Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 104

• 88 690
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте отново! Благодаря на всички, които коментираха бебоците. Много труд положих за направата им и съм изключително горда с постижението си, тъй като никога досега не съм правила фигура. Използвах РМ2 и мисля, че това засега ми е любимото тесто. Мисля че вече го отработих туй тесто и ми допада бързото му съхнене за фигурки. Сега вече мога на спокойствие да поогледам и изкажа мнението си за тортите от последните няколко странички.

stefina, много е хубава тортата с панделка. Ще си я копирам и я нареждам в списъка с нещата, които искам да опитам да направя. А и много мило, че не си ме забравила от предната торта. Не исках да досаждам с едно и също и затова не показах ремонтираната торта. А ето тук може да се види как я подобрих http://rumianaa.snimka.bg/cooking/.465334.20440121

van444eto, книгата е много добре изработена. Моля те кажи как се прави така нагъната горната страничка и как остава в тази форма, а не ляга отгоре?
Гледам говори се за някакви награди. Недей да скромничиш и дай подробности и за нас, дето нищо не сме разбрали. А иначе много се радвам за успехите ти! Честито! Говори се, че и инцидент си имала, ама дано не е много сериозно.

patriyani, аз също не го знам този герой, ама много е готина тортата. И огньове си има и катастрофирал въртолет. Много труд е вложено вижда се, ама резултата е налице. Харесва ми.

доня КОПРИВА, не си личат премеждията по тортата. Много си е хубава даже.

Valeria, думи нямам за кексчетата. Ти знаеш ли колко голям талант имаш? Даже не мога да си избера фаворит - толкова са страхотни всички!

silrai, много е ефектна тортата. Ще опитам и аз как се работи със шприц някой ден, като си купя де. С какво шприцоваш - с маслен крем или сметана или нещо друго? А, и какъв е тоя крем с Бейлис? Що не го дадете тука, та всички да си го запишеме?

ninon, то цял чувал с жълтици. Много е добра изработката, а почерка на табелката е страхотен!

idn, харесва ни и още как. Давай следващата!

miravarna, трудна тематика за торта. Колкото по-познати са героите, толкова по-трудно е да се направят според очакванията, Но ти си се справила много добре!

sunny-n, винаги е приятно да видиш плаж, море, та дори и само на торта,  ееех.... Жалко, че лятото свършва.

*MILADY*, тортата с чашата е страхотна. Браво! Толкова е реалистична. Мноого ми хареса.

Еми до тука мисля да спра, че то толкова хубави торти има тука, че човек може да си пише, пише....
Удоволствие е за мен да съм част от тази групичка.

# 181
Ена, писали сме по едно време. Тортата е добра, ама от снимката не се вижда добре основата под бутилката каква е. И за да съм честна, бих казала, че капачката ми малее малко. Иначе добре си я докарала бутилката на цвят и в долната част също е добре.

# 182
  • Sofia
Ванче, хайде честита ти награда, смятам, че е редно да туриш мусаката на горния етаж и да запряташ ръкави, фурните могат да пекат по 2 неща едновременно, знаеш ли?  Laughing
И какво викаш, сиренцето много ти харесало, а?  Mr. Green
Хайде да ти е сладко, изяж си я с кеф, гледай само да ти не преседне и да не те дрънне някой пантоф докато се облизваш!

Aко питаш що е толкова голяма, ми за да и се наситиш, че ще ти е единствената, дължиш ми една ампула натриев цитрат, трябваше да глътна докато я правя, че ми се догади на няколко пъти.  Sick Mr. Green

Сега да видим кой какво творил.
Пепи нищо не показа, отиде да глади, от де време имаш да гладиш не те знам ама можеше първо тортите да сложиш тук та да има какво да коментираме!
Ена, скри ми шапката, питаш за торти от днес за вчера вече си готова, мислех че ти е проект за в бъдеще, станала е страхотна!
Стефина, много, много нежна и опъната торта, поздравления, все по-хубави и по-хубави ти се получават!

Сега за другите дето ги пожелахте, аз нали слушам и изпълнявам, специално за Дарилка и Ивейн, да не кажете че се ослушвам.
Предполагам ще ги разпознаете, голяма забава ми беше да им правя къщурките, като любим детайл са ми задниците.  hahaha

Още ТУК

Ангелова, благодаря ти!  Simple Smile

# 183
Чудя се да ви засипя ли с малко торти
Дай, дай!!! Чакам аз да ги изсипеш, да ти метна 2-3 критики.  smile3508 Доживях да ти намеря кусури!!! Ела, ела!!!
Ена - Добре се е получила! Браво. Малко ми големее бутилката на фона на тортата, трябваше правоъгълна да я направиш като че ли.... Но самата бутилка е станала мнооого добре!

Благодаря на Ванчето за постъпковите снимки на панделката и за разясненията за р-те им. Flowers Bouquet
Shocked превод, моля!!!
Резервите???
Размерите???
Разходите???
Опаааааааа! тамън да публикувам и ядец! Някой пречи.... Я да видим кой.........
Хайде да ти е сладко, изяж си я с кеф, гледай само да ти не преседне и да не те дрънне някой пантоф докато се облизваш!
smile3532 smile3532 smile3532
а моят цитрат къде е? Егати грозната хлебарка!!!!  Joy Съсипах се от смях!!!!  И какво е това бялото дето ми е захлупило бубичката????? Четка ли е, чехъл ли е???? Повръща ли върху кексчето???  Mr. Green

... фурните могат да пекат по 2 неща едновременно, знаеш ли?  Laughing
А, знаеш ли че могат и по 3. Мойта е с 3 рафта.   Mr. Green Най-долу пържолки, на средата зеленчуци, най-горе банички, които после малко понамирисват на мръвка, ама пък стават вкусни. И по 3 тави сладки пекЪ, пък!!!! Аз фурната много си я уважавам и още по-много си я ползвам, ама мразя разни неща, дето трябва да бухват и да стават равномерни и да им се дупя и да им се моля да не стават криви.....

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 15:14 от van444eto

# 184
Благодаря момичета.  Hug
Основата е кокосови стърготини.  Blush Точно поради неподготвеността ми направяих няколко грешки и плануваният чаршаф остана само в главата ми. Здраве да е, доволна съм въпреки посочените вече от вас недостатъци. Благодаря за критиката, ще я имам предвид при следващият ми опит който ще е скоро, защото много се запалих, но с който няма да избързвам, а ще питам, питам ....  Laughing
Valeria, буболечката е страхотна.  Mr. Green

# 185
  • Пловдив
...............
Пепи нищо не показа, отиде да глади, от де време имаш да гладиш не те знам ама можеше първо тортите да сложиш тук та да има какво да коментираме!

.............. ами благодарение на копаещите около нас, които ни спряха водата имам време за гладене

Чудя се да ви засипя ли с малко торти
Дай, дай!!! Чакам аз да ги изсипеш, да ти метна 2-3 критики.  smile3508 Доживях да ти намеря кусури!!! Ела, ела!!!

Хехе, то и аз си ги знам кусурите, ама няма да е лошо да чуя критиката  Mr. Green Айде, ти си на ход

и детайлно

пак детайли

# 186
  • София
Пепи,ти буквално ни засипа,бе жена HugНевеоятни са!За мен всичките са пИрфектни!
Valeria ,ти умора нямаш ли?Жестоки са тези прасчовци LaughingБубичката на Ванчето добре си я издокарала,ама не съм и фенка Rolling Eyes
Ена,преборила си я юнашката тази бутилка!И аз бих казала,че капачката идва малка,но иначе всичко си е ОК Simple Smile
Стефина,много готин подарък!С тази пандела е супер,ама още малко врътки намаше да и навредят Hug

# 187
Здравейте момичета.
Аз съм от тези, дето се появяват епизодично от торта на торта  Embarassed , но няма какво и да пиша. Но затова пък не пропускам и страница.
Валерия, за твоите кексчета нямам думи. Емотите обаче са ми любими, но хлебарката ...  помислих я за истинска  Sick
А сега въпросите : Преди време (може би пролетта) си записах рецептата на един фондан, но съм я загубила. Имаше си име - фондан на ... newsm78 Коментирахте, че при работа напомня пластелин и в рецептата имаше вариант за бял и кафяв цвят. Ако някой се сеща за какво става въпрос, ще съм много благодарна, ако не рецептата то поне името му какво е.
Мога ли да смеся шоколадовото тесто с някакъв предварително боядисан фондан, защото като боядисвам директно него става разлигавено

# 188
А Пепи, А Валерия, ааааааааааааааааааааа  Shocked

Валерия, със сок от кутия или от шише е крема-не посмях да пробвам с прясно изтискан....
Ангелова, тя Милейди беше казала че този крем с Бейлиса го е правила маслен и е добавила вместо млякото, Бейлиса, по "псевдо кактуса"  Mr. Green е точно този крем с Бейлиса...

