Припознаване от бащата, който не е съпругът

• 8 833
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Добре де.Нa нaс ни искaхa ЛК и aкт зa брaк!!!!Кaк ще впишaт детето нa съпругa и при положение,4е той не е съглaсен,не предостaвят нужните документи и не се подпишaт??????? ooooh!

tulips and sand, редактирам се да добавя за адвокатите. Знам какви некадърници има. Мисля, че може да се оправиш и без такъв, ако имаш поне някой познат юрист, който да ти обясни процедурите и да ти напише исковата молба. Все пак в случая няма да има кой знае какъв спор, ако правилно съм разбрала, сегашният ти съпруг не иска да се води баща на детето и би следвало да ти съдейства.

Commelina, да, аз ще се погрижа за юрист, разбира се. Познавам добре една от големите кантори, "Камбуров и съдружници", те не се занимават с такива неща, но поне ще ми прегледат исковата молба. Но за съпруга, който не е баща на детето - проблемът е, че той е в САЩ. Това е и причината за така дълго проточилият се развод. Ние нямаме никакъв контакт. Но важното е, че поне ми стана ясна процедурата. Едва ли това дело е чак толкова тежко, още повече като стане ясно откога тече разводът - а той тече така, защото има проблеми с призоваването, тъй като съпругът непрекъснато се мести.

Благодаря за линка и за помощта!

# 16
Добре де.Нa нaс ни искaхa ЛК и aкт зa брaк!!!!Кaк ще впишaт детето нa съпругa и при положение,4е той не е съглaсен,не предостaвят нужните документи и не се подпишaт??????? ooooh!

tulips and sand, редактирам се да добавя за адвокатите. Знам какви некадърници има. Мисля, че може да се оправиш и без такъв, ако имаш поне някой познат юрист, който да ти обясни процедурите и да ти напише исковата молба. Все пак в случая няма да има кой знае какъв спор, ако правилно съм разбрала, сегашният ти съпруг не иска да се води баща на детето и би следвало да ти съдейства.

Commelina, да, аз ще се погрижа за юрист, разбира се. Познавам добре една от големите кантори, "Камбуров и съдружници", те не се занимават с такива неща, но поне ще ми прегледат исковата молба. Но за съпруга, който не е баща на детето - проблемът е, че той е в САЩ. Това е и причината за така дълго проточилият се развод. Ние нямаме никакъв контакт. Но важното е, че поне ми стана ясна процедурата. Едва ли това дело е чак толкова тежко, още повече като стане ясно откога тече разводът - а той тече така, защото има проблеми с призоваването, тъй като съпругът непрекъснато се мести.

Благодаря за линка и за помощта!

Ако съпругът, с който сте в развод е в чужбина и трудно се призовава, имате право да поискате да му бъде назначен служебен защитник! По този начин делото може да се разгледа по бързо, но съдът ще прецени може ли да бъде назначен сл. защитник и може ли делото да се разглежда само в присъствието на сл. защитник /без съпруга/.

# 17
Тоест, тук въпросът за това дали бащата е съпруг или не изобщо не стои, така ли? Един вид, аз като майка решавам кой да бъде вписан и разликата е само, че ако е съпругът не е нужен нотариус, а ако не е съпруг, е нужен?
Здравейте!

Със съпруга ми се в развод от доста време. С настоящия ми приятел сме заедно от почти две години и чакаме дете. Доколкото разбрах, по българското право бащата е съпругът, т.е. при раждането на детето, то автоматично се вписва като дете на съпруга, дори той да не е бащата. Има някаква процедура, която се преминава, за да се припознае детето от истинския му баща.

Някой минавал ли е през това и знае ли каква е процедурата?

Благодаря!

zdravei da popitam kakuv beshe otgovora na tvoq vupros,zashtoto li4no me interesyva

------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 20:38 от AnMary

# 18
Имаше нещо от сорта,че от развода трябва да са изминали 365 дни,за да не се води детето на бившия ти вече съпруг Thinking
до 300 денонощия след развода за баща на детедо се счита съпругът

Общи условия

Активация на акаунт