Киста на яйчника

• 259 984
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
  • България
момичета аз идвам с добри новини-кистата ми я няма
днес бях на преглед и няма нищо
ще се наблюдавам и ако пак имам болки ще бягам на лекар

# 331
  • София-Варна
Rositooo,браво,много хубава новина,а пила ли си нещо?
И аз да се похваля,че съм вдигнала хемоглобина на 90...!!!

# 332
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Катето, може да е от притеснение , но едва ли от киста. Аз бих се притеснила за миома или миомен възел, те предизвикват обилни кръвотечения. Анемията и отпадналостта за вследствие на кръвозагубата ти какво очакваш. Аз не бих чакала до петък има и спешни центрове има и болници Sad. Има и други гинеколози, а твоят може да те прегледа и без час , ако ти е личен гинеколог. Защо не попиеш малко калций с витамин С  , той действа кръвоспиращо и няма проблем с него. Само не си спомням дозировката каква беше, изписвано ми е като кръвоспиращо. май беше 3 пъти по 2 , но не съм сигурна. Наистина ме притесни,  иди на лекар и не чакай повече и не носи в никакъв случай тежко, можеш да си причиниш какво ли не, от спукване на киста ако е това до некроза на миомен възел , това не е шега работа Hug

Здравейте отново, момичета. Бях на преглед и ми казаха 4см. киста. Изписаха ми Оргаметрил, трябва да го пия в продължение на 15дни. Само, че проблема е, че ходих при друг гинеколог, не при моята, и не ми хареса отношението, както и липсата на обяснение. Чудя се сега да ги почвам ли тези хапчета или да изчакам до другата седмица, когато отида при моята  Rolling Eyes Доверявам се, че имам киста, но на личното ми АГ имам повече доверие и ми се иска при нея да си ида. Другата ме вика за цитонамазка другата седмица, та се двуомя какво да правя и как да процедирам. И още нещо - 4см. страшно ми звучи, да разбирам ли, че е много голяма? Дори не знам на кой яйчник е...

# 333
Katencetoo , спокойно не е много голяма , обикновено се оперират при около 8 см. и пак зависи де ,ако е започнала да некротизира или се спука веднага. Как я откри тази киста, с какъв ехограф, кара ли те да пиеш вода , за да напълниш пикочния мехур и да вижда по-добре??? Лично аз бих изчакала мойта си гинеколожка за второ мнение, разбира се ако не си много зле, оргаметрила ще ти регулира цикъла, но аз пак не бих го пила без нужда, това си е хормонотерапия и аз съм твърдо против нея Hug.За цитонамазката не е проблем да изчакаш седмица Hug

# 334
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Katencetoo , спокойно не е много голяма , обикновено се оперират при около 8 см. и пак зависи де ,ако е започнала да некротизира или се спука веднага. Как я откри тази киста, с какъв ехограф, кара ли те да пиеш вода , за да напълниш пикочния мехур и да вижда по-добре??? Лично аз бих изчакала мойта си гинеколожка за второ мнение, разбира се ако не си много зле, оргаметрила ще ти регулира цикъла, но аз пак не бих го пила без нужда, това си е хормонотерапия и аз съм твърдо против нея Hug.За цитонамазката не е проблем да изчакаш седмица Hug

Благодаря за бързия отговор  Hug Накара ме да пия вода, да. Изчаках да ми се доходи то 'офиса' и тогава ме прегледа с коремен ехограф. Измери я 37мм. Друго нищо не ми каза. Нямам си на идея каква киста е, ще се пука ли, няма ли да се пука, нищо не ми каза. Аз лично се чувствам добре...е, освен, че ми е леко отмаляло, заради анемията, но не е нещо фрапантно...била съм и по-зле. Утре или в други ден трябва да ми свърши и в понеделник или вторник отивам при моята гинеколожка, тогава ще се е върнала от някъде си. Надявам се да получа повече информация за вида киста и какво следва от тук нататък. За Оргаметрила ще изчакам, няма да го пия докато не ме види моята. Стана ми доста притеснено след като чух, че имам киста, но какво да се прави - не съм първата, не съм и последната, винаги си има първи път.

Последна редакция: пт, 13 юли 2012, 14:47 от Katencetoo

# 335
Момичета, преди 2 години ми правиха лапароскопия, имах киста на левият яйчник. За мой късмет на хистологията пишеше - съдържание на жълто , хеморагично тяло  newsm78 Никой нищо не обясни - защо и как се е получило, трябва ли да пия таблетки или да направя нещо, за да няма пак киста и тн.  Оперирах се, защото ме болеше постоянно и силно  и преди седмица пак ме заболя на същото място, отивам на преглед и резултатът е нова киста. Какво да правя сега, лекарят е на мнение да си я следя, а на мен косата ми пада адски много и ме е страх да не стане пак голяма и за опериране. Мисля да посетя ендокринолог... и аз не знам ?   bouquet

# 336
Аз лично не знам да се пие нещо против това. Да посети ендокринолог и ,ако искаш посети и друг гинеколог за второ мнение а не бързай с операция .Опитай да се успокоиш също ,защото това също влияе  Hug

# 337
  • София
Момичета, преди 2 години ми правиха лапароскопия, имах киста на левият яйчник. За мой късмет на хистологията пишеше - съдържание на жълто , хеморагично тяло  newsm78 Никой нищо не обясни - защо и как се е получило, трябва ли да пия таблетки или да направя нещо, за да няма пак киста и тн.  Оперирах се, защото ме болеше постоянно и силно  и преди седмица пак ме заболя на същото място, отивам на преглед и резултатът е нова киста. Какво да правя сега, лекарят е на мнение да си я следя, а на мен косата ми пада адски много и ме е страх да не стане пак голяма и за опериране. Мисля да посетя ендокринолог... и аз не знам ?   bouquet

Според мен посети клиника по стерилитет с всички документи, които имаш от предишни прегледи и от операцията и виж там какво ще ти кажат като те прегледат и какви изследвания ще ти назначат.  За мен това е най добрият вариант, вместо да се чудиш и маеш какво да правиш. Тези клиники се занимават точно с такива проблеми и най добре там лекарите ще знаят какво да ти предпишат ( ако трябва нещо да се пие ).

# 338
Момичета, преди 2 години ми правиха лапароскопия, имах киста на левият яйчник. За мой късмет на хистологията пишеше - съдържание на жълто , хеморагично тяло  newsm78 Никой нищо не обясни - защо и как се е получило, трябва ли да пия таблетки или да направя нещо, за да няма пак киста и тн.  Оперирах се, защото ме болеше постоянно и силно  и преди седмица пак ме заболя на същото място, отивам на преглед и резултатът е нова киста. Какво да правя сега, лекарят е на мнение да си я следя, а на мен косата ми пада адски много и ме е страх да не стане пак голяма и за опериране. Мисля да посетя ендокринолог... и аз не знам ?   bouquet
Не се притеснявай толкова , изчакай и я наблюдавай наистина ето да прочетеш нещо Peace
http://www.puls.bg/health/sex/news_4660.html

# 339
Здравейте, на мен ми откриха киста 18мм.  Tired  пих Оргаметрил 10 дни по 2 хапчета и ми изписаха Ясмин за 3 месеца, но засега ще пробвам с билки и хомеопатия (ще отложа Ясмина) . Надявам се да се махне  Flowers Four Leaf Clover  Praynig

# 340
Здравейте,на 40 години съм и ми закъснява със 12 дена.До сега цикъла ми е бил редовен.Гърдите са ми напрегнати и долу ниско имам болки ,все едно че ще ми дойде.Днес отидох на лекар и ми откри киста 2см,която не била опасна.Каза ми, че трябва да изчакам още 1 седмица,още било рано.Възможно ли е да съм бременна,при условие че се пазим с мъжът ми[прекъсване на пол.акт или е от кистата.Преди 2 дена имах малко ръждиво прокървяване,вчера пак и спира.Мерси!

# 341
  • Другата България
Здравейте,на 40 години съм и ми закъснява със 12 дена.До сега цикъла ми е бил редовен.Гърдите са ми напрегнати и долу ниско имам болки ,все едно че ще ми дойде.Днес отидох на лекар и ми откри киста 2см,която не била опасна.Каза ми, че трябва да изчакам още 1 седмица,още било рано.Възможно ли е да съм бременна,при условие че се пазим с мъжът ми[прекъсване на пол.акт или е от кистата.Преди 2 дена имах малко ръждиво прокървяване,вчера пак и спира.Мерси!
Тест! Peace най-сигурно.Възможно е да е от кистата, но пък 12 дни не са малко....а има и трети вариант-на мен от 40 ми почнаха проблемите с цикъла и се оказа пременопауза. Mr. Green

# 342
И аз имам абсолютно същите оплаквания с една разлика,че съм на 28,пих Ясмин около година,спрях ги и от тогава имам проблеми с цикъла вече 8 месеца,този месец имах страшно силни болки в яйчниците,закъсня ми 12 дни,дойде ми в неделя тече ми нормално и на другият ден почти вищо,а по принцип вторият ден от цикъла ми е доста обилен,мислих да чекем да ми свърши и на 3,4 чист ден да съм на преглед,но ако и днес нямам кървене в четвъртък съм на преглед,ще пиша какво се случва с мен.

# 343
Здравейте, на мен ми откриха киста 18мм.  Tired  пих Оргаметрил 10 дни по 2 хапчета и ми изписаха Ясмин за 3 месеца, но засега ще пробвам с билки и хомеопатия (ще отложа Ясмина) . Надявам се да се махне  Flowers Four Leaf Clover  Praynig

Моята лекарка ми беше изписала Дуфастон и когато ми дойде кистата ми се спука. Попитай дали няма да ти помогне  newsm78

# 344

Моята лекарка ми беше изписала Дуфастон и когато ми дойде кистата ми се спука. Попитай дали няма да ти помогне  newsm78
    Лекаря ми каза , че Оргаметрил и Дуфастон са еднакви  newsm78  В момента пия сок от Алое, ленено семе, чай от джоджен и хомеопатия ...  Някой ,ако е лекувал киста с билки нека сподели  Peace

Общи условия

Активация на акаунт