АВГУСТинчета добрички гушкат братчета или сестрички!

• 27 340
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Гита,ще ходим на педиатър там в тази поликлиниак всеки емсец да им гледат главичките,а иначе си мисля въпреки всичко да ги водя на очен на поне 3 месеца просто ей така за успокоение!

# 601
Кърли - то си е така, че пък на колко си години, че чак стара, аз сега на 29 декември  ти правя 32  Crazy

Ми...аз...таковата...на 14-ти януари ги направих 34 Flushed

Няма лошо, всъщност...Аз си им се кефя на годинките. Те на мен - повече...Smile

# 602
  • Ланкър, планините Овнерог
Едно време това да минеш трийсетака ми се струваше страшно.
А сега са нищо работа  Mr. Green Е, Кърли, кака си ни....с две години.

Димяни
, ходете, няма лошо от презастраховане в случая.

# 603
Здравейте момичета  Hug,

Най-напред, Димяни, от сърце се радвам на хубавите новини !  И моят съвет е като на Мариета - ключовата възраст за очен преглед е между 9 и 12 месеца, прави се тест с карти наречен "бебе визион". Много е ефикасен и не е за изпускане, той се препоръчва тук на всички деца, и с риск и без риск  Peace

Фетиии, кацна ли ? Как мина пътуването, как се държа момчето, а ти как възприемаш родината след дългото отсъствие ? Не разбрах за какво стискахме палци и се надявам скоро да ни кажеш (аз съм близнак, не се чуди на любопитството ми)  Grinning

Кърли, не знам от къде да започна. Най-напред, не ти позволявам да се наричаш стара, ти си си най в рацвета на силите, на майчинството, в най-хубавата и мъдра женска възраст. И не си единствена, аз съм ти кака, понеже навърших 34 през юни а още се чувствам като на 25  Crazy
Няма защо да се извиняваш за това, което мислиш по нашия въпрос, много точно си схванала даже нещата и в голяма степен отговаряш и на въпроса на Лулу малко по-нагоре. Една думичка нищо няма да промени в състоянието на децата, тяхната болест не се лекува, както всичко произтичащо от мозъчна дисфункция (нашия случай). Но тази думичка е важна за да се вземат най-адаптираните мерки, да се предпишат най-подходящите грижи, сеанси, прегледи, които ще им позволят да се научат да комуникират със себеподобните и да живеят един ден сами между тях. Проблемът винаги ще го има, той е генетичен, но с подходящи грижи може да се направи по-малко видим и да ги спъва по-малко в живота (като метода АБА при аутистите например).
А иначе държавата дава много за децата си инвалиди, поема всички медицински разходи от А до Я, центрове има бол, специалисти също. Само диагноза трябва и всичко ще е наред, аз повече не искам  Hug

Тук ще спра, то банална станах, но трябваше да отговоря. Лека вечер на всички ви.

# 604
  • София
Какви са тези тестове? Rolling Eyes

# 605
Тестът се провежда като детето е седнало на коленете на родителя на точно определено разстояние от един бял параван. Този параван има в центъра си отвор, зад който офталмолога (скрит зад паравана) плъзга известен брой карти, черно бели, с концентрични окръжности и други фигури, като едновременно наблюдава реакциите на детето. С този преглед веднага се разбира има ли късогледство, хиперметропия, страбизъм или друг някакъв визуален проблем.  Heart Eyes

# 606
  • София
това прави ли се в бг? Rolling Eyes

# 607
Елисее честито официално  Hug
Димяни радвам, се че малчетата са добре Heart Eyes

Вили, ако диагноза ви трябва, за да можете да посещавате центровете и да се полагат за тях всички нужни грижи те разбирам напълно защо чакаш и защо си леко разочарована. Моя дреб така и си няма диагноза, но поне се работи с него вече година и половина. Ти си супер наясно с всичко и вярвам, че никак не ти е леко, защото знам какво е с 1 дете с трудности и нямам абсолютно никаква идея какво е с 2. Стискам палци скоро да направят всичко, което е нужно за децата!

ПП: Тук такъв тест за зрението не ми е известно да правят, но може да греша

Сиренцето какви ги крои и защо е така тайнствена, че явно съм изтървала нишката по трасето  Whistling

# 608
аз съм ти кака, понеже навърших 34 през юни

Ще имаш да вземаш, пет месеца си дремкала в коремчето на мама, докато аз съм плакАла и акАла... Mr. Green

От сърце ти пожелавам тогава по-скоро да получите официалното становище. Донякъде разбирам предпазливостта на французите.
Обратното - сайта ни /онзи, от подписа по-долу/ е пълен с дечица с понякога фатално объркана, но затова пък бързо поставена диагноза в България.  Angry
Ей я къде е Нова година... Hug

Доукрасява ми се...Flushed
Сега се сетих, че подаръци и за детската градина трябва да предвидим... ooooh!
Браво на Лу, че овреме ги измисля и купува. Аз още дори идея си нямам... Confused

За това пък тази година за пръв път ще караме празника извън града. Пет семейства с пълен комплект деца Crazy Резервирахме още в началото на месеца едно семейно хотелче във Вършец само за нас. Пет апартамента и огромна механа с камина и прочие хубавини. Помъкваме елхи, украси, храна, томболи и всякакви щуротии. Който оцелее, ще разказва... Joy

# 609
Здравейте от нас!

Елисее-още един път официално честито! Много лека бременност ти желая!
Димяни-да, на годинка е хубаво да ги заведеш отново, дори, ако имаш съмнение за нещо, също....... Аз така имах едни колебания при Перси и го водих.
Фр.Тони-напълниха ми се очите със сълзи като четох поста ти....Пожелавам ви много скоро да сте наясно с реалната ситуация при Виктор и Антон, за да се вземе адекватното решение за тяхното излекуване. Много прегръдки от нас!
Фети-лек полет и хубаво изкарване в нашата скъпа родина!

Усмихнат ден на всички!

# 610
Момичета, влизам да се оплача, че няма на кого да роня сълзи, а съм обидена от иначе дребно нещо. Не четете, ако искате, ама да ми олекне, го пиша. В детската градина изчезнала торбичката с престилка, кърпа и лигавник на едно от дечицата. Още в понеделник ме питаха дали не е попаднала при нас, тъй като нещата на нашите деца са близо едно до друго. Аз казах, че не е у нас. После майката ме пита, после една от леличките. Тази сутрин се засякохме пред градината с майката и бащата. И таткото започна да ми се кара направо - не знам ли аз къде е торбичката на София и защо Мая има две. Майката го спря, а аз обясних, че в петък забравих да поискам торбичката на Мая, а в понеделник я изпратих с чистите неща от резервния комплект. Като влязох обаче една от леличките пак ме пита за тъпата торбичка, никъде я нямало при тях, не съм ли я взела аз (а родителите нямат достъп до нещата!). Много ми е гадно - за крадци ли са ни нарочили, защо обясненията ми към един човек не са достатъчни? Какво следва да направя аз? Направо ми идва да й купя на София нов комплект, че да ме оставят на мира...
Димяни, неописуемо се радвам, че кукличките са добре! Все така да сте и за напред!  Heart Eyes
Вили, а дали не изчакват с диагнозата, за да видят дали с времето някои от белезите няма да се "изчистят"? Нямам представа как е при вашето състояние, но например Мая имаше белези на хиперактивност, като в този момент някои от нещата вече не са налице. И се надявам в бъдеще да сме си съвсем добре. Пожелавам ви скорошна точна диагноза!  Praynig Радвам се, че сте в държава с уредена система за подпомагане на деца с проблеми и вярвам, че ще успеете. За силата и търпението ти -   bouquet
Марти, по-добре ли сте вече?
И като каза Кърли за подаръците Simple Smile - Мая си е харесала една триетажна къща на Барби с три кукли на супер цената от 269 евро. Обясних, че не можем да си позволим да я купим, а тя: "Ами Дядо Мраз? Да му кажем той да я донесе?" Казах й, че частите на къщичката са прекалено скъпи и джуджетата не могат да ги купят, за да я направят. И се ядосвам на магазина, че са сложили толкова примамливо, а скъпо нещо на витрината си, а ние трябва да минаваме през там всеки ден... Иначе от нас подаръкът е купен - ще я заведа на мюзикъл на Дисни, а от работата на мъжа ми ще получи подаръци за 40 евро.
Да ида до пооправя къщата сега  Laughing

# 611
  • В светлината на слънцето
Слънчо, крайно неприятна случка. Чак мен ме хвана яд, а си представям на теб какво ти е.  Confused Има ли начин да говориш директно с директорката на градината и съвсем ясно да й покажеш, че е обидно отношението на персонала. В крайна сметка ти плащаш за тази градина, а те са длъжни да се отнасят с уважение към всички, независимо от националността им.  Naughty Ама ха! Twisted Evil
Кърли, завидях... Blush
Годините...алоооо, къде се бутате? Кака ви е мнооого напред с материала, така че бързо заставайте отзад на опашката. Mr. Green

# 612
  • Златна Добруджа
Здравейте  Hug

Не съм писала отдааавна...  Embarassed

Зарадваха ме хубавите новини за куклите на Димяни и бременеещето коремче на Елисе  Heart Eyes
Вили, прегръщам ви силно - теб и момчетата ти с прекрасните очи  Hug
Марти, имаш палцестискане и от мен  Peace
Бобче, как са красавиците  Flutter
Иви, ГитаHeart Eyes  Heart Eyes
Слънчо, много неприятно, яд ме хвана  Twisted Evil В градината само Мая ли е от друга националност, че така са се вкопчили в идеята, че торбичката е у вас?

Ооооо, за годинките ще ви е трудно да ме избутате от първото място  Mr. Green Това вече е доказано  Sunglasses

При нас нещата си вървят по направление. Рошла е на градина, Йоан на училище...

# 613
Ментинаааа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Целувки на Рошличка много!
Слънчо, склонна съм да съм много съгласна с Лулу! Егати отношението Crossing Arms

Къде ни е лъвицата?

# 614
  • ГОре на черешата...
Ооооо, за годинките ще ви е трудно да ме избутате от първото място  Mr. Green Това вече е доказано  Sunglasses

Чшшш, алоооууу, не се бутай отпред, на опашката моля Crossing Arms Laughing Mr. Green.

Слънчо, аз лично бих побесняла направо, ама ха, какво си мислят, че сме втора ръка хора ли #Cussing out...

Димяни, напомням - капки за разширяване на зениците - най-малко през 6 мес Peace.

Пива, целувки на вас с Перси - отдавна не си ни го показвала, сигурно е вече голяяямо момче Heart Eyes.

Краката на щъркела  hahaha/разбирайте червения чорапогащник/ са осигурени вече. Продавачът, нали ме знае, че съм с момчета, ме изгледа много странно, когато настоях за червен цвят Shocked.

Общи условия

Активация на акаунт