Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на колит и гастрит?
Какви са препоръчителните диетични съвети за хора с колит, гастрит и стомашно-чревни заболявания?
Какви лекарства и алтернативни лечения обикновено се използват за лечение на колит и гастрит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на колит и гастрит?
Симптомите на колита включват постоянни диария, запек, чести дефекации, силни диария, раздразнено дебело черво и често чувство на страх от хранене. Гастритът може да причини стомашна болка, подуване на корема, газове и нередовно изхождане; той също така може да доведе до резултати от кръвни изследвания като ниско ниво на желязо.
-
Какви са препоръчителните диетични съвети за хора с колит, гастрит и стомашно-чревни заболявания?
Препоръчително е да се поддържа стриктна диета, състояща се от храни като ориз, картофи, хляб, постно месо, банани, моркови, лимони, сирене и кашкавал. Освен това е важно да се избягват пържени храни подправки и бобови растения. Препоръките за диета при стомашно-чревни заболявания включват избягване на дразнещи храни като мая хляб и някои ядки. Вместо това се препоръчва консумацията на варено месо, варени моркови, банани и здравословни мазнини. Важно е да наблюдавате реакцията на тялото към различни храни и да избягват тези, които предизвикват отрицателни симптоми. Диетата при гастрит и язва трябва да включва варени картофи ориз леки зеленчуци без ципи и моркови. Препоръчително е да се избягват алкохол цигари газирани напитки джънк храни и консултация с лекар за специална диета.
-
Какви лекарства и алтернативни лечения обикновено се използват за лечение на колит и гастрит?
За лечение на колит и гастрит обикновено се препоръчват лекарства като Duspatalin, Creon, пробиотици, Buscolysin, No-shpa, Spasma-gon и капсули против газове като Iberogaст или Espumi-san. Освен това хранителни добавки като Bi-fidus и чеснови таблетки също могат да се използват за подпомагане на лечението. За лечение на колит и гастрит се споменават различни алтернативни лечения. Сред тях са успокоителни като Sympathyl, пробиотици като Linex и лекарства като Comfortex. Освен това хомеопатични средства като Gastrocinезин и сок от нони са допринесли за подобряване на състоянието на някои от участниците в дискусията.
-
Какви са различните преживявания на хората с колит и гастрит?
-
Какви са препоръчителните изследвания и консултации при колит и гастрит?
Явно лечение няма, само моментно успокояване на симптомите...
И съм подута и едни болки и отиде криза пак 1-2 седмици...
Ям каквото ми се яде( без пържено, лютиво и мазно), в ограничени количества. И на мен ми е ясно, че от всичко получавам кризи, веднъж от плод, веднъж от месна храна, от картофи, от сладко. Разбрах, че за да не ме боли, не трябва да ям нищо, ама няма как 

Това, което ме радва е, че отслабнах с кг. и половина за един месец. Ще кажете, че един кг. не нищо, но за мен е много, видях се в чудо последните години. Какво не правих, диети, разделно хранене, спорт, и нищо, стоя си на едни и същи кг. даже понякога скачаха над обичайните. Имала съм случаи, цял ден съм гладувала на другия ден съм с няколко грама по-дебела