Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 410
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • Plovdiv, Purvenes
Добър вечер на всички.
Ние днеска цял ден сме били у кумовете, от давна не сме се събирали така заедно и днес сме наваксали пропуснато,правили сме скаричка и пийнаха малко и биричка. beer eat
Иначе и Влади последна седмица нещо не яде като преди. Суче нормално 2, 3 минути и почва едно дърпане и не знам дали се наяжда или нещо го притеснява?
Преди някои писал за гадинки в къщи, днеска сутрин забелязала че Влади цял е нахапан та моля ви споделете какво сте направили и какво може да бъде това чудо. Thinking
Змейче ако може и аз да се включа в поръчка от Мадър Кер, ако още не е късно.
Реших ние да правим кръщенка на Влади на 24 октомври та моля ви да споделете какви са традиции и какво трябва да приготвя?

# 391
  • Пловдив
Забравих да  пиша - Микелита/Лили - и Бела  не се обръща - никакви мераци няма... Едно време и кака й така и не почна да се обръща - направо почна да сяда  Laughing Бела  само се е ориентирала откъде иде манджата и нощем се завърта настрани към мен като иска да яде  Mr. Green

Марилка, писах  ти на ЛС за поръчката
За кръщенето - ние ще кръщаваме двете моми тази събота. Като си избереш коя църква - иди да ги попиташ какво искат, че във всичките е различно  Peace Кръстникът трябва да облече детенцето Peace

# 392
Аз пак едва сега сколасах да драсна, ама какво да се прави.

Маги, честито Дипломиране! Много успехи и късмет от тук насетне :о) . Честито зъбче и на малкия бонбон. То и аз съм с едни изпити безкрайни и май ще съм си вечната студентка ... ама ще видим.  Rolling Eyes

Микелите, не се притеснявай толкова за обръщането. Пламен преди време започна и той да се обръща от гръб по корем и обратно и си казах "айде почна се вече, няма да мога скоро да го хвана това бебе из спалнята" обаче сега изобщо не се върти. Може да се обърне обаче не иска, лежи си по гръб. Но пък за сметка на това всяка сутрин се събужда с краката на възглавницата и глава в обратната посока  Laughing  Laughing  Laughing.

Аз мисля от утре да започна да му давам малко пюренца и да започна с картоф, морков и тиква (в някакви комбинации разбира се). Чудих се дали да купуваме готови пюрета, но като знам че има всичко сега, а и е сезона на тиквите, мисля да пробвам първо аз да ги приготвя. А тези мами, които вече са пробвали от готовите пюрета биха ли споделили някакви впечатление от пюретата на HIPP и тези на Гербер?!  newsm78

# 393
  • Plovdiv, Purvenes
Добро утро на всички!

Тая нощ минала малко по добре нямало токово части събуждания, направо  имам чуство че сам  толкаво наспана и отпочинала.

Микелита За обръщане и аз забравих вчера да ти пиша и Влади няма голям мерак да се обръща, а може, някоко пъти бил се обърнал по корем и обратно, но явно не му харесва това нещо, тои и по корем не обича да лежи. По скоро напъва се да сяда, направо не знам как да го удържам още 1 месец. Така че явно май е до детето и хич не се притеснявай.

Днеска пак Влади се събуди цял изпохапан направо не знам какво да правя, мен не ме хапят само него. Sad

# 394
  • Sofia
Крисето пък толкова се обръща, че вчера тупна на пода  ooooh! Знаех си аз, че така ще стане. Преди това Габи видя нещо червено в ушенцето - като погледнах, онемях  Shocked беше вадичка кръв  Shocked А тя нашата маймунка се беше одраскала вътре в мидичката, от там се стекло и се насъбрало, обаче акъла ми изкара  ooooh! Аз вчера цял ден и през нощта бях с температура около 38С, мъж ми започна да се оплаква от гърло, а сутринта и Габи изкиха як сопол  Crazy Весьолъйе картинки  Mr. Green
Криста май е доста по-добре, диша си, не капля толкова - дърпам сополи с аспиратора, но пък иначе си е веселка. Тя досега не е вдигала Т  Praynig Praynig Praynig
Габи съм го "напоила" дето вика КикиНики с витамин С, осцилококцинум, Есберитокс и още едни витамини и само го следя  Crossing Arms

milkinis, защо ще започваш със смесено пюре? Ако прояви реакция към нещо, няма да знаеш към какво  Rolling Eyes Тези не са алергени, но все пак...  Confused
Е, Змейче, вас голяма подготовка ви чака за събота  Peace На Бела да й спират сополите  Naughty

# 395
Добро утро милички!!!Благодаря за пожеланията  за рождения ми ден ,той мина прекрасно ...отидохме на вечеря само с мъжлето без децата Whistling

СЕГА ЧЕРПЯ ЗА МОЕТО ГОЛЯМО МОМЧЕ ДАНИ!!!СТАВА НА 4 ГОДИНКИ!!!ДНЕС СМЕ СЕ ПРИГОТВИЛИ ДА ЧЕРПИМ В ГРАДИНАТА СЪС МИНИ ЕКЛЕРЧЕТА!!!

ХУБАВ ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ

# 396
Привет дружина

Аз оздравях, ако изобщо бях болна де, реално само продължителната Т и малко повръщане, ама много се опарцалявих #Crazy На всички болнички, големи и малки, стиснати палчета за бързо оздравяване  Hug Ани, аз Т само с Хексалгин успях да я сваля и повече да не вдигна, иначе от Парацетамол и Нурофен  я свалях за 20мин само и после пак наново!!!Уффф почна се с вирусите и болестите значи ooooh!

Милкинис, аз съм пробвала всички налични на пазара пюрета(в началото бях решила че няма да си играя ама после почнах), ама плодовите само, та моя ги ядеше всичките, без банановите, ужасни са, та банани аз му прая, от зеленчуковите съм взимала само комбинации моркови с картофи, че аз като му ги правя и много много не ги яде, и от купешките най си е харесал на Бебивита, но май всеки трябва да си пробва неговото дете какво ще предпочете

Маги, Честито дипломиране:)

Дилянка  Hug

Момичета, казаха до сряда че времето ще е ОК, след което да се готвим за студена есен newsm45

Марилка, и Мишо е наново ужасяващо изяден от комари след престоя при баба си, мисля че и при Влади вероятно са комарки, дано не го сърби много милото

Мирчо, да ти е живо и здраво порасналото момче:)

И четейки малко назад видях че и Дидка е имала празник - много здраве и щастие:)

# 397
  • София
Добро утро и от мен,

И Ники беше с хъркащо носле. Мажа с Бактробан. Деси, dudunski, май с теб си говорехме, че и ти си мазала заради бактерии в нослето. Нашата педка каза, че бактериите в носа са много упорити и за това се прави лечение близо 2 месеца и половина - 10 дни бактробан, 20 дни почивка и така 3 пъти. Преди това капах tobrex без никакъв ефект. Съгласих се на този вариант, защото трябва да е здрав за ваксинация другия понеделник, но вече съм запазила час за първо хомеопатично интервю. Марти също ще го водя и там ни чака доста работа, защото искат да му вадят трета сливица, като евентуално и операция на ушите, за да се използва общата анастезия. За мен това е много краен вариант и първо ще пробвам да оправим положението с алтернативни методи.
Пускам ви един интересен линк за аромотерапията и децата. В момента пробвам терапията с капка лавандулово масло и резултатите са перфектни.
Подготвям се и за захранването, което ще започна след 2 седмици, като купих няколко зеленчукови пюрета babylove от DM (разбирайте имах нужда от шопинг терапия покрай всички здравословни въпросителни около децата, то и аз имам разни болежки ама да видим кога ще дойде моя ред).

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 09:33 от green_dawn

# 398
  • Розовата долина
Добро утро,МАЙчета!!!
Ние днес поспахме до по-късничко,и ей ме на сега с кафето в ръка пред компа.Сияна рита в кошарата и се занимава ,ама е въпрос на време кога ще нададе боен вик.Ейй,това дете напоследък мира не ми дава,спи точно по половин час,иска само да я разнасям и да гледа отвисоко,даже и в количкта се сърди,с нетърпение чакам да мине още една седмица да и вдигна малко нивото на количката да зяпа.Пък дано малко се кротне!! PraynigДобре поне ,че вечер си спи,та поне тогава имам спокойствие!
На всички болнички-бързо да оздравяват!! Praynig
За храненето-Сияна е същата,понякога суче по 5 мин и се дърпа,аз се чудя какво става,дали кърма няма newsm78Ама не е това,защото си имам,явно е вече силна и си дърпа каквото И трябва.И навън вече не суче така добре,разсейва се,иска всичко да види,абе клю-клю!!! Laughing
Да е жив и здрав Дани,много да слуша мама и да расте и да получи най-желаните подаръци!!
Хайде днес да използваме максимално хубавото време!!
Момичета,какво правите сега с този Вигантол?Аз и лятото почти не съм давала,ама зимата? newsm78Уфф,кофти работа

# 399
  • Русе
Добро утро!
Мирчо, да ти е живо и здраво момченцето! Simple Smile newsm59
Благодаря ви за поздравленията за зъбчето на Емо и моето дипломиране!  Hug  Вчера гледах, че и второ зъбче ще излезе скоро.
Отивам да се приготвям за разходка.

# 400
честит рожденник на мирчо   bouquet да е жив и здрав, весел и добър  Hug

Ани, голям лазарет си си спретнала у вас  Hug дано се излекувате по-бързо  Praynig

дудунски, ти банановото пюре как го правиш? трябва ли да се вари банана - въобще не съм наясно  Simple Smile аз да си призная с Марти не съм правила никакви пюрета - той си падаше по Хип и ме улесни  Embarassed почнах да му готвя разни неща чак като прояде детската кухня.

Змейче, бързо да оздравява Белата  Hug

нещо ми е кофти - гади ми се, върти ми се главата - ще взема да си купя един тест за бременност  Crazy Mr. Green да не дава Господ да съм бременна  Praynig уж се  пазиме, но....

# 401
Добро утро и от нас, днес като по чудо удпях да се класирам раничко пред РС-то Simple Smile.
Честит рожденник на Мирчо, да е жив и здрав и много игрив.  Heart Eyes

Аник, за захранването - аз до сега му давах сокчета от морков и ябълка. И сега мисля да му направя пюренце от морков и картоф. Всъщност само картофчето ще е ново за него и предполагам да няма проблем. Пък след седмица и нещо може да добавя и тиквата в менюто. Според теб не е ли добър вариант?!

За Вигантола, нашата педиатърка ни каза да си вземем Деавит на мястото на Вигантола и ще караме на него май.

Бързо оздравяване на всички болнички и такива с Т.  Hug

# 402
Мирчо,честит ти рожденник.Да е жив и здрав,много да ти помага и да те слуша и да ви носи само радости   bouquet
Наталиник,дано не е това което си мислиш.Стискам палци  Praynig
За вигантола - аз го спрях,давах само 20 дни и това ще е.Няма да давам никакви замесители.Все пак в другите страни как не дават нищо на бебетата,а там е къде,къде по студено и мрачно!?Пък и нали всеки месец на консултацията следят дали се затваря фонтанелата и дали има признаци на рахит (не дай си Боже да има де)...това си е лично мое мнение  Peace
Днес и утре дават супер време - до 30 градуса почти - трябва да се използва на макс  Wink

# 403
  • Sofia
˙·•● milkinis ●•·˙, сори, забравих, че вече е пил сокчета  Embarassed От споменатите само морковът ми е по-съмнителен, но той вече го е пробвал  Hug

Не знам защо захранването започва с морков  Thinking Това е доста "силен" зеленчук заради каротина, та даже и алерген, но предполагам, че и аз с него ще започна Rolling Eyes Искам да започна със зеленчук, а картофът е гаден на вкус, тиквата е много сладка, затова ще е морков (Гербер или Хип). После ще вкарам картоф с тиква. Обаче това след 1 месец  Wink

Оф, ние ще излезем квартално, че още не сме за сред хора  Sad
dudunski, аз пък в нашата торбичка с лекарства само Ацетизал намерих  Mr. Green Торбата на Габи е направо торбище и имам Хексалгин, но не съм се сетила. То и не мислех да пия нещо, обаче през нощта толкова ме тресеше и ми беше студено, че си обух чорапи и си метнах една дебела завивка върху олекотената  Crazy Абе аз много рядко боледувам и нищо не пия, но сигурно ми е паднал имунитета от бременността  Thinking
Green-че, тази операция на ушите много опасна ми звучи  Confused Нали си говорихме за това  Cry По-добре не пипайте там още  Peace

Току-що ми донесоха първите снимки от Фотобокса - много бързо и много добри  Peace

# 404
Грийнче, успех с бактериите, аз днес ще го водя на УНГ ей така да ми мирне душицата пък ако излезе нещо ще го трепеме и така. Какво казаха за ушетата на Марти, прочетох нещо за съвместна операция с 3-тата сливица, чак толкова ли сериозно се оказа? Hug

Наталка, не го варя банана, суров с пасатора с малко преварена водичка да не става прекалено гъсто, че ние не ги ядем много гъстите пюрета, той е много мекичък и става на много фино пюренце, в началото му го бърках с мляко, сега му го давам чист, ама готовите бананови, момичета, наистина МНОГО СА ГАДНИ!!! Успех и с теста!!!
Аз продължавам да не трая никакви миризми, особено около болестта направо ми се повдигаше, не мога и да готвя, направо лошо ми става, не искам да си и помислям че има някаква минимална възможност за гаф #Crazy

Ааа, и да ви кажа, пюре от Пащърнак - ПЪЛНА ОТВРАТ, не знам какво полезно има в тоя корен ама е супер гнусно на вкусSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт