Нови сили се вливат на НОЕМВРИ в отбора-бебета валят от небосвода

• 29 334
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ама как мед  #Crazy #Crazy #Crazy
Аз не съм давала още на Нини.......  нали е силен алерген  newsm78 Баща ми разказваше за един случай в Гърция - детенце на 3г., дали му мед, отключил тежка алергия и...  Flowers Rose Flowers Rose
Аз съм много страхлива от такива неща, защото знам какво е да имаш алергия Sad

# 391
  • На топло...
Добро утро, благодаря за кафенцето Hug!

Ели Hug, ако имаш много алергични в рода можеш да забавиш даването на мед и изобщо на алергените - мляко, фъстъци, ягоди, мъхести плодове, домати, яйце, какао, изобщо всякакъв алерген. Да не къпеш детето със сапун, да не употребяваш за чистене хлорни и други химични препарати, да поддържаш стерилна среда с парочистачка, да не переш с прах за пране...
Алергията при меда е принципно към различните полени в него, много рядко може да има такава тежка алергия, но има ли я, тя е до живот Peace, така че дали е даден на 2, на 3 или на 45 години е без значение. Със сигурност преди това такъв човек ще страда всяка пролет и лято от сенна хрема... От три години нататък дори застрашените от алергии деца (с признаци и фамилна обремененост) могат да хапват забранените храни (тази пролет си приказвах и със специалист за това). Другото и главното, заради което не се дава мед до годинката, е ботулиновият токсин, там е важно да има вече изградена имунна система, способна да пребори вредителя, условно се приема граница годинка (аз дадох преди, медът ни е изследван) Peace.
Лично аз за себе си и моите деца, които нямат друга фамилна обремененост (освен чувствителна кожа при мен и Басти), съм преценила (доколкото съм специалист Laughing, демек не съм, но бая почетох), че полезността му ми е много важна (Йоши по една или друга причина досега е бил болен само два пъти около зъби, единият път го проветрих допълнително на плажа, а втория, когато и Т не вдигна, му сложиха ваксина) Peace...

И тъй като съм на диета hahaha, да ви кажа, на който се интересува разбира се, че в диетичноя подфорум при рецептите за здравословно хранене има още много други такива рецептички за бонбонки с ядки, със семенца, със сушени плодчета...

# 392
  • София
Нана благодаря за информацията...... Мисля, че само аз съм алергичната в рода  Embarassed Аз съм й давала и ягоди, и мъхести плодове, мляко обича много-и прясно, и кисело. Да чукна на дърво, досега не е имала кофти реакции.... Никол също досега не ми е боледувала (да не чуе дявола), само лека хрема веднъж или 2 пъти, но я преборихме само с хомеопатия.
Оффф, незнам... не е лесно да си мама, пък още повече отдалечена от детето си  Cry
Скоро дано си я взема вече  Confused
Нека ви се похваля, имам си вече собствено жилище  Blush Почерпете се малко виртуално по случая

# 393
  • София
Ели за меда съм съгласна с Нана. Моята калпазанка пие липов чай с мед. До сега не сме имали проблем. Баба й пък й приготвя меденки, в които има мед и канела. Честита къщичка! Да я напълниш само с прекрасни мигове!

# 394
Еле, честита придобивка. Да идват в домът ти добри и сърдечни хора, много топлина и уют ти желая! Hug

# 395
elleee, честит дом! Само здраве и прекарсни мигове за теб и Никол!

# 396
  • На топло...
Ели, никак не ти е лесно, миличка Hug... Дано в новия дом ви обгръща само щастие, любов и никакви неприятности повече Heart Eyes! Дано скоро си прибереш малката кукла, не мога да си представя дори колко е лоши да не си с детенцето си...

# 397
Ели, на късмет да тие новия дом! Само радост и щастие да има в него!

# 398
  • Бургас
Дидка голяма кукла е малката Маичка Flutter, дано нямаш проблеми с гърдите Praynig.
Като прочетох как си родила, а и другите пресни родилки ми се прииска и на мен трето ама този път да си го родя нормално - то било много приятно изживяване(като изключим болката Rolling Eyes). Аз и двете по медицински причини секцио ги раждах ooooh!

Ели честит нов дом, много радост, щастие и приятни мигове винаги да те очакват в него  bouquet

п.п Бубе, Ели Цветкова я ми споделете на ушенце каква е тази температура дето ви е затресла с мъжете? Споделете и аз да меря наща с мъжо каква е Mr. Green

# 399
  • София
Благодаря ви за пожелнията, сладуранки  Hug Hug Hug

# 400
  • София
елии, само хубави моменти в новото жилище!   Hug

п.п Бубе, Ели Цветкова я ми споделете на ушенце каква е тази температура дето ви е затресла с мъжете? Споделете и аз да меря наща с мъжо каква е Mr. Green

и аз искам да знам!

Ох  ooooh! докато напиша тия две изречения 5 пъти казах на Ида "не така!".
качила се е на пейката до барплота в кухнята (аз съм от другата му страна) и първо тръгна да бърка в боклука и съответно последва "ида, не там, там е боклука", после застана на един крак, тип "везна" върху пейката и последва "Ида, не така, ще паднеш", след това взе верото и почна да си играе с него - "не така!", пробва се и със сапина - "не така, остави го!", накрая докопа кутийката с тигровата мас, с която й мажа нослето и която вече само като я види и почва да пищи и да вика "не иска кремчеее!!!"  и я хвърли в боклука - "Ида, не така, това не е за  боклука!". това последното се повтори сигурно вече 10 пъти и продължава да се повтаря, накрая туко що залитна и последва вече по-сериозно скарване "ще паднееш!" и туко що путна от пейката едно списание и "компютъра" си (една ужастна играчка, която й подари свекърва ми, но много й харесва  ooooh! и най-накрая слевзе от пейката  Whistling

# 401
Grinning Преписах от Елица. Понеже не знам с мъжо накъде вървят нещата, викам да взема да попитам термометъра. Ама ако мислите, че таз температута я оползотворяваме.... Язък за отделената топлинна енергия. Mr. Green

# 402
  • София
Тоз термометър на мен не ми харесва - ние с милото сме на умиране - все под 36 градуса се въртим...  #Cussing out  Laughing

# 403
Тоз термометър на мен не ми харесва - ние с милото сме на умиране - все под 36 градуса се въртим...  #Cussing out  Laughing
hahaha важното е в други области да сте живи. Термометърът може да "помага" при семейното планиране  Grinning

# 404
nanunana, много благодаря за споделената полезна информация за меда!   bouquet Май е най-добре да не се разтопява изобщо!

elleee , Честито ново жилище! Само здраве, радост и прекрасни мигове да го изпълват!   bouquet

илка  , и ние сме така с "не така"-то! /ама, че го казах и аз/. Тази вечер особено - взели с кака си някакъв пластелин и бях принудена по три пъти в секунда да повтарям : "Не така".  Crazy

Ние от няколко дни се приобщаваме с детегледачката. От началото на седмицата идва за по час. Днес я оставих с нея вкъщи, докато отида на зъболекар. Уж е слушала и за моя изненада си изяла цялата следобедна закуска / което си е направо постижение /. Надявам се да свикне бързо, че очаквам скоро да ме повикат на нова работа.

Общи условия

Активация на акаунт