Истанбул 2

• 87 972
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
  • Varna
Хоп, троп, хоп, троп и кака ви ДелтЪ да сЪ дУвлИче У темЪтЪ wavey
СупружиетУ накупи турскитИ парички, че ние от Станбул продължаваме за Анадола. Иначе няма проблем да се смени на място. А ние най вече си взимаме парички от аФтУматчИтУ Wink

Как да сЪ пузнаЙм ний от БГ-мамата миЙ въпроса newsm78 Wink като препускаме из сокаците на Станбул Laughing

# 16
  • Казанлък of all places
От мястото на събитието - Мерхаба!:)
Пине, бързам да пиша по поръчка на БЗ, с която днес се мотахме цял ден , добре де ,половин, и по-стената - по тавана, стигнахме и до Левент и Машхатън. Аз лично смятам,че ако не си виждал другаде небостъргачи, да, добре, иди. Ама на фона на цялото разнообразие на Станбул, да се вдигнеш, па специално да се завлечеш чак до там, смисъл йок. И да , линията на метрото вече стига до там.
Вместо това, прегрупирай силите и вижте в муезят на Сабанджъ експозицията "Истанбул - столица от 8000 години". Прекрасна! Интерактивна! С невероятни експонати, събирани от няколко от най-големите и значими световни музеи, вкл. Музеят на Ватикана. Бога ми, кожата ми настръхва като се сетя пак за тази изложба.
Тази вечер на Султанахмед има концерт , в който участват любимите ми Долапдере Биг Ганг, та поработвам малко и хуквам със симид в ръка.

# 17
Анж, много мерси за коментара, значи Левент и Маслак ги оставяме в случай, че се окажем съвсем безидейни и със свободно време, което едва ли.
Къде е този музей на Сабанджъ? Той не беше ли режисьор?  Simple Smile
Ох, не можем да огреем на всякъде  Confused

# 18
  • Казанлък of all places
До Йеребатан парк, след Ортакьой. Ама как се стига до там...има линия на трамваите, но идея нямам коя е .

Неее, не е онзи режисьор , Сакъп Сабанджъ е един от най-богатите хора в Турция,да не кажа в света, филантроп и меценат освен всичките си недостатъци. Ето сайта на музея:
http://muze.sabanciuniv.edu/main/default.php?bytLanguageID=2

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 20:04 от angelina.bgk

# 19
Много мерси, ще го видя! Транспорта съм го изяла с парцалите, ще се оправя  Simple Smile
Колко е входа за тази изложба?

# 20
  • Казанлък of all places
10 пари турски. Струва си всеки куруш, вярвай ми!

# 21
Неее, не е онзи режисьор , Сакъп Сабанджъ е един от най-богатите хора в Турция,да не кажа в света, филантроп и меценат освен всичките си недостатъци.
Сабанджъ и Коч са двете най-богати фамилии в Турция, които са си разпределили цялата икономика, така ни каза местната екскурзоводка (прави ми впечатление, че много обичат да говорят за пари, и миналия път така - къде била къщата на едикойси богаташ, колко струвала... сигурно си мислят, че туристите се впечатляват от такъв вид информация, но в рейс, пълен с хора, тръгнали на концерт, нямаше особен интерес  Laughing)

# 22
Неее, не е онзи режисьор , Сакъп Сабанджъ е един от най-богатите хора в Турция,да не кажа в света, филантроп и меценат освен всичките си недостатъци.
Сабанджъ и Коч са двете най-богати фамилии в Турция, които са си разпределили цялата икономика, така ни каза местната екскурзоводка (прави ми впечатление, че много обичат да говорят за пари, и миналия път така - къде била къщата на едикойси богаташ, колко струвала... сигурно си мислят, че туристите се впечатляват от такъв вид информация, но в рейс, пълен с хора, тръгнали на концерт, нямаше особен интерес  Laughing)

Е то това е типично за балканските ширини  Laughing
Лошо , че изложбата е само до 26 Септември... Cry

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 23:01 от mallkata

# 23
От мястото на събитието - Мерхаба!:)
Пине, бързам да пиша по поръчка на БЗ, с която днес се мотахме цял ден , добре де ,половин, и по-стената - по тавана, стигнахме и до Левент и Машхатън. Аз лично смятам,че ако не си виждал другаде небостъргачи, да, добре, иди. Ама на фона на цялото разнообразие на Станбул, да се вдигнеш, па специално да се завлечеш чак до там, смисъл йок. И да , линията на метрото вече стига до там.
Вместо това, прегрупирай силите и вижте в муезят на Сабанджъ експозицията "Истанбул - столица от 8000 години". Прекрасна! Интерактивна! С невероятни експонати, събирани от няколко от най-големите и значими световни музеи, вкл. Музеят на Ватикана. Бога ми, кожата ми настръхва като се сетя пак за тази изложба.
Тази вечер на Султанахмед има концерт , в който участват любимите ми Долапдере Биг Ганг, та поработвам малко и хуквам със симид в ръка.

Коя точно е спирката  на метрото за Машхатън ( предполагам Ataturk Oto Sanayi )?
Иначе си права , че на гола поляна небостъргачите не са нещо много  впечатляващо .
Виж ако са съчетани в природните дадености като в Хонг-Конг например си е впечатляваща гледка.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 23:02 от mallkata

# 24
Това и на нас ни го разправяха, за двете фамилии, показваха ни и къщата на Коч, но аз запомних само тази фамилия Коч, другото име сложно ми идваше. После, покрай филмите запомних Сабанджъ, от Кудрет Сабанджъ, но никак не съм го свързвала с другия Сабанджъ.

Мъжа ми се запали за тази изложба, ще трябва да я дирим. Ние в петък ще сме в района на Ортакьой. Ще разтварям интерактивните карти, пак. 

Аааа, ама тя и улицата кръстена на него...  Simple Smile  скромния ми той.

# 25
Музея Сакъп Сабанджъ се намира след втория босфорски мост, в квартала Емирган. Адреса му е ул. Сакъп Сабанджъ 42. Работното време е вторник, четвъртък, петък и неделя от 10:00 до 18:00, а сряда и събота от 10:00 до 22:00. Понеделник почива.
За музея се слиза на спирка Чънаралтъ / Çınaraltı. Транспорта, който може да се ползва е - от Кабаташ - 22/22RE/25E - сутрин са на 10-15 мин, но по обяд стават през час. От Таксим - 40/40Т/42Т. Автобусите от Таксим са по- на често - на около 10-15мин през целия ден, включително по обяд. Има и транспорт от Левент и лодки от азиатската част и от Бешикташ, но българските туристи не отсядат по тези райони, затова няма да ги преписвам.

# 26
Дами, някой пробвал ли е да наеме апартамент в Истанбул ?
Може ли да препоръча?
Каним се да ходим близки семейства с малки деца и мисля, че това ще е по удобен вариант, като настаняване, за да си играят заедно дечицата вечер newsm78
Аз съм била вече веднъж в града, обиколили сме основните забележителности с индивидуален гид и сега обмислям  по спокоен вариант с детето, да види аквариума, да се разнообразим.
Аквариума и пусти сериали ме подмамиха, на тях града ми изглежда един такъв спокоен и европейски.
Аз като бях не го видях такъв, но все пак аз съм ходила далечната 2004, сигурно за 6 години се е променил.

# 27
  • София
Аквариума и пусти сериали ме подмамиха, на тях града ми изглежда един такъв спокоен и европейски.
Аз като бях не го видях такъв, но все пак аз съм ходила далечната 2004, сигурно за 6 години се е променил.

hahaha Променил се е - станал е още по-пренаселен.  hahaha Моето сравнение е с 2000 година  Laughing. Ако искаш да заведеш децата в "спокоен и европейски град" като в сериалите, не е там мястото. Колкото до историческите забележителности, нашите деца нищо не помнеха от преди 10 години/били са на 7 и 11 години/ и повторихме основните туристически обекти заради тях.

Ние бяхме в апартамент, резервиран през booking. Останахме доволни, защото беше на приемлива цена и чист, но определено не ставаше за детска игра. Обикаляйки по уличките на квартала, забелязах и други познати имена на апартаменти, но бяха със същия вид. Става дума за квартала около Синята джамия. Там са тесни улички, стари сгради. Може би ако потърсите апартамент в друг квартал, ще става за целта.

# 28
Подозирах аз, че тез сериали създават измамна реалност.  Simple Smile
Гледам аз едни красиви заведения до Босфора всеки ден на екрана и вече подпалих сандалите  Simple Smile
За историческите забележителности моето дете е малко, на 4 години е а ние предния път ги обходихме максимално щателно с индивидуален гид, който не ни даде възможност да се разсейваме и нещо да не чуем  Wink та не ми се повтаря. Ще го заведа само до Св.София и до Аквариума.
Искам едно просто, мързеливо, хранително - вкусово ходене до Истанбул и да се включим и ние в тез красиви декори за сериали... Но казваш не е там мястото  newsm78
И все пак ако може някой да препоръча конкретен апартамент, от който е останал доволен в хубав квартал ще съм много задължена.  bouquet

# 29

Лъжат, лъжааааат... не че няма красиви заведения по Босфора, но спокоен и европейски... хохохо  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт