Не мога да се отърва от колита

• 400 314
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 735
 Мейвис, аз започвам с изследване на хормоните, на 21.10. имам час... Просто искам да съм сигурна, че подуването не е от друго, а е само и единствено от храната и СРДЧ.... Защото забелязвам, че от една и съща храна, един път се подувам, а друг път-не.... Каква е логиката, не знам... Когато ми поставиха диагноза СРДЧ, попитах доктора каква диета да спазвам и той ми каза, че няма еднозначна диета - за някои хора едно е вредно, за други с тази диагноза - друго... Трябвало сама да видя какво ме дразни и да го избягвам...  Аз така и не мога да разбера защо обаче една и съща храна, веднъж ми действа зле, а друг път не ми създава проблеми??? newsm78 Затова реших да спазвам по-скоро диета според кръвната група и за сега си мисля, че тази диета е доста вярна. Каквото ми го дават забранено и аз го хапна, после ми е много кофти - болки, подуване, храносмилателни проблеми.... Лошото в тази диета е, че повечето ми любими храни са забранени за моята кръвна група... Mr. Green ooooh!

# 736
Чела съм и аз тази диета, ами трябва да избягвам точно храните, които предимно консумирам.
А за диетата, че при всеки е индивидуална - така е. По метода на изключването каза докторът да процедирам. Ето, знам че доматите ми дразнят много, знам че често ме разхлабват и сега тъкмо се бях пооправила след 20 дена хапчета и от 3 дена се поуспокоиха червата и си хапнах от селските домати вчера и днес. Обелени бяха, но... пак имам подуване и пак взе да ме опъва червото и да изскача като топче  Rolling Eyes Така ми действа и пиперът/чушките и патладжан, всякакви ядки, ябълките и още някои храни, да не изреждам всичко.

# 737
Една много полезна статия за хранителната непоносимост, която много хора със стомашни проблеми навярно имат.... Пиенето на ензими е изхода, така поне може да хапваш повече от "вредните" храни...
http://neponosimosti.com/?page_id=220

# 738
# 739
Имам въпрос към тези с диагноза СРДЧ... Пил ли е някой DAOSIN за хистаминова нетолерантност и има ли ефект върху симптомите на СРДЧ? Искам да пробвам, защото симптомите при хистаминова нетолерантност ги имам и аз, но не знам дали е съвпадение... А Daosin са ензими, които спомагат храносмилането, та ако някой е пил нека да сподели.... Praynig

# 740
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050542
Д-р Мороховец: Профилът на човека със стомашна невроза: амбициозен, слаб, интелектуалец

# 741
Забавно интервю  Laughing

# 742
Здравейте от мен! Simple Smile
Преди няколко месеца ми поставиха диагноза спастичен колит причинен от стрес.
Силно къркорене на червата, рязка прерязваща болка и почти веднага диария. Всичко това се случи след няколко стресиращи събития на работа. Симптомите отшумяха след напускане на стресовата ситуация и всичко беше окей за 1 месец.
Отскоро пак започнах работа и почти всеки ден съм с диария заради стреса (отново). Налага се да пия стоперани или разни такива.

По принцип пия "линекс форте", когато искам да ми се нормализира стомаха. Някой от вас приемал ли го е за по-дълъг период от време?
Направо не знам как да се боря с този стрес вече.  ooooh!

# 743
Лекси, пробвай с билки от рода на живовляк, кантарион също става.

Пила ли си Креон? Мисля, че ще ти помогне мноооого повече от Линекс.

Забележи, че когато пиеш антибиотик или противовъзпалително нестероидно как ще се подобрят рязко нещата - не знам защо е така, но е факт /при мен и при други хора, споделили тук в темата/

# 744
Лекси, aз ти препоръчвaм успокоителното, което ми предписa гaстроентерологa, точно зaрaди колит, който се aктивирa нa нервнa почвa. Кaзвa се Симпaтил.Не е пристрaстявaщо, нито пък влияе върху рефлексите. Човек не се чувствa нито уморен, нито зaмaян. Взимaм го двa пъти нa ден и вече спя много спокойно. Зaбелязвaм, че и през деня не реaгирaм кaкто преди- дa се ядосвaм и зa нaй- дребните нещa, достa по спокойнa съм Преди при всяко нaпрежение рязко ме свивaше корем,вече не е тaкa. Aко искaш, прочети в нетa зa товa лекaрство, имa достa коментaри.

# 745
 Може ли да ми препоръчате добър гастро в София ? Hug

# 746

София, в ИСУЛ - доц. Ваня Герова, доц. Пенчев, СБАЛ по онкология в София - др. Владимир Драганов, проф. Росен Николов и Д-р Саджаклиев в Свети Иван Рилски. Това са все имена на препоръчани гастроентеролози, не само за ехография на коремни органи, а за диагноза и лечение и на по-сериозни заболявания в тази област.

# 747
Лекси, пробвай с билки от рода на живовляк, кантарион също става.

Пила ли си Креон? Мисля, че ще ти помогне мноооого повече от Линекс.

Забележи, че когато пиеш антибиотик или противовъзпалително нестероидно как ще се подобрят рязко нещата - не знам защо е така, но е факт /при мен и при други хора, споделили тук в темата/

Пих преди няколко месеца Креон, но от него получавам много болезнени спазми. Много рядко се случвало, но явно съм една от малкото с този симптом от него.
Линекса ме спасявал няколко пъти до сега иначе. Действа ми добре.

Лекси, aз ти препоръчвaм успокоителното, което ми предписa гaстроентерологa, точно зaрaди колит, който се aктивирa нa нервнa почвa. Кaзвa се Симпaтил.Не е пристрaстявaщо, нито пък влияе върху рефлексите. Човек не се чувствa нито уморен, нито зaмaян. Взимaм го двa пъти нa ден и вече спя много спокойно. Зaбелязвaм, че и през деня не реaгирaм кaкто преди- дa се ядосвaм и зa нaй- дребните нещa, достa по спокойнa съм Преди при всяко нaпрежение рязко ме свивaше корем,вече не е тaкa. Aко искaш, прочети в нетa зa товa лекaрство, имa достa коментaри.

Пила съм Симпатил като тийнейджърка, но не си спомням как ми действаше.   Thinking
Взех си валерианови капки и сякаш ми помагат. Чувствам се спокойна, но пък не мога да спя нощем  newsm78

Благодаря за предложенията!  bouquet

# 748
https://www.youtube.com/watch?v=zJRSIFCk40c
Как стать полностью здоровым за один год?! Марва Оганян.

Това непременно го изгледайте

# 749

София, в ИСУЛ - доц. Ваня Герова, доц. Пенчев, СБАЛ по онкология в София - др. Владимир Драганов, проф. Росен Николов и Д-р Саджаклиев в Свети Иван Рилски. Това са все имена на препоръчани гастроентеролози, не само за ехография на коремни органи, а за диагноза и лечение и на по-сериозни заболявания в тази област.
Много благодаря, ще се спря на някой от изброените!

Общи условия

Активация на акаунт