Киста на яйчника

• 259 938
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Мхм, за параовариалната проучих доста, даже в чуждестранни сайтове влизах ;д само това "серозна" не можах много да разбера, но като че ли ми се поизясни, другата седмица ще тероризирам доктора с въпроси ;д

# 301
  • UK
Доколкото аз успях да разбера от четенето в нета, серозна си е някакъв вид тъкан, то май всички видове кисти са си все серозни.  newsm78
А това , че е параовариална - доста добре звучи като за киста, май от най-хубавите  Mr. Green След като прочетох за твоята сега се надявам и моята да е такава, че да спасим яйчника Simple Smile

# 302
Оо, да - за параовариалните доста поносими неща пишат, в смисъл, че в повечето случаи не създават кой знае какви проблеми. Много се радвам, че яйчника ми не е засегнат, нито разяден, да се похваля и със 100 %-това проходимост и на двете тръби Mr. Green това пак от епикризата Flutter
ето, тук има много писано за този вид кисти - http://www.kurortklinika.ru/paraovarialnaya-kista

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 22:54 от taamaraa

# 303
Момичета, серозна означава , че е пълна с течност, която се нарича серозна, това е течност, която смазва всички вътрешни органи и я има в коремната кухона, тя е стерилна. Ето ви по подробен материал http://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/public-page.xhtml?pageId=287&articleId=342  Hug
Няма страшно прогнозите са добри , освен ако не е папиларна , като моята , тя прераства в 50% от случаите , ако не се оперира в злокачествена. Но вие си ходете на прегледи , защото моите кисти при първата операция бяха серозни  Sad, не искам да ви плаша , но това е истината , появиха се пак и то доста скоро има няма 6 месеца след операцията Wink

# 304
В крайна сметка серозната течност е по-добрият вариант, от това кистата да е пълна с кръв или някакви други гадости .. така ли излиза, или точно обратното?
Е, моята киста се води серозна параовариална ..за параовариалните пише, че веднъж като се премахнат с капсулата оперативно повече не се появяват (?!)

# 305
  • България
Здравейте момичета.Три месеца бях с диагноза ппликистозни яйчници,а днес на преглед при друга лекарка диагнозата  е киста.Оплакванията ми са болки и то много силни,косата ми пада,кръвното е високо,студено ми е постоянно почти,мц е много слаба.Лекарката първо предложи да вляза в болница за изследване и лечение,после предожи.в къщи да пия аб...накрая се разбрахме да отида пак на екограф първите дни на мц и тогава ще реши какво да ме прави.Много съм претеснена на 36г съм,кистата е 3см найвероятно corpus luteum C.Douglasi-не зная какво означава.

# 306
  • София
Здравейте момичета.Три месеца бях с диагноза ппликистозни яйчници,а днес на преглед при друга лекарка диагнозата  е киста.Оплакванията ми са болки и то много силни,косата ми пада,кръвното е високо,студено ми е постоянно почти,мц е много слаба.Лекарката първо предложи да вляза в болница за изследване и лечение,после предожи.в къщи да пия аб...накрая се разбрахме да отида пак на екограф първите дни на мц и тогава ще реши какво да ме прави.Много съм претеснена на 36г съм,кистата е 3см найвероятно corpus luteum C.Douglasi-не зная какво означава.

Не се притеснявай ....... всичко ще се оправи. Първо се довери на лекаря, а ако смяташ, че той не е Ок отиди на още 1 или няколко мнения при други лекари. Аз така направих когато ми откриха кистата в последствие се оказа, че са били 2. Ако се наложи операция също не се притеснявай защото те са леки и възстановяването е бързо.
Ако имаш въпроси ще се радвам да ти отговоря. Също така мога и да ти кажа двама добри лекари - но нека тук не им правя реклама.

# 307
C.Douglasi е дъгласовото пространство - най-ниската част на коремната кухина.
за corpus luteum може да почетеш в интернет, но наистина е важно да имаш доверие на лекаря си. Между другото не ти ли изписаха хормонални хапчета?

# 308
  • България
момичета благодаря ви за куража който ми давате
днес взех изследванията на кръвта и май не са добри
почти всички са на границата,а други дори под
утре съм при личната

# 309
момичета благодаря ви за куража който ми давате
днес взех изследванията на кръвта и май не са добри
почти всички са на границата,а други дори под
утре съм при личната
каде те боли??кръста боли ли те?

# 310
  • България
пипи отпред долу ниско ме боли
в дясно е много силна и внезапна болката,като контракция
в ляво е слаба болката,но по-продължителна
четох за белия равнец и пих от него около две седмици,така силните болки спряха
но в ляво се обаждат още
от днес започвам пак да го пия

# 311
  • София-Варна
И на мен ми се появяват от време на време кисти на левия яйчник.В момента е 32см и днес доста силно ме боли.Сварих си бял равнец,дано да ме поотпусне!Какво друго би ми помогнало?

# 312
  • Другата България
И на мен ми се появяват от време на време кисти на левия яйчник.В момента е 32см и днес доста силно ме боли.Сварих си бял равнец,дано да ме поотпусне!Какво друго би ми помогнало?
Невен Peaceпод всякаква форма.

# 313
Аз вчера бях на лекар. Десният ми яйчник се е изчистил съвсем, но лявата страна ми е с кистички още. Сега ще правя 3 месеца почивка от хормони и ще пия само Геритамин Нео.

# 314
аз ходих до сега при двама гинеколога единия ми каза 4е имам образувание в левия яйчник а другия ми каза че ми няма нищо но ме боли долу ниско но срамната кост и кръста обаче ми писна да ходя по лекари защото имам и други здравословни проблеми оффффффффф

Общи условия

Активация на акаунт