Не мога да се отърва от колита

• 398 565
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 645
При мен проблемите се отключиха в резултат на вирус, сигурна съм. Не е от стрес.
И аз се чудя какво да ям - вчера цял ден съм яла само два пакета солети и половин литър сок от моркови, плюс чай от кантарион. Добре беше, само през нощта чувах гадните шумове от червата. Но не може непрекъснато да се кара така. Сигурно други системи ще се разболеят от недостиг на хранителни вещества.

# 646
  • Варна
Това е невярна болест. На пръв поглед си здрав, обаче само ти си знаеш как се чустваш като парцал с тези неприятни, а някой път непоносими болки, колики, движения.
Аз например редувам запек с разстройство, което ме хвърля от една крайност в друга. Отделно ми прилошава като се храня, но ми е още по-зле като не се храня, та това с гладуването не мога да приложа. Абе половин човек се чуствам. Знам че има и по -лоши болести ама като съм в криза ...

# 647
От личен опит мога да кажа, че при мене лоша роля играе преяждането, обилната вечеря с преяждане и лягането ми веднага след хранене.

# 648
JenniferLopez, много си права - уж сме здрави, а всъщност не сме... Как да го обясня да доктора ми това... Mr. Green Той твърди, че едва ли не нищо ми няма и даже и едни хапчета за газове в стомаха не ми изписва..(тук да кажа, че всичко се взема с рецепта от аптеката... ooooh!).. А то когато си в криза е нещо страшно... Вие имате ли бели налепи по езика сутрин след ставане? Аз отскоро се сдобих и с това когато съм в криза... Вече се чудя дали това не са гъбички в стомаха или по хранопровода, от антибиотика или е в резултат на самото лошо храносмилане... Пия ензими след хранене и пробиотици и те не помагат... Sad

# 649
Имам си бели налепи постоянно и искам да ги махна , но не знам как и с какво.

# 650
Дааа това с налепа по езика е много неприятно... Интересно когато пия антибиотик и изчезва, явно е от някакви паразити в стомаха... newsm78 Трябва да се прави прочистване на организма от паразити, имаше една такава тема тук във форума, трябва да я намеря... Thinking

# 651
Вчера гледах и едно видео с д-р Мария Папазова . Според нейната специалност - епигенетика най-страшната болест е склерозата , а всички други са следствие .
Това , което ми направи впечатление е че и тя не отрича ориза , но също е против захарта , скорбялата, маргарина  ... спирате ги и край на колита
https://www.youtube.com/watch?v=U1avvt1iPLc
Доц. д-р Мария Папазова: Епигенетика – новата наука на свободата и личната отговорност

# 652
Ето ме и мен тук.Изчетох цялата тема с много съчувствие и състрадание към всеки един от вас "колеги".
Да споделя и моята мъка.И дано намеря утеха и съвети.Както и съм готова да отвърна със същото.
Преди година и един месец родих момченце със секцио.Бременността ми беше кошмарна.Наложи се да ми направят коремна операция в четвъртия месец.Бременна и уплашена легнах под ножа,за да отстранят огромна киста на левия яйчник,появила се от хормоните на бременността.Треперех за рожбичката си,имаше риск да не преживее операцията Sad ,но другата алтернатива беше пукане на 9 сантиметрова киста,която ми причиняваше нечовешки болки.И съответно перитонит и два погубени живота.Преживяхме операцията с моя малък герой.Страдах много от болки,но търпях.После се появеха бъбречни кризи,следоперативна пневмония,от която едва не умрях,заради ограничените възможности за лечение предвид бременността.Всичките месеци бременност лежах прикована на легло в болници.Сълзи,болка,скръб,надежда,борба...И така синчето ми се роди в седмия месец със секцио по медицинсщи причини.
След това започна ада,който ми отне щастието да изживея толкова прекрасни мигове с рожбата ми.Започна се с постоянна болка в лявото подребрие и запек.Месец след секциото за капак ме оперираха и от апандисит.След операцията пих доста антибиотици защитно.И месец след това получих диария и попаднах в Инфекциозно отделение,където се отхвърли да има бактериален произход.Предположиха дизбактериоза.От тогава,че до днес съм непрекъсната болка в дясното подребрие,която понякога ирадиира към гърба,кръста и слабините.
Направих два скенера,две колоноскопии,пет гастроскопии за година време.Заключенията: гастрит,колит,общо смъкване на органи(най-вече стомах и дебело черво),твърде удължен и нагънат ход на сигмоидното черво(долихосигма),жлъчка пълна с шлака.
Редувам запек с диария(един път дневно),но най-често диария.Станах 39 кг.
При поредното влизане в болница за изследвания преди месец и половина ми правиха Ентероклиза(вид виртуалта колоноскопия) и се установи тънкочревна инвагинация(навлизане на черво в черво,с опасност от чревна непроходимост).Веднага ме изстреляха за операция(четвърта за година време  Sad  ) При операцията това съмнение се отхвърлило,но откриха масивно срастване на дебело черво за черния дроб.Което е отстранено.И би следвало да се чувствам добре.
Да-но не! Sad Продължавам да се гърча от  болки в дясното подребрие,към гърба и слабините.Понякога и отляво.Коремът ми се поддува,курка,боли,червата ми са като живи.
ДУШАТА МЕ БОЛИ,защото през тази година от един здрав,щастлив човек се превърнах в развалина и не можах да се радвам на най-прекрасните мигове с РОЖБАТА ми.Съсипаха се покрай мен и близките ми.Свекърва ми основно гледаше бебето.Мъжа ми помагаше колкото може.В миговете,когато не бях по болници се грижех за рожбата си през сълзи от болка и ужас.След толкова много страдания психиката ми се разби.
Гастроентеоролозите се  чудят какво точно ми е...Диагноза нямам(освен гореизброените).Но не се знаело от какво са ми страданията...
Мили хора,помогнете със съвети и предположения! Подозирам,че през цялото време е било колит,или СРСЧ.
Не се самосъжалявам.Описах всичко подробно,за да дам пълна картина,а и за да ми олекне от споделеното.
Готова съм да се боря!
Едно малко човече чака и се нуждае от своята здрава мама!

# 653
На първо време мисля , че трябва да започнете детоксикация с вода  : на 2 ч. по 1 ч. ч. вода .
После е важно да закусите . Най-добре ако си намерите домашно кисело мляко . Сутрин и вечер по 1 ч.ч. разбъркано с 2 с.л. ленено семе .
Също така сутрин : 2 варени яйца , 2 с.л. зехтин и 2 с.л. сусамов тахан
Другите хранения да представляват сурови ядки , пресни сезонни зеленчуци и плодове .
Цинарикс 3 пъти по 1 хапче при хранене
Задължително в храната (салата ) по 1 ч.л. дневно - сол
Да се забравят всички сладкиши , захари , масла , маргарини ...
Сирене и извара - само ако са домашни

Изобщо предполагам , че първо бременността ви е блокирала жлъчката ( което се случва с 99% от жените) и второ имате алергия към консервантите  .
Това , че ви боли от ляво под ребрата означава , че и далака е зле - сигурно имате анемия , оправете я за да може да се подпомогне по този начин и далака и имунитета .
Спиране на антибиотиците .
Пиене на билки : опитайте сироп от бъз , но да е с мед не със захар , също така джоджен , мента , копър , коприва , прополис , къпини , пъпеш , диня , червени чушки , канела ...- разни полезни и природни продукти
Също така никаква царевица и ориз , хляб и брашна , корнфрекс и подобни
Може : боб , нахут , леща , грах повече на салати със повечко зехтин
Никакво олио - олиото не било неутрализирано и имало вътре химически остатъци и затова боли корем от него
Може и да се пие сутрин по 300 мл. топла вода с 1/2 ч/л. хлябна сода 

Тази диета поне една седмица я опитайте задължително , а после както си решите ...по принцип епидермисът на черва и стомах се сменя за 5 дена ...

# 654
На първо време мисля , че трябва да започнете детоксикация с вода  : на 2 ч. по 1 ч. ч. вода .
После е важно да закусите . Най-добре ако си намерите домашно кисело мляко . Сутрин и вечер по 1 ч.ч. разбъркано с 2 с.л. ленено семе .
Също така сутрин : 2 варени яйца , 2 с.л. зехтин и 2 с.л. сусамов тахан
Другите хранения да представляват сурови ядки , пресни сезонни зеленчуци и плодове .
Цинарикс 3 пъти по 1 хапче при хранене
Задължително в храната (салата ) по 1 ч.л. дневно - сол
Да се забравят всички сладкиши , захари , масла , маргарини ...
Сирене и извара - само ако са домашни

Изобщо предполагам , че първо бременността ви е блокирала жлъчката ( което се случва с 99% от жените) и второ имате алергия към консервантите  .
Това , че ви боли от ляво под ребрата означава , че и далака е зле - сигурно имате анемия , оправете я за да може да се подпомогне по този начин и далака и имунитета .
Спиране на антибиотиците .
Пиене на билки : опитайте сироп от бъз , но да е с мед не със захар , също така джоджен , мента , копър , коприва , прополис , къпини , пъпеш , диня , червени чушки , канела ...- разни полезни и природни продукти
Също така никаква царевица и ориз , хляб и брашна , корнфрекс и подобни
Може : боб , нахут , леща , грах повече на салати със повечко зехтин
Никакво олио - олиото не било неутрализирано и имало вътре химически остатъци и затова боли корем от него
Може и да се пие сутрин по 300 мл. топла вода с 1/2 ч/л. хлябна сода 

Тази диета поне една седмица я опитайте задължително , а после както си решите ...по принцип епидермисът на черва и стомах се сменя за 5 дена ...

Благодаря за отговора t_ !
Трябва да се пробвам с детоксикация.Проблемът е,че при моите 39кг.(при доста усилено,но съобразено хранене) не знам как би ми понесло.
По отношение на жлъчката правила съм многократни изследвания на ензими-в норма.Единствено ехографски се вижда шлака.
Тези дни при мен е кошмар-болки в лявото подребрие,понякога и в дясното,втрисане,колики,куркане и газове...
От вчера започнах билкови отвари от лайка,копър,живовляк+клеева тинктура.За сега без резултат.
Някой пробвал ли е Сребърна вода? Четох за приложението и при колит и гастрит.

# 655
Моя позната получи болки в корема, диария и температура след секцио и 6 месеца не можаха да открият какво ѝ има. Накрая я вкараха във военна болница, слагали са ѝ 2 антибиотика и се оправи.

# 656
Моя позната получи болки в корема, диария и температура след секцио и 6 месеца не можаха да открият какво ѝ има. Накрая я вкараха във военна болница, слагали са ѝ 2 антибиотика и се оправи.

Радвам се,че се е оправила!
Това е период,когато сме най-нужни на децата си.
Именно това ме убива.Пропуснах толкова мигове с детето си.
Но да не разводнявам темата за колита.
Странно,но от два дни пия лайка,копър и живовляк+клеева тинктура и болките станаха доста по-силни.Не знам къде греша...Как е при всички вас с билките?

# 657
Не се притеснявайте , тази диета я карам 10-ти месец . Само хапчетата вземам от 2 . Резултата е добър ... Даже имам като бонус от 2 седмици подобряване на обонянието. Чак не мога да повярвам , че е възможно  Peace

# 658
Не се притеснявайте , тази диета я карам 10-ти месец . Само хапчетата вземам от 2 . Резултата е добър ... Даже имам като бонус от 2 седмици подобряване на обонянието. Чак не мога да повярвам , че е възможно  Peace

Логично е...изчистването на органите,клеткити и тъканите,води до подобрение на сетивата.
Освен всичките екстри като коремна болка,куркане и газове-днес съм с температура и втрисане.Не мога да преценя вирус ли е,или е част от картинката на стомашно-чревните проблеми...
Колко ще е хубаво някой да се похвали с подобрение!

# 659
  • Варна

Логично е...изчистването на органите,клеткити и тъканите,води до подобрение на сетивата.
Освен всичките екстри като коремна болка,куркане и газове-днес съм с температура и втрисане.Не мога да преценя вирус ли е,или е част от картинката на стомашно-чревните проблеми...
Колко ще е хубаво някой да се похвали с подобрение!

Koгато имам криза не само втрисане, но и се потя-студена и топла пот. Става ми страшно студено. Така че да част от картинката е. И вирус да е минава и заминава, но тези болести на стомашно-чревния тракт са много упорити. Всичките лекаря, при които съм ходила ми казаха - приеми го, това е, няма лечение има облекчение от време на време, и няма страшно има къде къде по-страшни болести. Да ама за теб болеста си е на 100% и само ти си знаеш как нямаш сила за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт