Детето ми неможе да понася шума от тиксото?! Това нормално ли е?

• 2 250
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте,първо искам да кажа,че този сайт ми е много полезен за отглеждане на детето!
Моля ви за съвет!Може да звучи смешно,но аз се притеснявам!
От известно време забелязвам,че детето ми,което е на 11мес.много се дразни от шума на тиксото!Дори се стряска понякога!Това тревожно ли е или е нормално? newsm78
Благодаря на всички,които ще ми дадат съвет!

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 10:25 от bankova87

# 1
Нормално е! Моето дете на тази възраст (или може би около 7/8 месечен) изпитваше ужас от алуминиевото домакинско фолио.  Laughing Само като ме видеше, че развивам фолио и изпадаше в истерия. Понякога децата ужасно се страхуват от някои предмети, макар и да не са никак опасни, но за сметка на това не ги е страх от реално-опасните предмети, като нож, ютия,контакт и т.н.

При нас страха от фолиото изчезна след около месец или два. Пробвай да му дадеш да поиграе с тиксото, да го пипне, сам да издърпа едно парче, за да види, че няма нищо страшно.  Wink

# 2
Добре мила,ще пробвам!
Благодаря за отговора и помощта! Hug

# 3
А,като виждаш,че се стряска от тиксо,защо го ползваш пред него?
Защо реши,че трябва да реагира нормално на този шум? ShockedТи нямаш ли страх от нещо?

Нормално е! Моето дете на тази възраст (или може би около 7/8 месечен) изпитваше ужас от алуминиевото домакинско фолио.  Laughing Само като ме видеше, че развивам фолио и изпадаше в истерия. Понякога децата ужасно се страхуват от някои предмети, макар и да не са никак опасни, но за сметка на това не ги е страх от реално-опасните предмети, като нож, ютия,контакт и т.н.

При нас страха от фолиото изчезна след около месец или два. Пробвай да му дадеш да поиграе с тиксото, да го пипне, сам да издърпа едно парче, за да види, че няма нищо страшно.  Wink

След като видимо детето се стресира от тиксо,нужно ли е да го заобича и да му стане любима играчка? Thinking

# 4
  • Варна
Дъщеря ми и сега продължава да се стряска от този шум, както и от доста други, които са силни...

# 5
  • София
И моята дъщеря се стряска,също и от всякакви лепящи се неща,примерно като си меря кръвното ,отивам в другата стая,плаши се.Мисля ,че е нормално,сега се стряска от това,по-нататък от нещо друго,ще мине.Като беше по-малка се плашеше като кихна,сега се смее,бебешка му работа Wink.

# 6
Мен още ме побиват тръпки от шума от тиксото.

# 7
Когато се налага да използвам тиксо,в повечето случаи отивам в другата стая!Но понякога така се случва,че няма как да го оставя сам и така забелязах...
Благодаря на всички,които отедлиха време,за да ми помогнат!

# 8
  • Видин
Какво правиш с толкова много тиксо  Laughing Аз досега да съм ползвала за 1г. не повече от ... веднъж  Joy

# 9
 GrinningРедовно посещавам Продавалник и Бг Домакиня и често ми се налага да опаковам... Rolling Eyes

# 10

След като видимо детето се стресира от тиксо,нужно ли е да го заобича и да му стане любима играчка? Thinking

Прочети поста ми още веднъж или дваж или колкото ти е нужно, за да видиш, че никъде не съм написала, че тиксото трябва да му бъде любима играчка. Казвам, че най-добрия вариант да накара детето да спре да се страхува от нещо, което не е толкова опасно, като му покаже, че няма нищо страшно.
И го казвам от личен опит - аз по този начин съм показвала на сина си, че балоните, пеещото мече и прочие не са опасни. Чрез игра и смях. А не да забутам тиксото в дълбините на шкафа, с надеждата че няма да ми се наложи да го ползвам скоро.  Crazy   

# 11

Прочети поста ми още веднъж или дваж или колкото ти е нужно, за да видиш, че никъде не съм написала, че тиксото трябва да му бъде любима играчка. Казвам, че най-добрия вариант да накара детето да спре да се страхува от нещо, което не е толкова опасно, като му покаже, че няма нищо страшно.
И го казвам от личен опит - аз по този начин съм показвала на сина си, че балоните, пеещото мече и прочие не са опасни. Чрез игра и смях. А не да забутам тиксото в дълбините на шкафа, с надеждата че няма да ми се наложи да го ползвам скоро.  Crazy   

Аз препрочетох поста ти,но не ми става ясно,защо за бога е нужно да показваш на детето,че видиш ли тиксото е безобидно LaughingВиж,за играчки да,ама тиксо,фолио....
Както и да е,всеки разсъждава от собствената си гледна точка и нямам намерение да споря Naughty

# 12
Ами то си е за стряскане - рязко отлепено, издава стряскащ звук ooooh!, нормално е детенцето да се плаши.
И аз бих те посъветвала да оставиш едно тиксо при играчките и бебето само да разбере, че няма нищо страшно, но не му го предлагай, а го остави то само да го вземе Peace

# 13
  • София
Нищо необичайно не виждам. Аз не съм дете, но има звуци, които са ми страшно гадни нпр. от стиропор.

# 14
  • Бургас
Като му е неприятно, опаковай нещата извън негово присъствие, така и ти няма да се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт