Киста на яйчника

• 259 918
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
Ужас  Shocked ти ме уби Grinning Ми според него нямало киста, виждало се нещо, но било .... не запомних точно, ама май дебелото черво, щото мърдало нещо.. а иначе кистата не мърдала......

# 286
  • Другата България
Ужас  Shocked ти ме уби Grinning Ми според него нямало киста, виждало се нещо, но било .... не запомних точно, ама май дебелото черво, щото мърдало нещо.. а иначе кистата не мърдала......
Laughing Laughing Joy JoyСтрахотно обяснение направи Peace

# 287
Ами така ми каза той  Crazy

# 288
Ей момичета, много ме развеселихте Joy. Не са толкова неграмотни гинеколозите, дебелото черво опасва корема под формата на буква П почвайки от дясно и завършвайки в ляво . дебело черво боли обикновено на завоите горе високо в ляво и дясно и съответно долу в дясно и ляво. Дебелото черво също може да се намира до яйчниците, моите кисти и двете бяха сраснали с дебелото черво и пикочния мехур, но да наистина червата са с постоянна перисталтика и мърдат, по това се ориентират лекарите и не е много лесно да знаете. Освен това при отделянето на всяка яйцеклетка на нейно място остава жълто тяло , което е мехурче и може да се сбърка с киста, Това мехурче , ако няма бременност се пука , затова понякога казвате кистата ми изчезна след менстурация, а ако има бременност жълтото тяло започва да расте и покрива целия яйчник и той престава да отделя яйцеклетки по време на бременноста , та за това служи, И се появява всеки път на повърхността на яйчника , когато се отдели яйцеклетка. Моя съвет е да си изберете един гинеколог, гласувайте му доверие и си ходете само при него, сега друг е въпроса за избора , защото една голяма част от тях просто са търговци и затова ви връщат по сто пъти. Аз от години си ходя само при една гинеколожка ( тя ми направи и двете операции) и знам , че никога няма да ме подведе , даже напротив , ако не е сигурна в нещо , тя самата търси второ мнение. Пожелавам ви успех  Hug!

# 289
  • Другата България
Ей момичета, много ме развеселихте Joy. Не са толкова неграмотни гинеколозите, дебелото черво опасва корема под формата на буква П почвайки от дясно и завършвайки в ляво . дебело черво боли обикновено на завоите горе високо в ляво и дясно и съответно долу в дясно и ляво. Дебелото черво също може да се намира до яйчниците, моите кисти и двете бяха сраснали с дебелото черво и пикочния мехур, но да наистина червата са с постоянна перисталтика и мърдат, по това се ориентират лекарите и не е много лесно да знаете. Освен това при отделянето на всяка яйцеклетка на нейно място остава жълто тяло , което е мехурче и може да се сбърка с киста, Това мехурче , ако няма бременност се пука , затова понякога казвате кистата ми изчезна след менстурация, а ако има бременност жълтото тяло започва да расте и покрива целия яйчник и той престава да отделя яйцеклетки по време на бременноста , та за това служи, И се появява всеки път на повърхността на яйчника , когато се отдели яйцеклетка. Моя съвет е да си изберете един гинеколог, гласувайте му доверие и си ходете само при него, сега друг е въпроса за избора , защото една голяма част от тях просто са търговци и затова ви връщат по сто пъти. Аз от години си ходя само при една гинеколожка ( тя ми направи и двете операции) и знам , че никога няма да ме подведе , даже напротив , ако не е сигурна в нещо , тя самата търси второ мнение. Пожелавам ви успех  Hug!
Wink Абе да ти кажа лесно си е да знаеме, щото навсякъде е обяснено като за НЕлекари като нас , аз нямах това предвид, но не ми се навлиза в дебати, защото си права по принцип....но в частност Laughing продължавам да смятам, че с обикновен видеозон няма как да се види дебелото черво, което "мърда" Laughing освен ако всички лекари, при които съм ходила досега не са говорили на мен глупости  ooooh! да не объркваме момичето повече, ориентирала се е вече и да се надяваме да пише по-нататък какво се случва. Относно това, че трябва да се ходи само при един лекар съм напълно съгласна, но ти явно не си "патила" и просто си имала късмет да попаднеш на читав гинеколог.......

# 290
Уфф...аз да попитам (малко извън темата, но няма къде другаде, а всеки ми казва различно...) - след като ми направиха лапарото, моя доктор (гинекологът, който ми даде направлението за болницата, но не ме е оперирал) ми каза пак да отида при него, в кабинета му като си взема епикризата, обаче направлението ми отдавна изтече ..беше до до към 20-ти и някой май.
Та сега без направление ли да отивам ...?  #Crazy и трябва да си платя за цялостната консултация (около 15-20 лв., а не само таксата от 2,90, така ли излиза newsm78)
Малко объркано стана, ама дано сте ме разбрали ooooh!  Praynig

# 291
Тамара , на епикризата ти трябва да пише , че имаш право на 2 прегледа в рамките на месец мисля беше след операцията , безплатни , но при извършилия манипулацията лекар в болницата , в която си оперирана или в негов кабинет, не знам как сте се разбрали. А при другия лекар смятам , че трябва да си платиш, ако си без направление, освен ако опериращия и този при когото ще трябва да ходиш нямат лична уговорка да си поемат пациентите. Много объркано го написах и аз , но се надявам да си ме разбрала  Hug
Мери-ан, аз съм убедена , че и на обикновен ехограф се вижда , че червата мърдат, то е същото като да се диагностицира мърдане на бебе при бременност, самата аз съм го виждала Hug

# 292
Значи в крайна сметка да се доверя на лекаря ли? Интересното е, че при първия лекар беше отдясно, а при втория отляво Grinning

# 293
sisitons , балгодаря ти, много добре го обясни Hug май, май ще си плащам ooooh! ..
-True Blue- , както се казва в едно шоу - големи историии Mr. Green аз, на твое място, сигурно бих отишла при още един доктор Thinking , ама да не те обърквам, че ако и той каже нещо другоо, мале, малее .. Crazy
Аз вчера правих малко проучване за моята вече бивша киста Mr. Green - параовариална и по инфо от нета излезе, че веднъж като се премахне оперативно, после не се появява отново Party дано наистина е така, че тези кисти не се влияят от хапчета.  Praynig

# 294
  • Другата България
Мери-ан, аз съм убедена , че и на обикновен ехограф се вижда , че червата мърдат, то е същото като да се диагностицира мърдане на бебе при бременност, самата аз съм го виждала Hug
Wink Дааааа, то и дебелото черво така, мърда ли мърда, и веднъж отдясно, веднъж отляво......както казах нека да не си мерим познанията по анатомия, все пак 2/3 от моето инфо е от нета, а останалата част от лекари, и аз съм ходила на гастроентеролог и ми е показвал мърдането на червата, че и с колит съм......тук ставаше дума за друго Peace

# 295
Значи в крайна сметка да се доверя на лекаря ли? Интересното е, че при първия лекар беше отдясно, а при втория отляво Grinning
Нещо не разбирам , нали ти беше казал, че ти няма нищо, а третия че само ти е по-дебела лигавицата newsm78
Merri_An , ни най- малко не се заяждам, ако така ти звучи съжалявам, много съм препатила и просто искам да споделя опит и ако мога да съм полезна, все пак имам две операции все гинекологични , не остана вече какво да ми вадят Joy, да не говорим , че оня ден лекарката ми откри граноломче или конец във влагалището, още не е сигурно какво точно е и ще ме маже с ваготил, абе тя мойта край няма Mr. Green
Лека вечер на всички Hug!

# 296
Нещо не разбирам , нали ти беше казал, че ти няма нищо, а третия че само ти е по-дебела лигавицата newsm78
Да, да, каза ми, че нямам киста, а отляво се виждало част от дебелото черво и може би колегата му се е объркал с това (аз не съм му споменавала, че колегата му е видял киста отдясно).  Доста объркано, но надявам се разбрахте Hug

(първият лекар ми каза, че имам киста отдясно, втория - че нямам нищо, третият - че отляво се виждало дебелото черво и някои лекари се бъркали, иначе няма киста)

Но пък аз си имам някакви болки и отляво и отдясно, може би повече по време на овулация, но и през останалата част от месеца.. почти убедена бях, че имам нещо. Иначе цикълът си ми е редовен винаги, обилен и много болезнен. Не съм раждала, дано някой ден, ако родя да понамалеят тези болки.

# 297
  • Другата България
Merri_An , ни най- малко не се заяждам, ако така ти звучи съжалявам, много съм препатила и просто искам да споделя опит и ако мога да съм полезна, все пак имам две операции все гинекологични , не остана вече какво да ми вадят Joy, да не говорим , че оня ден лекарката ми откри граноломче или конец във влагалището, още не е сигурно какво точно е и ще ме маже с ваготил, абе тя мойта край няма Mr. Green
Лека вечер на всички Hug!
Не съм си и помислила, че се заяждаш, форума не е трибуна да си мерим знанията и това кой къде какво прочел и кой какво му казал Wink, това което аз споделям е именно въз основа на личен опит и  много контакти с гинеколози, защото и моето ходене не е по-малко.....аз също съм с операция
и продължаващо ходене по лекари за "доуточняване" Joy на диагноза-киста и на другия яйчник ли е, пременопауза ли е....един път има киста, после няма....но това е дълга история #2gunfire
Да, да, каза ми, че нямам киста, а отляво се виждало част от дебелото черво и може би колегата му се е объркал с това (аз не съм му споменавала, че колегата му е видял киста отдясно).  Доста объркано, но надявам се разбрахте Hug

(първият лекар ми каза, че имам киста отдясно, втория - че нямам нищо, третият - че отляво се виждало дебелото черво и някои лекари се бъркали, иначе няма киста)

Но пък аз си имам някакви болки и отляво и отдясно, може би повече по време на овулация, но и през останалата част от месеца.. почти убедена бях, че имам нещо. Иначе цикълът си ми е редовен винаги, обилен и много болезнен. Не съм раждала, дано някой ден, ако родя да понамалеят тези болки.
GrinningТова отдясно да не е бил задържан фоликул?Ако си ходила преди цикъл....

# 298
Днес най-накрая си взех епикризата след лапарото. На пръв поглед всичко изглежда добре, другата седмица ще се срещна с доктора ми и ще я разчете и той.
Иначе пише: Хистологичен резултат: "Серозна киста"
отдолу: Находка: серозна параовариална киста с Д-4см, с бистро серозно съдържимо
Някой имал ли е подобна киста, че гугъл не казва много..

# 299
  • UK
Много пъти като “яйчникови кисти” се диагностицират изпълнени с течност кухини, разположени в близост с яйчника. Това могат да са кисти в структурите, които прикрепят яйчника към матката или към тазовата стена – така наречените  “параовариални кисти”. В подобни случаи яйчниковата тъкан е изцяло запазена. Параовариалните кисти най-често са доброкачествени.

Това от ето тук: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:VTBi9yAd-1o … hl=bg&ct=clnk

Серозна не знам какво е, но на листчетата, които ми дава от прегледите докторът също пише серозна киста, въпреки, че още не е сигурно какъв вид киста е, то нали само след операция и хистология се разбира със сигурност какво е.   
Д-то е диаметъра. Бистрото съдържимо си е стерилната течност вътре, която ако се пукне сама, се резорбира, не създавало проблеми. Т.е. не е кръв или каквито там гадости се събират вътре в ендометриозната киста.

Аз най-вероятно другия месец ще влизам за конвенционална операция, докторът обясни нещо от сорта, че след секцио малко не било препоръчително да се прави лапароскопуия тъй като най-вероятно има доста сраствания на тъкани по корема в резултат на предната операция. Някой чувал ли го е това?

Общи условия

Активация на акаунт