Не мога да се отърва от колита

• 398 639
  • 1 018
  •   2
Отговори
# 105
  • Бургас
Юле,айде и аз тук  Hug

Та аз съм със синдром на раздразнено дебело черво,пия пробиотик,низорал,тъй като ми откриха гъбички(кандида),биозин за имунната система и ходя при лекарката препоръчана от мис Юли,вече имам резултати
Спазвам и специфичната въглехидартна диета,като без проблеми съм ,когато ям варено/печено месо-свинско и пилешко+варени моркови или тиква,през почивните дни експериментирам и с другите храни от въпросната диета,тъй като на този етап дори някои от изброените ми дразнят
Относно алоето,знам че лекува кандида и затова при много хора помага,но аз ще го оставя за по-нататък

# 106
От приема на Бизалакс не получавате ли болки в корема. Мисля, че доста често използвате това лекарство, а организма свиква с него и не е препоръчително да се приема с такава честота. Всъщност вие защо го пиете за проблеми с колита или като диуретично средство за отслабване?

Нямам болки за сега  и  най-много още един път да пия тъй като това с меда го свършвам във вторник   .

.....

За кандидата пишеше много любопитни работи точно в лечителните свойства на содата .

# 107
  • Бургас

За кандидата пишеше много любопитни работи точно в лечителните свойства на содата .
содата поддържа киселинност неподходяща за развитие на кандида,както и горчиви неща като пелин,грейпфрут,варбургия салутарис и много други.Пълно е с ефикасни неща и ги почвам,но от содата се притеснявам,защото знам,че може да разшири язвите,помага на момента,но докато не се убедя в това,че е безвредна не бих я ползвала,освен външно

# 108
  • Бургас
Юле,айде и аз тук  Hug

Та аз съм със синдром на раздразнено дебело черво,пия пробиотик,низорал,тъй като ми откриха гъбички(кандида),биозин за имунната система и ходя при лекарката препоръчана от мис Юли,вече имам резултати
Спазвам и специфичната въглехидартна диета,като без проблеми съм ,когато ям варено/печено месо-свинско и пилешко+варени моркови или тиква,през почивните дни експериментирам и с другите храни от въпросната диета,тъй като на този етап дори някои от изброените ми дразнят
Относно алоето,знам че лекува кандида и затова при много хора помага,но аз ще го оставя за по-нататък

Кофти, че се засичаме в такива теми, но се радвам много, че се оправяш  Hug
Относно содата - и аз не съм много сигурна дали и кога ще пробвам с нея.
Алоето съм чувала, че помага не само за стомашно-чревни проблеми. Взимала съм за майка ми това на Nature's way, което продават по аптеките /1л./, само че тук цените са много завишени. Аз го поръчвам само за 6,30 $ от чужбина  Shocked

# 109
  • Бургас
това,което предлагам аз е около 80 лв,но само си го предлагам,на този етап не мога да си го позволя  Sad
И засега не се оправям,но поне съм на крака,че по едно време много се бях влошила.И с килограмите съм все надолу,не знам до кога
Танева ми каза да ям питки от царевично брашно,но според специфичната въглехидратна диета ,царевицата под всякаква форма не е добър избор и аз съм вдилема дали да опитвам,че след всяко ново нещо,което опитам и не ми понесе давам по една крачка на зад.И всеки път започвам с пилекото с моркови отначало,омръзнаха ми вече ,а и не знам до колко е здравословно да ям само това.
Юле ти от колко време ходиш при Танева?

# 110
  • Бургас
това,което предлагам аз е около 80 лв,но само си го предлагам,на този етап не мога да си го позволя  Sad
И засега не се оправям,но поне съм на крака,че по едно време много се бях влошила.И с килограмите съм все надолу,не знам до кога
Танева ми каза да ям питки от царевично брашно,но според специфичната въглехидратна диета ,царевицата под всякаква форма не е добър избор и аз съм вдилема дали да опитвам,че след всяко ново нещо,което опитам и не ми понесе давам по една крачка на зад.И всеки път започвам с пилекото с моркови отначало,омръзнаха ми вече ,а и не знам до колко е здравословно да ям само това.

От края на септември. Утре по обяд пак съм при нея. Общо взето ходя на два месеца веднъж. Дано ти помогне. Все пак всичко е индивидуално. Най-важно е да изтрепеш гадините и да си възстановиш чревната микрофлора. Иска време всичко това

# 111
  • Бургас

От края на септември. Утре по обяд пак съм при нея. Общо взето ходя на два месеца веднъж. Дано ти помогне. Все пак всичко е индивидуално. Най-важно е да изтрепеш гадините и да си възстановиш чревната микрофлора. Иска време всичко това
значи и ти си отскоро,притесних се,че се лекуваш при нея,а все още те мъчи колита,а ми се иска да мога да се излекувам напълно
скоро ще трябва да си търся нова работа,а с подобна диета ще е трудно на ново място

# 112
  • Бургас
Танева ми каза, че страдам от дисбактериоза. Смятам цяла година да съм на пробиотици, за да може да се натрупат хубаво в организма. Но освен всичко аз сама съм си за бой, защото не отбирам много храната, къде дъвча, къде не дъвча, нямам никакво движение, а и качеството на храната е под всякаква критика.

# 113
  • Бургас
Танева ми каза, че страдам от дисбактериоза. Смятам цяла година да съм на пробиотици, за да може да се натрупат хубаво в организма. Но освен всичко аз сама съм си за бой, защото не отбирам много храната, къде дъвча, къде не дъвча, нямам никакво движение, а и качеството на храната е под всякаква критика.
аз освен кандида също имам дисбактериоза и ще гледам дълго да пия пробиотици също.трябва да ми покажеш как поръчваш,че като свърши пробиотика да си имам нов,а и от други неща ще имам нужда,за хапването и аз съм така,като мисирка

# 114
Здравейте,аз също имам проблем с колита.През деня хапвам кисело мляко с трици,а вечер като се прибера и хапне нещо по- различно и повечко и започват след половин час проблемите-болки,пукане,колики.Ужасно е.Пия Еспумизан,чай от мента и др.,но не мога да се справя.Предпочитам да стоя гладна,защото тогава нямам болки,но......

# 115
  • Бургас
 joanna_72@abv.bg,моите проблеми почнаха точно така,освен кисело мляко друго не ми понасяше.Пиша ти насоки,които са мое лично мнение-почни да пиеш пробиотици поне 6 месеца ,дори да няма видим ефект е важно да възстановиш баланса на добрите бактерии в стомаха ти,второ пробвай пилешко месо варено +варени моркови,може и заедно като супа,но като подправки само сол и то не много.на мен добре ми действаха и ябълките и бананите,но по малко,с плодовете трябва да се внимава,през това време започни някакви изследвания за бактерии,на мен ми направиха фекално и откриха кандида,а от години имам язва на дванайсетопръстника и съответно имам и хеликобактер пилори.В основата на подобни оплаквания стоят бактерии или по-точно нарушен баланс между добри и лоши.

# 116
От известно време се чудех дали лайката би помогнала при колит . Оказа се , че помагала . Попаднах на тази рецепта :
http://lamqta.com/zdrave/receptite-na-vanga-bilki-pri-kolit-i-diariq
Рецептите на Ванга - билки при колит и диария
И като гледам свойствата на резинето и копъра и анасона са енакви и ментата с джоджена също . горе-долу на прав път съм била

# 117
Попаднах на една снимка на акопресурни точки на ръката и там пишеше , че показалецът отговаря за дебелото черво . 

# 118
От няколко години имам проблеми с корема. След всяко хапване следва подуване и неприятно усещане долу от ляво. Все едно дебелото ми черво е живо. Постоянно къркори. Ходих на какви ли не изследвания, гастроскопия, ректоскопия и какво ли още не. И все ми казват - нищо ти няма. В началото свалих около 10 кг., имах постоянна диария и не виждах никакъв начин това да се промени. Спазвах и строги диети, като за около половин година ядях само варен ориз, варени картофи, варено месо, печени ябълки... Освен че се движех на автопилот и нямах почти никаква сила за нищо ефекта не беше кой знае какъв. Чел съм доста за СРДЧ, колити, гастрити и навсякъде пише, че лечение няма. Сега съм доста по - добре. Пак от време на време дебелото ми черво "оживява" , но в сравнение с преди си е направо песен. Препоръчвам на всички с проблеми като мойте да пробват следното:
1 ч.л. пчелен прашец се разбърква в 3 с.л. кисело мляко. Оставя се да престои поне 3-4 часа и се изяжда един час преди ядене. Като за сутринта прашеца и киселото мляко се смесват още от предишната вечер. Към тази схема добавете и пробиотик. Аз лично пия Лактофлор на капсули заедно с пчелния прашец и киселото мляко. При непоносимот към пчелни продукти, може да заместите пчелния прашец с 1ч.л. ябълков пектин разтворен в 1 чаша ябълков сок. Ако имате проблеми с разбъркването може да ползвате пасатор, иначе се получават бучки. Трябва да се получи хомогенна смес с гъстотата на боза. Тази смес се изпива 1/2ч. преди ядене, като Лактофлора се приема заедно с нея. Избягвайте бобови храни, люто, зелени салати, гъби, пр.мляко, сметани, репи, агнешко и др. трудно смилаеми храни. НЕ се оставяйте заболяването да стане главна мисъл в ежедневието Ви. Горе главата и успех на всички!

# 119
  • Бургас
pupiburenoseca,много пъти съм писала,но никой не ме взима на сериозно,не че преди да се влоша до там,че да не мога да хапвам нищо и аз не правех така,но ще пиша пак,на много места се дава грешна диета и по сайтове и от диетолози,затова е и хронично.
Давам линкове към специфичната въглехидратна диета на английски,за който не знае в гугъл има преводач,по азбучен ред позволени и вредни храни и защо са такива
http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/listing/A/
и два сайта на български,които са взаимствали от горния,но са синтезирали информацията
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/11/blog-post_30.html
http://ohboli.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1% … %D0%B0%D0%BB.html
диетата е много строга и много хора като започнат да се чустват добре и спират да я спазват,но се надявам да има и такива ,на които ще бъде полезна,с всеки нов продукт трябва да се внимава
ядки,чак след 6-тия месец на диетата,месо без Е-та.Т.е. Свинско от месерници,пилешко охладено или на лудогорско пиле.Има още много други неща,но ще пиша пак ако има интерес

И да  pupiburenoseca,права си че пробиотиците са много важни в нашия случай,както и имуностимулацията

Общи условия

Активация на акаунт