Нови сили се вливат на НОЕМВРИ в отбора-бебета валят от небосвода

• 29 331
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Дидиииии честит ти празник миличка много да си здрава,щастлива,корава и търпелива с чаветата  Hug
Вале опасна мацка е малката буболинка
Бубче радвам се за вас че имате решение,важно е сега Янулка да се адаптира Heart Eyes
Фафчо е опасен сладур  Hug Heart Eyes
Лека и мека на всички   bouquet

# 541
  • София
Диданка да си жива, здрава и много щастлива мила! От сърце ти пожелавам само прекрасни мигове!

Момичета изчетох ви, но така ми се спи, че сили не ми останаха да пиша!!! Много прегръдки за всички!  Hug

# 542
Ехе, обяд стана, а още никой не се е разписал  newsm78
Спите ли?  Laughing Или се възползвате от хубавото време?
Ако има още спящи, ето кафенцето:

а за огладнелите:

Майче, честит рожден ден на порастналото ти момче/ с голямо закъснение  Embarassed/ Да е жив и здрав, да се учи и сполучи!  Hug

Диданка, Честит рожден ден и тук! Здраве на цялото семейство, сили и търпение за теб и много щастливи мигове с малките слънца  Hug

На всички мами с две слънца - Евала! Признавам искрено ме развеселяват разказите ви, ама аз с едно лудвам, а вие с по две - не ви блазьосвам  Hug Hug Hug
По тоя повод да си призная - много почнах да се карам на Рая - обяснявам, говоря, занимавам, но все повече щуртии прави. С играчки почти не се заиграва, трябва да съм до нея постоянно или да прави нещо, което не и давам за да кротува. А за разхвърлянето в чудо съм се видяла, за 2 мин немога да видя подредено, само пренарежда смед мен и като разхвърля е доволна  smile3511

Вале
Рая е прекрасно слънце. Пу Пу  Heart Eyes Относно народните танци и аз съм голяма мераклийка, ама няма да ме огрее Sad Или няма време или няма излишни средства......

Тофи Ужасен период сте изкарали. Дано всичко е зад гърба ви и да сте здрави!

Бързо оздравяване и на другите болнички  Flowers Four Leaf Clover

Иначе сме вече сме добре, че три дена ни мъчи един зъб и нямаше ден , нямаше нощ  Confused Изби, сега да видим другия кога ще ни почне, че и той се белее.
Мама се стяга за работа, Рая за ясла и да видим акк ще се наредят нещата, че мие  доста напрегнато. РВ ми е до 18ч, ще се работи в някои съботи, да видим как ще нагласим нещата, че и с  таткото малко ще поживеем разделени и.......още мъдря варианти, но всичко ще се нареди  Praynig

За Свекървищата - Моята е далече и дори да се сдърпаме бързо ни минава, но това да ти е в къщата не си е работа  Naughty А, още повече не мога да разбера как така "нямат" внуче след като се скарат с майката  #2gunfire Сили и късмет - "Всяко зло за добро!" Hug

Ами , май това беше! Усмихнат и ползотворен ден!   love001

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 14:48 от Siqnna

# 543
Относно народните танци и аз съм голяма мераклийка, ама няма да ме огрее Sad Или няма време или няма излишни средства......
Валето като писа, само се ядосах пак, че нямам с кого да ходя...  Crossing Arms Нямам компания, едва ли ще намеря време... Но имам голям мерак
Моята Рая е същата. Аз свикнах, че подредено няма как да бъде докато е будна, но родителите ми (живеем заедно  Sad ) на моменти ме нервят с разни забележки по този повод...

На мен снощи ми звънна шефката ми да ме пита дали ще се връщам на работа или ще напускам. И сега ми е едно смотано. Хем ми се искаше да поработвам през деня. Хем и от пари имаме нужда (до сега все пак 240 не бяха като без хич). Хем ако напусна и си потърся нещо друго няма да мога да дам Рая на ясла, защото няма да имам постоянен трудов договор. Знам, че ми се полагат някакви отпуски, ама тя няма да ми ги даде (ще каже, че в кризата не и е изгодно да ми плаща осигуровки, а аз да си седя вкъщи)... И сега това ме кара да го мисля... Не ми стигаше, че се чудя какво ще става на предстоящите три РД... Луда работа...

Спокойна вечер на всички!

# 544
Хем ако напусна и си потърся нещо друго няма да мога да дам Рая на ясла, защото няма да имам постоянен трудов договор. Знам, че ми се полагат някакви отпуски, ама тя няма да ми ги даде (ще каже, че в кризата не и е изгодно да ми плаща осигуровки, а аз да си седя вкъщи).

I. За ясла трябва да сте подали документи отдавна, за да очакваш, че ще я приемат. Следователно, тогава си била на трудов договор. След това няма да ти искат документ.
II. Отпуск ти се полга по КТ, а майки с деца под 3 г. не могат да бъдат уволнени, освен ако не се закрива работното място или фирмата не е обявила фалит. Шашми винаги могат да се правят, но едва ли работодателката е толкова навътре с материала.
III. Откак решихме, че въпреки данъците, дето плащаме на "управителя" на града, Яна ще ходи на частна забавачка, ми олекна и се чувствам чудесно. Не ни е много по джоба, но ще работя на две места и ще се справим, живот и здраве.
А ако нещо работодателката се прави на интересна. тук има компетентни лица (май Валя разбира от такива работи), а и разни служби, дето ще я освестят, ако те тревожи излишно.

# 545
Оооо, Бубе, температурата ви днес е чудна  Hug
Успех с пускането на ясла на Яна, дави е здрава и бързо да се адаптира  Praynig
и на мен много ми се ще да пусна Момо, но не го приемат, а за частна нямаме пари. Остава да се надявам за догодина, направо на първа група. Миличкият ми той, има нужда да общува с деца, да си играят... като цяло има навици вече - пишакен ,акане, но не си казва, трябва да го каниш. опитва се да яде сам, пие от чаша, опитва се да се облича сам, събличането го овладя отдавна  Joy ...
иначе ние сме добре, Маичка папка и спинка, има си и колики милото, давам й Инфакол, но освен дето пръцка повечко от него, друго облекчение май не носи  newsm78
тандемът върви, даже Момо сутринта преяде с кърма и повърна, понеже баща му реши, че трябва да го натъпче с каша след това...
а аз вчера сбъднах една моя детска мечта - най-сетне си купих кънки за лед  Mr. Green

# 546
а аз вчера сбъднах една моя детска мечта - най-сетне си купих кънки за лед  Mr. Green

Диданке, честно, много си те обичам  Hug Само работи, дето са ми на сърце чета от теб. И на мен едната ми мечта от детството е да имам кънки за лед. Даже от няколко години се каня, вече и във Варна има пързалка, наистина да го направя. Като малка се затварях в мазата, слагах си на баща ми кънките за лед (те се завинтват отстрани на обувките и са направо древни) и си представях, че карам кънки.
Температурата, дето я развиваме с Ники не върши много работа, но сега се моля да оцелеем като семейство. Виждам, че той има готовност и ми е много добричък, но доста тревоги имаме.

Да ви попитам. Чували ли сте децата да говорят грозни неща без да се ги споменавали пред тях? Яна тази вечер упорито стискаше заекът за муцуната и му викаше"Ще те убия". Вярно, че у нас се гледат всички варианти на "От местопрестъплението", но там всъщност няма много шансове да чуе подобна закана. Ние определено не използваме такива заплахи.

# 547
  • София
Как сте муцунки  Hug
Избутахте ли почивните дни  Mr. Green

Бубе, моята повтаря като папагал като й хареса нащо, така че нищо чудно от ТВ да го е чула или от разговор по улицата.
Мен Калина ме заби в петък, нещо мрънка да й направя и аз й казвам ей сега мамо, баламосвам я да си свърша работата. Тя дойде и се гуши в мен " моля те мамо, " и как да й откажа  ooooh! Оттогава безусловно ме работи с това моля те ама какво да правя като ми е толкова мило да го чуя.

Успех с яслата, всичко ще се нареди  Hug

Диданка, честити кънки! Аз миналата година си я сбъднах тази мечта, така че ако има желаещи ние ходим в Зимния дворец събота и неделя с учебните групи. Днес щяхме да ходим, но се обади една колежка от Университета и изведохме децата в парка да тичат.

Диди83, аз нещо се обърках в обясненията. Искаш да работиш, но не искаш да се връщаш на старото място, а да си търсиш нова работа? И се притесняваш, че ако напуснеш ще си намериш трудно работа и няма да приемат детенце в ясла? Бубето ме нареди, ама аз не съм компетентна в отношенията работодател - служител.

А Диди и Сияна, много добра компанийка сте ми ама разстоянието Варна - София освен с телепорт, незнам иначе как ще се взима  newsm78

Отивам да храня малката и да полягам  Hug

# 548
Така, днес имах много хубав ден. Ходихме с Рая на един детски РД на една девойка, родена 5 дни преди моята и за късмет сме от един квартал... Трябваше ни година и половина да се открием, но... Та мисълта ми беше- децата в едната стая, възрастните в другата и така няколко часа. Случва ми се за първи път да седна спокойно на маса, да няма ревове и караници между децата, да няма ударени, абе все едно бях отишла на гости сама- като седнах та не станах даже да погледна...  Whistling

Вале, въпросът с моята работа още го имам, но не го мисля тези два дни... каквото стане. Намерението ми е да се върна на старата си работа, но само за дневни смени (доакто не започнат конфликти с колегите на тази тема). Като че ли майка ми поне за начало ще гледа Рая (ако не се откаже в последния момент). Но милото ми е отпускар до 15 ноември, та си мисля евентуално да поискам две седмици отпуска и аз и тогава да започна. Поне да мине още малко време от подаването на документите за ясла, пък после ако трябва- ще му мисля.  Сега ще трябва да ида да говоря, че искам две седмици отпуска, а ако ми откажат (макар доколкото знам да нямат това право) ще трябва да напусна. Или да се скарам и да заявя, че ще си търся каквото мисе полага по закон  Crossing Arms

# 549
  • София
Добро утро Simple Smile

# 550
Добро утро, милички!

Диданка, Ч.Р.Д (на патерика)- да си жива и здрава, децата да те слушат, а в очите на мъжо да си винаги "агнешко"    bouquet!

Да ви кажа вчера Алито ме изуми, явно на мъниците здраво им сече пипето. Имаме играчка- телефонче, която става и за касичка и баткото понякога дава на Али да пуска по някоя стотинка останала от джобните. Вчера малката се качила на секцията, отворила чантата ми, взела портмонето и пуска стотинки в касичката. Направо бях Shocked, че се е сетила сама че  и там има стотинки.

Вале, шапка ти свалям за ентусиазма! Аз време за почивка нямам, а за допълнителни занимания даже и не мога да помисля!

п.п Докато напиша поста, то станало "Добър ден!"

# 551
Аз само набързо и да почерпя виртуално по случай втория рожден ден на порасналото ми момче. Да ми е живо и здраво, много усмихнато и весело и да го подминат всички вируси и болежки (последното ми е актуално, че май ще откриваме сезона на настинките и ясленските вируси)

# 552
  • София
Шамси, честита ви втора годинка! Да расте здрав и силен мъж, далече от всякакви яслени и извъняслени болежки!  Hug

Мен нещо напоследък хич не ми се пише  Thinking Налегнал ме е някакъв мързел ... мани, мани! Имам да гладя три перални и четвъртата е на път!  ooooh! А времето навън е страхотно, а аз само се помотвам и още не съм извела малкия хубостник!  #2gunfire (за мене си)
Но пък гледах много хубав филм - Марли и аз.  Whistling Embarassed Препоръчвам го на всеки, който има нужда от малко топлина, романтика, семеен уют ... абе супер разнежващо филмче! Накрая чак пророних някоя и друга сълза, имах нужда. Така и не ми остана време да си излея емоциите след раждането.  Rolling Eyes

Айде, ставам! Че Йоси сега ще се събуди да хапва и да излизаме. А трябва да му изгладя поне някакви дрехи за навън  ooooh! А така ме мързииии ... (товамай вече го казах  Rolling Eyes)

Hug

# 553
  • София
Шамс да ти е жив и здрав малкия рожденик! Много да ви радва, а вие да го слушкате! Болестите да стоят далеч и да не ви тормозят!

Илка и мен ме е налегнал мързела... Добре, че дойдоха свекитата, че малко да поемат щафетата... Сега мен ме чака само служебната работа, което си е направо екстра!

Ние сме добре. Скоро ще тръгва пак на ясла малката и на мен всичко ми се е свило, но пак ще мине! Само да ми е здравичка.

Много целувки и прегръдки от нас!

# 554
Шамс,  newsm59 на Фафи! Да расте здраво и весело дете!Да го гушнеш и цункаш от нас с Алито!

Общи условия

Активация на акаунт