Не мога да се отърва от колита

• 398 650
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 165
mis_val kolko dni beshe gore-dolo v tova polojenie s chesto xodene do toaletna #Crazy i taka li zapochvash kakto pishe s izvara ili qitca za zakyska, pileshko za obed i t.n..Kolko dni se xraneshe taka predi da vkarash nesho drygo.Izvinqvai za mnogoto vaprosi no mi e po spokoino i i imam poveche kyraj taka kato znam che nqma da sam samo az na tazi dieta,pak i ti veche si probvala i imash podobrenie.Inache piq i Lactoflor pix no sprqx propolis.Neznam dali da zapochna pak  propolisa?

# 166
  • Бургас
mis_val kolko dni beshe gore-dolo v tova polojenie s chesto xodene do toaletna #Crazy i taka li zapochvash kakto pishe s izvara ili qitca za zakyska, pileshko za obed i t.n..Kolko dni se xraneshe taka predi da vkarash nesho drygo.Izvinqvai za mnogoto vaprosi no mi e po spokoino i i imam poveche kyraj taka kato znam che nqma da sam samo az na tazi dieta,pak i ti veche si probvala i imash podobrenie.Inache piq i Lactoflor pix no sprqx propolis.Neznam dali da zapochna pak  propolisa?
gaaalkaa,аз от една година редувах разтр. със запек,после започна само разтр.,а след празниците ,когато се влоших ходех по около 4 пъти на ден,но колкото и пъти да ходех както писах по-нагоре все имах усещане,че ми се ходи постоянно,да не говорим,че ако имах газ-ве дори тогава се получаваше нещо като
Скрит текст:
изпускане на ф-лии
  ,бях много изтощена,нямах сили за нищо.
Аз не започнах с извара,защото тогава ми се получи и проблем с млечните.Писах по-горе,но пак ще повторя.Лично аз започнах с вар.пил.месо+вар.пасирани моркови,когато преценя ядях и банани,предимно сутрин на гладно без нищо,сутрин на гладно пробиотик и след около час храната.Така изкарах няколко дни,после въведох варена тиква,но сега почти няма.Според мен виж хубаво списъка с позволените храни и почни с варено или печено пилешко месо,овкусено най-много със сол,като е добре да си копуваш охладено,а ако е замразено,задължително да е без Е-та+варен зеленчук според сезона,вече някъде има и тиквички на по-поносима цена.Аз гледам да включвам вече и мазнини към менюто си,защото само от месо и зеленчуци има опасност от калциране,но мазнините по-нататък,защото те също могат да спомогнат за разтр-во.за мазнини аз ползвам маслини,зехтин,шарлан,тахан,масло-82масленост.Лично аз съчетавам храните по Зонарната таблица http://www.vzonata.com/Tablica.htm  ,като в началото не спазвах грамажите,докато се стабилизирам.
Тези дни  примерно ядох 80гр.пил.месо+1банан и така 4-ри хранения в 9:00;12:00;15:00;18:00.
Вода пия половин час преди хранене,не по-рано от два часа след хранене.
Надявам се да съм била достатъчно подоробна,но ако имаш и други въпроси питай.Според мен е най-важно сама да си определиш кои продукти как ти действат.Записвай си какво ядеш и как ти действа,аз така правя от скоро.

# 167
Blagodarq ti mnogo Simple Smile

# 168
  • Бургас
 gaaalkaa,а книгата която ти имаш на български ли е и има ли рецепти?

# 169
Da na angliski e i naistina ima mnogo retcepti daje onzi den si pravix da opitam cheesecake no ne mi xaresa osobeno tova sladko i soleno.Kofti e che v knigata ne pishe koga dadeno qstie se konsymira.Vsichko koeto stava kato keks ili podobno se pravi ot bademovo brashno ili na sdno mesto pishe i orexovo.Ako se interesyvash bix mogla da opitam da skaniram tazi chast ot knigata i da ti q izprata na emal poshtata.Shte mi bade malko trydnichko da ti gi napisha.Niwma smisal da si q kypyvash zashtoto osven retceptite ostanalata chast e gore dolo kato v onzi lin zdrave ili podobno.Kazvam ti go zashtoto ne e eftina az q kypix to ebay za okolo 18 paynda,kato tam beshe nai eftina.

