Не мога да се отърва от колита

• 400 347
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 765
Какво пиете при подуване на стомаха и вътрешни газове? На мен Комфортекс и Еспумизан не ми действат, не ми отпускат подутия стомах.... Rolling Eyes #2gunfire

# 766
Аз като почнах да пия Силактис се родих наново...Коремът ми се успокои напълно. Спрях ги и пак почнаха проблемите.
Така ли ще бъде, все на хапчета, за да нямам проблеми?  Sad Явно лечение няма, само моментно успокояване на симптомите...

# 767
 Valerina, за съжаление май е така... Няма лечение.... Много ми е интересно когато приемам всеки ден едно и също за обяд и когато просто един ден ме хванат симптомите... След като се наобядвам и става страшно, а другите дни нищо ми е нямало.... Еее това не мога да си го обясня... То било от храната... Да ама не.... Как става тази работа, като ям всеки ден едно и също... newsm78 И съм подута и едни болки и отиде криза пак 1-2 седмици... ooooh!

# 768
  • София
Аз мога да препоръчам Гастроцинезин - хомеопатично е, както и вечеря до 18.30 ч.
В началото започнах да го пия по няколко пъти на ден, но от месец е само при нужда. т.е. веднъж седмично, но и много внимавам с храната. От домати и кисело мляко имам киселини и не ям, много рядко ми се случва.

# 769
Ох, това нашето живот ли е, да го опишеш...Вчера купих прясна риба и понеже все печена я консумираме( заради мен), този път реших, че каквото и да става, ще я изпържа. Така ми се прияде пържена рибка, а тя и пържена се яде, печена не е толкова вкусна. Мммм, мехлем за изтерзаната ми душичка беше.
Само половин час по-късно-кошмар, остра болка в стомаха, в корема. Изобщо не можах да определя какво и къде ме боли. Един ужасен дискомфорт, криво ми беше, много неприятно.
Днес пак не съм съвсем ок, но съм по-добре от вчера.
Наистина е отвратително, явно цял живот трябва да ям храна, която не ми е вкусна, а то и тогава пак боли.

# 770
  • София
Не е живот това. Аз от 2-3 седмици съм с едно леко разстройство, не ме боли чак толкова, ама е дразнещо.

# 771
Кошмар е някакъв, да не може да хапнеш това, което ти се яде... Mr. Green Ама аз не се ограничавам толкова, то си ми е дискомфортно по принцип... Когато съм в криза не ям много, но когато ми е по-добре, хапвам каквото ми се яде, а не каквото "трябва" да ям... За мен няма безпроблемна храна, просто всяка храна в един момент може да ми докара криза...Само от газирани, алкохол, бира съм се отказала завинаги... Но и не ми се пият... Вино пия понякога по поводи, макар че и от него ми е кофти... Но кафето например не отказвам за нищо на света, макар че го дават много вредно за болестите на корема и червата.... Shocked

# 772
Лунна пътека, и аз съм така. Peace Ям каквото ми се яде( без пържено, лютиво и мазно), в ограничени количества. И на мен ми е ясно, че от всичко получавам кризи, веднъж от плод, веднъж от месна храна, от картофи, от сладко. Разбрах, че за да не ме боли, не трябва да ям нищо, ама няма как Wink
Шоколадът и кафето са ми голямата слабост. Обикновено пия по две кафета-сутрин и следобед. При нервно напрежение ставам като наркоман- започвам да треперя и изпитвам остра нужда от парче шоколад. Като хапна малко, се успокоявам. Иначе не обичам други сладки храни-не ям торти, кексове, изобщо не обичам тестено, но шоколад.... #Crazy
Напоследък четох доста за качествата на канелата, че детоксикира организма, пречиства го, дори се отслабвало от нея. Престраших се, да си слагам в кафето, чая и  киселото мляко, като бях убедена, че още от първия път, ще ме започнат болките. Странно, засега нямам проблем.

# 773
Ау, обичам канела много, но веднага получавам реакция от нея. Както сте писали, напоследък на всякаква храна ми реагира стомаха, независимо какво ям.
Като не съм яла съм по-добре. Нахраня ли се и се почва с куркане, издуване, болки, присвивания, спазми, изобщо...
Кафето обаче си пия. Хич не ме интересува. С него, без него - болките са налице.
След 2 месеца на спазмомен, пробиотик и комфортекс - без никакъв ефект, спрях ги и започнах да пия само сок от Нони. Вече минаха малко повече от 2 седмици. Ефект няма, ама аз съм си упорита и ще изкарам курс 3 месеца за начало. Досега единственото, което има ефект от нонито е сънят. Преди спях по 6-7 часа, сега по 8-9 часа. На 2-3 ден след приема на сока ми се удължи сънят. Това е.
Други са споделяли за прилив на енергия, за тонус, за общо подобрение още първите дни. При мен го няма. Постоянно ми се спи и ми е отпаднало  Laughing
Гледах и клиповете на Папазова при Гала. Доколкото разбрах, ефект при по-сериозни заболявания имало след 20 дена поне прием, та ще видим.

# 774
Мереленда, аз допивам третото шише сок от Нони. Simple Smile Това, което ме радва е, че отслабнах с кг. и половина за един месец. Ще кажете, че един кг. не  нищо, но за мен е много, видях се в чудо последните години. Какво не правих, диети, разделно хранене, спорт, и нищо, стоя си на едни и същи кг. даже понякога скачаха над обичайните. Имала съм случаи, цял ден съм гладувала  на другия ден съм с няколко грама по-дебела #Crazy. Явно имам голям проблем с метаболизма. Затова, сега, след като видях че за месец съм свалила кг. и половина, толкова се зарадвах Simple Smile
Иначе и  аз спя по-добре вече, по-спокойна съм. Имам и енергия повече, сама проявявам желание да правя упражнения, да спортувам, а преди страшно ме мързеше Embarassed
Дано сокът помогне и на имунната ми система, да се справя с всякакви вируси през зимата.

# 775
...ох тази Папазова е промоторка на какво ли не. Дано поне да има ефект от този сок.Споделете мнение след известно време Wink

# 776
Така е, ама вече за всичко се "хващаме", като от лекарствата полза няма  Simple Smile

# 777
Така е, ама вече за всичко се "хващаме", като от лекарствата полза няма  Simple Smile
Здравейте! Преди месец получих много тежко разстройство и лежах в инфекциозно отделение и уж нещата се бяха пооправили. Сега нямам разстройство ,но от няколко дни като ходя до тоалетната имам слуз по изпражненията и на няколко пъти като пусна газ ми излиза също слуз. Аз съм с колит като  преди една година и половина ми правиха колоноскопия в болницата СВ.ИВ.Рилски в София и такава ми беше диагнозата.Освен това имам и вътрешни хемороиди и в момента имам и болки в аноса,сърбеж и все едно че непрекъснато ми се ходи до тоалетната. Боли ме и корема , а съм и на  диета зарди разстройството което имах.В СВ.Ив. Рилски не приемат казват към края на февруари или началото на март да се обадя евентуално да ме запишат не зная за кога.Една братовчедка ми препоръча Сити клиник.Вие имате ли някакви впечатления за тази болница и за гастроентеролозите там. Благодаря Ви предварително!!!!!!

# 778
Мене това "парене" ми е познато. При много голямо раздразнение ми се получава и бързо минава. Не може ли тая слуз да се изследва някъде например в Института по заразни и паразитни болести до Паметника Левски ? Там са ми изследвали фекален секрет за разни микроорганизми. Също изследването гледа и за "материал" . Така ми казаха и нищо не ми намериха абсолютно.

Пробиотик не взимаш ли ?

# 779
Мене това "парене" ми е познато. При много голямо раздразнение ми се получава и бързо минава. Не може ли тая слуз да се изследва някъде например в Института по заразни и паразитни болести до Паметника Левски ? Там са ми изследвали фекален секрет за разни микроорганизми. Също изследването гледа и за "материал" . Така ми казаха и нищо не ми намериха абсолютно.

Пробиотик не взимаш ли ?
Здравейте! Вземам пробиотик който се казва лактакеър дейли .Изписаха ми след излизане от болницата.Имам и болка в ануса и понагоре и непрекъснато ми се ходи до тоалетната и много слуз което най много ме притеснява.А да не говорим ,че съм на ориз ,оризова супа ,чайове,банани,препечени филии с изкиснато сирене и ефект никакъвУтре ще ходя при личния и ще искам направление но незная дали ще ми даде , а най вече къде да ходя на преглед ,Аз съм от Монтана.Някой ходил ли е в Сити клиник и какви са му впечатленията ,ако е ходил на изследване.
[/q uote]

Общи условия

Активация на акаунт