Срдч или хроничен възпалителен колит моля помощ

• 23 594
  • 57
  •   1
Отговори
Наскоро се лекувах от хеликобактер пилори както и да е това отмина уж не съм изследвал бактерията , но нмам оплаквания. От няколко месеца ме болеше кръста ,като си мислех че са бъбреци до ден днешен винаги с бъбрека ме болеше и корема винаги а понякога само бъбреците понякога само корема. При стрес ме болеше корем и когато тръгна да излизам на някъде направо започва силна болка през кръста и корема и ми се налага да седна за да се успокои. При консултацията с моята лекарка тя каза да си пусна кръвни изследвания пуснах ги обадих се да питам как са и тя каза нормални ( понеже тук в Англия не мога да си взема сам теста) бях днеска и на ултразвук за панкреас и така нататък ,но не и на стомах дебело черво. Симптомите ми са болки в корема,газове , кашеви изпражнения с много странен цвят ( жълти , зелени , кафеви) в депресия съм голяма страх ме е от нещо сериозно постоянно мисля за това и тъкмо се оправя и като повървя за повече от три часа и хайде пак старата песен на нов глас. На 22 години съм баба ми има еак на гърдата а дядо ми меланом. Доктора каза ,че няма никаква връзка мжду двете и е сигурен ,че имам СРДЧ въпроса ми е нормално ли е така силно да боли този синдром и възможно ли е да е всеки деееен. Хипохондрик съм четох ,че може да е нквкъв опасен колит който води до смъртност. Не знам вече какво да правя а като видя от време на време зелено и жълто в изпражненията си мисля че е гной и че се умира ужас внушавам си ,че съм отслабнал а аз съм същия само един килограм съм смъкнал. Също така съм отпаднал.

# 1
  • Бургас
Споко,аз съм вече девета година с опасния,водещ до смъртност улцерозен колит,наследство е от дядо ми,който дори на война е ходил.Той живя до 92 години и почина не от колита,а от старост.По-малко се тревожи,слушай лекарите,спазвай диета.Ако държиш да разбереш какво точно ти има отиди да ти направят колоноскопия и да ти вземат биопсия.Предупреждавам,че изследването и подготовката за него са ужасни,аз не позволявам да ми правят това изследване без пълна упойка.

# 2
А има ли вероятност да е раково и този колит с всекидневни болки ли протича

# 3
  • Бургас
Ами когато ми е бил възпален колитът съм имала всекидневни болки и диарии месеци наред.Сега съм всекидневно на лекарства,които не са стандартното лечение на такъв колит,защото към стандартното съм алергична.Намери се един добър лекар,който ме съжали и ми изписа това,което пия в момента.
Зелено и жълто в изпражненията не е гной,ако имаше гной картинката щеше да е съвсем друга.За мое щастие съм нямала и да даде Господ никога да нямам,но имам представа какво е силно възпаление на червата,няма да ти обяснявам какво е,за да не си го внушиш.По колко пъти на ден имаш кашаво изхождане?

# 4
Всеки път нормално изпражнение съм нямал от месец

# 5
  • Бургас
Ами на гастроентеролог не си ли ходил?Пишеш,че не си в България,а не знам при вас как стои въпросът с лекарствата,тук има отпускани без рецепта като ензими,които помагат храната да се смели и усвои,за да няма жълт и зелен цвят в изпражненията-това са стомашните сокове,които преминават прекалено бързо през червата и не смилат добре храната и се изхвърлят с несмляната храна.
Не мисля,че имаш рак,нито страшен колит,но поискай среща с гастроентеролог.
Другото,което много ми помогна беше посещението ми при психиатър,той твърди,че колитът е изцяло на нервна почва.Пия си изписаните от него лекарства и от две години сериозна криза съм нямала(пу да не ми е уроки)

# 6
Ето дори сега ме боли пак корем не знам вече какво да правя

# 7
  • Бургас
Нямате ли нещо от рода на Но шпа?Аз към силните болкоуспокояващи съм алергична,но Но шпа е от друга група и ми помага.Не ти ли казаха да пробваш с диета?

# 8
Каза да не ям някои храни или на проба грешка. Болките когсто си легна или седна минава ем пия едни хапчета дето сам си купих тя каза само люта мента на капки ама от три дена е обострено сякаш и то защото чаках изследвания аз имам чувството че само защото го мисля или съм постоянно притеснен или ,че мисля за лоши болести..

# 9
Имам спазмалгон но не помага

# 10
  • Бургас
Да,за проба-грешка е права,при мен например работи този модел:
Мога да ям препечени филии и не ми се дразни колитът от тях.Когато искам да разбера как ми действа дадена храна започвам да ям само препечени филии цял ден и хапвам от храната,която искам да проверя.Или ми понася,или не.
Хайде,аз лягам,лека вечер от мен,но те съветвам да не се самолекуваш,а да вземеш направление за специалист.При нас има пробиотици,може тях да си купиш,както и ензими,но не отлагай преглед при гастроентеролог.
За Спазмалгона нищо не мога да кажа,алергична съм към съставките и не съм го пила.
Лека от мен.

# 11
Бях с такива симптоми доста дълго време, може би около 8-9 месеца. Ходих на гастоентеролог - нищо, изследвания - в норма. Така тук във форума една дама ми каза следното - по 30 капки пчелен клей в хладка вода всяка сутрин на гладно. Това се прави поне месец, но веднага почувствах подобрение. Другото, mariqivanova799 е права, че нещата са на нервна почва - поне при мен беше така, защото успоредно с лечението отидохме на почивка с мъжа и детето, отпуснах се, изгоних си черните мисли и служебните неволи от съзнанието, починах си пълноценно без телефони и нет и се преродих. Оттогава е минала половин година и да чукна на дърво проблеми нямам, освен киселини, ако ям люто или нещо с чесън, но аз тях и преди си ги имах. Почини си, не си мисли глупости и бъди позитивен. Сигурна съм, че всичко ще е наред. Успех и пиши как си!  Peace Peace Peace Peace

# 12
Обадих се днес на моята лекарка много притеснен много за 3 дни съм свалил 1 килограм а от както се притеснявам покрай тези глупости съм смъкнал 3 килограма общо за 3-4 месеца и ми е много болно дори виждам ,че дрехите ми стават лееко широки лекарката вика спокойно от Синдрома на дебелото черво било не знам си кво НО ЗА СДРч НЯМА СИМПТОМ ОТСЛАБВАНЕ НА ТЕГЛО изпражненията са ми винаги кашави воднисти вчера съм ходил 5 6 пъти до тоалетна.Много ме е страх МНОГО.

# 13
  • Бургас
Е,да,имаш разстройство-отслабваш.Не се страхувай,а искай талон за гастроентеролог.Не яж един ден,след това си свари ориз,хапвай по малко ориз със сол без никаква мазнина.После си свари картофи за другия ден.После си препечи филии,свари пилешко месо-бяло без добавена мазнина,естествения бульон може са хапваш с накиснат препечен хляб.Казах ти-купи пробиотици и ензими-хранителни добавки са и едва ли са с рецепта.При нас има една добавка Ентерол,много помага,но нямам идея за наименованията на лекарствата при вас.Поне за месец забрави за мазно,плодове,зеленчуци,пържено,кисело.Не яж мляко и млечни продукти-дразнят.Сам ли си,няма ли с теб роднини,приятели?
Настоявай на лекарката си да те види специалист.

# 14
Всъщност сега хапнах претеглих се и тежа с почти кило повече.. това не мога да го разбера ,но се опитвам да не мисля за това ,че започна ли да се притеснявам веднага почва да ме боли кръста към и таза

Общи условия

Активация на акаунт