Срдч или хроничен възпалителен колит моля помощ

• 23 597
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
Най ме притеснява тази болка в кръста в дясно.Много ме притеснява много ме е страх от ракове и така нататъка.Не отминава и когато тръгна да вървя се засилва и трябва да спра да седна за да ми мине.Имам някакви оранжеви точици по изпражненията ,но ми казаха ,че не е кръв ,защото кръвта трудно би се объркала ако е по изпражненията.Корема вече не толкова често ме боли колкото кръста.С теглото не съм мръднал също не ми се гади нямам запек нямам диария ,но имам все такива кашави изпражнения много ме е яд.Понякога имам много газове и леко подуване.Когато има по голяма тълпа от хора започвам да се изнервям много не знам защо преди не беше така.В депресия съм не ми се ходи никъде не ми се излиза ,защото ме е страх ,че като изляза ще ме среже болката в кръста и в корема и трябва да седна за да се пооправи.И когато ме срежи искам веднага да се прибирам дори не мога да се насладя на хубавото време.Вярно е ,че когато не мисля за този проблем сякаш нищо ми няма ,но в момента в който се сетя и хайде пак.Тука са категорични ,че става въпрос за спастичен колит ,защото точно така болял кръст корем кашави изпражнения и депресия.Аз вече съм така от 3 месеца..От 3 месеца ме боли ,но от 1 месец насам ме боли постоянно ,защото преди съм си мислил ,че е от бъбреци и не съм се притеснявам толкова много колкото сега след като знам ,че може и дебело черво да е,защото като прочета колко симптоми са почти като моите на мното по тежки болести като Болест на крон , Улцеративен колит , Рак , Язва на червата и още много.Особенно за този рак дето протича така болки и кашави изпражнения...Отслабнал съм с 2 килограма след като имах проблем с хеликобактера и това ме кара да се чувствам кофти.. Всеки ден се меря на кантара за да видя ,че не отслабвам.И от 2 месеца показва ,че съм си същите килограми вече.. 2015 година ми беше страхотен стрес за мен и затова не знам вече кое какво може да е. Дали толкова голям стрес може да отключи рак на 22 години.Леко отпаднал съм ,но аз съм така от 2 3 години от както разбрах ,че имам тревожно разстройство.Благодаря ви ,че ми помагате въпреки моята корава глава.

# 46
  • Бургас
Дано не се разсърдиш,но моля те,отиди на психиатър.Трябва ти помощ и най-вече ти трябва да се успокоиш.Трябва и с тази депресия нещо да се направи,не може все така да я караш.Нямаш ли близки и роднини,с които да поговориш?

# 47
А не няма да се обидя знам се аз даже понеделник имам час за психолог. Между другото спазвах мнохо стрикно диета тези два дни и болките значително взеха да изчезват ,но нещо се случи отново днес. Бях нощна смяна и вечерта си хапнах салата цезър с някакъв сос пилешко месо и крутони така нищо не ми стана след като я изядох съвсем леко ми се догади,но след малко ми отмина изядох два банана след това и край цяла нощ си пия моите работи на др Тошков за хроничен колит и стомах. Прибирам се и минавам по пътя от най дългия път където винаги започваше преди да ме боли кръста , този път не ме заболя и тъкмо викам ее най накрая се оправиха работите и си взех едни гризини със сол. Като се прибрах изядох четири пет гризини едни бисквити белвита и един банан. Приходи ми се по голяма нужда , но не успях. Ставам на обяд от сън и започва леко да ме наболява пак изходих се мина ми , но не след дълго пак същата болка , но най странното е , че като си потупам отзад бъбрека ме боли.. Вече ми писна в България ще се прибирам , защото ще искам една колоноскопия или томография. На изпражненията си имам някви оранжеви точици като говорих с лекар той каза ,че кръв по изпражненията не можело да се обърка с друго и тия ивици били нормални

# 48
Имам чувството, че се бъзикаш с нас Simple Smile. Нито една от описаните от теб храни не е подходяща при колит! На мен ми е достатъчна една салата Цезар и веднага ще ме заболи стомаха, а ако след това ям бисквити, гризини, че дори и банан и тотално ще ме изкара от строя за цял ден Wink.
При кръв в изпражненията, изпражненията са направо черни ...

# 49
  • Бургас
Имам чувството, че се бъзикаш с нас Simple Smile. Нито една от описаните от теб храни не е подходяща при колит! На мен ми е достатъчна една салата Цезар и веднага ще ме заболи стомаха, а ако след това ям бисквити, гризини, че дори и банан и тотално ще ме изкара от строя за цял ден Wink.
При кръв в изпражненията, изпражненията са направо черни ...
И аз не ям салата,особено сос-ще е мъка дни наред.
Иначе кръв съм имала и като малиново желе-слузища с много кървави жилки.Ако кърви по-горен дял наистина е черна и лъскава кръвта.Между другото на мен бананите ми действат добре,но това е единственото прясно нещо,което мога да ям,ако съм добре през лятото и малко диня хапвам и дотук с плодовете и зеленчуците в сурова форма.

# 50
Тъкмо започна да поотминава просто спря да ми пука и да боли и не не му обръщах внимание и взе ,че лека по лека заминаваше ,но какво реших да се притегля , защото гащите ми от униформата точно две седмкци преди беше точно а сега ми хлопа както и сакото меря се и гледам 1 кило и нещо съм долу като се притесних не знам вече честно.

# 51
Моля те отиди на психолог! Съвсем си изтрещял!

# 52
Здравейте! Да се включа и аз.При момчето има и пропуски мисля,че трябва да си пусне фекален тест.Искам да попитам правилите си колоноскопия повече от един път-при болки и слуз и ходене на топчета до тоалетна всеки ден и газове и то доста от всичко , дали е опасно да се прави колоноскопия –мисля,че имам възпаление и то какво....От месец съм с болки ниско в ляво и слуз,пусках фекална проба излезе,че имам гъбички крусеи-от предходящ антибиотик пих противогъбични, фражил в момента нистатин подобрение никакво.Правила съм колоноскопия преди 2 години по повод кървене от хемероиди и диагнозата е хроничен спастичен колит.Сега си запазих час края на месеца за колоноскопия , но ме е страх от възпалението, а и имам сраствания от операция дали всичко, ще мине добре да не се получи някои гаф.Пропуснах пия и пробиотици ,всичко което е изписано от лекар,внимавам с какво се храня. Ще съм, ви много благодарна да пишете,защото и аз съм доста притеснена.

# 53
  • Бургас
djuli13,нищо няма да ти стане по време на колоноскопията.Четях и аз разни статистически данни,но са ми правили колоноскопия и когато силно съм кървяла,а в Интернет пише,че е противопоказно.Лекарите ме убедиха,че това,което пише в Интернет е по-скоро теоретично.
Последния път бях в една болница,в която идва всеки месец лекар от София,от ВМА и бяхме над 30 души за колоноскопия,на никой нищо лошо не му се случи,дори на моята съседка по легло цял полип и отстраниха и тя още на другия ден отиде на работа.
За тревогата ти  за срастване от операция-имам две коремни операции,при втората ми отстраниха изцяло матката и яйчниците,цялата съм в сраствания,два пъти съм рязана на едно и също място.
Единственото,което ми е безкрайно противно при колоноскопия е прочистването на червата и гнусните клизми.Май вече писах,че без пълна упойка не бих позволила да ми правят процедурата.
И накрая да се осведомя-защо ще ти правят колоноскопия,при положение,че имаш само спастичен колит?Има съмнение за нещо друго ли?Взеха да правят изследване за калпротектин или нещо подобно,при което уж не се налага да се прави колоноскопия,ако този показател е нормален.
Гъбички в червата имам почти всеки път,когато пусна изследване,те на практика са си нормална чревна флора,когато се намножат при възпаление тогава трябва да се лекуват,а Нистатин е доста слаб,но все пак не съм лекар,само споделям,че при мен не помагаше.

# 54
Здравейте на всички отново. Правиха ми изследвания кръв и ехография пак нищо.вече нямам и кашави изпражнения само понякога. Не знам ,но мисля да се похваля вече си вървя доста дълги разстояния без да имам кой знае каква силна болка. Когато ям бързо започва да ме боли ниско долу на спазми и съм забелязал ,че ме боли корем когато се подуе. Сложиха ми диагноза синдром на раздразнено дебело черво ( спастичен колит). Колоноскопия не искали да ми правят поради това че не виждали смисъл а и съм бил прекалено млад. Мене ме боли всеки ден от 5 месеца вече. Когато питам лекари нормално ли е казват при спастичния колит всичко е нормално. Случайно се натъкнах на един форум в англия специално за синдрома на дразнимото черво и се оказа ,че много хора по различни начини го изживяват. Едни ги боли всеки ден други имат само диария трети запек четвърти замайване и депресия. Е аз имам от всичко по малко. Малко ми е замаено , депресиран съм , болки на спазми около пъпа понякога нагоре понякога надолу , имам кашави изпражнения когато се притесня или като ме заболи повече когато тлежа нищо ми няма или седя седнал. Боли ме кръста където е бъбрека дори като се чукна отзад ме боли , но ми казаха ,че не е бъбрек а черво ( не знам защо като се чукна боли , но уви не винаги). Пия пробиотик вече 2 месец остана още един  и някакво хапче за спадтичен колит с пепърминт пия. Все още ме е страх да не е нещо сериозно даже много , но каква друго да направя не знам колоноскопия хем искам хем не. Не искам ,защото ме е страх от резултата.. А искам защото ще разбера какво ми е най накрая. Лекарката вика ти преди да си направиш колоноскопията ще си в много нервно състояние и най много още повече да ти е зле. Качих едно килограмче и малко. Прибирам се в България скоро да си тествам хеликобактера а и да видим моята лична какво ще каже. Стискайте палци да не е нещо сериозно , защото наистина бях луднал по тази тема. То не бяха ракови , улцериозни , перитонити , язви , гъбички кандида , бъбречна недостатъчност  и какво ли още не а съм на 22 години.. Имам страхотна психика.

# 55
Точно психиката ти не е сърахотна! Wink

# 56
До Simplelife:
Здравей, четох твоите постове и видях много прилики с мен, Сякаш гледам мен самият! На една възраст сме , с едни и същи оплаквания, един и същи начин на мислене(хипохондричен, с ровене в нета) и симптомите ни се появяват в едно и също време на годината. На мен ми се появиха пред 2 седмици сега карам 3та, ти малко преди мен... Виждам, че даже болките са ти същите като моите в корема и кръста. Не са бъбреци! Болките в долните сегменти на дебелото черво е нормално да ги усещаш ниско в корема или в кръста. Аз съм така от 5 години. Преди 5 години започнаха симптомите ми със съмнения за Inflammatory bowel desease ( Крон , улцерозен колит  или др. възпалителен процес). Правих само кръвна картина а на базата на нея и симптоматиката, няколко гастроентеролога бяха категорични, че това не е IBD (уцлерозен колит или болест на Крон). Тогава си мислех, че поради нежеланието да направя колоноскопия, червото ми ще стане на нищо, защото ако не се лекуваш няма да се подобриш, а напротив ще търпиш прогресивно влошаване. Както и да е симптомите мъчеха по 1-2 месеца някой път 3 , отиваха си след време пак се появяваха, най-често ги имах когато бях под стрес (аз винаги съм), пък карах година и половина така и накрая изчезнаха тотално. До ден днешен (3 години) бях без никакви симптоми Simple Smile . Нещо което мога да ти кажа за мен лично (не знам за теб как ще е ), че симптомите ми не се влияят от диета... Ако спазвам диета не се подобрявам, ако се храня вредно и пия алкохол (както правех преди години) , няма никаква разлика. Храните не ми се отразяват лично на мен ако ще и люто да ям Grinning
Попита за изследване, което би могло да даде дефинитивен отговор дали има нещо в червата ти. Наскоро доктор ми каза за едно изследване (да не повярваш как може в примитивната ни държава никой да не ти казва за това нещо!) - Количествен тест на калпротектин. Количествения тест на калпротектин се използва не толкова заради свойствата на положителен резултат (над границата), колкото заради свойствата му при отрицателен резултат (в референтните стойности). При отрицателен резултат ( резултат който не отчита завишаване на стойностите на калпротектина) се смята, че човекът има IBS (Irritable bowel syndrome / colon irritabile / СРДЧ). Завишаване на калпротектина не означава със сигурност наличието на IBD , както и не може да определи какъв IBD Имаш точно, ако имаш такъв (crohn's desease / ulcerative colitis/ colon cancer).Но ако теста не отчете завишаване то със сигурност нямаш IBD , а имаш СРДЧ. Има публикувани научни трудове в интернет на най-големите медицински институти, можеш да видиш, че теста е особено важен при разграничаването на IBS  и IBD. Ако резултата ти е над границата, това би било повод за още изследвания.
СРДЧ мъчи много, ти имаш същите симптоми като мен. Важно нещо за разграничаването им е дали имаш симптоми, които да те будят нощно време. Обикновено , но НЕ винаги, ако симптоми (силна болка, температура или диария) те събудят през нощта то това може да значи че има органична увреда в червото (IBD).
При IBS-D (дарична форма на СРДЧ) , това което ми е помагало преди 3 години и сега е Immodium/ lopedium или някои пробиотици (много добри са BioGaia и Normoflor), а и Re-Comfort. За болките нищо не ми помага нито спазмалгон, нито бусколизин, нито дуспаталин , ако ще и заедно да ги пия, но има много хора, които са като нас. Имаме един международен форум за СРДЧ : http://www.ibsgroup.org/  . Ще видиш ,че някои хора много страдат от нещо което е така да се каже " само в главите ни". На кратко IBD - болестно изменение в червата , IBS - нарушение на функцията, моториката на червата, спастичност и изострени сетива на нервните окончания в чревната лигавица. Реално в този случай си здрав.
Относно кръвната ти картина , направи и калпротектин ако искаш, все пак има случаи на IBD, които не се отразяват на кръв , макар че като цяло ме съмнява да имаш такова нещо.

За изследване на количествен калпротектин ( ако си в БГ) имаш опции напр: Cibalab или Ramus

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 13:44 от eastman18

# 57
  • Русе
Добър ден на всички! Съпругът ми от август  2015г започна да го боли стомаха,чувстваше тежест отдясно и болка,която се преместваше.Тръгна по доктори и започна мъката му( един лекува киселини,друг жлъчка,трети казва на психическа основа било). Между другото направи 4 пъти анална фистула,която се оперира( да се надяваме за последен път) . Януари месец постъпи в болница пак с болки в корема. Отново изследвания и нищо конкретно не казаха каква може да е причината. При последният лекар ,при който отиде му пуснаха изследване за количествен калпротектин и стойностите са завишени доста. Доктора се съмнява за болест на Крон.  Казаха ни че трябва да постъпи в болница във Варна. Моля за повече информация от тези който са се сблъскали с тази болест.Колко време се стой в болница , с какво се лекувате,как протича заболяването.  Задължително ли щом са завишени стойностите на калпротектина да е тази болест? Благодаря предварително за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт