Киста на яйчника

• 259 679
  • 767
  •   2
Отговори
# 150
  • Варна
На прегледа докторът доста я разглежда и предположи, че може би е функционална. Правих си изследване за туморен маркер и резултатът ми е в норма. Много съм притеснена, особено като чета тук в темата почти всички са били оперирани. Затова искам да питам дали може да се направи такова заключение за вида на кистата. Докторът не ми изписа никакви лекарства и каза да отида на преглед след два месеца.

# 151
предлагам да смениш доктора -за второ мнение ,защото ако те боли много и постоянно ,тя може и да се спука-ще чакаш 2 месеца ли ?

# 152
  • Варна
Засега не ме е боляла, само менструацията ми е нередовна и ми идва когато си поиска. А теб болеше ли те и какъв тип беше твоята?

# 153
серозна ,голяма колкото самия яйчник и да, имаше болка ,аз разбрах че те боли

# 154
  • Другата България
На някой изписван ли му е Оргаметрил за лечение на киста? newsm78

# 155
Момичета да ви попитам нещо... Вече писах тук, имам фолулярна киста, доста голяма. Пия дуфастон от 3 дни и преди час прокървих. Нямам болки, чувствам се добре, но се притеснявам да не би кистата да е спукана. Какво да правя? Опасно ли е?  Sad

# 156
  • Испания
На някой изписван ли му е Оргаметрил за лечение на киста? newsm78
На мен  Peace
Преди три години се оперирах лапароскопски от киста -5 на 6 .След операцията се установи че е ендометриозна,както се и съмняваха,категорично всички лекари настояваха за операция.Бях със силни болки,отстраниха я -кистата и множество сраствания.
Преди месец ми откриха друга с размери -3 на 3.Този път ми предписаха оргаметрил.Пих го 15 дни по 2 табл.,след което ми дойде МЦ,пуснах си FSH изследване,вчера бях на преглед. И-чудо-кистата беше почти изчезнала. HugПредписаха ми утрогестан-вагинални таблетки-за шест месеца лечение.Да споделя че съм на 46 год и не горя от желание отново да се оперирам.От утре започвам да пия и пакета ензими от една друга тема във форума и смятам да се отърва от тия проклетии.Защото ендометриозата си е сериозна работа  Twisted Evil

А,и още нещо.Кистата не може с точност само от преглед да се установи каква е.Нито с вагинален ,нито с обикновен ехограф.Може само да се предположи,затова повечето лекари изчакват известно време как се повлиява на лечение.Установява се само при лапароскопия  PeaceМоята диагноза се потвърди след операцията.Иначе първия път след силни болки в кръста и ниско долу тръгнах на изследвания за бъбреци,пък то се оказа съвсем друго  ooooh!

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 22:49 от pepina1965

# 157
  • Другата България
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447856.120
 Hug pepina1965 копирам поста си от една друга тема, още никой не е изказал мнение там Sad но понеже нещата са свързани искам да го споделя и тук. В допълнение само ще кажа, че кистата е 25/35 мм., днес пуснах и хормони и Дуфастона още не съм го почнала.И цикъл още нямам. Cry Cry от киста ли е, от менопауза ли е...... newsm78ще съм ти благодарна ако споделиш за кои ензими става дума, може и на лични Peace
 Embarassed Embarassedкистата беше торквирана, не торквираЛа hahaha но това не е толкова важно, едва не се спука от чакането ми и това, че до последно бях с диагноза апандицит /понеже беше вдясно/.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 13:13 от marianadi

# 158
  • Испания
Мариана,при мен също цикълът последната година ту го има,ту го няма-през три месеца.Отдавах го на наближаваща менопауза.Докато не отидох на профилактичен преглед за цитонамазка, а се оказа че се е появила нова киста.Този път без болки . Пих оргаметрил,дойде ми,направих хормона-леко завишен.И аз се чудя какво да правя,защото на моята възраст няма смисъл от нова операция,лекарката ми каза че с лечение ще стопираме нещата,защото сме я хванали в началото и е още малка.Объркана съм.Единствено ако се влоша,в смисъл ако почне пак да ме боли и започнат сраствания,ще играе ножа,няма накъде.
Но се обнадеждих след последния преглед,че почти е изчезнала,не ми се почва с хормони,ама не знам . Хванах се като удавник за сламка и за ензимите,много изчетох,ако не помогнат ,поне няма да навредят.Ето това е темата,там всичко е обяснено
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619827.0
Ако мога с нещо да помогна,насреща съм .Пиша само вечер,че съм натоварена на работа през деня  Peace

# 159
  • Другата България
 HugПрез периодите, в които го няма пиеш ли нещо? Хормонално имам предвид?

# 160
  • Испания
Не,досега не съм пила нищо хормонално .Цяла година и нещо ми идваше през три месеца. Горчев/той ме оперира/,беше категорично против хормонално лечение след операцията,въпреки че моята лекарка настояваше,и аз се съобразих с него.Октомври ми дойде,след тримесечно затишие.Началото на ноември ми  откриха кистата,пих оргаметрила,след което ми дойде отново ноември в график и така...Сега ще почвам утрогестана.Според лекарката ми той ще ми нормализира цикъла и ще предотврати появата на нови кисти и изчисти напълно тази.Пък ще видим.Мисля да го почна ,пък ако не се чувствам добре ,ще търся друг специалист  Peace

# 161
  • Другата България
 HugПоне нещо ти е изписано, въпреки че като чета и то е хормонално....... Thinking Confused за колко време ти е изписано и как да го приемаш? Аз не знам какво да правя с Дуфастона, голямо чудене, хормоните са ми наред.....май,  в смисъл не е менопауза, така че си е от кистата сигурно. Плаша се от следното-значи ли, че ще ни идва цикъл само с хормони? Shocked

# 162
  • Испания
Ами и аз се плаша от същото,защото никак не ми се ще с хормони  Twisted Evil
Изписаха ми го за шест месеца , по схема -след 17 -ия ден от цикъла-10 дни месечно ,по три таблетки.Вагинално се поставят-били по-щадящи уж. След което трябва да ми дойде ,и след това пак.
Ама все хормони  Mr. Green и да-те предизвикват цикъл.Лоша работа ,все още се чудя какво да правя  newsm78
За дуфастона нищо не знам  Rolling Eyes

# 163
  • Другата България
Момичета да ви попитам нещо... Вече писах тук, имам фолулярна киста, доста голяма. Пия дуфастон от 3 дни и преди час прокървих. Нямам болки, чувствам се добре, но се притеснявам да не би кистата да е спукана. Какво да правя? Опасно ли е?  Sad
Не знам дали си прочела моите патила, но за този Дуфастон какво ти е мнението? Как се справи с кървенето и лекар ли ти го предписа? Hug

# 164
Ами да, лекар ми го предписа, 7 дена след като ми свърши и трябва да го пия 16 дни. Пия го вече 5-ти ден. А за кървенето гинеколожката ми каза, че кистата не е спукана, било нормално  newsm78 Иначе нямам никакви болки, нищо не усещам, но мисля да отида и при друг лекар за консултация.

Общи условия

Активация на акаунт