Не мога да се отърва от колита

• 400 319
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 705
Писах в по-предния пост с кое се отличават симптомите при мен и само два поста видях сходни. Ще ти пиша на ЛС.  Simple Smile

# 706
Момичета, приемате ли нови болни? Simple Smile Hug
Аз втори месец се лутам. Имам колит от ученичка, но рядко се проявява. Напоследък ме започна една болка вдясно, от хълбока към корема и назад към кръста и таза. Направих си изследвания- кръв и урина, в урината имах урати. Започнах да си следя урината и на няколко пъти видях кристалчета или песъчинки в нея, не знам какво точно беше, но се виждаше с просто око. Личният лекар ми предписа неоренал, започнах да го взимам, даже отделих две миниатюрни камъчета. Болката обаче не минаваше и като почнах да чета в нета...че като ми се заредиха пред очите едни диагнози, усукани кисти, болни бъбреци, тумор на червата, на панкреаса,  и хукнах за ехография на коремните органи.Всичко останало беше наред, само ми каза, че имам-силно възбудено дебело черво, пълно с газове.
Докторът дажео се  посмя като му разказах какви диагнози си поставих сама Embarassed
Най-интересното е, е като отивах за ехографията, болката ми беше доста силна, бях вдигнала и 38 градуса темепература. Като излязох от кабинета все едно бях нов човек-никаква болка.
После личният лекар ми обясни, че вероятно първоначалната болка е била от  песъчиинките, а вседствие на идиотщините, които си въобразих съм възпалила колита си на нервна почва.
Така бях добре няколко дни, но днес ми е първи ден от цикъла и болката пак ме почна успоредно. Възможно ли е, цикълът да влияе на колита? newsm78
Сега пък почнах да си въобразявам, че може да е гинекологично, нали коремната ехография не включва матка и яйчници. Обаче аз изрично го попитах доктора, трябва ли и на гинеколог да отида, той ми каза-" не, за гастроентеролог сте". Все пак ми гледа обстойно корема, не вярвам ако е видял нещо гинекологично- киста например, да си премълчи. Шеф е на Образна диагностика и има специалност-онкология, така че разчитам на добрия му професионализъм.
И сега се чудя, дали да си пия дуспаталина и еспумизана и да престана сама да си създавам притесненията или да продължа да ходя по други специалисти? Sad

# 707
Може ли да ми препоръчате добър гастро специалист в София?

# 708
Valerina би ли споделила при кой лекар си ходила за ехографията?

# 709
Искам да ви попитам , освен пробиотици ,какви витамини и добавки вземате?

В сезона на настинките ,как се предпазвате и лекувате     

така ,че и  колита да е спокоен.

# 710
Valerina би ли споделила при кой лекар си ходила за ехографията?

Мейвис, аз живея в Бургас, не знам дали ще ти свърши работа информацията.
Докторът сее казва Ясен Грънчаров.

# 711
не ме устройва Бургас, мислех, че за София става въпрос

# 712
София, в ИСУЛ - доц. Ваня Герова, доц. Пенчев, СБАЛ по онкология в София - др. Владимир Драганов, проф. Росен Николов и Д-р Саджаклиев в Свети Иван Рилски. Това са все имена на препоръчани гастроентеролози, не само за ехография на коремни органи, а за диагноза и лечение и на по-сериозни заболявания в тази област.

# 713
Влизам да споделя, че в петък съм записана за иригография. Честно казано страх ме е  Confused
Последната седмица съм зле, такъв бунт, движение и болки  в корема ми...

# 714
Мейвис, кураж! Четох за иригографията, че бях се настроила и аз за скенери, компютърен томограф, колоноскопия, но в група за болест на Крон и УК ме посъветваха да пусна първо фекален калпротектин, който е чувствителен маркер. Докторът и той така прецени, че на база резултат ще реши дали да правим колоноскопия. Днес ми излезе резултата и е отрицателен. Малко си отдъхнах.
Но болките си ги има и почти по цял ден лежа. Червото е силно раздразнено, вероятно от метформина който пия. Такова чудо не е било. С подутина на корема, сякаш херния.  Rolling Eyes Болки, присвивания, издуване, опъване, кошмарно просто. Все се е случвало да се обостри, ама такова чудо не е било.

# 715
Мереленда, опитвала ли си йога упражнения, или някакъв вид медитация?
Аз такива жестоки болки получавам при силно нервно напрежение, когато чакам нещо и се притеснявам, или съм под перманентен стрес.
Тези дни четох някаква информация за колита и много се учудих, че сред изброените видове лечение пишеше и ...психотерапия. Тоест тези симпоми са пряко свързани с нервите.
Лично за себе си забелязвам, че дори и да хапна от забранените за колит храни, може и да не ме заболи. Притесня ли се обаче и болките почват...
Ето, преди да отида на ехографията на коремните органи, едва се домъкнах до кабинета от болки. Предишната вечер до малките часове четох в нета за тумори, за спукани кисти, перитонити, какви ли не глупости. Докато ми гледаха органите пулсът ми сигурно беше 300. Една минута след като излязох от кабинета, успокоена, престана всякаква болка, все едно не е било...

# 716
Valerina, познато състояние и с всички ни е така.  Hug Не съм била чак толкова притеснена сега, или поне не колкото друг път. И аз забелязвам, че ако се унеса примерно да гледам филм и забравям за болката, но в случая сега подутината изскача и ме опъва, пречи ми като се обърна в леглото и поза удобна не можех да си намеря, та в сегашния случай беше по-различно отпреди, когато дори без да намесваме храната, само от притеснение съм имала обостряния на СРДЧ.
Медитация и йога - не. Иглотерапия, мануална терапия, лазер, ток - да. Комплексно имах големи подобрения, макар да прилагах терапиите за друго, но предвид, че се правеше на целия гръбнак, и игли се бучеха по цялото ми тяло, имах подобрения и със стомашните оплаквания. Вероятно защото имах смъквания в таза след фрактура и оттам и спазми в дебелото черво, в пикочния мехур, и след терапиите и наместването логично се случиха и облекченията от болките, и подобряване на здравословното състояние.

# 717
 От кой специалист сте доволни?

# 718
Взех си от аптеката люспи от семената на бял живовляк - никакъв ефект . 10 дена го пия сутрин и вечер , както е инструкцията ...

...............
 В един филм казаха , че вода която е престояла с кремък  , лекувала стомах и диабет  ; със нефрит гуша , нерви и кръвно

# 719
Взех си от аптеката люспи от семената на бял живовляк - никакъв ефект . 10 дена го пия сутрин и вечер , както е инструкцията ...

...............
 В един филм казаха , че вода която е престояла с кремък  , лекувала стомах и диабет  ; със нефрит гуша , нерви и кръвно
10 дена е малко време, според мен. Като знам при СРДЧ традиционните лекарства колко време им трябва да подействат и за колко време ми минава - от 2 до 4 месеца. Та с билки ще се наложи по-дълъг прием, мисля че когато е с цел лечение се пие 6 месеца. Не конкретно белият живовляк, не съм чела за него, не знам за какво се прилага, а говоря за други билки, които съм пила с цел лечение.

Това за нефрита ме заинтригува. Ще прочета сега и аз.

Общи условия

Активация на акаунт