90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани - тема №111

• 28 318
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Да, вредно е. Пиенето на повече от 3 литра вода на ден натоварва бъбреците.

# 631
и от мен здравейте фиданки Simple Smile успех и упоритост на всички. Надявам се приемате нови членове в отслабващата група, днес изчетох всичко по темата, направих си календар и от 01.10.2010 г. започвам да се отчитам при вас. Много разчитам на Вас, за да ме подкрепяте по пътя ми към смъкването на 10 кг, които качих вследствие на неуспешна бременост и последвалите депресия и хормонална терапия. Сама не мога да се справя, а в къщи не ме подкрепят изобщо. Всеки път чувам думите " Е какво ти е...и така си си добре" е да ама не съм от 58 кг на 68 кг
Спирам вече, за да не досаждам с поста си Simple Smile от днес започвам да Ви следя, а от първи да се отчитам Simple Smile

Не чакай 1, а от днес почвай с мен! Hug Hug,че не ни подкрепят в къщи,какво ка то ,важното е ние да го искаме,да изглеждаме добре,то и мойте кила са в следстви е на депресивни състояния и разни проблеми.Но остави да мислиш за друго,започни само за себе си ,как да сечувстваш добре и всичко ще се нареди!!!!

# 632
  • у дома с любимите си хора
Пиенето на повече от 3 литра вода на ден не натоварва бъбреците,а сърцето.

sisiiii,защо държиш да ядеш кренвирши или лионска наденица?По-добре си хапни пилешка пържола или риба.В кренвиршите няма нищо полезно,уверявам те.

# 633
  • София
Момичета имам един въпрос.Във въглехидратния мога ли да си правя пица с кренвирши?Т.Е. във въглехидратния позволена ли е консумацията им?Срещнах мнения,че може да се ядат, но искам да чуя и вашето....  Hug

# 634
  • София
Пиенето на повече от 3 литра вода на ден не натоварва бъбреците,а сърцето.

Е, хайде да не спорим

Твърдение: Пиенето на много вода подпомага работата на бъбреците

Не е вярно. Бъбреците работят сами за себе си и не се нуждаят от допълнително почистване от шлаките. Точно обратното. “Прекалената консумация на вода може да навреди”, смята нефрологът Пиер Ронсо. За да се поддържа постоянно нивото на течности в организма, бъбреците могат да реабсорбират част от водата, която вече са филтрирали. Те осигуряват прецизната регулация на обема и концентрацията на урината. “Колкото повече се пие вода, толкова по-малко бъбреците трябва да пестят и, следователно, да реабсорбират водата, обяснява Пиер Ронсо.
Предназначените за тази цел каналчета се използват по-малко и отвикват да работят”. Като резултат при горещо време или при големи физически натоварвания, когато организмът се нуждае от запазване на водата, реабсорбиращите канали ще се справят все по-зле с работата си.

# 635
  • София
Момичета имам един въпрос.Във въглехидратния мога ли да си правя пица с кренвирши?Т.Е. във въглехидратния позволена ли е консумацията им?Срещнах мнения,че може да се ядат, но искам да чуя и вашето....  Hug

Не, естествено. Откога кренвиршът е въглехидрат????

# 636
рабзира се,че не може кренвирши! Naughty

Нана,нямам намерение да споря.Все пак съм учила медицина.

# 637
  • Стара Загора
Пица - да, но не с кренвирши. Само с кетчуп. И без кашкавал. Някой вчера писа, че може с растителен, но аз не знам. Всеки решава за себе си. Нека и другите се изкажат.

# 638
  • София
Пица - да, но не с кренвирши. Само с кетчуп. И без кашкавал. Някой вчера писа, че може с растителен, но аз не знам. Всеки решава за себе си. Нека и другите се изкажат.

Не, не само с кетчуп. Може с печени чушки, гъби, кисели краставички, лук, сурови чушки, домати.

# 639
Аз вчера не случайно питах какво е това растителен кашкавал.Доколкото ми е известно кашкавала,млякото,сиренето и изварата се правят от мляко,а не от растение.
Така че за мен лично такова нещо като растителен кашкавал няма.И категорично няма да присъства в менюто ми.

# 640
Соев може би? Rolling Eyes
Нещо като Тофу?

# 641
кренвиршите са за белтъчен даже ако можете и без тях по добре ,а тофуто и растителния кашкавал са две различни неща ,аз съм си взимала и от двете,ако ще ядете тофу  ок,но според мен растителния кашкавал пак си е за белтъчен Wink  а относно водата аз бях чела следното нещо: Организма се нуждае от вода това е факт всеизвестен ,въпросът е колко точно по принцип на всякъде дават 1.5-2 литра на ден,а в една книга пишеше,че трябва да се изпива 1.5л чиста вода ,0.900 се отделят от храната а 0.300 от слюнката,така че всеки сам си преценява,всички сме тук,защото искаме да отслабнем,но внимавайте с водата да не се получи задържане Peace Приятен и усмихнат ден аз днеска съм на плодов за закуска 2 праскови ,за обяд 2 ябълки и отивам на лекции Hug Hug Hug

# 642
Бубичка,едно е тофу,а друго е растителен кашкавал.
Тофуто макар да се прави от ферментирало соево мляко си е с белтъчен състав и изрично си е посочено,че може да се консумира само в белтъчен ден,но не и във въглехидратен върху пица.Според мен нещо друго се има впредвид под растителен,но не съм много наясно.

# 643
  • Варна, България
Здравейте и в днешния плодов ден!
з- ябълка
о- грозде и сурови бадеми
...

Вода пия около 2-2.5 литра. Последно чух, че трябва по 30 г. на кг тегло. Според мен има значение дали си 40 или 100 кг.

Избягвам колбаси, кренвирши, сатленки. Предпочитам чисто месо - риба или пиле. Гледам да е разнообразно. За утре мисля яйца.

Вив, Вики,  Hug

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 12:44 от voltage13

# 644
Аз пък мисля да го пробвам тоя соев ли е растителен ли е кашкавал. Майка ми си поръчала оня ден вегетарианска пица и й сложили от него. Днес съм на белтъци. Мисля за обяд да е шопска салата макар , че вече ми писна от нея и една свинска пържолка. За довечера май пак ще е същото. След плодовия съм минус 1 кг макар , че имах дребно прегрешение Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт