Киста на яйчника

• 259 681
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Вече съм си в къщи операцията мина добре възстановявам се .

Бързо възстановяване и пълно оздравяване! И повече да не ти се налага да ходиш по доки...

# 136
mama ziana много благодаря .Какво става с теб не отлагай а се консултирай и действай по бързо ,аз с такова чакане и пробване с билки и лекарства отгледах тумора колкото един грейпфрут но се видя след като ме отвориха а беше киста на яйчниците колкото яйце  и миома в матката но като ме отворили цъфнали и 3 по малки освен голямата .Пожелавам ти по бързо оправене на проблемите ти,

# 137
  • Пловдив
Благодаря ти!
Аз, както пиша често из форумите, и този път стопих кистата с Шведска горчивка. Това естествено не ме застрахова от образуването на нови. При мен си е система. И всеки месец да ходя на преглед - все тая, ту ми се появяват кисти, ту изчезват. Една такава - писала съм за нея, си я отглеждах повече от година, дали да не беше и година и половина и пак изчезна.
Да, трябва да се следят, за да не се изродят евентуално, но да пази Бог, засега са ми изчезвали.
Успех и на теб и за в бъдеще!

# 138
Здравейте!
В предната страничка бях писала за проблемите ми.Искам да споделя нещо с вас и да чуя мненията ви.
В крайна сметка започнах приема на Логест от 1-я ден на МЦ,но нещата станаха по-зле.Кървенето спря за 2-3 дни и до момента продължава.Обадих се на доктора и ми каза да пия 2*1 Логест,но отново няма ефект.
Какво може да е???Споделете. Hug

# 139
Не съм пила Логест,но гинеколога ми каза,че Логеста е ниско дозиран и от него много жени получават кървене. Пия Ясмин вече 4 месеца и с него нямам проблеми. За  съжаление кистата ми не се повлия и се налага лапаро.

# 140
въпрос към оперираните- имате ли болки в другия /здравия/ яйчник ,вече 20 дни след операцията ме боли левият ,който е здрав ?!?

# 141
въпрос към оперираните- имате ли болки в другия /здравия/ яйчник ,вече 20 дни след операцията ме боли левият ,който е здрав ?!?
АЗ лично нямам болки днес навършвам 17 дена

# 142
Вчера и на мен ми откриха киста... Sad явно е от скоро защото преди 2 месеца бях на преглед и нямаше нищо. Гинеколожката ми каза, че е фоликулярна и има вероятност да изчезне, но ме притеснява, че е доста голяма 5,6 на 3,5 см. Много съм притеснена, до сега не съм имала проблеми, редовно ходя на прегледи, спрях цигарите, кафето и всичко останало, отидох на преглед за да проверя дали имам някой доминантен фоликул защото правя опити да забременея и ми цъфна тази проклета киста. Предписаха ми да пия Дуфастон и да отида пак след следващия ми цикъл. От темите, които изчетох виждам, че наистина по-малките кисти изчезват. Да се доверя ли на лечението и да се насоча към друг АГ специалист? И още един въпрос при положение, че имам киста настъпва ли овулация, това не успях да схвана, защото някъде прочетох че при евентуална бременност кистите изчезват? newsm78 Да правим ли последни опити за бебе или трябва първо да си излекувам кистата? Съжалявам че съм толкова подробна, но наистина е много важно за мен понеже наскоро откриха рак на тестиса на съпруга ми и това е последния ни шанс преди неговата химиотерапия.  Cry

# 143
  • София
Съжалявам, че времето ви притиска, но с тази киста няма как да имаш овулация този месец. Дано се махне с цикъла, ако не ще се наложи месец противозатъчни. Няма да стане работата така бързо. Замръзете материял на съпруга ти и когато е подходящо да направите с него инсеминация или ин-витро. Сега имате голяма грижа и няма как да се състезаваш с кистата:}Ако замръзите материал ще може да го ползваш в удобен момент. Ако си навита на такъв вариант може да разгледаш за клиники по стерилитет. Иначе не се тревожи за кистата, ще се махне, но само те ядосва в момента. Всички жени правят кисти на яйчника, кои по-често, кои по-рядко.

# 144
Благодаря за бързия отговор Simple Smile Иначе да, замразихме материал в клиника Малинов в София, там се оказа, че за онко болни е безплатно - както самата процедура така и всички предхождащи я изследвания... но все пак тайничко се надявах, че ще успеем по другия начин Cry

Съжалявам, сигурно ставам малко досадна, но имам още един въпрос. Моята гинеколожка ми каза, че вероятната причина за тази киста е силния стрес, на който съм подложена заради болестта на мъжа ми. Каза ми също така, че понеже съм доста млада /почти на 22/ съм по предразположена към образуването на кисти. Вярно ли е това или просто се опитва да ме успокоява?

# 145
  • София
Гинеколожката ти се опитва да те успокои. Виж кистите са абсолютно често срещани при всички, всеки прави понякога по една голяма киста, която си отива с цикъла и не се й разбира, че е била там. Не я мисли, ще я излекуваш до месец, но тъй като е голяма моят личен съвет е да не правиш секс, защото има голяма опасност да се спука и това понякога води до големи усложнения. Колкото и да бързате поради големият ви проблем, по-добре си го решете него. От Малинов ще ти направят бебе със замръзения материал, пък и си толкова мъничка, колкото и години да са нужни, за да може след химиотерапията да си направите бебе. Не се съзтезавай с времето, то ще си тече и не го интересуват нашите планове.

# 146
Здравейте момичета, сигурно ще ви отегча,, но искам да споделя с НЯКОГО, защото не издържам повече Sad!!!
Преди 4-4,5 години започнаха нерегулярни болки ниско долу, отляво, отдясно, казваха че е колит, ападисит и т.н
 ДА АМА НЕ!

Преди три години родих, искам да отбележа че по време на бремеността нямах оплаквания.
След това  започнаха със страшна сила. Никакъв колит Cry-12 дни от цикъла съм ЧОВЕК, храня се без проблем, спортувам, работя, върша нормалните всекидневни неща и от14 ДЕН(ОВУЛАЦИЯТА) ДО 25 ДЕН ЗВЕРСКИ БОЛКИ(особенно вечер)!!!Цял ден()12-14) поредни дни съм на спазмолитици.....какви ли не и не и не.....
Ден преди идване на цикала като с вълшебна пръчица всичко отшумява....и така 10-12 дни спокойстви и после отново кошмар. Както казах аз съм раждала жена, знам какво е праг на болка(стигала съм и до колабиране), това не се търпи.... Cry(вече не ходя и на работа - не мога)
И сега идва омагьосания кръг:
Преглед:
Гинеколог - казва "имаш увеличен десен яйчник 30-35мм"(всеки месец), но не може да ми изпише провотивозачатъчни, защото имам разширена вена....?иди при гастро
Гастро - казва"пии антибиотик" , възпаление няма, не съм била за него, отиди при хомеопат
Хомеопат- ефект след 3 месеца 0!!! иди при невролог(засегнат някой нерв)???? да, да
Сега ми предстой да отида на ендокринолог.
Днес ми излязоха резултатите от хормоналния анализ
(5 ден на цикъл),
Estradiol е повишен 357.9 pmol/l при реф. до 201
LH 3,63 при 7,7- 59
FSH 5,2 при 25,8 - 134,8

Половин човек се чувствам Cry Cry
Извинете ме

# 147
  • София
Разбирам те и аз съм като теб. Половин човек съм след овулацията, защото овулацията боли, а след нея не се пука фоликула и нараства до киста, която също боли. Тя изчезва след цикъла и после пак идва другата овулация, с другата киста. Лошата новина е, че това чудо само с противозачатъчни се оправя. Но явно това не е решение в твоя случай. Предлагам ти следното макар и да звучи налудничаво- направи си операция, за да ти махнат апандисита, поне да си сигурна, че не е от него и по време на операцията да ти разгледат яйчниците и тръбите. шансът ти е хомеопатия да ти помогне. Тези хормони не зная на кой ден от цикъла си ги пускала, изглеждат екстра:}.

# 148
  • Варна
Някой знае ли дали може да се установи вида на кистата от ехографски преглед и изследвания? И само времето ли може да покаже дали е функционална?

# 149
веднага могат да ти кажат каква е кистата ?

Общи условия

Активация на акаунт