# 170
  • Бургас
gaaalkaa,за чийзкейка е важно да си обезсолила продуктите,разбира се ,че солено сладко не е добра комбинация.За това бадемово брашно и аз се чудя,че в сайта не пише нищо,ти пробва ли вече.Аз съм от Бургас и тук съм чувала,че има ,но не съм търсила още.А книгата си е скъпичка наистина,няма да я търся,то и без това засега много малко продукти ми понасят.
  bouquet

# 171
Една позната също има проблеми с подуването на червата и е започнала 90 дневната диета , казва , че и помагало . От днес и аз я започнах .

# 172
  • Бургас
Една позната също има проблеми с подуването на червата и е започнала 90 дневната диета , казва , че и помагало . От днес и аз я започнах .

Възможно е, защото при нея идеята е да не се смесват различни видове храни. Ако имаш недостиг на храносмилателни ензими факта, че приемаш храна от един вид /въглехидрат, белтък и пр./ определено е добре. На мен ми прави впечатление, че ми става най-зле на корема като ям различни неща наведнъж.

# 173

Възможно е, защото при нея идеята е да не се смесват различни видове храни. Ако имаш недостиг на храносмилателни ензими факта, че приемаш храна от един вид /въглехидрат, белтък и пр./ определено е добре. На мен ми прави впечатление, че ми става най-зле на корема като ям различни неща наведнъж.
90-дневната съм я правила преди 2 години и отслабнах с 5 кг . обаче тогава не ми се подуваше корема

# 174

При мен също се появява проблема, когато се смесят повече храни независимо колко е малко тяхното количество. Случвало ми се е от 5 бр. бадеми да ми се подуе корема, което е много неприятно. Споделям мнението, че трябва да се спазва хранителен режим, който се състои от разделно хранене. За тези, които не са информирани за групите хранителни продукти, могат да прочетат този материал: http://www.bb-team.org/articles/999_razdelno-hranene-kakvo-tryab … -da-znaem-za-nego

# 175
  • Бургас

При мен също се появява проблема, когато се смесят повече храни независимо колко е малко тяхното количество. Случвало ми се е от 5 бр. бадеми да ми се подуе корема, което е много неприятно. Споделям мнението, че трябва да се спазва хранителен режим, който се състои от разделно хранене. За тези, които не са информирани за групите хранителни продукти, могат да прочетат този материал: http://www.bb-team.org/articles/999_razdelno-hranene-kakvo-tryab … -da-znaem-za-nego

От ядките и мен ме боли корем, защото са трудно смилаеми.

# 176
Ядките се накисват за една нощ във филтрирана вода, тази вода се изхвърля, изплакват се добре , подсушават се и тогава се ядат без проблем.

# 177
Току-що четох в един форум , някой си се оплаква , че при много доктори много изследвания правил , но нищо не му помогнало . Последният доктор му изписал мезимфорте и му казал да не яде черен хляб и др. газообразуващи . Друг един му отговаря , че мезимфорте и диета няма да му помогнат и че той пил креон , което е фермент и се оправил .
Ще взема и аз да пробвам  ooooh!

# 178
Току-що четох в един форум , някой си се оплаква , че при много доктори много изследвания правил , но нищо не му помогнало . Последният доктор му изписал мезимфорте и му казал да не яде черен хляб и др. газообразуващи . Друг един му отговаря , че мезимфорте и диета няма да му помогнат и че той пил креон , което е фермент и се оправил .
Ще взема и аз да пробвам  ooooh!

Аз също един месец приемах Креон, но в същото време спазвах и определена диета. Не консумирах тестени, сладки и солени храни. Имах значително подобрение, но не разбрах дали всичко това беше от диетата или от лекарството. Лекарката ми каза, че лечението е комплексно.

# 179
Аз пък не разбирам идеята човек да се тъпче с всякакви възможни боклуци, наречени храна, и после с още боклуци под формата на лекарства, за да неутрализира вредата от първите боклуци.
Просто е.Проблемите със стомаха основно са от храната.
Установете коя храна/храни ви ги създават и просто я изхвърлете от менюто си.
Така нито ще имате проблеми , нито ще се чудите какви още гадости да пиете...

Общи условия

Активация на акаунт