Не мога да се отърва от колита

• 402 937
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 60
Може ли някой да ми препоръча пробиотици -четох за Био гайа добри отзиви.

В началото на декември ми се наложи да пия 2 антибиотика заради операция и стомаха ми се прецака тотално, после по празниците знаете как се прекалява та в момента съм със болки в червата, стомаха, киселини (никога не съм имала преди) и запек, от време на време и гадене. Подозирам, че съм си докарала гастрит. Като малка имах. Искам да пробвам с пробиотици и да внимавам с храненето преди да ходя на лекар, че мие дошло до гуша вече от тях.

Честита нова година - нека сме здрави и щастливи!

# 61

В началото на декември ми се наложи да пия 2 антибиотика заради операция и стомаха ми се прецака тотално, после по празниците знаете как се прекалява та в момента съм със болки в червата, стомаха, киселини (никога не съм имала преди) и запек, от време на време и гадене. Подозирам, че съм си докарала гастрит. Като малка имах. Искам да пробвам с пробиотици и да внимавам с храненето преди да ходя на лекар, че мие дошло до гуша вече от тях.

Да Био гайа е добър пробиотик, но можете да пробвате и друг като например Лактлофлор. Имам позната, която е доволна от него и през определен период от време го използва профилактично, тъй като страда от стомашно-чревни неразположения. Ето повече информация за него:
http://apteka.framar.bg/30022442/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE% … B0%D0%BF%D1%81-30

# 62
  • София
Джодженът и на мен ми подейства много добре. Благодаря на t_ , че сподели.

# 63
Мерси, вече го пия. Ще чакам резултати.

Да Био гайа е добър пробиотик, но можете да пробвате и друг като например Лактлофлор. Имам позната, която е доволна от него и през определен период от време го използва профилактично, тъй като страда от стомашно-чревни неразположения. Ето повече информация за него:
http://apteka.framar.bg/30022442/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE% … B0%D0%BF%D1%81-30

# 64
Джодженът и на мен ми подейства много добре. Благодаря на t_ , че сподели.

Сега пия и отвара  от копърово семе . Също помага . Но едва днес научих , че смъквало и кръвното .  Thinking а аз се чудих  защо имам световъртежи

# 65
  • София
t_, ткъде купи семената от  копър ? Има ли копър на таблетки някъде?

# 66
t_, ткъде купи семената от  копър ? Има ли копър на таблетки някъде?
На мен сестра ми ми го даде . Също ми даде и анасоново семе . Те са от едно семейство и действието им е сходно . Анасон има по аптеките , а копър или на пазара или в сортови семена , но на сортовите семена може и с нещо да е третирано

# 67
  • Бургас
И аз от много време имам проблем с корема. Постоянно съм подута. Сутрин се събуждам като балон. Всяка храна ми образува газове, които ме издуват и ми създават чувство на дискомфорт. Сигурно си мислите, че съм най-голямата пръдла на света -  няма такова нещо. Стоят си вътре кротко и ме издуват. Ходих при една лекарка - каза ми, че имам дисбактериоза. От доста време пия пробиотици /поръчвам ги от чужбина и ми излизат много изгодно/. За пробиотиците е много важно в какво количество са бактериите. За лечение количеството им трябва да е поне 15 милиона/дневна доза. По-малките количества са за профилактика.
Пила съм Еспумизан и Комфортекс - въобще не ми помогнаха.
Сега пия Газекс на Хималая с индийски билки. Сякаш от тях видях най-много полза.  Мисля да пробвам и Дегазин.

# 68
Така стана ,  че вчера правих компот от киви и вечерях с това ... добри резултати даде и не ми е дразнило стомаха

# 69
Здравейте!Искам да се включа и аз по темета.И аз най-вероятно имам колит,правих си иследвания на гастро ходих,уж всичко е наред но мен си ме боли корема,ниско долу и гъстрита,и си мисля че е колит защото се образуват много газове и ми се подува.Сега искам да пробвам детоксикацията на д-р Михайлов,но се пие сутрин една лъжица английска сол разтворена във вода,и мен това ме притеснява да не раздразна корема още повече.Някой да ми даде съвет ще съм много благодарна.

# 70
Според мен трябва да се консултирате и с друг лекар. Щом имате болки със сигурност има някакъв проблем. Не експериментирайте със самолечение. Детоксикацията може да облекчи симптомите, но мисля, че не е необходимо да пиете английска сол.

# 71
  • Бургас
Здравейте!Искам да се включа и аз по темета.И аз най-вероятно имам колит,правих си иследвания на гастро ходих,уж всичко е наред но мен си ме боли корема,ниско долу и гъстрита,и си мисля че е колит защото се образуват много газове и ми се подува.Сега искам да пробвам детоксикацията на д-р Михайлов,но се пие сутрин една лъжица английска сол разтворена във вода,и мен това ме притеснява да не раздразна корема още повече.Някой да ми даде съвет ще съм много благодарна.

Ходила ли си на гинеколог. Ако болката е много ниско може да не е от червата. А по принцип издуването може да причини болка. Може да страдаш от метеоризъм. Какво си пила в тази насока?

# 72
Болките ми не са постоянни,колкото повече мисля за това толкова повече ме боли,възможно е да е на нервна почва.Ходих на генеколог-нищо ми няма,на гастро-също каза че няма нищо до толкова до колкото видя на ехографа и той каза ,че е възможно на нервна почва да е. Болката ми е точно над срамната кост,като по време на цикъл , всяка жена знае каква е. Вече незнам какво да мисля.

# 73
  • Бургас
Болките ми не са постоянни,колкото повече мисля за това толкова повече ме боли,възможно е да е на нервна почва.Ходих на генеколог-нищо ми няма,на гастро-също каза че няма нищо до толкова до колкото видя на ехографа и той каза ,че е възможно на нервна почва да е. Болката ми е точно над срамната кост,като по време на цикъл , всяка жена знае каква е. Вече незнам какво да мисля.

Правила ли си изследване на червата. Знам, че като изследване не е много приятно   Rolling Eyes
По принцип щом имаш газове чисто физически червата ти се издуват и от там идва понякога неприятната болка - защото се раздуват болезнено.
Другото, което се сещам е да страдаш от дисбактериоза. Хубаво е да направиш един дълъг курс с пробиотици /препоръчително в комбинация с пребиотик/. Ако е дисбактериоза ще си решиш проблема. Ако ли не - няма да ти навреди да ги пиеш. Даже напротив. Пробиотиците е полезно да се пият профилактично по няколко месеца през есента и пролетта, най-малко за засилване на имунната система.
Може да пиеш и ензими за по-добро храносмилане. И в двата случая се иска постоянство.

# 74
не съм си правила иследвания на червата.Гастрото ми изписа само пробиотик и иберогаст но ги пих само няколко дни и престанах.От днес пак ги започнах.Този път ще бъда постоянна.

Общи условия

Активация на акаунт