Пепи, Валерия  Shocked  #Crazy   bouquet   chef  bowuu  Heart Eyes  newsm20

# 189
  • София
Ееехх, момичета, няма изчитане и изкоментирване тази тема. Ще спомена кейкчетата на Валерия, които всеки ден виждам, но с такива темпове ги прави, че няма време да се отдаде заслуженото внимание на всяко по отделно. Браво за фантазията и уменията, които показваш. Май няма тема, по която да не можеш да измислиш кейкче.

Райче, честит празник на детенцето, да ти е живо и здраво и много да те слуша!

Показвам си двете последни торти, а утре ще седна на спокойствие и ще дръпна един дълъг пост.

Първата е за РД на едно наше близко приятелче, а другата е за първия РД на двете ми племеннички днес.

# 190
Това че те няма, не значи че не ти следя албума.  Sunglasses
По първата с дебелите КЪСОухи зайци нямам забележки. Много са сладки.
Втората с кемпера - веднага ми се наби в оЧото кривата осова линия...  Mr. Green Автомобилчетата са перфектни.
Третата Пух и Ко - нямам забележки
Четвъртата - Бих те сдъвкала за клечките на цветенцата, но то е само заради спорТа.
Петата- обувките - рядко срещан при теб лек целулит, ама може и да е оптическа измама.
Шестата - детелинката - уникална!
Седма, осма и девета - без забележки.
Десета - плажа - Много хубав, като се изключи анорексичката с рамене на щангистка на плажа.
Имам питанка?!?! КАКВО ДЕБНЕ ЛЮСИ? И КОЙ Е ЛЮСИ? Мечока, или тоя с мотора, дето е цопнал в ъъъъъ... акото насред пътя?????  hahaha
Ох, че ми е кеф!!! Омръзна ми от твоите съвършенни торти! Така си напомням че и ти си човек!!!! /цун/
kali - Много изящни пантофки! И двете торти са много елегантни и красиви! И перфектно изработени.

Valia_78 - аз май се сещам за кой фондан говориш. Ако не се лъжа, някоя от чуждоземките го пуска. И рецептата беше от някакъв блог на някоя от нашите... ама не съм на 100% сигурна.
silrai - ти к`во правиш тука??? нали си отпуска??? Я, така и така си поела дежурството, стой тука че аз отивам на родителска след малко и после имам да довършвам торта. Ще кроя боди някакво..... и една пластична операция трябва да правя на една простреляна цицеста торта......  Crazy

# 191
  • София
kali, страхотни патъчки! Много фини детайли и много умение и желание има в тях!

Валерия, няма да ти простя този малък чехъл....Трябваше да е по-голям и от мъфина:)

Ванче, можело е малко повече отенъци по страниците на книгата, а за планетите - няма как да изпъкнат по познатия начин на бял фон, винаги ги виждаме в тъмносиния цвят на космоса и звездите.

Пепи, че липсваш, липсваш, но на теб работа явно не ти е, така че ти е простено:) Детелината, Бен 10  Peace

# 192
Благодаря за пожеланията Патрияни , Ванче , Силрай , ninon , Валерия, кали  ( 'що разводнявате тeмата тук , а  Mr. Green Laughing )

Валерияяяяяяяяяя ей това няма как да не го напиша с големи букви че да си "види" от километри . Гледам аз гледам кексчета , то не бяха смърфове , принцеси , джуджета , прасенца , ягодки ...имотикони , вълци ....едно от други по-красиви и изпипани , ОБАЧЕ с тези хлебарки ми скри шапката  newsm20 . Знаейки за любовта и привързаността ти към тези мили животинки  Mr. Green  чак се чудя как си ги направила  Laughing.
 Както ти казах на ЛС , за мен ти си вече в А група при Тандури , Нелка , Буболинка !За розите ...хич не ти вярвам , но аз съм го казвала и преди - розата е едно от най-трудните цветя !
Пепи голяма производителност отново , детелината ми е любимата от тази ти поредица
Кали докато пиша и виждам 2 красоти си показала , обувчиците са прекрасни
Патрияни ох , на теб ти изгубих дирите , ти една след друга тези торти . Всичко бързо да се оправя у дома  Hug , а с това "грозничкото" си се справила блестящо !
Ванче книгата е много красива , планетите ...е този Сатурн защо е зелен  Mr. Green , аз доколкото имам спомени от училище си беше в сиво-оранжева гама  , но пък в крайна сметка кой наистина знае как изглеждат  Laughing . Не мога да пропусна "романтичната вечеря" ...за нея вече нямам думи , веднага ми легна на сърцето тази  торта  Heart Eyes
Стефина много сладурска тортичка , като гледам ти си "почерпила , а?
ангелова бебенцата са  големи чаровници , само фитила идва доста голям   Wink
копривке котенце е като живо , толкова истинско си го направила
ninon добре си се справила с торбата - много добър ефект е това с детелините
Силрай шприцовано изкушение бих го хапнала с мерак .

Ох толкова много неща има в тази тема , а аз я изпуснах нацяло  ooooh! , и да искам не мога да коментирам всички , но ще добавя че ме впечатли идеята и тортата на леля ог , мираварна с аптекарската и междузвездни войни , както и Спонджо на Искра - да те питам аз теб , 'що така му забрави носа , а  Mr. Green . Книгата също беше много добре направена ( 'айде повече критика на Скайп)

Искам да благодаря на "корпуса по бързо реагиране" че вчера им подпалих Скайповете да издирвам Дарилка , да дава обяснения за нейната рецепта за Медовик ...опитах блатовете , не са лоши , значи ще се яде Медовик  Laughing Mr. Green  .

Силве Медовик ще е първия етаж   , и понеже не е по стандартната рецепта , затова снощи изпаднах в паника ...викам нещо не става като хората , ще се излагам пред гостите . Обаче на вкус са Ок, значи ще се яде  Laughing....Другите 2етажа са Династия и пандишпан ( още не съм го измислила с какво)
Валя 78 http://cakecentral.com/recipes/7432/michele-fosters-updated-fondant . Тука е на английски , ако трябва по-късно пак ще я напиша на български

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 17:20 от рая_рая

# 193
Аааа, разводняваме  си ние, що да не си разводняваме и тук   bouquet Рая, ти медовик ли ще правиш на Дида за тортата? ЗНачи найстина ще бъде нещо божествено и отвън и отвътре  Grinning
Ванче, иди, иди на родителска, аз до преди малко бях  Mr. Green Глей с`я, веснах се замалко и айде юруш...  ooooh! Успех с пластичната операциика  Joy Силиконче, силиконче  hahaha
Ммммм даааам, Пепи, на тортичката по обувчиците има малко целулитче, наложи се да увелича снимката, че да го забележа, но има, има видях го  Hug Пипната с човешка ръка!   bouquet Абе думи нямам вече за теб, спирам с думите  и почвам на емоти  Heart Eyes
Кали-отново невероятни неща показваш! Страхотен дизайн и на двете торти.Чудесни са!   bouquet За обувчиците и короната нямам какво да кажа, освен, че са уникални!

# 194
  • София
Здравейте!
Мерси много за милите думи за тортата ми  Hug на Силрай,Р.Ангелова,Рая,Нинон,Валерия.
Само да поясня,че не съм го написала ясно.Две мои познати ми поръчват торта ,която е изненада и подарък за тяхна приятелка.Тя е останла  очарована от подаръка-едвам не се свлякла.
Валерия-хлебарката ме погнусява-такава истинска е.Прасенцата и къщичките са чудни.Мерси много за милите думи към мен-полъскаха ме Embarassed
Кали-тортите ти са толкова изящни и красиви,че нямам думи.  bouquetСамо ги гледам тези пантофки.
Р.Ангелова- поправката е станала супер-нищо не личи.
Ванче-р-те е размерите/нали за тях ти досаждах/ .Грешката ми е ,че не съкратих на р-рите от бързане и щеше да е ясно. EmbarassedОбаче нещо не разбрах каква награда си получила-заек?
Пепи-много ми хареса тортата с камиона и колите,с пуховците,с зеленият часовник/не помня кое детско е/,с детелинката.Аз косури никъде не виждам.
Силрай-за крема ти на кактуса/както го наричат/от масло,пудра захар и мляко ли е?
Валия78-за фондана на Мишел Фостър ли говориш-Рая и Панадила го пуснаха.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 17:40 от stefina

Общи условия

Активация на акаунт