Срдч или хроничен възпалителен колит моля помощ

• 23 600
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
На първо време си вземи пробиотици. Можеш да си ги купиш от Холанд и Барет, но гледай да е над 3 билиона. Също така сутрин със ставането можеш да изпиеш чаша топла ( не гореща!) вода с една лъжица мед.
За колоноскопията и гастроскопията, не е задължително да са с пълна упойка и не са чак толкова ужасни! Гастроскопията е не повече от 5 мин, малко е неприятна, но ако слушаш указанията на доктора, всичко минава бързо и не толкова неприятно. Колоноскопията е два вида! Флекси сигмоидоскопи, с която оглеждат само най долната част на дебелото черво и изобщо не ти трябва пълна упойка за нея! Вторият вид колоноскопия, оглеждат цялото дебело черво и стигат чак до тънките черва! Някои хора я толерират доста добре с помоща на малко фентанил и мидазолам, а други изпитват малко дискомфорт. В общи линии не се страхувай и слушай указанията на медицинският екип, ако все пак се решиш да си я направиш.

# 16
Мисля ,че ако спреш да го мислиш толкова и проблема ще намалее , нормално е при напрежение и притеснения да те свие стомаха , аз винаги съм била така , при по голямо напрежение и стрес корема ми веднага усеща и тичам до тоалетната   Grinning , но мисля че е нормално , някой пък получават запек от стрес. Най - важното според мен в момента е да се успокоиш , ако трябва пии валериан или някакви успокоителни чайчета , чая от мента действа добре на стомаха  Naughty и виж дали ще имаш подобрение . Според мен си млад и здрав човек и няма нужда от това притеснение и напрежение , да си разрушиш наистина здравето или нервната система , аз също съм си паника и заболи ли ме нещо все решавам че е някоя черна диагноза , но с времето ми стана ясно ,че повечето болежки са в главата или в повечето случай са нещо незначително   Wink

# 17
  • София
Братле (пиша от акаунта на жена ми), имам твоите проблеми от точно година. Мога да разказвам много какво съм опитал и по какви изследвания съм ходил. Моето лично заключение е, че проблемът е пропускливи черва (leaky gut). Засега мога само да коментирам какво не ми е помогнало и от какво се чувствам по-зле. Все пак има едно нещо, което поне ми помогна да имам малко по-нормално ежедневие. Потърси си кора от дъб от билкова аптека. Прави си чай от 1 пълна чаена лъжичка в 500мл вода и го пий 3 пъти на ден по 150-200мл (твърдят, че трябва дасе пие 3+ месеца, но подобрение ще видиш от ден 1). За пробиотиците - много съм изпил досега и не виждам особена полза. Гледай да не пиеш нищо със Saccharomyces boulardii (Ентерол, Ентерикекол) - ще имаш временно подобрение ако го правиш, но спомагат за развитието на кандида. Ацидофилус бактерии ужким трябвало много да помагат, но от тях ме боли много. Въпреки това опитвам сега да вдигам дозата -  на 15млрд/ден. Гастроентеролозите масово препоръчват ензими и някое обезболяващо (но-шпа, спазмомен, дуспаталин) - на мен не ми подействаха хич добре. Изследването с камерата - гадно е, няма какво да се лъжем, но то е за отхвърляне на разни по-сериозни неща. При мен не показа нищо.
Клеева тинктура - не вреди, но и не ми помогна. Аз лично нямам против нея.

# 18
Пия пробиотици от 1 месец вече подобрение лично не виждам. Тези болки в кръста и корема взеха да ми писват и се появяват когато си поискат понякога са много остри чак плачевни понякога са като спазми а понякога ме свиват и трябва да легна.Лошото е ,че аз съм хипохондрик и много обичам да чета из форуми с мойте симптоми и все намирам нещо което да ме притесни дори от реални лица.Силно се надявам да не е нещо сериозно ,но вече имам гъбички по езика от 1 месец също и започна да ми омръзва.За колоноскопия мисля да е последния ми вариант ,защото не искам още сега заради паниката ми да ме надупват а и от приятели знам ,че третирането преди процедурата изисква малко ядене много вода и лекарство което докарва до диария за да изчисти червата.Дано проблема ми се оправи. Утре ще ходя при личната си лекарка стискайте палци. Понякога болката от кръста (усещам я като бъбречна въпреки .че не ми откриха камъни дори когато се ударя горе в бъбреците ме понаболява) минава през таза корема в дясно понякога и целия кръст ме боли и корема дори понякога усещам болки над пениса където е мехура мисля.

# 19
Спри белият хляб, всякакво сладко и млечни продукти, също така кафета и цигари ако пушиш.
Тези болки в кръста, не мисля че имат някаква връзка с болките в корема и хипохондрията не помага изобщо. Отиди при ГП- то утре и виж какво ще ти каже и къде ще те прати. Също така продължавай с пробиотика, иска малко време докато се нормализира чревната флора и намали стреса. А колоноскопията не е чак толкова страшна! Може и нищо да не намерят, но поне ще бъдеш спокоен, че нямаш проблеми с дебелото черво. Пусни си и нови изследвания за хеликобактер и виж дали си напълно излекуван.

# 20
  • Бургас
simplelife,няма да те лъжа,преди колоноскопия един ден нищо не ядеш,дават ти 3 литра течност с лекарство и буквално не можеш да излезеш от тоалетната,първо наистина прилича на диария,накрая от теб тече вода,но не е изключено и клизма да ти направят(на мен са ми правили).Правили са ми две ректоскопии,за тях упойка не са ми слагали,но спомените ми са ужасни и осем колоноскопии.Гадно е,но това е единствения начин да ти сложат точна диагноза.
 За болките в кръста-много пъти съм имала,мислех,че е от бъбреците,но винаги излизаше,че е от колита.Лекарите са ми казвали,че болката"ирадира".
Как разбра,че имаш гъбички по езика?Дори и да е бял казват,че е "обложен"-често ми се е случвало,но не винаги означава,че имаш гъбички.Поискай микробилогично изследване на фецес,защото ако гъбичките в червата ти(те съществуват като нормална флора) са се намножили и са станали патогенни,тогава е добре да се проведе лечение с антимикотични средства.Патила съм си и от гъбички в червата,но както писах аз си имам сериозно заболяване(че не е само то).

# 21
Клизма се прави само при ректоскопията! При колоноскопията се пие 2 пакетчета Пиколакс или Мовипреп! Пиколакса се разтваря в 250мл вода, а Мовипреп се разтваря в 2 литра и се пие по 250мл..и хайде да не го плашиш човека!
http://www.cddft.nhs.uk/media/206417/bowel_preparation_instructi … r_colonoscopy.pdf

# 22
  • Бургас
Клизма се прави само при ректоскопията! При колоноскопията се пие 2 пакетчета Пиколакс или Мовипреп! Пиколакса се разтваря в 250мл вода, а Мовипреп се разтваря в 2 литра и се пие по 250мл..и хайде да не го плашиш човека!
http://www.cddft.nhs.uk/media/206417/bowel_preparation_instructi … r_colonoscopy.pdf
Аз съм пила Екс преп или Фортранс и винаги са ми правили клизма и късно вечер и рано сутринта на другия ден.Но това е в България.

# 23
Винаги имам жълто на езика а и имам афта на вътрешната страна на устната. Сутрин имам егати гаднито горчене в устата и сухота. По често ме боли кръста от колкото корема

# 24
Аз съм пила Екс преп или Фортранс и винаги са ми правили клизма и късно вечер и рано сутринта на другия ден.Но това е в България.
По същата логика, можеш да му разправяш какво е в Албания! Пуснала съм му информация за процедурата в Англия, така че недей го обърква и плаши!

# 25
  • Бургас
Какво стана,ходи ли на лекар?

# 26
За силни болки бих ти препоръчала "профенид"свещички,действа почти веднага и държи доста време.

# 27
Мене много ме е страх , че болките са в кръста в дясно и в корема да не е нещо сериозно. На лекар съм на 16 Февруари

# 28
  • Бургас
Не вярвам да е нещо страшно.Ако все още имаш кашави изхождания пробвай с диета,бях ти писала за ориз,картофи,пилешко,препечен хляб.Нищо не губиш ако опиташ,а колитът добре ще се повлияе.Ще стискам палци за 16ти,ще видиш,че няма нищо страшно Hug

# 29
Хора всеки ден ме боли кръста и корема леко.Взе да ми омръзва, когато се притесня не стига ,че ходя по 3 4 пъти по голяма нужда ами и започва да ме боли.Дори когато не съм притеснен пак ме боли.Изпражненията са ми кашави много рядко са нормални. .мам газове много. Знам че само за него мисля само за това и всички ми казват да игнорирам лошите мисли и симптомите като болка и така нататъка ,защото си задълбочавам състоянието.Мене ме е страх с всеки изминал ден

Общи условия

Активация на акаунт