Аз не съм давала още на Нини....... нали е силен алерген
Баща ми разказваше за един случай в Гърция - детенце на 3г., дали му мед, отключил тежка алергия и...

Аз съм много страхлива от такива неща, защото знам какво е да имаш алергия
!
, ако имаш много алергични в рода можеш да забавиш даването на мед и изобщо на алергените - мляко, фъстъци, ягоди, мъхести плодове, домати, яйце, какао, изобщо всякакъв алерген. Да не къпеш детето със сапун, да не употребяваш за чистене хлорни и други химични препарати, да поддържаш стерилна среда с парочистачка, да не переш с прах за пране...
, така че дали е даден на 2, на 3 или на 45 години е без значение. Със сигурност преди това такъв човек ще страда всяка пролет и лято от сенна хрема... От три години нататък дори застрашените от алергии деца (с признаци и фамилна обремененост) могат да хапват забранените храни (тази пролет си приказвах и със специалист за това). Другото и главното, заради което не се дава мед до годинката, е ботулиновият токсин, там е важно да има вече изградена имунна система, способна да пребори вредителя, условно се приема граница годинка (аз дадох преди, медът ни е изследван)
.
...
, да ви кажа, на който се интересува разбира се, че в диетичноя подфорум при рецептите за здравословно хранене има още много други такива рецептички за бонбонки с ядки, със семенца, със сушени плодчета...
Почерпете се малко виртуално по случая
, дано нямаш проблеми с гърдите
. 

докато напиша тия две изречения 5 пъти казах на Ида "не така!".
и най-накрая слевзе от пейката 
важното е в други области да сте живи. Термометърът може да "помага" при семейното планиране
Май е най-добре да не се разтопява изобщо!