Януарчета 2010 - тема 11

• 28 212
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Катинче, честита годишнина!   bouquet Много неприятна случка с Михаела, имахме подобна скоро с Яна, беше си навряла навътре в носа парче солета  Shocked Слава богу го издуха  ooooh!
Нели и на теб честито, да си здрава, обичана и прекрасна!   bouquet
Днес бяхме на консултация, Жори е 9 кг, 75 см. Ще си чакаме новата партида витамин Д. Започваме веднъж седмично риба. Това е накратко. Детето добре си похапва, не мога да се оплача, но не спа цяла нощ, май идва нова серия зъби 9-ти и 10-ти  Shocked Вече е преместен да спи при сестра си в преходна стая към нашата. Добре върви засега, не си пречат, Яна му пази тишина и ме вика, когато той иска нещо  Heart Eyes
Ботушки, няма да купувам. По-скоро си мислех за този модел обувчици, които са до глезена. Спомням си първата зима на Яна исках да купя едни прекрасни ботушки, а като й ги сложихме на крака, не смееше да се помести в магазина, не и беше много комфортно и взехме друг модел. Струва ми се, че не са много за прохождащи  newsm78

# 586
Здравейте всички мамчета и пораснали бебоци,
От както почнах работа имам чуството, че нямам време да се обърна. Отгоре на всичкота бях и командировка в Австрия за 4 дни ooooh! първата раздяла с Никола. Изстрадах си ги, и сметката за телефона ще страдам после. Когато се прибрах беше едно целуване и прегръщане не е истина. Но пък сега сутрин мрънка като тръгвам на работа, явно мисли че може пак да го остава.

Днес сме на консултация и ще видим колко е пораснал Никола, но вече дрехите за 80 см са му абсолютно идеални. Яде много от нещата по често от готовите пюрета. Вече яде сам с пръсти банан, настъргана ябълка и пъпеш. Лъжицата все още я обръща надолу. но и с нея не се справя зле. Слагам го в сточето завивам го с една голяма кърпа и започва купона.  Е после мия столчто и пода ама като му е кеф на детето какво да се прави.

Относно движението няма спирка, но поне майка му да беше отслабнала от това тичане. Той лази като торпедо от 7,5 месеца а сега се придвижва изправен по мебелите и като го държим за една ръка. Пускам го навсякъде в къши както казва майка - свободно отглеждане. За сега пералнята е най-интересната играчка.

Обувки купихме още в началото на септемрви а сега се оборудвахме и с два чифта ботуши, че седенето в количката навън не е за него. В къщи ходи с чорапи със силиконови подемтки, вашите деца с какво ходят?

Моля, да дадете идеи за закуска. Никола яде основно попара, прая му грис от време на време ама хич не и е фен и  кус-куса нещо не го долюбва.
Спането през ноща си е по старо, все още нямаме нощ когато да не се е будил. Тази 4-5 пъти, надявам се че е от зъбите, има 2 в момента.

Малко се улях с писането ама като не съм писала от сто години така е. Ако някоя тема сте обсъждали и аз пак я повдигам сори, но чета от време на време в обедната почивка. Желая хубав и усмихнат ден на всички и поне да невали за да става за разходка Hug

# 587
Новата ни страст е да си наточва двата зъба в стъклената холна масичка, едва я овардвам, като се хванала за ръба и стърже ли стърже по стъклото, лошо да ти стане Tired:

Светозар пък си е харесал ТV шкафа и вероятно в най-скоро време фурнирът по ръба ще е изгризан.  Crazy И големият му мерак е да се промъкне в бокса на теракота, вече се чудя с какво да заграждам. На мен най-накрая ми дойде за трети път след голямо чакане, от предишния път минаха 38 дни! Явно докато кърмя ще е така.
От другия месец ще запиша Светозар на кухня да видим дали ще яде. Все още не съм въвела жълтък. От месото имам въведено заешко, пуешко и пилешко и нещо взе да се мръщи на зеленчуковите пюрета, влече го месото.  Crazy На консултация не сме били от юли месец и май е крайно време да го заведа да го претеглят и премерят.  Simple Smile

За млякото направо не знам какво ще правя, пак ще пробвам с АМ, дано пропие, че ме е страх да давам все още кисело или прясно мляко.

Обувки никакви не съм взимала, нищо не му става, дори най-малките буйки, но се надявам до 2 месеца да му стане най-малкия номер буйки. За навън имам от баткото едни обувчици, с които не е ходил, само навън в количката съм му ги слагала да му топлят, но Светозар ги маха още щом му ги обуя и засега го извеждам с терлици.  Crazy

Нели, честит рожден ден, бъди здрава и много щастлива!    bouquet

Катинче, честита годишнина, много любов и щастие!   bouquet

# 588
Катинче, честита годишнина!!!Дано се оправи по-бързо Михаела! Peace

Момичета, днес времето е разкошно, да вадим количките и накъдето ни видят очите......

