Киста на яйчника

• 259 691
  • 767
  •   2
Отговори
# 120
Ira-ari,кое ще оперират сега?Кистата или миомата.Правиха ли ти някакви изследвания?В последните 6 г ходя редовно на гинеколог/един и същ/едва сега откри ,че имам проблем.През тези години на посещение се доверявах на лекаря и не търсех консултация с друг ,и май сгреших.От дълго време имам оплаквания от болки в дясно,минах какви ли не изследвания,а гинеколога се подписваше с две ръце,че проблемът не е гинекологичен.Вече си имам едно на ум,че и най-големият специалист не можеш да разчиташ на 100%.
Успешна операция! Hug

# 121
aha    всичко ще се маха матка и яйчници аз съм раждала жена така че не ми трябват но пак правих опити да не стигам до операция но се стигна,правя кръвоизливи, кистата пречи на яйчниците и ми идва с много закъснения или през 9-10 дена някой път 3 пъти в месеца абе проблеми много,не мога спокойно да седна сприятели на кафе за да не стане някоя беля на стола или сепарето но доктора каза че проблема е кистата а не чак толкова миомата но ще видим като мине операцията ще пиша по подробно док каза като те отворим ще видим и вземем правилното решение защото тогава ставали изненадите.Съвета ми кам теб е иди поне още при двама док.за да чуеш и друго мнение,на мен ми правиха 2 пъти абразио,изследваха хормони,хемоглобин,диабет,и док. ми каза бремена  си правих тест пред него отрицателен прати ме на кръвен отрицателен и вика ще до идеш след цикъл аз отидох при друг и след 40 м преглед ми каза за кистата после му показах снимките от видеозона че се съмнявали за бременност  атой вика те това не е плоден сак а киста ,аз също имам болки но поносими и по рядко,
ще видим какво ще излез не накрая.

# 122
  • София
Ira-ari, помисли хубаво върху това,което ще правиш. разказите звучат объркано, а решениерто е сериозно. Къде ще се оперираш, в коя болница, при кой?

# 123
Здравейте,момичета.
Много не ми се иска да пиша в тази тема,но се налага да чуя вашите мнения.
От 16 годишна съм с поликистозни яйчници.Лекувах се с най-различни хормони,но ефект нямаше.2008 година,след година и половина неуспешни опити за забременяване се подложих на операция,която беше успешна.Благодарение на нея сега имам две прекрасни деца.
Проблема обаче,не спря до тук.От около 2 месеца,МЦ стана по-продължителен като дни.Спре и след няколко дни започе едно кафеникаво зацапване.Така до следващия МЦ.Помислих си,че това е от промяната на времето,но само наблюдавах,не предприех некакви мерки.ДО миналата седмица,когато получих силни болки ниско долу в корема.Тогава вече ми се изясни от какво е зацапването и незабавно посетих АГ.Ужасът обаче не спря до тук.Оказа се,че имам киста 8 см.
АГ ми препоръча незабавна операция,но изобщо не съм съгласна,защото имам три коремни и това ще ми е четвърта.Предписа ми Логест-3 месеца и ще се видим тогава.
Въпроса ми е-има ли вероятност да изчезне с някакви билки,хомеопатия?Дайте ми съвети.
Извинявам се,че стана дълго,но се опитах да съкратя максимално и същевременно да обясня точно.
Благодаря!

# 124
  • София
Кристал, имам опит с Логеста и мисля, че е слаб за такава киста. Има по-силни препарати , с който може да пребориш кистата, няма да ти ги пиша, че ще ме овикат, че предписвам хапчета. Иди на още един гинеколог и обсъдете някакви нови хапчета. Смятам, че ще се отървеш от кистата само с противозатъчни, но може би ти трябват по-силни. Не си играй с билки, хомеопатия и т.н, защото положението е сериозно и незнаеш как ще реагираш. Може да опиташ да изчакаш с операцията,ако не те боли силно. Знам, че е трудно да лежиш и да гледаш децата, но ако се бориш с хапчета с кистата трябва да си почиваш повече-да нев дигаш тежко, да не клякаш рязко.

# 125
Ira-ari,туй всичко ми звучи страшно...нищо,че си раждала.Ако проблемът е кистата,според мен махай само нея.И аз съм раждала,но малко се страхувам да не влезна по -рано в критическа,ако се наложи да ми махнат яйчника.
До сега посетих двама лекари.Първият  беше за операция до 3мензиса след поставянето на диагнозата,а вторият/без да ме гледа на ехо/че няма нищо спешно newsm78.Първоначално се бях навила и бях готова да легна веднага,но после реших да чакам.Всъщност не знам какво чакам де,ако кистата е дермоидна така или иначе ще се маха.А болки си имам почти постоянни,но вторият доктор не дава гаранция,че и след операцията болките няма да са си там.Общо взето това ме разколеба.Сега чакам направление,и ще ходя на трети.Ако той е "за"операцията,се връщам при втория и се оперирам там...  ooooh!

# 126
Кристал, аз от страх изчаках прекалено много време, ходих при трима гинеколози-всеки ми предписваше различни неща. Мина повече от година докато се реша. Не искам да те плаша, но кистата беше тръгнала да става злокачествена. Много ми се струват 8 см. за киста. Щом досега не се е махнала от само себе си дали ще помогнат противозачатъчни? Най-добре консултация с втори лекар/макар, че аз случих с петия  Sick/.

# 127
Malinski ,на теб поне са ти изписали нещо,а моята от какво ще изчезне  Thinkingне знам...Дано и аз извадя късмет на... петия.....

# 128
  • София
Какво точно значи злокачествена? Истината е, че кистите могат да се махат и сами и една киста,ако не се махне с хапчета до няколко месеца си трябва друга намеса.

# 129
ЦИТАТ:
  Как се различава доброкачествената киста от злокачествената? Период на изчакване и наблюдение може да си позволим само ако нямаме опасения за злокачествено заболяване и пациентката няма оплаквания. На първо място ехографският преглед (през влагалището) може да ни ориентира за степента на опасност. Множество са критериите, по които гинеколога се ориентира - например наличието на прегради в кистата, дебелина на стената, прораствания, течност в корема и т.н. При съмнения може да се използват кръвни тестове – туморни маркери, но внимание! Въпреки името си тези тестове могат да дадат положителни резултати и при много други заболявания. За това разчитането им може да стане единствено от специалист и то като се има предвид цялостната находка – с преглед, ехограф и всички други изследвания. Туморните маркери са особено подходящи за проследяването на вече оперирани от доказано злокачествени кисти – с тях може да се установи, дали се върви към трайно излекуване, или заболяването отново започва.

# 130
Кистата е вид тумор.Дали е доброкачественна или злокачествена това със сигурност се разбира след изваждането и Sad.От това което прочетох,става ясно,че дермоидната киста се пука или изчезва много рядко.За момента моите туморни маркери са отрицателни,но трябва ли да чакам това да се промени ooooh!За моята ,първият доктор каза,че в нея има преграда.Кистата била двойна и с дебели стени,добре капсулирана Sad
Искам да попитам тези които са имали дермоидна киста,къде са усещали болката?Мен ме боли където е апендикса.Пред и няколко дни говорих с една жена която работи  в родилно,тя каза ,че в повечето случаи кистата  растяла нагоре

# 131
Последен преглед и обективно състояние ( състояние влошено(N 92) ,миамотозна матка на горна граница с неравен контур,киста на десен яйчник формация кокоше яйце и хипоехогенен строеж .лечение само оперативно. Какво да чакам, по добре на време за що то мога да си навлека анемия от кървенето или още образования а те се израждат на злокачествени.4-ма лекари смених и се наслушах на какво ли не че съм бременна, че като настъпи менопауза всичко изчезва ,диабет -защото при тях трудно спира кръвта щитовидна жлеза и др . правила съм всякакви изследвания  , а и имам болки ниско в корема и на гърба мислех си че болката на гърба е от дископатия но после разбрах като допрочетох за кисти и миоми  колко вида са и какви рискове крият. Твърдо съм решила и като мине ще пиша подробно

# 132
  • София
Последен преглед и обективно състояние ( състояние влошено(N 92) ,миамотозна матка на горна граница с неравен контур,киста на десен яйчник формация кокоше яйце и хипоехогенен строеж .лечение само оперативно. Какво да чакам, по добре на време за що то мога да си навлека анемия от кървенето или още образования а те се израждат на злокачествени.4-ма лекари смених и се наслушах на какво ли не че съм бременна, че като настъпи менопауза всичко изчезва ,диабет -защото при тях трудно спира кръвта щитовидна жлеза и др . правила съм всякакви изследвания  , а и имам болки ниско в корема и на гърба мислех си че болката на гърба е от дископатия но после разбрах като допрочетох за кисти и миоми  колко вида са и какви рискове крият. Твърдо съм решила и като мине ще пиша подробно
Мила, аз на твое място бих се оперирала максимално скоро!
Успех ти желая и пиши после! Стискам палци!

# 133
аlpha beta, благодаря ти   за подкрепата . И Обещавам че после ще пиша подробно за да прочетат и други дами и да са наясно  че доброкачествения тумор (миома) и кисти които са много на брои и най разновидни понякога са много опасни и непредвидими на какво ще се обърнат и с какво ще те изненадат,защото много хора си мислят че са от тези пукащи и изчезващи и миомата не е страшна аз също до скоро бях една от тях, но човек се учи  когато изпати .НА ВСИЧКИ ДАМИ САМО ЗДРАВЕ И ОБИЧ . Stop

# 134
Вече съм си в къщи операцията мина добре възстановявам се .

Общи условия

Активация на акаунт