, че трябва да слагам Тони да спи. Лека и спокойна вечер и спящи бебоци ви  желая! Hug

# 584
Нели, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Нека животът ти е изпълнен с много любов, радости и цветя!

Честито и на всички, които са имали поводи тези дни!!
   bouquet

Barbie^girl, браво на дъщеря ти! Много интелигентно дете!!!  Hug

Катинче, дано всичко с Михаела да е наред!  Peace

Цоци, много полезни линкове пускаш!  Hug

Герганче, даваш хубава идея с обличането - игра. Ще пробвам!  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт