Истанбул 2

• 87 973
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
  • Казанлък of all places
Абе и аз от един час тихичко си мисля какъв акъл да дам - хем  спокоен, хем европейски, хем близо до онзи прословут Аквариум, хем близо до Ая София...и не мога да го измисля! Wink
Някак си на повечето ти изисквания ми отговарят Таксим и Бейоглу - Дона, съгласи се, че го докарват на европеизъм  Mr. Green . Добра отправна точка са и откъм транспорт , и суетнята не е такава , каквато е по Султанахмед , например.
Аз всъщност какво се обаждам, има експерти в темата!  Hug Пък и по сериалите не съм спец...
Мога обаче да разровя в базата данни от времето, когато по работа отсядахме в едни апартаменти , ако искаш на лични да ти пиша , да не товаря темата.

# 31
Ами гледам я Ферхундето ходи си сама по улиците, една наточена, никой дори не и подсвирква  Mr. Green, какво да си помисли човек, Европа   Wink

# 32
  • Казанлък of all places
А , то и на мен не ми подсквиркваха, направо идваха да си говорим!  Grinning
Сериозно, в 10 вечерта съм цепила покрай Миср чаршасъ, което хич даже не е безопасен район- еми , повече се притеснявам у наше село. Аз и в една друга тема се пофалих, но в петък вечерта изминах разстоянието от Султанахмед до Мегдана на Таксим пеша. Единствено некрачно транспортно средство - фуникулара. Няма такъв кеф!
А всъщност, като се замисля, най го докарва на европейски вид и изглед азиатската част.  Mr. Green

# 33
Лоша мама, ако отидете, примерно, в Саръйер, което е далеч от центъра, но пък е тъкмо с красиви крайбрежни, побосфорни ресторантчета, китни и спокойни улички  Thinking

http://www.google.bg/images?hl=bg&source=imghp&biw=1280& … ;oq=&gs_rfai=

Не съм я гледала Ферхундето, ама целия форум за нея говори  Simple Smile както и за Джеврие, дори не ги знам как изглеждат..., ама гледах Онур и Шехерезада, както и сега гледам един Ефе  Simple Smile  та особено първите двама, все по Бостанджъ, Кадъкьой ходиха, както и по по- отдалечените паркове. Там е съвсем различно от Султан Ахмет, също и от Таксим. Аз след 2 дни ще ги видя на живо и ще ги обиколя колкото се може повече тези райони и ще напиша впечатления, но от купищата снимки, които съм видяла е доста различно от обичайните туристически места, а именно Султан Ахмет , Еминьоню.

# 34
  • Казанлък of all places
Да! Саръйар! Или Ортакьой! И Емиргянпарк е там наблизо, много, много подходящо за щвъкане на дребно дете!

# 35
Някак си на повечето ти изисквания ми отговарят Таксим и Бейоглу - Дона, съгласи се, че го докарват на европеизъм  Mr. Green .
Аз и тоя път не стигнах до там, пак бях при забулените "абли". Ама те и в Аквариума бяха пак от забулените  Simple Smile

# 36
Момичета много сте сладки, мерси  Simple Smile
А тези квартали ще се затрудня да ги изпиша на латиница.
Пина аз Шехеразада и Ефе не съм следила, но в Листопад гледам да не изпускам нишката  Simple Smile а и малко от Мелодията на сърцето хванах.
Иначе като превключвам каналите и други сериали мяркам и все тез красиви заведения до Босфора.
Ще ви следя за конкретни предложение, ние се гласим за пролетно ходене, така че има време да го избистрим .
Значи Саръйар и Ортакьой ... А Кьошка има ли?
Още веднъж мерси   bouquet

# 37
npuBeT u TyK  Wink

Утре , ако не ми MuHe котка, Истанбулска Crazy, пътя, ще се постарaя да пусна доста подробно и полезно инфо (и имената на квAрталиTe на TR и транслитерация Peace)... Пине, с теб се надявам да се видим макар и само за едно хеллоy, така де, мерхаба, аз съм мобилна Mr. Green. Посрешнах и изпратuх Анджи Ханъм Aга Ефенди Laughing, сега е твоят ред и на Делтова Heart Eyes, нал' тъй ... Имам и снимки , бая, правени от колата, но така наистина се добива представа кой къде как  Whistling Crazy ... Само дано имам поне един час свободен утре ... (а до тогава няколко страници, к/о ще са полезни Peace :
http://www.subways.net/turkey/istanbul.htm
http://www.onurmihci.com/wp-content/uploads/2009/07/istanbul-met … p-plan-harita.gif
http://www.weather.com/weather/tenday/TUXX0014)

EТо и предишни теми за 'СтаМбул(в хронолигичен ред)  Wink :

1) ИСТАНБУЛ? (2005)

2) Истанбул (2006)

3) ХОТЕЛИ В ИСТАНБУЛ (2007)

4) Истанбул-шопинг!(2008)

5) Истанбул 1 (2009-2010)

# 38
Пльоооооооооооооооооос! newsm37

# 39
Здравейте,

Хайде и аз да се разпиша в тази прекрасна темичка. Аз бях наскоро в Истанбул и знаех, че трябва да се влюбя в този град и слава Богу, не се разочаровах, напротив дори далеч надмина моите очаквания...Аз бях с приятели между 4 и 8ми, та гледахме и концерта на Ю2.

Пет дни са и малко и достатъчно:) Всичко е въпрос на организация...Успях да видя може да се каже всички значителни забележителности, и с корабче по Босфора се возихме, и на турска баня отидох и посетих ресторант с програма "Orient House" (може би е един от най-скъпите!!!). Умеят наистина да приберат парите на будалите чужденци, но атмосферата наистина беше прекрасна, при това според държавата получаваш и флагчето на твоята държава и песничка на твоя език ти пеят....Simple Smile Успях да посетя и един мол и аквариума, които беше там. Определено намерих време за всичко, което пожелах да видя и успях да се поразходя на воля и да усетя напълно атмосферата на града. Повечето време, както може да се очаква като за един турист прекарах в стария град. Относно тема хигиена, като човек живеещ от близо 15 години извън България...много е мръсно, да мият но това не озна4ава, че е чисто...Хората в метрото и в трамваите много миришеха...личеше си просто, че хигиената им липсва... не може от рано сутринта вече да мирише на пот човек...Относно това, какви са героите по турските филми... трябва абсолютно да ни е ясно, че те не живеят и рядко идват в стария град, те също не се движат с градски транспорт. Говорих с едно много симпатично и чисто младо момче, продавач в Капала Чаршито, от него си купих дънки и се раздговорихме. Той каза, ние ползваме т.нар. групови таксита. 4-5 приятели от Новия град са съседи и всеки ден си поръчват голямо такси и така пристигат заедно и си тръгват заедно от работа... По начина, по който са облечени хората в метрото, трамвая, веднага ще ги разпознаете и към коя класа принадлежат...Така, че трябва да сме много внимателни като си правиме прибързани заключения. При мене Английски език масово навсякъде вървеше (и на Капалъто, и по музеите, и с полицаите, и на улицата и разбира се в хотелите), дори бях изключително приятно изненадана, още повече те сами си казваха, че чрез чужденците учат езика в движение и не скриваха удоволствието да си практикуват с мен английския. Слава Богу ние нямахме проблеми с кражби, но бяхме предупредени да внимаваме. Моите приятели бяха си направили отдавна резервации и като резултат аз бях в друг хотел. Самичка се движих по главната улица в Стария Град, където минава трамвая (близко до Синята Джамия) и съм се прибирала към 2-3ч, имаше невероятно голямо движение и още сергии по улицата, като ми подаряваха и сладолед и чай ми даваха да пия безплатно. Определено като им кажех, че съм комшу, веднага възкликваха с усмивка: Ох България. Казвах им, хей може и Гъркиня да съм... Незнам защо автоматично свързват КОМШУ с БГ... Определно за всичко трябва да се пазари човек... и не демонстрирайте, че нещо Ви харесва... и просто като им демонстрирате, че си тръгвате... те сами искат да преговарят за цените...Моите приятели това ги дразнеше... а мене не ме дразнеше:)) Напротив беше ми забавно... Цените на Капалъто, смъкването е задължително поне едно 50% надолу....От Таксим очаквах много повече, но може би защото го посетих през деня, а вечерта сигурно излъчването на квартала е различно... Синята Джамия, Капалъто, Пазара на Подправките и Султанския Палат на Босфора: Долмабакча са ми любими!!! Определено огромен град и бих се върнала отново заради интересната атмосфера. Ако искате да си хапнете вкусно и евтино, бих Ви посъветвала да намерите едни заведения, които са подобни на нашите закусвални, в Тексим има такива, имат поне 20 вида много вкусни готвени ястия и десерти на много културни цени...Иначе ресторантчетата в стария град, доста скъпички цени предлагат...

С няколко думи, този град ме плени с колоритността си, с гостоприемността си, с усмихнатите търговци, с прекрасните Джамии и Султански Палати и не напоследно място с много вкусните десерти, с турското кафе и с ябълковия чай.... Прекрасните ми снимки само ще подхранват моите спомени свежи...Пожелавам на всеки да се докосне до този прекрасен екзотичен град...

Само да допълня... Евро може да се използва на много места (аз съм пазарувала на Капалъ Чарши, в ресторанти, на улицата), но за всеки случай си имайте Лири, там можете навсякъде да си смените или да си изтеглите от картата си.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 21:23 от Jule

# 40
  • София
Добра вечер и от мен  Hug
Тук записвам се и аз
да чета аз всеки ден,
да споделям всичко с вас  Hug

# 41
Цитат
Относно това, какви са героите по турските филми... трябва абсолютно да ни е ясно, че те не живеят и рядко идват в стария град,

Да! Въпросната Шехерезада имаше приятелка (забравих й името), която се залюби с един Керем. Та, ходиха да се разхождат като млади влюбени, влизали в Св. София и вечеряли в рибен ресторант на моста Галата. После тя развълнувана разказваше на Шехерезада, как базиликата още си била там! Не били ходили и двамата от ученическите си години. Голямо впечатление ми направи, как местните не стъпват в района с десетилетия. Може би защото във Варна няма място, на което да не съм била от ученическите си години  Simple Smile

Някак си на повечето ти изисквания ми отговарят Таксим и Бейоглу - Дона, съгласи се, че го докарват на европеизъм  Mr. Green .
Аз и тоя път не стигнах до там, пак бях при забулените "абли". Ама те и в Аквариума бяха пак от забулените  Simple Smile

Там са били туристики от провинцията. Аз ако се пусна тука в делфинариума, може изобщо да няма българи, ама ако има някой, ще е от страната.

# 42
  • Варна
Записвам се да ви следя,че нещо ми се върти в главата да поогледам Новогодишните оферти за Инстанбул newsm78

# 43
  • Карлово
jullianna,
Харесаха ми снимките ти в аквариума. Опитах и аз да направя на детето някакви смайващи фотографии, но нещо не се получи. С какъв апарат си, ще споделиш ли?

На моето дете /10 годишна/ и хареса една детска площадка на азиатския бряг, до спирка на корабчетата под единия мост на Босфора. По-различни са  съоръженията. На земята има гумени плочи срещу инциденти, тук не съм попадала на такива. В един епизод на листопада даваха същата площадка.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 10:59 от chanoir

# 44
Сега се сетих нещо, което ме впечетли. Наскоро по БТВ бях гледала репортаж за фитнес уреди на открито, незнам къде в София точно ги бяха инсталирали. Докато пътувахме за концерта на Ю2, почти целия град трябваше да пресечем (покрай Златния Рог) и бях впечетлена от километрите морска градина, хипер добре поддържана и особено многото детски площадки и пространства с уреди за фитнес на октрито и безплатно....Много много приятно бях изненада. Живея във Виена такова нещо нема..нема и в Канада където съм живяла много години...

Общи условия

Активация на акаунт