Имам чувството,че иска да ми дойде цикъла.....От 2-3 седмици така ме болят яйчниците.......Особено тази сутрин, направо не можех да ходя по едно време от болка.....Някой с подобен проблем?

# 589
Нели, Честит Рожден Ден!
Честита годишнина ,Катинче!Дано Михаела бързо се оправи и ви се размине!
Аз съм за домашното-по-чисто е във всяко отношение.Давам и от месото само пилешко,а скоро ще заколят и прасето и ще има и свинско-само него не съм въвела.Зеленчуците също са домашни.Никой не може да ме убеди,че купуните зеленчуци и месо са по-полезни.Например-купено кисело мляко-дори и на известни марки(убиват всички бактерии за да не се вкисне и да издържи не 1 ,а 2 седмици)-кое му е полезното?
Деавит давам всеки ден по 2 капки-Хриси много расте на височина.
Барби-браво на твоето момиче може много неща.Хриси маха с ръчичка,показва с поглед шишето,когато е жадна и като я питам къде е батко(племенника ми-на снимка на 1 календар),вдига ръчички като иска да я взема и като и пусна музика(така танцува и се клати и подскача),лампичката понякога ми я показва с поглед.
 И аз обличам малката под формата на игра.
 За пишането в гърне някой пита-ами слагаш я от време на време-ако не иска да пиша или е пишкала Хриси си вдига ръцете и ми показва да я взема.
 Лек ден-и днес имам 100 задачи.Вчера успях да дремна 2 часа и половинаследобед-ами друг човек се почувствах.

# 590
  • Стара Загора
Днес си направихме една дъъъълга и приятна разходка, че от утре каквото дъждовно го дават ще си седим в къщи май.

Катинче, честита  ви годишнина малко със закъснение. Много щастие и разбирателство да цари в дома ви!   bouquet
И ние вчера имахме годишнина, но от първати ни среща. Wink

Да питам има ли други като моя Ники, които нямат заместено хранене? Давам манджи, кисели, каши, но не яде ли и мляко след това не го счита за хранене.
Отделно повече от 80-90 гр друга храна не иска. Имам чувството, че се уморява да яде с лъжица. И като си види  шишето с млякото толково доволно се смее с глас и веднага полягва в подходящата позиция за цокане  Laughing Не че ми е голям проблем, но имам чувството че мнооого дълго ще продължи това смесено хранене  newsm78

За ботушките и аз съм на мнението на minanaPeace И на моята дъщеря не й бяха удобни.

Айде отивам да храня домочадието, да спят, че после ще готвя   chef

# 591
Сиер, и ние нямаме заместено хранене - давам първо мляко колкото поиска, изчаквам да му слегне малко и тогава пюре(сигурно затова не изяждаме повече от 70-80гр).

# 592
И Диляна няма заместено хранене. Три от 5-те хранения (4+1, защото едното е в малко кол-во) са приблизително 1:1 друга храна и мляко. Първо давам другото и взависимост от това колко изяде, приготвям АМ. Максимума пюре/каша е 100-тина грама на хранене. Ако е нещо с по-едри частици и трябва повече да дъвче, яде по-малко. Дали я домързява или се изморява от дъвченето, не знам, може би и двете. Но пък трябва да се учи Peace
Обувките, ботуши - пишете, споделяйте опит, че нещо хич не мога да се ориентирам какво да купим Thinking Пробвахме онзи ден едни. Но малката беше толкова безучастна, как да разбера дали ще са ù удобни? Беше си фиксирала нещо друго по-интересно за зяпане и толкова. Вярно, че не ми е спешна покупка, ама...

# 593
Сиер и ние нямаме заместено хранене.
Сутрин сме на моменти.Или първо я кърмя и после закуска,или обратно.
На обяд първо твърдата храна после суче.Понеже искам да я приспя.
След обяд по същия начин,първо твърдата храна ,после суче и поспива половин 1 час.Иначе все така имаме 6 хранения  Rolling Eyes
Яде около 80-100 грама твърда храна.

Ето ни го режима-6,00 - кърма
                              9,00-9,30 - каша или овесени ядки+ плод за сладост+кърма
                             12,00-пюре или супа(през два дни месно)+кърма
                             15,00-кърма
                             17,30-18,00-нишесте+плод или каша+плод + кърма
                             20,30-21,00-кърма
Някои вечери толкова ѝ се спи ,че само суче колкото да се приспи,и се събужда към 3,00 часа да си дояде  Wink Но това е много рядко.

За обувки-в сайта на Колев и Колев има линийка как да изберете номер обувки на детето си.Когато обувам малката винаги си свива пръстите и е ужасно.Аз бутам,тя ги свила и не влизат.Добре,че са ѝ големи малко.Но като проходят ще трябва да са им добре.

# 594
Да питам има ли други като моя Ники, които нямат заместено хранене? Давам манджи, кисели, каши, но не яде ли и мляко след това не го счита за хранене.

Абсолютно същото пиши и за моя Сами.....Днес 2 майки се учудиха на разходката,че все още не е записан на кухня.....А също са януарчета техните деца.....Кога ще заместя хранене - акъла ми не стига.......

# 595
Сиер Иван също няма заместено хранене. АЗ го кърмя преди следобедния сън след като се  е наобядвал. Изяжда си доволно количество пюре и след около половин- един час суче. Следобяд суче пак 2-3 пъти, после каша, после суче и суче преди заспиване. За през нощта не ги броя  ooooh!
Сутрин преди закуската суче, но си изяжда пак доста от закуската. Само кърмата не му стига сутрин отдавна.
Та тъй ,до кога ще е това непрекъснато сучене не знам  Crossing Arms
Александър по това време сучеше само сутрин и вечер и си спеше

Да се похваля от днес и горните два зъба са налице  Heart Eyes

# 596
В нашия вход има едно момченце, родено в края март. Вече е яло 4-5 вида меса, риба, кисело мляко и още, и още вкусотии. Бузките му са периодично обринати, защото "много се лигавело и размазвало". Сок пиеше и хапваше попара, когато наш'та се назландисваше на картофеното пюре още. Майка му току ми казва "ама какво чакаш, пробвай, давай...как ще разбераш какво ù харесва без да пробваш?"

# 597
В нашия вход има едно момченце, родено в края март. Вече е яло 4-5 вида меса, риба, кисело мляко и още, и още вкусотии. Бузките му са периодично обринати, защото "много се лигавело и размазвало". Сок пиеше и хапваше попара, когато наш'та се назландисваше на картофеното пюре още. Майка му току ми казва "ама какво чакаш, пробвай, давай...как ще разбераш какво ù харесва без да пробваш?"

Ми ако му харесва кисело зеле с тлъсто свинско?............. Да зема да го пробвам Мишо, мое па да яде  ooooh! Ей, много прости хора на този свят има, жалко е само, че децата не са виновни, ама те го отнасят..........

# 598
Оф, дори имам едно приятелка, чието бебе на 5 месеца ядеше готвено зеле с домати. Пюретата не уважавало, обичало по-пикантни манджи. Когато му отчупи от кифлата си и му даде, се облещих. Питах я въвела ли е глутен. А тя попита - какво е това глутен?  Shocked Много се учудих. Интелигентен, образован човек. Вярно наложи се рано да се върне на работа и да остави детето на бабите, ама чак така... Не знам. И за друга се сещам, тя захранва педагогически с шоколадови бонбони в 4 месец  Close
Същевременно свекърва ми, която е сестра в ясла, за да ме "подкрепи" за количествата твърда храна, която Божко изяжда, ми обяснява за едно циганче на 1,5 г., което е било само на кърма досега и има СТРАШНА АНЕМИЯ. Питам я в какво се и зразява - детето болнаво ли е, уморява ли се, унило ли е, нещо има ли му. "Ами! Знаеш ли как търчи, като шило е, нищо му няма. Откакто е на ясла започна да яде всичко". Е тогава в кво се изразява анемията - в кръвните резултати  Rolling Eyes. Аз отказах да вземат кръв на Божидар, реших да го отложа за по-късно  Mr. Green Та циганката си е гледала детето по най-модерните метОди

И Божидар е главно на кърма. Аз въведох жълтък преди глутена, много бавно, стигнали сме до 1/8. Много му харесва  Shocked Едно от малкото неща, които му допадат и единствения начин да пробутам 60 гр. пюре.  Все се чудя дали не избързах много, дано не съм сбъркала, защото дори това минимално количество го запича.

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 15:47 от olemale

# 599
  • Madrid
Абе хора всякакви,аз вече не обръщам внимание...ми те и тук ме смятат за луда,че още кърмя,все ми се чудят... Rolling EyesАма пък мен не ме засяга и така. Simple Smile

Честито на Филип с маалко закъснение,но от сърце!!

Катинче,направо ужас!! #Crazy

Роси, Hug за снимките  Simple Smile

Момичета,ще постна тук нашите снимки от лятото във Варна.Малко лятно настроение  Heart Eyes
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1212913939789&set=a.1 … .28662.1737004660

Общи условия

Активация на акаунт