Киста на яйчника

• 259 956
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
  • София-Варна
На мен ми изписаха Оргаметрил,заради обилния цикъл и желязодефицитна анемия,а и тази киста...за капак!Чудя се дали да го взимам изобщо,пила съм го и друг път и като го спра,пак същата работа...

# 316
Здравейте!Много се надявам някой да ми даде съвет.От както родих преди година и половина не ми идва цикала.Получих и киста. 6 см беше когато я откриха и я премахнаха чрез операця.Сега имам кисти които сами изчезват след време. От качените 30 килограма от бременосста имам и висок инсулин който лекувам.Проблема е че не ми идва цикъла освен ако не пиа хормонални препарати.Направих си изследвания на половите хормони ,които ще излязат във вторник.Въпроса ми е след като не ми идва цикала дали ще бъдат верни резултатите.Някои имал ли е подобен проблем.Ще ви бъда много благодарна ако ми дадете съвет.

# 317
  • Другата България
Верни резултати..... newsm78 резултатите ще покажат хормоналното ти състояние за момента, незнам сама ли си ги назначи или лекар ти ги назначи, но не трябва поне 7 дни преди това да си пила никакви хормонални препарати-това го знам със сигурност.Изследвала ли си хормони на щитовидната жлеза?Може оттам да е проблема. Peace

# 318
Вярни резултати имах в предви това ,че хормоните се изследвта 3 4 ден от месечния цикъл, а аз изобщо го нямам от както спрях хормоналните препарати перди 2 месеца.А хормона на щетовидната железа съм го изследвала и е в норма.

# 319
  • Другата България
А хормона на щетовидната железа съм го изследвала и е в норма.
Те са няколко хормона.Ако другите са ти назначени от лекар би трябвало да си знае работата.

# 320
  • UK
Омега, кърмиш ли? Колко време си кърмила?
Би ли разказала малко за операцията на кистата - лапароскопска ли беше или обикновена?
На мен ми предстои след няколко дни.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 21:41 от dejie

# 321
Кърмих 2 месеца.Кистата ми я махнаха в края на февруари тази година с ендоскопска операция.Беше малко трудно, защото имам доста тлъстики по корема ,но всичо мина добре.След като ме изписаха ме болеше около една седмица и то доста, защото са ме натискали за да достигнат яйчника.Трябва да знаеш че още на другия ден ставаш и започваш да се движиш за да нямаш сраствания в последствие.Поне на мен така ми казаха.Успех с операцията

# 322
  • UK
Ендоскопска значи лапароскопска нали? Ти нормално ли роди, защото на мен ми казаха, че не е препоръчително лапароскопска заради срастванията от секциото. Не че не съм чувала и за такива случаи, де, но моят доктор така каза. Най-бързото ставане от леглото само ме радва, надали ще е по-болезнено от секциото. Благодаря за пожеланията. Дано и при теб всичко е наред и разберете какъв е проблемът. Най-важното е да попаднеш на читаш лекар.

# 323
Аз родих нормално.Искам само да ти препоръчам да потърсиш и второ мнение за кистата,което аз не направвих а трябваше.Успех

# 324
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз започнах също да се притеснявам да нямам киста и докато дойде петък/когато имам час за гинеколог/ ще се побъркам. Днес ми дойде за трети път като 2рия път ми свърши преди 3 дни, а първия 4 дни преди втория  Tired Тече си ми обилно като при нормален цикъл, продължава ми точно 7 дни, както си е по принцип. Искрено се надявам да е в следствие на притеснение, тъй като последните седмици ми е напрегнато, защото ми започват изпитите, жегата също, както и вдигане на тежко, в случая бебешката количка, барабар с детето. Усещам, че и анемията ми/Таласемия/ започна да се обажда по-настойчиво, съдейки по отпадналостта и безсилието ми напоследък.

# 325
Катето, може да е от притеснение , но едва ли от киста. Аз бих се притеснила за миома или миомен възел, те предизвикват обилни кръвотечения. Анемията и отпадналостта за вследствие на кръвозагубата ти какво очакваш. Аз не бих чакала до петък има и спешни центрове има и болници Sad. Има и други гинеколози, а твоят може да те прегледа и без час , ако ти е личен гинеколог. Защо не попиеш малко калций с витамин С  , той действа кръвоспиращо и няма проблем с него. Само не си спомням дозировката каква беше, изписвано ми е като кръвоспиращо. май беше 3 пъти по 2 , но не съм сигурна. Наистина ме притесни,  иди на лекар и не чакай повече и не носи в никакъв случай тежко, можеш да си причиниш какво ли не, от спукване на киста ако е това до некроза на миомен възел , това не е шега работа Hug

# 326
  • Другата България
Катето, може да е от притеснение , но едва ли от киста. Аз бих се притеснила за миома или миомен възел, те предизвикват обилни кръвотечения. Анемията и отпадналостта за вследствие на кръвозагубата ти какво очакваш.
newsm10

# 327
Катето, може да е от притеснение , но едва ли от киста. Аз бих се притеснила за миома или миомен възел, те предизвикват обилни кръвотечения. Анемията и отпадналостта за вследствие на кръвозагубата ти какво очакваш. Аз не бих чакала до петък има и спешни центрове има и болници Sad. Има и други гинеколози, а твоят може да те прегледа и без час , ако ти е личен гинеколог. Защо не попиеш малко калций с витамин С  , той действа кръвоспиращо и няма проблем с него. Само не си спомням дозировката каква беше, изписвано ми е като кръвоспиращо. май беше 3 пъти по 2 , но не съм сигурна. Наистина ме притесни,  иди на лекар и не чакай повече и не носи в никакъв случай тежко, можеш да си причиниш какво ли не, от спукване на киста ако е това до некроза на миомен възел , това не е шега работа Hug

Благодаря за отговора  Hug Може ли миома да се развие за 2 месеца, защото в средата на май бях на контролен и нищо ми нямаше?

# 328
Може , мойта стана за 5 месеца колкото 4 месечна бременност с голям миомен възел 6 см. Бях на 28 години , добре , че вече имах сина ми, така си и останах с едно дете. Не ми е приятно да ти го казвам , но така беше, при младите всички жизнени процеси са засилени и всичко се развива много бързо. Аз също бях ходила на профилактичен преглед ,мислехме за второ бебче и така и не забременях, после ме заболя отдясно и ми откриха миомата. Все пак не се шашкай ами отиди бързо на лекар и то не на такъв дето ще отбие номера Hug .

# 329
Може , мойта стана за 5 месеца колкото 4 месечна бременност с голям миомен възел 6 см. Бях на 28 години , добре , че вече имах сина ми, така си и останах с едно дете. Не ми е приятно да ти го казвам , но така беше, при младите всички жизнени процеси са засилени и всичко се развива много бързо. Аз също бях ходила на профилактичен преглед ,мислехме за второ бебче и така и не забременях, после ме заболя отдясно и ми откриха миомата. Все пак не се шашкай ами отиди бързо на лекар и то не на такъв дето ще отбие номера Hug .

Благодаря  Hug Съжалявам за това, което ти се е случило. И ние се борим за 2ро дете, дано да не е нищо сериозно  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт