Не мога да се отърва от колита

• 400 376
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 795
Момичета, аз да докладвам, че съм много доволна от сока Нони Peace
Пети месец почва откакто го взимам. Коремът ми не е така подут, ходя редовно до тоалетна, няма ги онези ужасни болки. Отслабнах даже, което не ми се случи с различните видове хапчета за отслабване, които опитах. Освен това спя по-добре, цикълът ми също не е съпроводен с такива болки и дискомфорт, както преди. Не мога да кажа с положителност, че това Нони е чак чудодейно и с комплексен ефект за различни оплаквания, но пък никакви други лекарства не взимам вече, освен Симпатил, който си пия сутрин и вечер.
Саамо да добавя, че положителния ефект дойде след третия месец. Дотогава все мислех да спирам сока, защото смятах, че е поредното ми разочарование.

# 796
Ох, дано си права, защото и аз се замислих дали да не го спирам, но все още не съм. Първо мислех да пия 3 месеца и да спра, но 3 месеца минаха и съм започнала четвъртия.
Ефект относно стомашните ми проблеми - няма. Заради тях главно започнах да пия сока, защото 2 месеца пих лекарства за стомаха и не се повлиях. Спрях ги и почнах Нони. Както казах, подобрение в това отношение няма, но пък имам положително действие върху щитовидното си заболяване и затова в крайна сметка реших да пия до 6-ти месец, както се препоръчва при автоимунни заболявания.

# 797
И аз се чудя колко време да го пия...Мисля, че ще изкарам шест месеца, въпреки че малко взе да ми писна, понеже пътувам често и все го преливам в разни шишенца и го мъкна със себе си Laughing Всеки път умирам от страх да не ми се разлее в чантата.
Мереленда, много се радвам, че има ефект, поне върху щитовидното ти заболяване Simple Smile
Аз си мисля, че ако продължиш още малко ще ти повлияе и на стомашните проблеми.
Не съм имала онези ужасни болки, които никога не мога да определя дали са яйчници, дали са бъбреци, дали е корем...а преди ги получавах дори след всяко хранене.
А, не знам дали съм писала тук, но почнах и да се храня разделно.
Обаче не винаги издържам и понякога съгрешавам Embarassed Онзи ден си взех порция пържени картофи, което не ми се беше случвало от години. Бях убедена, че вечерта ще умра от болки, но ми нямаше нищо.

# 798

Не съм имала онези ужасни болки, които никога не мога да определя дали са яйчници, дали са бъбреци, дали е корем...а преди ги получавах дори след всяко хранене.
А, точно! Ей на, днес пак съм така. И не само днес... понякога болките се засилват, понякога утихват за ден, два, три. И не знаеш какво точно те боли, защото се и местят тия болки. Днес точно като при оплакващите се с дископатия ме е стиснала болката и чак и в таза боли и надолу по крака, и отпред към яйчника, малко по-нагоре корема, изобщо...  Sad И като натисна мястото и се чува къркорене и има спазми, които са с разпростираща се болка.
Вече и аз не знам какво да опитвам. Готова съм на всякакви алтернативни средства, панацеи в медицината и всичко каквото ми похвалят. То така не се живее!

# 799
Момичета,здравейте! Споделете в кои болници ходите да ви правят колоноскопии и гастроскопии.Кой според вас са най добрите лекари ,защото трябва да си правя и двете изследвания .Благодаря Ви!!!!

# 800

А, точно! Ей на, днес пак съм така. И не само днес... понякога болките се засилват, понякога утихват за ден, два, три. И не знаеш какво точно те боли, защото се и местят тия болки. Днес точно като при оплакващите се с дископатия ме е стиснала болката и чак и в таза боли и надолу по крака, и отпред към яйчника, малко по-нагоре корема, изобщо...  Sad И като натисна мястото и се чува къркорене и има спазми, които са с разпростираща се болка.
Вече и аз не знам какво да опитвам. Готова съм на всякакви алтернативни средства, панацеи в медицината и всичко каквото ми похвалят. То така не се живее!

И аз имам радикулит и болки в гръба и кръста и като заболи почвам да тичам от невролог на гастроентеролог или гинеколог. И нищо-яж това, не яж онова, мажи се с нещо...Минава за малко и после пак. Sad
Честно казано за мен спасението в намаляване на стреса до минимум. Нали виждам, напрегна се нещо и ме започва стягане в гърба, свива ми се стомаха, заболява ме корема.
Хубаво е, ако имаш време за йога или други духовни практики.
Наскоро си взех от Лидъл едни фитнес ластици, три броя в пакета, за различни части на тялото.
Имам чувството, че откакто ги разтягам, че чувствам по-добре и по-отношение на неврологичните болки и дори тези в корема.
Нали казват, че за да функционират нормално червата, човек трябва да е физически активен.
Особено пък, ако работата ти е такава, която изисква целодневно седене на стол, пред компютър, болките са неизбежни.
С ластиците ми е много удобно, защото дори като седя на дивана пред телевизора пак мога да ги разтягам.
То нашето

# 801
А това Нони може ли някой да ми каже откъде си го намирате ?

# 802
Почти от всяка аптека, особено в София Peace

# 803
  • София
Аз искам да препоръчам лененото масло. Пия всяка сутрин по 1 с.л. на гладно вече 6 месеца и нямам киселини, нито повръщам. Не пия и лекарства за стомах.  Peace

# 804
Още не мога да повярвам, след 11 г.постоянно разстройство (диагноза СРЧ), обикаляне по доктори и пиене на всякакви боклуци, в момента съм със запек от един прост Ензимил.

# 805
# 806
А някой пробвал ли е Комфортекс ? Четох, че е на билкова основа.

# 807
Имаше ефект при мен преди много години, когато за първи път започнаха проблемите със стомаха, но не и сега. Преди няколко месеца изпих 3-4 опаковки, но и аз не знам защо ги изпих. Иначе по предписание ми беше.
Алтернативите на Комфортекс:
От желатин съм в пъти по-доволна. За пакетче желатин става дума (между 20-50 ст). 1 лъжичка разтварям в около 50 мл студена вода. Малко да се сгъсти и слагам в микровълновата за 20 секунди, да се разтопи и изпивам. Не трябва да е горещо, не трябва да завира сместа, защото се развалят свойствата на желатина. Целта е да направи филм и да предпази стомашната лигавица и червата. Това е същото, което правят и желатиновите капсули на Комфортекс.

Друга опция е ябълков пектин на прах, без добавена захар. Някъде около 2-2.50 лв е пакетче пектин. По 1 лъжичка равна разтварям в хладка вода, оставям да набъбне и изпивам/изяждам. Трудно се разтваря и за някои хора е неприятно да го хапват, но може да се смеси със сок, кисело мляко - няма проблем.

Трета опция е костен бульон, но то си е играчка, затова и пия за по-лесно желатин. От каквито кости решиш си вариш бульон и пиеш. Полезно е за червата, за стомаха, като цяло за всичко е полезен този бульон. Особено се препоръчва при така наречената - пропускливост на червата.

Та, ако избереш капуслите Комфортекс като по-удобен прием ще те разбера  Laughing Тия по-долу са си играчка, а капсулата е най-лесна за прием. Стига да нямаш по-сериозни проблеми с колита, може пък да ти помогнат. Както споделих, преди имах ефект след прием от тях, намаляваха тежестта и болката в стомаха, спомагаха за храносмилането. Приемала съм ги самостоятелно, а също и заедно с други добавки или лекарства.

# 808
Благодаря много за изчерпателната информация ! Също така исках да попитам дали някой е използвал уреда за сребърна вода Dr Silver ?

http://lekuva.net/products-page/produkti/otslabvane/dr-silver-ur … -za-srebarna-voda

# 809
Здравейте, сигурно ме помните отпреди  Simple Smile

Наскоро нещата се влошиха след прекарана инфекция с повръщане и диария. Дълго не искаха да отшумят проблемите, после пих пробиотик и стигнах чак до запек /  Shocked това след 5 годишен колит с разстройство/.

Притеснява ме обаче друго и затова искам да ви попитам и вас: от месец имам долу вдясно тежест, не болка, а само тежест. Все едно нещо се мести там, неприятно е. Тръгнах по лекари-гинекологът казва-няма нищо, хирургът казва-може и да е ингвинална херния, гастроентерологът казва-дебелото черво е, не си за хирург  ooooh! Та, трудно ми е вече да взема решение, а не искам пак да минавам на гастро, колоно и прочие.

Някой има ли подобни проблеми като мен, четох, че често бъркат дебелото черво с херния. Аз нямам нищо изскочило никъде. Не през целия ден, а като цяло следобед и вечер имам тази тежест и неприятно чувство долу вдясно.

Благодаря ви предварително за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт