Не мога да се отърва от колита

• 398 508
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, страдам от колит вече 3 година и каквото и да ям не мога да напълнея. Ходя до тоалетна минимум 2 пъти дневно. Бихте ли ми казали има ли някой, който се е излекувал и после е успял да напълнее и е нормализирал дефекацията? Благодаря!  Heart Eyes

# 586
  • София
Здравейте, страдам от колит вече 3 година и каквото и да ям не мога да напълнея. Ходя до тоалетна минимум 2 пъти дневно. Бихте ли ми казали има ли някой, който се е излекувал и после е успял да напълнее и е нормализирал дефекацията? Благодаря!  Heart Eyes

Да, опитайте с бирена мая - подпомага напълняването.

# 587
страдам от колит вече 3 година и каквото и да ям не мога да напълнея

Ензими и пробиотици взимаш ли ? Някаква хранителна алергия имаш ли ?Стрес има ли ?

За бирената мая трябва да видиш как ще ти се отрази.

# 588
Здравейте, опитвам се да се храня здравословно, приемам пробитоци и се боря с една бактериална вагиноза - течения, сърбежи и болки във влагалище и гинеколозите ми казват, че трябва да си подсиля имунитета, но как да стане като не мога да напълнея  Shocked... Много е неприятно. Изследвала съм хормони - не е от това. Иначе с колита се сдобих и когато се сдобих с тия бактерии във влагалището и мисля, че са навързани нещата. Все съм на витамини и все ми е отпаднало. Вече и нзм при кой гинеколог да ходя с тия бактерии, казват ми че нямам полово- предавани болести, а само нарушена флора и докато не си подсиля имунитета няма как да се преборя с дисбактериозата. Съжалявам за объркания пост, просто вече съм много отчаяна и не знам какво да правя  Rolling Eyes Cry

# 589
Хобитка, когато те чета, не знам защо се сещам за ешерихия коли, която може да се нагнезди в коя ли не част на тялото ни  Sad и е страшно упорита. Не че ти поставям диагноза, а просто правя паралели. И според мен са ти свързани заболяванията  Peace

Пробвай с прополисов разтвор-ако проявиш постоянство, мисля, че ще успееш да се подобриш  Peace

# 590
Кливия, да чукна на дърво само това не са ми изолирали при изследванията! Иначе са ми излизали ентерококи фекалис, стафилококи епидермидис, клиебсела... Просто като изпия антибиотика по антибиограмата убивам едната бактерия и хоп на нейно място идва друга. Няма край тази дисбактериоза и не се повлиява от никакво лечение. Сега пия клеева тинтура и ям една супена лъжица мед с една капка масло от чаено дърво с канука и манука в нея. Исках просто да попитам дали има някой който е успял да напълнее, че аз все не мога #Crazy и от това ходения по гинеколози и кожни лекари, ред не ми остава  да ида и на гастроентеролог, че да ми види тоя стомах  Laughing еее излях си мъката и тук.. Който има сходни проблеми с моите или е преминал през това да заповяда да ми пише! Отворена съм за всякакви съвети по темата! Всичко хубаво на всички и бъдете здрави,защото няма по - необходимо нещо от здравето!  newsm51 newsm51

# 591
Що се отнася до антибиотиците те влияят, но негативно Simple Smile Познавам човек с хронична кандидоза, а има и дълга тема и мнението е такова за съжаление. Антибиотиците понякога не помагат. Из интернет съм чел за разни хора, които са се излекували с хомеопатия , но добър хомеопат според мене трябва много да се търси и трудно се намира не невъзможно разбира се. А на тебе като са ти изследвали вагинален секрет изследвали ли са флората за немога да се сетя в момента , но някаква млечнокисела бактерия ? Ако я няма тази полезна млечно-кисела бактерия естествено там ще се загнездват вредни бактерии. Вредните бактерии винаги ги има , но когато са в малка концентрация и не образуват колонии, а само добрите бактерии образуват колонии всичко е наред. Има такъв мехлем с полезни бактерии, който се прилага вагинално. Казва се Санагел. Освен това има и храни, които допълнително подхранват тези инфекции. Например съм чел за сладкото, но не мога да кажа по-конкретно. Има и храни, които нарушават алкално-киселинния баланс в организма, а лошите бактерии им е добре в киселинна среда.

Години наред съм страдал от това, че килограмите ми са малко. Установих преди 10 години, че имам хранителна нетолерантност към глутен, освен към прясното краве мляко. Към кашкавал не. С времето избягвах доста храни,свързани с глутена и прясното мляко. Ходя отвреме навреме на Вега тестове от колективните оферти за пазаруване. Нямам им на 100% доверие, но съм доволен и имаше ефект. Качих едни 6-7 кг.

# 592
Хобитке, махай захарта (но супер сериозно) и маята. Взимай пробиотик и ще усетиш промяна.

# 593
Здравейте, искам само да ви кажа аз как се излекувах от колита и дай Боже да е завинаги, защото съм страдала години от него и знам колко зле се чувства човек. Преди 2 години започнах да пия Прополис. В началото чист прополис (от хора, които произвеждат мед). Пие се сутрин по едно грахово топче с топла вода или мляко. Може и да се пие клеева тинктура. Има я в аптеките. По 20 капки сутрин и вечер. Да чукна на дърво не съм имала почти никакви проблеми. Е, разбира се не ям и не пия забранени храни като алкохол, безалкохолни, бобови храни и всичко, което дразни стомаха. Природата е дала лек за всяка болка. Просто трябва да го открием. Успех! 

# 594
  • Лондон
Пие се сутрин по едно грахово топче с топла вода или мляко. Може и да се пие клеева тинктура. Има я в аптеките. По 20 капки сутрин и вечер. 

Salsera  , чудесно е ,че си намерила твоето лечение!

Пробвала съм , топче прополис да смуча при болно гърло.Ами залепва ми  по небцето и си мисля,че ако го глътна ,ще ми остане в стомаха.(не че, прополиса ми е излекувал гърлото де). А за клеевата тинктура ..... май трябва да опитам с воден извлек.Ако ,знаете как се прави и как се пие ,моля напишете ми.  baby_neutral

# 595
ЕМСИ, няма да ти залепне за стомаха, то затова се пие с топло мляко или вода за да го разтвори по-бързо, а и млякото създава алкална среда ( ако не се лъжа). Това са ми го казали медари, които от години така го пият. Иначе и аз имах притеснения, че по-бавно ще действа топчето, от тинктурата и затова ги замених. Клеевата тинктура е 30 % разтвор и обикновено се пият м/у 10- 30 капки във вода, сок, чай. Но действа. Пробвай. Може само да ти помогне. А и прополиса има уникални свойства, можеш да прочетеш в интернет за колко неща помага. Успех Simple Smile

П.С. Чистия прополис не се смуче или дъвче, защото много залепва. Иначе съм си слагала топче прополис на болен венец и след минути спря да кърви, но не го дъвчи или смучи, защото е много силен.

# 596
На мен пък ми помага при болно гърло прополиса  Peace

Вече от години не купувам таблетки за гърло, а вкъщи и в бюрото на работа си държа прополис и само него смуча и мотам из устата в продължение на часове- ефектът е поразителен  Simple Smile

# 597
Предната събота ходих на квантов тест . И се оказа , че нямам колит , а слаба перисталтика на стомаха и дисбактериоза . Трябвало да пия пробиотици .... Въпреки , че пих без успех

Сега да докладвам как върви диетата . 6м./23 кг. обаче напоследък свалям само по 100 гр. на седмица . По прибра ми се корема , но още иска . На скенера се оказа , че целият ми храносмилателен тракт е чист и холестирол и др. нямам .

# 598
  • Лондон
Предната събота ходих на квантов тест . И се оказа , че нямам колит , а слаба перисталтика на стомаха и дисбактериоза . Трябвало да пия пробиотици .... Въпреки , че пих без успех

Сега да докладвам как върви диетата . 6м./23 кг. обаче напоследък свалям само по 100 гр. на седмица . По прибра ми се корема , но още иска . На скенера се оказа , че целият ми храносмилателен тракт е чист и холестирол и др. нямам .

Браво ! Поздравявам те за този резултат ! С радост ,те прочетох няколко пъти.
,
Аз, това  , никога няма да го постигна .И като прочета ,че някой е успял , много се радвам.

Сега се чудя ,какъв пробиотик да си везма.  Ако някой може да ми препоръча ,кой от тези

http://www.hollandandbarrett.com/search?query=probio&isSearc … ue#totalNumRecs=4 ,знам ,че тук

пишат запознати с пробиотиците.

# 599
Опитай с елбифид на сибирско здраве,на мен ми помогна а когато намалих и стреса всичко се оправи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт