Киста на яйчника

• 259 683
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Здравейте на всички!Преди 4 год ме оперираха от киста на яйчника с размери около 5-5.Операцията беше коремна,а резултата от хистологията е "киста на яйчника с кръвоизливи в стената и лумена" Казаха ми,че е била пълна с кръв.В интернет намирам информации за какви ли не кисти,но никъде не срещнах никой с такава.Някой чувал ли е нещо за това ? Rolling Eyes
Благодаря ви предварително.

# 166
# 167
Здравейте!
 Доста се наплаших от прочетеното в темата..
 На мен днес ми казаха, че имам киста на десния  яйчник с размери близо 6 см (58 мм). Гинеколожката ми изписа Дуфастон, започвам го от 07.01, 2х1 в продължение на 10 дни.
При такива размери възможно ли е кистата да се повлияе от Дуфастона?

# 168
  • Пловдив
Здравейте!
 На мен днес ми казаха, че имам киста на десния  яйчник с размери близо 6 см (58 мм). Гинеколожката ми изписа Дуфастон, започвам го от 07.01, 2х1 в продължение на 10 дни.
За Дуфастона не знам, дано повлияе, обаче моят личен съвет, от личен опит, е да пробваш шведска горчивка. На мен лично ми помогна.

# 169
само докато си пиеш шведската горчивка , гледай да не стигнеш в"Пирогов" с диагноза остър перитонит !

# 170
Сега ще започна с хапчетата, ще видим какво е положението след месец и тогава ще решавам вече дали да прибягна към някакво алтернативно билколечение..

# 171
  • София
Започни хапчетата, изчакай да ти дойде, иди на преглед при лекар като ти дойде най-късно до 5-тия ден. Не се мотай да чакаш 1 месец, 6 см е голяма киста. Като ти дойде,ако не се е махнала трябва да ти изпишат противозатъчни за месец или повече. Голяма киста не се лекува с билки!Не си играйте със здравето си! mama 69 е права!

# 172
Разбира се, че ще подходя сериозно към нещата.
Само не разбрах защо "най-късно до 5-ия ден", на мен гинеколожката ми каза след като ми свърши да отида, т.е. седмия ден? Този месец също така отидох на 7-мия.

# 173
  • София
Ако се наложи да пиеш другия месец противозатъчни, може да се започнат най-късно 5-тия ден. Гинеколожката може да реши,ако не се е махнала кистат пак да пиеш Дуфастон, което също е вариант, но поне при мен по-бавно се махат с него. Кистата е големичка, при такава киста искаха в Майчин дом да ме оперират и то с коремна операция, не лапароскопия. Не им се дадох тогава, но кистата се спука и само с големи болки се разминах.

# 174
  • Пловдив
Позволих си да дам съвет от личен опит и за съжаление ме изтълкувахте погрешно. Направих го именно защото аз пуснах тази тема и за пореден път се уверих в ползата от горчивката. Вече 5 или 6 пъти се случва едно и също, като единия път кистата ми беше станала 5.6 см.
Естествено, че не е шега работа и в никакъв случай не е за пренебрегване фактът, че в корема ти има образувание с такъв размер. Нищо не ти пречи да си пиеш хапчетата и да прилагаш едновременно с тях и цитираната тинктура, защото тя поне няма да ти навреди. Освен това категорично опровергавам твърдението, че кисти не се лекуват с билки. Не всички кисти се лекуват с билки, в това съм съгласна, но откъде да си сигурна каква именно е твоята. Аз лично говоря за обикновените фоликулярни кисти и давам съвет, пък вече всеки сам избира какво да направи.
Желая ти успех и бързо справяне с проблема!

# 175
Здравейте!

Мила не се притеснявай излишно, наистина е стресиращо, но ако се пазиш не е опасно. Миналия месец и на мен ми откриха киста - 6 на 4 см, пих Дуфастон 16 дни, седмица след това цикъла ми дойде съвсем нормално. Вчера бях на преглед и няма и следа от кистата. Не се плашете момичета, просто редовно ходете на прегледи, за да могат навреме да се хващат тези неща.
Хубав ден и не се плаши taamaraa  Wink

# 176
А  дуфастона и подобните му, влияят ли на килограмите?

# 177
Може би има значение от продължителността на приема. Аз го пих 16 дни и не ми повлия на килограмите, но за по дълъг период не знам. Все пак това е доста индивидуално.  Thinking

# 178
  • Другата България
Здравейте!

Защо ти изписаха Дуфастона? Промени в цикъла имаш ли или само за кистата?

Момичета, ще бъда благодарна на всяка от вас, която ми препоръча добър гинеколог в София.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 19:13 от marianadi

# 179
мисля, че само заради кистата. Промени в цикъла.. в смисъл дали е редовен, не мога да кажа, че идва всеки месец на една дата, но се върти около 27-28, 24. Също така ми каза гинеколожката, че Дуфастона е най-безобидния от подобен род лекарства без странични ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт