Не мога да се отърва от колита

• 400 327
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 675
Пепсинът мисля, че е ензим, който спомага за разграждането на храната.

Ананас, киви и манго не са типичните бг плодове. И ... това, че има такава статия, не значи, че една ябълка помага по-малко от тях за храносмилането  Wink Просто вестникарите сменят от време на време плодовете, за да има нещо ново да четем.

# 676
Прочетох малко от коментарите и видях, че на съм единствен. Аз се справих в кризисна ситуация с режим на хранене след 19,00 никакво ядене само вода и чай и само варено и печено без мазнотийки.  и много течности и най важното сутрин на гладно чаша вода с половин прецеден сок от лимон. ( Подчертавам прецеден, тък, като люспите дразнят стомаха) . Но страхът си остана,м дали няма да ме хакне някъде по пътя дивият зов за великата фаянсова стена. Година и половина по -късно отново се разярих, нередовното хранене и напрегнатият живот връщат лентата. Няма да се излекуваме, но можем да контролираме положението.  #2gunfire

# 677
  • София
Аз последните две седмици бях много зле - почни ежедневно разстройство.
Почнах да пия пробиотици и закрепих положението.

# 678
Здравейте на всички  Hug Аз незнам дали съм за вашата тема, но при всички случаи информацията и съветите, които давате ще са ми полезни.

Моята история е отдавна. Откакто се помня имам проблеми с червата - болки, спазми, газове. Но допреди известно време тези симтоми ту се появяваха, ту изчезваха. Нещо като кризи - един ден ги имам, на следващия не. Помагаха ми спазмалгон, бусколизин, дегазин, чайове разни, много ми помагаше да легна по корем за известно време. Освен това от дете съм с нередовно ходене по нужда. Веднъж на няколко дена. Като за мен това си беше съвсем нормално, рядко съм имала запек в истинския смисъл на думата.
От близо година обаче започна кошмарът. Всичко започна с куркане на червата. Из целия корем и стомах, не можех да определя коя точно част къркори - дали стомах, дебело черво, тънки черва... С течение на времето това куркане прерастна в зловещо процеждане, пукане, бълбукане и движение из целия ми корем - все едно нещо се движи вътре. Постоянно! След като съм се нахранила или без да съм яла, няма никакво значение, на работа, в нас, вечер преди сън, сутрин след като се събудя, нон стоп къркори и се процежда. Започнаха и болките с подуването, чувството че имам газове, а не мога да ги изпусна. И така до днес, вече всеки ден съм зле. Постоянно съм подута, не ми остана какво да нося - всичко ми е тясно в корема, а широко в краката, защото иначе съм слаба. Постоянно съм с разкопчано копче на дънките. Веднага след хранене куркането и бущуването в червата се усилва неимоверно много, все едно нямам стомах и цялата храна се изсипва направо в тях. Болката е толкова силна, че всяко нещо, което ме притиска ми е кошмар, включително бикините или ластика на анцуга например.  Всеки ден съм болки, вече ясно усещам и движение и болка по хода на дебелото черво в ляво. Ходенето до тоалетна е без позив, едва ли не насила, защото трябва. И така, мога още много да пиша, но в общи линии това е положението. Всичко това ми пречи да живея нормално, да ходя на работа, да съм полезна за сина си. За капак имам и една камара придружаващи болежки и болести.
Дълго време отлагах ходенето на лекар. Миналата седмица вече отидох на гастроентерелог, който обаче само ме опипа по корема, каза че проблема ми бил от нередовното ходене до тоалетна и ми изписа ензими. Даже на ехо не ме погледна. Вика ме пак след 10 дена. По принцип се ужасявам от мисълта да ми бъде направена колоноскопия, но вече и това си мисля - да намеря някъде, където я правят с упойка и да отида.
Ами това, споделих си болката с вас.
Изчетох де що намерих из нета за тези симтоми и съответно се наплаших ужасно много с всичките страшни болести, на които са признак. То дето не ми е добре физически, ама вече и психически ще изперкам с тези мисли  Crazy. И в този ред на мисли искам да ви попитам, тези които имат поставена диагноза колит на всички ли ви е правена колоноскопия или иригография, или какво?

# 679
Здравейте на всички  Hug Аз незнам дали съм за вашата тема, но при всички случаи информацията и съветите, които давате ще са ми полезни.

Моята история е отдавна. Откакто се помня имам проблеми с червата - болки, спазми, газове. Но допреди известно време тези симтоми ту се появяваха, ту изчезваха. Нещо като кризи - един ден ги имам, на следващия не. Помагаха ми спазмалгон, бусколизин, дегазин, чайове разни, много ми помагаше да легна по корем за известно време. Освен това от дете съм с нередовно ходене по нужда. Веднъж на няколко дена. Като за мен това си беше съвсем нормално, рядко съм имала запек в истинския смисъл на думата.
От близо година обаче започна кошмарът. Всичко започна с куркане на червата. Из целия корем и стомах, не можех да определя коя точно част къркори - дали стомах, дебело черво, тънки черва... С течение на времето това куркане прерастна в зловещо процеждане, пукане, бълбукане и движение из целия ми корем - все едно нещо се движи вътре. Постоянно! След като съм се нахранила или без да съм яла, няма никакво значение, на работа, в нас, вечер преди сън, сутрин след като се събудя, нон стоп къркори и се процежда. Започнаха и болките с подуването, чувството че имам газове, а не мога да ги изпусна. И така до днес, вече всеки ден съм зле. Постоянно съм подута, не ми остана какво да нося - всичко ми е тясно в корема, а широко в краката, защото иначе съм слаба. Постоянно съм с разкопчано копче на дънките. Веднага след хранене куркането и бущуването в червата се усилва неимоверно много, все едно нямам стомах и цялата храна се изсипва направо в тях. Болката е толкова силна, че всяко нещо, което ме притиска ми е кошмар, включително бикините или ластика на анцуга например.  Всеки ден съм болки, вече ясно усещам и движение и болка по хода на дебелото черво в ляво. Ходенето до тоалетна е без позив, едва ли не насила, защото трябва. И така, мога още много да пиша, но в общи линии това е положението. Всичко това ми пречи да живея нормално, да ходя на работа, да съм полезна за сина си. За капак имам и една камара придружаващи болежки и болести.
Дълго време отлагах ходенето на лекар. Миналата седмица вече отидох на гастроентерелог, който обаче само ме опипа по корема, каза че проблема ми бил от нередовното ходене до тоалетна и ми изписа ензими. Даже на ехо не ме погледна. Вика ме пак след 10 дена. По принцип се ужасявам от мисълта да ми бъде направена колоноскопия, но вече и това си мисля - да намеря някъде, където я правят с упойка и да отида.
Ами това, споделих си болката с вас.
Изчетох де що намерих из нета за тези симтоми и съответно се наплаших ужасно много с всичките страшни болести, на които са признак. То дето не ми е добре физически, ама вече и психически ще изперкам с тези мисли  Crazy. И в този ред на мисли искам да ви попитам, тези които имат поставена диагноза колит на всички ли ви е правена колоноскопия или иригография, или какво?

От жлъчката е нямаш достатъчно сок  за да осъществи храносмилането .  Прочети по-нагоре диетата , която спазвам и пий топла вода ...И не яж тестени храни , няма страшно аз 11 месеца не ги ям и съм жива

# 680
Аз също съм със СДЧ след куп изследвания без открита конкретна причина за постоянните спазми и други неприятни симптоми. Имам 2 въпроса - най-добрия у нас диагностик, за да си направя гастро и колоноскопия, имам вече 2 колоноскопии, но се съмнявам в професионализма на лекарите. Вторият ми въпрос е за така нашумелите в последно време смутита, дали някой е пробвал с такива да си набавя витамините, защото те все пак не би трябвало да дразнят толкова, аз от страх се лишавам от всичко, което има разхлабващ ефект.

# 681
От жлъчката е нямаш достатъчно сок  за да осъществи храносмилането .  Прочети по-нагоре диетата , която спазвам и пий топла вода ...И не яж тестени храни , няма страшно аз 11 месеца не ги ям и съм жива

Мисля, че е много смело и безотговорно така да се поставят диагнози - все пак не сме лекари.

Като не ядеш тестени, тогава какво ядеш? И къде е казано, че тестените точно са враг №1 на колита?!?

# 682

Мисля, че е много смело и безотговорно така да се поставят диагнози - все пак не сме лекари.

Като не ядеш тестени, тогава какво ядеш? И къде е казано, че тестените точно са враг №1 на колита?!?

Grinning Аз си бях самопоставила колит , но се оказа , че е обездвижена жлъчка т.е не пуска достатъчно сок .... А иначе до като си мислих че е колит изпих всичко за колит и талията ми си стоеше 125 см. цели 3 години нищо , че  ядях  само хляб , по-късно и само юфка за да не се дразнят червата ....После гледах предаване с д-р Каратай и се разбра , че точно нишестето и захарта са причинители на гастрити , колити , диабети , холестероли и пр....Преди ядях доста но не от глад , а от явно някакви Е-та добавени от не добросъвестни производители . Сега следя храната да по възможност чиста от Е-та ... Вместо хляб , макарони , баници , ориз , картофи , царевица и подобни се набляга на бобови , сурови ядки и плодове и зеленчуци . Задължително сутрин се изяждат 2 яйца . Може да се яде и месо и риба ....

# 683
Значи има едно контрастно изследване с бариева каша. Пие се една бяла каша на гладно и те гледат на рентген. С това изследване на мене ми откриха рефлукс. С него се виждат доста работи. Направете си !

Също се проверете за нетолерантност към определени храни. На мене ми бяха открили нетолерантност към глутен и прясно мляко, които в последствие в определена степен ги овладях.

Мейвис, това къркорене също може да е причинено от хеликобактер-пилори. Направи си кръвен тест в хубава лаборатория.

# 684
Част от нещата за които пиша и на български
http://www.budnaera.com/201503-2/150305000799.html
Члeнът нa Нюйopкcкaтa aкaдeмия нa нayкитe д-р Мария Папазова: Изкуствените млека, отровните меса, хибридното зърно подлудяват гените ни и унищожават имунитета, вceки втopи е с кoлит

# 685
Моето мнение е, че има всякакви шарлатани на този свят, включително една от тях е д-р Папазова, която твърдеше, че може да излекува диабет тип 1  Shocked Яд ме е, че не се намери някой да я осъди за лъжите й. Гледала съм я много пъти и се чудя на наглостта й и непроверените й хипотези  ooooh!

Периодично се явяват всякакви лекари, които твърдят едно или друго. Въпросът е ние кое приемаме и кое не. Аз мога да ви извадя безброй цитати на лекари, които си противоречат-едни казват пийте кафе, други-не пийте. Същото е и за ракията, шоколада, тестените, маята и прочие  ooooh!

Първо талия 125 какво общо има с колит?!? Ако искаш да отслабнеш е едно, ако искаш да лекуваш колит е друго  Peace

Понеже тук в темата четат всякакви хора и и някои хващат вяра на всичко, което се пише като последна инстанция - не яж тестени примерно, това ме подразни, че се раздават съвети на кило, които според мен са и грешни, но ... всеки си има глава на раменете  Peace

Наскоро си спомних, че след колонскопията, лекарят ми изписа Креон и като с магическа пръчка се оправиха нещата.

Сега съм ту добре, ту не толкова, но нямам съществени кризи. Понеже често преяждам, това ми се отразява фатално  Sad Определено след това стомахът дълго страда.

Решила съм пак да подхвана чайовете ежедневно вместо вода - живовляк, жълт кантарион, маточина, мента, равнец, лайка - не ги смесвам, а поотделно чисти. Определено имат ефект  Simple Smile

Желая успех на всички в лечението /по-скоро в поддръжката/   bouquet

# 686
  • София
Аз сама си я поставих диагнозата. Започна се отдавна с едни болки вдясно. Ходих на лекари - яйчници. После на ЖК - с яйчниците всичко е наред. Ехо на коремни органи - всичко е наред. Е, да ама дебелото ми черво е на друго мнение и това си е.
Освен това работех с хранителни добавки и доста медицинска литература изчетох покрай това.

Обаче днес пак съм зле. Sad

Май ще трябва да спра млечните.

# 687

Мейвис, това къркорене също може да е причинено от хеликобактер-пилори. Направи си кръвен тест в хубава лаборатория.

Мой пропуск, че не отучних - правих си изследване за хеликобактер - отрицателно, също паразити, бактерии и гъбички - отрицателни.

Иначе не съм забелязала от някаква конкретна храна да се случват нещата. В смисъл, че един ден ям нещо и няма проблеми, в друг ден след същото нещо имам чувството, че ще гръмна.
А този тест за нетолерантност какво представлява? Това тест за алергия към определена храна ли е?

Някой пил ли е чай от куркума? Вчера си правих чай от живовляк, мента и лайка и реших да сложа лъжичка куркума, понеже четох че е полезна за много неща, включително възстановяване на ензими, за стомаха, за храносмилането. Ииии малко след това като ме почна една болка, само че този път в самия стомах... Боля, боля, след това се смъкна към червата, подух се пак и филма отново почна.  Незнам дали е от чая, но нищо друго не бях яла или пила тогава  Rolling Eyes

# 688
Куркумата е силно противовъзпалителна и силно противогъбична, микробна и прочие. Изтрепва всичко вредно в храната и стомаха  Wink Така че би следвало да ни действа добре  Peace

# 689
  • София
Как се приготвя куркума на чай? Виждала съм само на прахчета, като подправка.

Общи условия

Активация на акаунт