Не мога да се отърва от колита

• 398 510
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 600
  • Лондон
Опитай с елбифид на сибирско здраве,на мен ми помогна а когато намалих и стреса всичко се оправи Simple Smile

Това за мен ли е ?   В момента не съм в БГ.

А , какво вземате за намаляване на стреса?

# 601
За вас ее да Simple Smile Стреса го оправих с хомеопатия и психотерапия в момента.Впрочем всичко идва от стреса.Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 08:40 от nomorefightme

# 602
Като ходя на йога и фитнес е бая по-добре положението. Иначе невролаксин си вземам , телевизия , ароматни свещи и смехотерапия и елиминиране на дразнителите. Това е истината . Тука преди няколко дни една вечер беше един ужас. Получих гастритна криза и ме боляха гърдите. Не е достатъчно спортуването ми.

# 603
    Здравейте,

Аз също пия Клеева тинктура, също и прополис съм пробвала, но все още имам колит и язва на дванадесетопръстника, какво не съм опитвала... Сега започнах да пия чай от широколист живовляк. Още съм в самото начало и не мога да разбера дали имам подобрение.

Salsera искам, да те попитам, каква е твоята диагноза на колита.
Моят колит е Спастичен сегментарен колит. Птозиран колон трансверзум с подчертана меланоза.            Катарален проктит и Долихосигма.

# 604
Тези дни съвсем случайно открих (за себе си) къде е другата половина на проблема :
Първата половина е , че не се храним както трябва и с каквото трябва ....Е карах 7 месеца както трябва ...но проблема макар и частичен си остава .И като се размислих : На изследването казаха - не достатъчна перисталтика на стомах ...Ами да като се подуе стомаха се пият хапчета и отвари  - това чисти , но не подобрява преристалтиката . Спомних си , че се прави упражнението "въртене на обръч" или се преструваш , че въртиш обръч най-малко 1 час на ден ...
Помага . Изкарва газовете .

# 605
На някой правили ли са му изследване за наличие на гъбички в червата и какво лечение са му предписали при откриването им? В листовките на антимикотичните лекарства ( Микомакс, Фунголон и др.) не е уточнено за стомашно-чревния тракт как и колко време да се пият.

# 606
Бях на изследвания и ми откриха , че жлъчката ми е пълна с кал (още не е камъни) (освен всичко друго) ... Изписаха ми Цинарикс . Като чета и за колит става - съдържа артишок

# 607
И аз съм пила Цинарикс, не усетих подобрение. И тъй като не ям храни дразнещи колита и гастрита, а пък съм се лекувала от влагалищна кандидоза, чудех се дали нямам гъбички и в червата. Защо иначе ще се чувствам така?! Интересно като попитах това лекаря, той нищо не каза.

# 608
Истината е , че лекарите лекуват само симптомите и не са в сила да спрат некоректните производители ...Аз нямам представа колко време съм трупала всичко това , но ми казаха 3 месеца редовно пиене на цитарикс . значи не е малко

# 609
Момичета да ви питам , значи при най - малкото притеснение веднага ми се разстройва стомаха , а иначе съм с лек запек , смисъл ходя  всяка сутрин , но  често   с чувство на недоизхождане  и след малко пак ми се ходи Sad
Е това колит ли е  или синдром на раздразненото черво  newsm78 и как да го успокоя тоя стомах !???
Много е неприятно при най -малкото притеснение да бягам до тоалетна  , сигурно е и до психическа основа , например  винаги преди дълъг път съм с разстроен стомах  Sad Embarassed

Последна редакция: пн, 13 юли 2015, 02:23 от jasmina_12

# 610
Има ли доказано ефективна диета при спастичен колит?
Пробвали ли сте изключване изцяло на въглехидратите и има ли ефект?

# 611
С изключването на въглехидратите изключих и хапчетата (супер глупаво от моя страна!!) и направих криза... та язък за експеримента, не мога да кажа дали има ефект.  Sad

# 612
От шест месеца се лутам от диета на диета. Сякаш имаше някакъв ефект от изключването на въглехидратите,  но просто не издържах, имах чувството, че получавам белтъчно пренасищане.
Преди няколко дни ядох варени картофи с малко зехтин и даже и от това положението беше страшно. Което ме навежда на мисълта, че всякакви въглехидрати подуват, образуват газове.
Сега се чудя дали да не пробвам вариант няколко дни подготовка да гладуване и после няколко дни пълен глад.
А какви хапчета пиете? Аз пия Спазмомен, Еспумизан и пробиотици /малко нередовно/.
Преди сдобиването с проблема, винаги съм имала много здрав стомах - можех по десет люти чушки да изям на ядене. Къркоренето и подуването се получиха по време на един тежък зимен вирус и продължават вече шест месеца.

# 613
https://www.facebook.com/155990767834348/photos/a.15607406115935 … ype=1&theater
Д-р Каратай , казва за хляба :

Генномодифицираната пшеница съдържа белтъкът Amilopektin-A , който е смърт за мозъкът и действа като морфин (  ooooh! освен всичко друго )

......................................................

Тези дни съм се забила да изследвам проблеми от рода на  : далаци и жлъчки
за тези неща и сами може да си намерите материали ....Искам само да кажа , че запек и подуване също се получава от проблеми със жлъчката , а симптомите са като при колит ( както беше при мен)

# 614
Здравейте, май и аз съм за при вас в тази тема.
От няколко месеца имам болки в корема, в 2 точки са локализилани - все м дясно - едната е ниско долу, другата - високо горе. Мислех си, че е от овулацията, от цикъла, от умора,......но вече не се издържа. Болката е режеща, свиваща, корема ми е като с контракции все едно, газове, все едно някой ми подува корема с балон вътре  Confused Болката отива към слабините, ануса, кръста и много, много боли.
Не помагат но-шпа, бусколизин, спазналгон...Помагат комбинация от тях + аналгин /или ибупрофен/. Вече съм на високи дози такива неща.
Днес съм при ЛЛ. Вчера си правих ехо на корема - всичко е наред, миналия месец - при АГ ехо - и там ОК.
Запек и/или диария нямам. Т също нямам. Имам 1 изхождане на ден, в точно определен час  Mr. Green
Не мога да си обясня.....И най-лощото е, че не знам какво да правя.
Допълвам - имам правена колоноскопия миналата година - нищо не се откри. Привх я по друг повод - тогава нямах такима оплаквания.

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 07:04 от Nefertarri

Общи условия

Активация на акаунт